giannispass 28 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Γεια χαρά σε όλους. Επειδή το μόνο τεστ που δεν ειχα ηταν το Mg, και προσθετα καθε εβδομάδα Mg χωρις να μετράω, εφτασα στο σημειο να εχω αυτη την στιγμή 1800.... Πως το ρίχνω? Προφανως με αλλαγες νερου? Τι προβληματα παρουσιαζει η αυξημένη παρουσια του στο νερό? Αυτο που βλεπω εγω παντως, ειναι στασιμοτητα στην αναπτυξη sps και τρελλες άλγες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aiolos 28 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι δεν πάει καλά... Με ποια τεστ μέτρησες? και κατά πόσο είναι σωστά τα αποτελέσματα? (λάθος εκτίμηση, ληγμένα τεστ.. κλπ) Ποιες είναι οι τιμές σε Ca και KH? Συνήθως αναφέρεται ότι για να καταπολεμηθούν οι άλγες "πρέπει" να αυξηθεί το Mg στα 1500. Δεν γνωρίζω κατά πόσο ευσταθεί αυτό, αλλά αν όντως είναι έτσι, λογικά δεν θα έπρεπε να είχες άλγες!!!. Κάνε λοιπόν μετρήσεις και στα υπόλοιπα και αν όντως έχεις τόσο υψηλό μαγνήσιο, πραγματοποίησε αλλαγή νερού με κάποιο αλάτι που έχει χαμηλά ποσοστά σε Mg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 28 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 28 Νοεμβρίου 2010 από όσο γνωρίζω τα μαγνήσιο δεν δημιουργεί πρόβλημα σε υψηλές συγκεντρώσεις το πρόβλημα που υποψιάζομαι ότι έχεις είναι τα φωσφορικά αυτά μπορούν και την άλγη να θεριέψουν και να μπλοκάρουν την ανάπτυξη των Sps Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 29 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Τιμές μαγνησίου στα 1800 δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα,μόνο που τα περισσότερα tests υπερβάλουν αρκετά οταν δίνουν 1800+ μαγνήσιο. Τα προβλήματ λοιπόν του φίλου μας θεωρώ ότι δεν βρίσκονται στις τιμές μαγνησίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregog7 29 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Ποιό τεστ σου έδωσε αυτήν την τιμή; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 29 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Ποιό τεστ σου έδωσε αυτήν την τιμή; Πιθανολογώ ότι έχει τεστάρει με TopicMarine Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 29 Νοεμβρίου 2010 Author #7 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Οσο αστειο και αν ακουγεται, εχω μετρησει με Sera. Δυο φορες το εκανα το τεστ και μου εβγαλε τα ιδια. εχω και το Tropic Marin αλλα δεν εχω πολύ καλύτερα πραγματα να κανω απο το να φαω 1 ωρα να ριχνω σταγονιτσες με 10 συριγγες και στο τελος να πρεπει να διερωτηθω αν αυτος ο τονος του μπλε ειναι οντως μπλε ή μηπως ειναι γαλάζιο..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 30 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 30 Νοεμβρίου 2010 Θα σε συμβουλευα πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση για να μειωσεις το Mg να συμβουλευτεις πρωτα και καποιο αλλο τεστ (προσοχη στην ημερομηνια ληξης). Το να χασεις 5 λεπτα ειναι προτιμοτερο απο το να χανεις χρονο πολεμοντας κατι που δεν χρειαζεται να πολεμας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος