christos79 11 Δεκεμβρίου 2010 Author #76 Share 11 Δεκεμβρίου 2010 Τα ψαράκια πάνε μια χαρά!!! Δεν έχουν ακόμα αρχίσει τις μεγάλες βόλτες, αλλά τρώνε κανονικά και εξερευνούν τις σπηλιές στις πέτρες. Φαντάζομαι μόλις εγκλιματιστούν πλήρως και μεγαλώσουν λίγο θα αρχίσουν και οι βόλτες. Παιδιά θέλω την γνώμη σας και στο θέμα του φωτισμού! Ξέρω ότι δεν έχουμε μεγάλες απαιτήσεις σε φωτισμό στην Αφρική αλλά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας ποιες 2 είναι καλύτερο να βάλω μεταξύ των 4 που έχω. Εχουμε και λέμε λοιπόν : 1. Dennerle T5 54W Trocal Special Plant with UV stop 3.000 kelvin 4.400 lumen 2. Dennerle T5 54W Trocal Amazon Day with UV stop 6.000 kelvin 4.180 lumen 3. Juwel Τ5 54W High lite Day 4. Juwel Τ5 54W High lite Nature Ποιες 2 είναι καλύτερα να βάλω? και ποια μπροστά ποια πίσω? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #77 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Καλημέρα, Εκτός από τις λάμπες που θέλω την βοήθεια σας! (από πάνω post) χθες έκανα και τις πρώτες μετρήσεις! Υπενθυμίζω ότι γέμισα νερό την Τρίτη, πρόσθεσα Stresszyme την Τετάρτη το πρωί και το βράδυ Safe start. Την Πέμπτη το βράδυ έβαλα 4 μικρά Labido και πρόσθεσα το Nite - out - II της Microbe-lift. Πέμπτη δεν τάϊσα ενώ από Παρασκευή ταίζω 2 φορές 1 φυλλαράκι την φορά σπασμένο σε μικρά (το εξαφανίζουν) Αμμωνία test Api είμαι ανάμεσα στα 2 πρώτα χρώματα (0, 0.25) αλλά πιο πολύ στο πρώτο χρώμα. No3 τεστ API και πάλι ανάμεσα στα 2 πρώτα χρώματα (0, 5) αλλά πιο πολύ στο πρώτο χρώμα. ΡΗ τεστ Sera 8.5 KH τεστ Sera 5 Θερμοκρασία 25.7 Να προχωρήσω σε αλλαγή νερού σήμερα ή να περιμένω να κλείσει εβδομάδα πρώτα? Ευχαριστώ, Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Δεκεμβρίου 2010 #78 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Θα προτείνω να βάλεις μία λάμπα και ειμαι ανάμεσα στις δύο πρώτες!Όποια σου αρέσει καλύτερα! Οσον αφορα τις μετρήσεις σου...θέλει προσοχή διότι 0,025 αμμωνία σε ph 8,5 που έχει το ενυδρείο σου πλησιάζει τα όρια της τοξικότητας. Πρακολούθησε την μην ανέβει άλλο!Αν ανέβει κάνε αλλαγη νερου, αλλιώς οταν μηδενίσουν αμμωνία και νιτρώδη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #79 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Θα προτείνω να βάλεις μία λάμπα και ειμαι ανάμεσα στις δύο πρώτες!Όποια σου αρέσει καλύτερα! Οσον αφορα τις μετρήσεις σου...θέλει προσοχή διότι 0,025 αμμωνία σε ph 8,5 που έχει το ενυδρείο σου πλησιάζει τα όρια της τοξικότητας. Πρακολούθησε την μην ανέβει άλλο!Αν ανέβει κάνε αλλαγη νερου, αλλιώς οταν μηδενίσουν αμμωνία και νιτρώδη. Μόλις ξαναμέτρησα αμμωνία σήμερα και είμαι 0 καθαρό! Ερώτηση εάν βάλω μόνο μία λάμπα θα μείνουν ανοικτές οι υποδοχές στο μπροστά μέρος. Πως να τις κλείσω γιατί εάν πάει νερό μέσα την κάτσαμε την βάρκα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Δεκεμβρίου 2010 #80 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Μόλις ξαναμέτρησα αμμωνία σήμερα και είμαι 0 καθαρό! Ερώτηση εάν βάλω μόνο μία λάμπα θα μείνουν ανοικτές οι υποδοχές στο μπροστά μέρος. Πως να τις κλείσω γιατί εάν πάει νερό μέσα την κάτσαμε την βάρκα! Εχω παρει πολυ καλα αποτελέσματα στεγανότητας με πλαστικά καπάκια απο σαμπάνια! Ξεβίδωσε λίγο τους ακροδέκτες βάλε το καπάκι και βιδωσε ωστε να πατησει καλα το λάστιχο και να στεγανώσει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Δεκεμβρίου 2010 #81 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Εχω παρει πολυ καλα αποτελέσματα στεγανότητας με πλαστικά καπάκια απο σαμπάνια! Ξεβίδωσε λίγο τους ακροδέκτες βάλε το καπάκι και βιδωσε ωστε να πατησει καλα το λάστιχο και να στεγανώσει! Μπορώ να το επιβεβαιώσω γιατί την είδα την πατέντα Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 12 Δεκεμβρίου 2010 Author #82 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Εχω παρει πολυ καλα αποτελέσματα στεγανότητας με πλαστικά καπάκια απο σαμπάνια! Ξεβίδωσε λίγο τους ακροδέκτες βάλε το καπάκι και βιδωσε ωστε να πατησει καλα το λάστιχο και να στεγανώσει! ότι και να πω είναι λίγο!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 5 Ιανουαρίου 2011 Author #83 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!!! Το ενυδρείο πάει μια χαρά !! Έχω ένα μικρό πρόβλημα με καφέ άλγη που έχει καλύψει τις πέτρες (ωραίο) αλλά δυστυχώς έχει καλυψει και τον αραγωνίτη (όχι πολύ ωραίο). Κάνω αλλαγές νερού και ελπίζω ότι θα κάνει κύκλο και θα φύγει. Θα ήθελα όμως την βοήθεια σας. Διάβασα σε ένα άλλο θέμα εδώ στο forum ότι τα ψάρια μπορούν να πάθουν bloat και εάν δεν ταίζονται με τον σωστό τρόπο. Αυτή τη στιγμή μέσα στο ενυδρείο έχω 4 labido yellow στα οποία ρίχνω flakes της ocean. Τα συγκεκριμμένα ψάρια πρέπει να τρώνε από την επιφάνεια ή από τον βυθό? Πρέπει να βυθίζω τα flakes ή δεν χρειάζεται? Υπάρχει κάπου λίστα με το πως πρέπει να ταϊζονται τα mbuna? Επιφάνεια ή βυθό? Επίσης θα ήθελα να μου προτείνεται και ακόμα 1 τροφή για να έχω ποικιλία στην διατροφή τους. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Ιανουαρίου 2011 #84 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!!! Το ενυδρείο πάει μια χαρά !! Έχω ένα μικρό πρόβλημα με καφέ άλγη που έχει καλύψει τις πέτρες (ωραίο) αλλά δυστυχώς έχει καλυψει και τον αραγωνίτη (όχι πολύ ωραίο). Κάνω αλλαγές νερού και ελπίζω ότι θα κάνει κύκλο και θα φύγει. Θα ήθελα όμως την βοήθεια σας. Διάβασα σε ένα άλλο θέμα εδώ στο forum ότι τα ψάρια μπορούν να πάθουν bloat και εάν δεν ταίζονται με τον σωστό τρόπο. Αυτή τη στιγμή μέσα στο ενυδρείο έχω 4 labido yellow στα οποία ρίχνω flakes της ocean. Τα συγκεκριμμένα ψάρια πρέπει να τρώνε από την επιφάνεια ή από τον βυθό? Πρέπει να βυθίζω τα flakes ή δεν χρειάζεται? Υπάρχει κάπου λίστα με το πως πρέπει να ταϊζονται τα mbuna? Επιφάνεια ή βυθό? Επίσης θα ήθελα να μου προτείνεται και ακόμα 1 τροφή για να έχω ποικιλία στην διατροφή τους. Ευχαριστώ Τα ψαρακια σου,αντιθετα με τα αλλα mbuna δεν ειναι χορτοφαγα,αλλα ειναι ΚΑΙ χορτοφαγα. Η κυρια τροφη τους στη φυση ειναι καρκινοειδη και διαφοροι μικροοργανισμοι που ζουν στην αμμο και αναμεσα στις πετρες. Ποια φλεικς ακριβως ταιζεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 5 Ιανουαρίου 2011 Author #85 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Τα ψαρακια σου,αντιθετα με τα αλλα mbuna δεν ειναι χορτοφαγα,αλλα ειναι ΚΑΙ χορτοφαγα. Η κυρια τροφη τους στη φυση ειναι καρκινοειδη και διαφοροι μικροοργανισμοι που ζουν στην αμμο και αναμεσα στις πετρες. Ποια φλεικς ακριβως ταιζεις; Δεν θυμάμαι Θα πρέπει να το δω το απόγευμα όταν πάω σπίτι και θα σου γράψω την ονομασία. Μου την είχε δώσει ο Nidal μαζί με τα ψάρια. Της ocean νομίζω είναι αλλά δεν θυμάμαι την ονομασία απ έξω. Σίγουρα πάντως έχουν και σπιρουλίνα. Όσον αφορά το που τρώνε? πρέπει να τα βυθίζω ή και από την επιφάνεια είναι οκ? Έχεις να μου προτείνεις κάποια ακόμα για να μην ταϊζω συνέχεια μία? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 5 Ιανουαρίου 2011 #86 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Δεν θυμάμαι Θα πρέπει να το δω το απόγευμα όταν πάω σπίτι και θα σου γράψω την ονομασία. Μου την είχε δώσει ο Nidal μαζί με τα ψάρια. Της ocean νομίζω είναι αλλά δεν θυμάμαι την ονομασία απ έξω. Σίγουρα πάντως έχουν και σπιρουλίνα. Όσον αφορά το που τρώνε? πρέπει να τα βυθίζω ή και από την επιφάνεια είναι οκ? Έχεις να μου προτείνεις κάποια ακόμα για να μην ταϊζω συνέχεια μία? μηπως λες την cichlid vegi flakes της ocean nutrition ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 5 Ιανουαρίου 2011 #87 Share 5 Ιανουαρίου 2011 Τα ψαρια αυτα στη φυση βοσκουν στο βυθο,στην αμμο και τα βραχια. Μομιζω καλυτερα να τα βυθιζεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 5 Ιανουαρίου 2011 Author #88 Share 5 Ιανουαρίου 2011 μηπως λες την cichlid vegi flakes της ocean nutrition ? όχι η τροφή είναι της Ocean αλλά λέγεται Spirulina flakes Μπορείτε να μου προτείνεται κάποια ακόμα για να έχω και 2η ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 6 Ιανουαρίου 2011 Author #89 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Ένα update για την πορεία του ενυδρείου. Μετρήσεις ΝΗ4: 0 ΝΟ2: 0 ΝΟ3: 2.5 PH: 8 ΚΗ: 5 Το ΚΗ είναι οριακά στο 5 από ότι ξέρω. Από την πρώτη μέρα δεν έχει αλλάξει και είναι 5. Πρέπει να κάνω κάτι ? Επόμενα βήματα είναι προσθήκη vallisnerias πίσω δεξιά που είναι ο θερμοστάτης (μόλις την βάλω θα κατέβει και δεν θα φαίνεται) και μετά από περίπου 1 μήνα για να έχουν μεγαλώσει τα Labido η προσθήκη 1m+3f Acei Όπως έγραψα και παραπάνω ταϊζω με τροφή της Ocean: Spirulina flakes Μπορείτε να μου προτείνεται κάποια ακόμα για να έχω και 2η ? Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2011 #90 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Οταν ειχα Malawi ταιζα ττης Tropical της Sera και της Jbl.Δοκιμα σε τες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 6 Ιανουαρίου 2011 Author #91 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Οταν ειχα Malawi ταιζα ττης Tropical της Sera και της Jbl.Δοκιμα σε τες. Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Επειδή παραπάνω για τα labido μου γράφεται ότι Η κυρια τροφη τους στη φυση ειναι καρκινοειδη και διαφοροι μικροοργανισμοι που ζουν στην αμμο και αναμεσα στις πετρες. Μήπως μπορείτε να μου προτέινεται κάποια συγκεκριμένη τροφή από αυτές τις εταιρίες για να μην πάρω λάθος ? Επίσης η τροφή που δίνω τώρα είναι σωστή? γιατί λέγεται spirulina flakes (της Ocean) και ενώ μου την έδωσαν μαζί με τα ψάρια φαντάζομαι ότι είναι μόνο φυτική. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 6 Ιανουαρίου 2011 #92 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Τη συγκεκριμενη τροφη που αναφερεις δεν την εχω υπ'οψιν,η δε μου'ρχεται αυτη τη στιγμη στο μυαλο. Οι τροφες που σου ειπα παραπανω ειναι ειναι η Tropical Malawi και η Novo Malawi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 6 Ιανουαρίου 2011 Author #93 Share 6 Ιανουαρίου 2011 Τη συγκεκριμενη τροφη που αναφερεις δεν την εχω υπ'οψιν,η δε μου'ρχεται αυτη τη στιγμη στο μυαλο. Οι τροφες που σου ειπα παραπανω ειναι ειναι η Tropical Malawi και η Novo Malawi. Ευχαριστώ πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 17 Ιανουαρίου 2011 Author #94 Share 17 Ιανουαρίου 2011 (edited) Και κάποιες νέες φωτογραφίες του ενυδρείου. Όλα πάνε μια χαρά τα labido μεγαλώνουν (στην φωτό είναι το μικρότερο) μαζί με την άλγη!! Δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ να ξεχωρίσω το φύλο !! Συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών αλλά δυστυχώς έχω μια πολύ απλά μηχανή Έγινε επεξεργασία 17 Ιανουαρίου 2011 - christos79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 17 Ιανουαρίου 2011 #95 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Πολύ όμορφο ενυδρείο, να το χαίρεσαι. Οι άλγες σου επίσης είναι εξαιρετικές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 17 Ιανουαρίου 2011 #96 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Δειχνει πολυ ομορφο.Και τα φυτα και η αλγη στις πετρες ειναι πολυ ωραια. Να το χαιρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
christos79 17 Ιανουαρίου 2011 Author #97 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Πολύ όμορφο ενυδρείο, να το χαίρεσαι. Οι άλγες σου επίσης είναι εξαιρετικές. Σε ευχαριστώ πολύ!! Χωρίς τις συμβουλές και βοήθεια από όλους εδώ στην Αφρική δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 17 Ιανουαρίου 2011 #98 Share 17 Ιανουαρίου 2011 Οι άλγες σου δινουν εξαιρετικη ομορφια στο ενυδρειο! Μου αρεσει πολύ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Africanos 18 Ιανουαρίου 2011 #99 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Πολυ ομορφο το ενυδρειο σου φιλε μπραβο ... να το χαιρεσαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 18 Ιανουαρίου 2011 #100 Share 18 Ιανουαρίου 2011 Πολύ όμορφο!Συγχαρητήρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος