Jump to content

Βοήθεια για αγορές σε στήσιμο Αφρικής Mbuna

christos79

Recommended Posts

Γιώργο ο Χρήστος εννοεί οτι τα ψάρια, στα περισσοτερα καταστήματα της Ελλάδας, παραμένουν σε νερό με σκληρότητες βρύσης, δεν εννοεί οτι τα ψάρια τα εκτρέφουν στην Ελλάδα!

Χρήστο γιαυτο πάντα κανουμε προσαρμογή στα ψάρια μας για να μην πάθουν κακο απο την αποτομη μεταβολη των τιμών του νερου!

Σημασία έχει όπως σου είπε και ο Καρυδας να είναι σταθερές οι τιμές και ΑΝ θες να ανεβάσεις

σκληρότητες αυτό να γίνει σταδιακά.....

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω!

Άρα να υποθέσω ότι με τον αραγωνίτη δεν θα ανέβουν απότομα οι τιμές μου ? και με σωστή προσαρμογή θα είμαι οκ, σωστά?

Παιδιά ευχαριστώ πολύ!!

Για το DOW εδώ στην αρχή του post μου έγραψαν ότι μπορεί να βρω στο practiker φελιζόλ ψευδοροφής 1cm

Έγινε επεξεργασία - christos79

• Απαντήσεις 107
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω!

Άρα να υποθέσω ότι με τον αραγωνίτη δεν θα ανέβουν απότομα οι τιμές μου ? και με σωστή προσαρμογή θα είμαι οκ, σωστά?

Παιδιά ευχαριστώ πολύ!!

Για το DOW εδώ στην αρχή του post μου έγραψαν ότι μπορεί να βρω στο practiker φελιζόλ ψευδοροφής 1cm

Μας συγχωρείς για αυτο δεν το ξεκαθαρίσαμε.....Το φελιζολ του πρακτικερ δεν ειναι dow ειναι λευκο αλλα στο προτιναμε γιατι εχει παχος μολις 1 εκατοστο!

Και προστασια και δεν σου τρωει λιτρα. :thumbup:

Μας συγχωρείς για αυτο δεν το ξεκαθαρίσαμε.....Το φελιζολ του πρακτικερ δεν ειναι dow ειναι λευκο αλλα στο προτιναμε γιατι εχει παχος μολις 1 εκατοστο!

Και προστασια και δεν σου τρωει λιτρα. :thumbup:

Όλα καλά!! Το όνομα δεν μου κάνει διαφορά!! Ίδια χρήση λιγότερο πάρχος!! Μια χαρά ακούγετε!!

Γιώργο ο Χρήστος εννοεί οτι τα ψάρια, στα περισσοτερα καταστήματα της Ελλάδας, παραμένουν σε νερό με σκληρότητες βρύσης, δεν εννοεί οτι τα ψάρια τα εκτρέφουν στην Ελλάδα!

Χρήστο γιαυτο πάντα κανουμε προσαρμογή στα ψάρια μας για να μην πάθουν κακο απο την αποτομη μεταβολη των τιμών του νερου!

Σημασία έχει όπως σου είπε και ο Καρυδας να είναι σταθερές οι τιμές και ΑΝ θες να ανεβάσεις

σκληρότητες αυτό να γίνει σταδιακά.....

Kαι αυτο που ειπε ο φιλος ποιο πανω ειναι παλι σχετικο , γιατι η καθε περιοχη - πολη εχει διαφορετικες σκληροτητες :thumbup: .

Οποτε μια καλη - αργη προσαρμογη και δεν νομιζω να υπαρχει καποιο προβλημα :thumbup:

Όλα καλά!! Το όνομα δεν μου κάνει διαφορά!! Ίδια χρήση λιγότερο πάρχος!! Μια χαρά ακούγετε!!

Σαν υλικα ειναι ''διαφορετικα'' αν και τα 2 εχουν σαν κυριο υλικο την πολυστερινη , η διαφορα τους ειναι οτι το φελιζολ ειναι διογκομωμενη πολυστερινη ενω το dow εξιλασμενη πολυστερινη . Δηλαδη το dow λογο της κατεργασιας του θα παραμεινει ασιμπιεστο ακομα και με αρκετο βαρος πανω του , συν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να φευγουν κομματια απο το φυλλο .

Σε αντιθεση με το φελιζολ μετα απο καποιο βαρος συμπιεζεται ( με οτι και αν εχει σαν αποτελεσμα ) συν οτι το φελιζολ μπορει και γινετε ''τριμα'' .

Βαζωντας dow 3 cm νομιζω οτι θα ειχες τη δυνατοτητα να χρησιμοποιησεις λιγοτερο αραγωνιτη στο βυθο σου :thumbup:

OK!! :bigemo_harabe_net-117::P

Με τις αγορές και τον προγραμματισμό για το στήσιμο μετά από τις πολύτιμες συμβουλές σας τελείωσα. :thumbup:

είναι όλα κανονισμένα και προχωρούν. :thumbup:

Να επιστρέψω σε μια ερώτηση για την σύνθεση των ψαριών.

Σαν σύνθεση είναι καλύτερα Labido με afra ή με Acei ?

Διαβάζοντας στο inernet είδα ότι τα afra όσο μεγαλώνουν γίνονται και πιο επιθετικά. Υπάρχει πιθανότητα να έχουν πρόβλημα τα Labido? Να προτιμήσω τα Acei για συγκάτοικο?

OK!! :bigemo_harabe_net-117::P

Με τις αγορές και τον προγραμματισμό για το στήσιμο μετά από τις πολύτιμες συμβουλές σας τελείωσα. :thumbup:

είναι όλα κανονισμένα και προχωρούν. :thumbup:

Να επιστρέψω σε μια ερώτηση για την σύνθεση των ψαριών.

Σαν σύνθεση είναι καλύτερα Labido με afra ή με Acei ?

Διαβάζοντας στο inernet είδα ότι τα afra όσο μεγαλώνουν γίνονται και πιο επιθετικά. Υπάρχει πιθανότητα να έχουν πρόβλημα τα Labido? Να προτιμήσω τα Acei για συγκάτοικο?

Τα acei θα τα βλεπεις περισσοτερο καθως αρεσκονται να κολυμπουν αρκετα,ενω τα afra θα κανουν τη χαρακτηριστικη κυκλικη κινηση τους,κοντα στις πετρες.

Πάνω που νόμιζα ότι τα έχω όλα προγραμματίσει πάλι έχω άλλη μια απορία.

Επειδή το Κορωπί μου πέφτει λίγο μακρία για να ξαναπάω 2η φορά και πρέπει να το πετύχω με την πρώτη

μήπως μπορείτε να μου πείτε μια ιδέα για το πόση πέτρα πρέπει να πάρω?

Το ενυδρείο είναι το RIO240 (1,2x0.4)

Έχω καταλήξει στον βαλσάτη μέγεθος 8-13

θέλω να κάνω 2 ψηλά νταμάρια δεξιά και αρίστερα αφήνοντας κενό στην μέση για κολύμπι.

ή μήπως είναι καλύτερα να κάνω σε όλο το μήκος του ενυδρείου αλλά να μην ανέβω πολύ σε ύψος?

Έχω δει τα διάφορα στησίματα που΄υπάρχουν στο θεματικό post και έχω δει ότι γίνονται και τα 2. Υπάρχει διαφορά ανάλογα το είδος ψαριού? ή απλά είναι θέμα τι μας αρέσει σε εμφάνιση?

Ευχαριστώ πολύ για ακόμα μια φορά

για το ποσα κιλα δεν μπορω να σου πω ακριβος .

Δες λιγο τη πρωτη φωτογραφια , απο τις πετρες που βλεπες ΔΕΝ εβαλα 4 ολες οι αλλες ειναι μεσα και εφτιαξα το νταμαρακι που βλεπεις στο δευτερο λινκ , αυτο για να δεις στο περιπου σαν ογκο ποσες πετρες θα χρειαστεις . Πιστευω παντος πως μιλαμε για πανω απο 50 κιλα :thumbup:

http://img69.imageshack.us/img69/958/dsc2101.jpg

http://i920.photobucket.com/albums/ad47/Gt...56/DSC_2131.jpg

για το ποσα κιλα δεν μπορω να σου πω ακριβος .

Δες λιγο τη πρωτη φωτογραφια , απο τις πετρες που βλεπες ΔΕΝ εβαλα 4 ολες οι αλλες ειναι μεσα και εφτιαξα το νταμαρακι που βλεπεις στο δευτερο λινκ , αυτο για να δεις στο περιπου σαν ογκο ποσες πετρες θα χρειαστεις . Πιστευω παντος πως μιλαμε για πανω απο 50 κιλα :thumbup:

http://img69.imageshack.us/img69/958/dsc2101.jpg

http://i920.photobucket.com/albums/ad47/Gt...56/DSC_2131.jpg

Ευχαριστώ πολύ!! Το πάνω από 50 κιλά το φαντάζομαι και εγώ το πόσο πάνω με προβληματίζει

Προτεινω να μην ασχληθεις με το βαρος αλλα με τον ογκο

:thumbup:

Ακολούθησα την συμβουλή σου και πλέον είμαι έτοιμος!

Έχω το DOW, τον αραγωνίτη, και τις πέτρες βασαλτη!

Το μόνο που μένει τώρα είναι το στήσιμο μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τις πολύτιμες συμβουλές!

Κι εγω σου ευχομαι να ειναι καλογεμιστο,και να καθεσαι με τις ωρες να το απολαμβανεις :thumbup::thumbup:

Παιδιά,

Υπάρχει κανα κόλπο για να στήσω τις πέτρες?

Έχω πάρει 100 κιλά βασάλτη 8-13cm και παλέυω να τις στήσω αλλά δεν βλέπω φως!! :thumbup:

Έχω δει τα θεματικά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω!! :thumbup:

ή δεν καταφέρνω να φτιάξω σπηλιές ή εάν φτιάξω σπηλιές οι πέτρες δεν είναι σταθερές.

Υπάρχει πρόβλημα εάν οι πέτρες ακουμπάνε στο πίσω και στα πλαϊνά τζάμια? και εάν αγκαλιάζουν τους 2 σωλήνες που τραβάει νερό το φίλτρο?

Σας παρακαλώ βοηθείστε γιατί με βλέπω να κοιμάμαι στο χαλάκι! έχω γεμίσει το σαλόνι με πέτρες!!

Παιδιά,

Υπάρχει κανα κόλπο για να στήσω τις πέτρες?

Έχω πάρει 100 κιλά βασάλτη 8-13cm και παλέυω να τις στήσω αλλά δεν βλέπω φως!! :thumbup:

Έχω δει τα θεματικά αλλά δεν μπορώ να καταλάβω!! :thumbup:

ή δεν καταφέρνω να φτιάξω σπηλιές ή εάν φτιάξω σπηλιές οι πέτρες δεν είναι σταθερές.

Υπάρχει πρόβλημα εάν οι πέτρες ακουμπάνε στο πίσω και στα πλαϊνά τζάμια? και εάν αγκαλιάζουν τους 2 σωλήνες που τραβάει νερό το φίλτρο?

Σας παρακαλώ βοηθείστε γιατί με βλέπω να κοιμάμαι στο χαλάκι! έχω γεμίσει το σαλόνι με πέτρες!!

Έβαλα και photo από ότι έχω καταφέρει

post-6234-1291410560_thumb.jpg post-6234-1291410579_thumb.jpg

Καλο θα ηταν να αφαιρεσεις πετρες απο το κεντρο του ενυδρειου.Αδειασε το εκει.Θα δειξει πιο φυσικο και θα εχουν τα ψαρια σου πιο πολυ χωρο να κινηθουν :thumbup:

Καλο θα ηταν να αφαιρεσεις πετρες απο το κεντρο του ενυδρειου.Αδειασε το εκει.Θα δειξει πιο φυσικο και θα εχουν τα ψαρια σου πιο πολυ χωρο να κινηθουν :thumbup:

Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω! να βγάλω από το κέντρο πέτρες και να σηκώσω και άλλο τα πλαϊνά.

Αλλά παίζουν πολύ και φοβάμαι.

Όπως σας φαίνεται από σπηλιές είναι οκ?

Για τα πλαϊνά και πίσω τζάμια και το φίλτρο? Υπάρχει πρόβλημα? Οι πέτρες ακουμπάνε στα τζάμια και έχουν κυκλώσει τους 2 σωλήνες που τραβάει νερό το φίλτρο

Έγινε επεξεργασία - christos79

Αυτό ακριβώς θέλω να κάνω! να βγάλω από το κέντρο πέτρες και να σηκώσω και άλλο τα πλαϊνά.

Αλλά παίζουν πολύ και φοβάμαι.

Όπως σας φαίνεται από σπηλιές είναι οκ?

Για τα πλαϊνά και πίσω τζάμια και το φίλτρο? Υπάρχει πρόβλημα? Οι πέτρες ακουμπάνε στα τζάμια και έχουν κυκλώσει τους 2 σωλήνες που τραβάει νερό το φίλτρο

Με τις συγκεκριμένες πέτρες που χρησιμοποίησες θα έχεις σπηλιές όσες πέτρες και να βάλεις, μην σε ανησυχεί. Όπως σου είπε και ο Δημήτριος παραπάνω, προσπάθησε αφαιρώντας πέτρες από την μέση, να δημιουργήσεις ένα πιο φυσικό τοπίο για να έχουν και τα ψάρια σου πρόσβαση στην άμμο και χώρο για να κινηθούν.

Αν θες να πάρεις κάποιες ιδέες μπορείς να δεις εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495

Με τις συγκεκριμένες πέτρες που χρησιμοποίησες θα έχεις σπηλιές όσες πέτρες και να βάλεις, μην σε ανησυχεί. Όπως σου είπε και ο Δημήτριος παραπάνω, προσπάθησε αφαιρώντας πέτρες από την μέση, να δημιουργήσεις ένα πιο φυσικό τοπίο για να έχουν και τα ψάρια σου πρόσβαση στην άμμο και χώρο για να κινηθούν.

Αν θες να πάρεις κάποιες ιδέες μπορείς να δεις εδώ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=28495

Ευχαριστώ! Τα έχω δει και από εκεί έχω πάρει ιδέες! στην εκτέλεση έχω το πρόβλημα και δεν ξέρω εάν θα είναι λειτουργικο!

Θα το παλέψω και θα κάνω update!

Την Τετάρτη είναι η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση του ΑΖ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50020

Προτείνω να έρθεις, να τα πούμε από κοντά, να δεις και το στήσιμο που έχουμε κάνει στο ενυδρείο που υπάρχει στο χώρο.

Την Τετάρτη είναι η καθιερωμένη εβδομαδιαία συνάντηση του ΑΖ

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50020

Προτείνω να έρθεις, να τα πούμε από κοντά, να δεις και το στήσιμο που έχουμε κάνει στο ενυδρείο που υπάρχει στο χώρο.

Μακάρι να μπορούσα αλλά δυστυχώς λόγω δουλειάς είναι δύσκολο! συνήθως τελειώνω γύρω στις 20.00!

Ειδικά αυτή την Τετάρτη - Πέμπτη δεν θα είμαι Αθήνα πρέπει να πάω Θεσ/νίκη για δουλειά!

Θα το παλέψω για την επόμενη!!

Ευχαριστώ

Η διαδικασία χτισήματος του νταμαριού ξαναξεκίνησε!

έχω βάλει τα θεμέλια και σηκώνω ορόφους.

Θα ήθελα την βοήθεια σας στον τρόπο εισαγωγής των ψαριών.

έχω καταλήξει ότι θα βάλω 1 χαρέμι (1m+3f) Labido και αντίστοιχα άλλο 1 ίδιο χαρέμι Acei.

Το ενυδρείο θα γεμίσει και θα προσθέσω Safe start.

Πως πρέπει να βάλω τα ψάρια και με τι σειρά για να μην έχω πρόβλημα με αμμωνία αλλά και λόγω επιθετικότητας των Mbuna? Με ποιο χαρέμι είναι καλύτερα να ξεκινήσω και με πόσα άτομα και στην συνέχεια σε πόσες μέρες να προσθέσω τα υπόλοιπα?

Ευχαριστώ πολύ!!

Τα είδη που διάλεξες είναι από τα πιο ήσυχα της ομάδας των mbuna. Οπότε μην σε προβληματίζει η σειρά εισαγωγής. Υποθέτω ότι δεν θα βρεις διαπιστωμένο χαρέμι, οπότε θα ξεκινήσεις με 5,6 μικρά και στην πορεία θα απομακρύνεις τα επιπλέον αρσενικά. Ξεκίνα με το ένα είδος και μετά από κανένα μήνα βάλε και το δεύτερο.

Τα είδη που διάλεξες είναι από τα πιο ήσυχα της ομάδας των mbuna. Οπότε μην σε προβληματίζει η σειρά εισαγωγής. Υποθέτω ότι δεν θα βρεις διαπιστωμένο χαρέμι, οπότε θα ξεκινήσεις με 5,6 μικρά και στην πορεία θα απομακρύνεις τα επιπλέον αρσενικά. Ξεκίνα με το ένα είδος και μετά από κανένα μήνα βάλε και το δεύτερο.

Ευχαριστώ πολύ!! Άρα μετά από 24 ώρες που λέει το Safe start μπορώ αμέσως να βάλω 5-6 μικρά από ένα είδος?

Ευχαριστώ πολύ!! Άρα μετά από 24 ώρες που λέει το Safe start μπορώ αμέσως να βάλω 5-6 μικρά από ένα είδος?

Θα σου πω αυτό που έκανα εγώ στο δικό μου πρόσφατα. Πήρα μπόλι από ήδη στημένο ενυδρείο, έριξα και μια δόση έτοιμα βακτήρια και την άλλη μέρα τα ψάρια ήταν μέσα. Πρόσεξα πολύ το τάισμα τις πρώτες μέρες και δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...