aka68 27 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Καλώς σας βρίσκω, είμαι αρχάριος και θέλω συμβουλές για το πρώτο μου ενυδρειο γλυκού νερού στο σπίτι. Σκέφτομαι για μέγεθος κοντά στα 40 λίτρα,ειναι εφικτό και πόσες απαιτήσεις θέλει, ώστε να υπάρχει αποτέλεσμα και απόλαυση της γαλήνης του ενυδρείου. Φιλικά, Αχιλλέας Link to comment Share on other sites More sharing options...
gante 27 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Kαλημερα και καλωσορισες στην παρεα μας. Εδω θα βρεις οτι σου χρειαζεται για τα πρωτα σου βηματα σε αυτο το υπεροχο χομπι. Ξεκινα το διαβασμα και οτι απορια εχεις ρωτα και σιγουρα θα σου την λυσουν τα παιδια του φορουμ. Τα πρωτα μου βηματα. Καλο διαβασμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 27 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Καλώς τον Αχιλλέα ! Έχεις επιλογές στα 40 λίτρα (πχ guppy, μονομάχος, χρυσόψαρο) διάβασε λιγάκι πρώτα και ρώτα ότι θέλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 27 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Kαλως ηρθες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΠΕΤΡΟΣ 2 27 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Οσο μικροτερο τοσο οι απαιτησεις μεγαλωνουν.Αν μπορεις ανεβα σε λιτρα. Καλη συνεχεια. πετρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 28 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 28 Νοεμβρίου 2010 καλως ηρθες και απο μενα! οσο περισσοτερα λιτρα τοσο λιγοτερες γκελες... αλλα αν μπορεις τοσα και σε 40 λιτρα εχουμε δει θαυματα! υπομονη και ορεξη και ολα ευχομαι να πανε κατευχην!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvergyris 28 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Καλως ορισες και απο μενα. Και εγω θα σου πρότεινα να διαβάσεις μονος σου τις πληροφοριες που ειναι γραμμενες εδω μεσα για καθε περιπτωση και μετα οτι αποριες εχεις ρωτα. Αλλιώς κινδυνευεις να πελαγωσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 28 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Όταν θα βάλω τα φυτά, να προτιμήσω τα φυσικά και ποια εσείς προτείνεται, έχουνε κάποιο όριο ζωής ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 28 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Όταν θα βάλω τα φυτά, να προτιμήσω τα φυσικά και ποια εσείς προτείνεται, έχουνε κάποιο όριο ζωής ! θα απαντουσα οχι γιατι μεγαλωνουν και πολλαπλασιαζονται και μπορεις να κλαδευεις πολλα απο αυτα για να τα επαναφυτευεις πιο διπλα. εγω μεχρι τωρα ο,τι φυτο ειχα απλα εχει πολλαπλασιαστει στο δεκαπλασιο μεσα στο ενυδρειο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 30 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 30 Νοεμβρίου 2010 HPG glass τι υλικό κατασκευής ενυδρείου είναι, δεν έχει σχέση με το φάιμπεργκλας, πλαστικό ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 3 Δεκεμβρίου 2010 Author #11 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 AQUAEL Econoline 40, είναι το πρώτο μου ενυδρείο σαν αρχάριος. Το πήρα με 59 ευρώ και έχει μίνι φίλτρο 4.2w και θερμαστάτη Comfort zone 25w, ακόμη έχει λίγη τροφή και αντιχλώριο. Να το βάλω σε λειτουργία, για στρώσιμο για 48 ώρες, είναι αρκετό, άλλος είπε μια βδομάδα, άλλος περισσότερο..! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naskas 3 Δεκεμβρίου 2010 #12 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 Στρωσιμο ενος ενυδρειου γινεται με διαφορους τροπους, οπου εχουν μικρεσ διαφορεσ μεταξυ τους. Σιγουρα δεν γινεται με τιποτα σε 48 ωρες. Αν βαλεις βακτηρια, η καθε εταιρια δινει χρονοδιαγραμμα. Απο προσωπικη εμπειρια θελει 30-50 μερες ακομα και με βακτηρια!!! Για να ξεκινησει ο κυκλος...... Διαβασε λιγο ακομα, καλο κανει.... Και εμεις εδω μεσα στο forum ακομα μαθαινουμε διαβαζοντας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
aka68 6 Δεκεμβρίου 2010 Author #13 Share 6 Δεκεμβρίου 2010 Το μεταλικό νερό, ενδίκνεται για χρήση στο ενυδρείο μας, δεν έχει καθόλου χλώριο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts