antreeas1 26 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 26 Νοεμβρίου 2010 (edited) Σκοπευω να παρω ενα ενυδρειο και θελω να ασχοληθω περισσοτερο με φυτα δυσκολα και βυθοψαρα corydoras. Τελοσπαντον χρειαζομαι ενα καλο υποστρωμα για τα φυτα μου αλλα οπως ολοι ξερετε αμμος και υποστρωμα δεν πανε μαζι (αμμο χρειαζομαι για τα βυθοψαρα). Διαβασα πολλα θεματα και εχω μπερδευτει πραγματικα. διαβασα για υπόστρωμα ecco complete για seachem flourite και αλλα πολλα και οσους ρωτησα δεν μπορω να βγαλω ακρη. Θελω μια λυση που να μπορω να βαλω και υποσστρωμα για φυτα και να μπορω να βαλω και βυθοψαρα με καποιο τροπο.. Ευχαριστω εκ των προτερων Έγινε επεξεργασία 26 Νοεμβρίου 2010 - antreeas1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 26 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 26 Νοεμβρίου 2010 Πρώτα αποφάσισε τη θέλεις άμμο ή χαλίκι με υπόστρωμα; Και στα δυο μπορείς να βάλεις δύσκολα φυτά και κόρυ αρκεί το χαλίκι να είναι λεπτόκοκκο. Επίσης πληροφοριακά κόρυ και γρασίδια τύπου cuba δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 26 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 26 Νοεμβρίου 2010 Σκοπευω να παρω ενα ενυδρειο και θελω να ασχοληθω περισσοτερο με φυτα δυσκολα και βυθοψαρα corydoras. Τελοσπαντον χρειαζομαι ενα καλο υποστρωμα για τα φυτα μου αλλα οπως ολοι ξερετε αμμος και υποστρωμα δεν πανε μαζι (αμμο χρειαζομαι για τα βυθοψαρα). Διαβασα πολλα θεματα και εχω μπερδευτει πραγματικα. διαβασα για υπόστρωμα ecco complete για seachem flourite και αλλα πολλα και οσους ρωτησα δεν μπορω να βγαλω ακρη. Θελω μια λυση που να μπορω να βαλω και υποσστρωμα για φυτα και να μπορω να βαλω και βυθοψαρα με καποιο τροπο.. Ευχαριστω εκ των προτερων οσο αφορά το seachem flourite δεν ξέρω αν ειναι κατάλληλο για τα βυθόψαρα. είναι μεν ψιλό σαν κοκομετρία αλλά έχει ακανόνιστα πετραδάκια και μυτερά , και επειδή σκάβουν ενδέχεται να πληγωθουν τα μουστάκια τους. στα ψάρια βυθού ίσως σε βοηθούσουν καλύτερα οι έμπειροι στο είδος. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=19 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 26 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 26 Νοεμβρίου 2010 Πρώτα αποφάσισε τη θέλεις άμμο ή χαλίκι με υπόστρωμα; Χρήστο θα μπορουσε να το κάνει μισό μισό και θα βόλευε και τα κορυ και τα φυτά. Εγω το εχω κάνει με αρκετή επιτυχια. Ενα χώρισμα θέλει μόνον Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 26 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 26 Νοεμβρίου 2010 Εννοώ αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 27 Νοεμβρίου 2010 Author #6 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Αν κανω αυτο που κατω απο τα φυτα υπαρχει χαλικι και λογικα μονο εκει υπαρχει υποστρωμα πειραζει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Χρήστο θα μπορουσε να το κάνει μισό μισό και θα βόλευε και τα κορυ και τα φυτά. Εγω το εχω κάνει με αρκετή επιτυχια. Ενα χώρισμα θέλει μόνον Lasal δεν αντιλέγω ότι μπορούμε να το κάνουμε αλλά δεν το συνιστώ διότι δεν γνωρίζω την εμπειρία του άλλου και δεν ξέρω αν κάνει σωστά το διαχωριστικό και τη φυτά θα βάλει και τη ψάρια θα βάλει. Από προσωπικά λάθει αλλά και από άλλους έχω μάθει τα εξής. Καλύτερα το διαχωριστικό να είναι κολλημένο χωρίς κενά, σε αυτήν την περίπτωση δεν θα έχουμε προβλήματα με βασική προϋπόθεση να μην έχουμε κόρυ και γενικά βυθόψαρα. Τα ψάρια αυτά είναι τσακάλια και αργά η γρήγορα θα ανακατέψουν την άμμο με το χαλίκι. Αν δεν βάλουμε βυθόψαρα τότε θα μπορούσαμε να μην βάλουμε διαχωριστικό ή κάποιο υποτυπώδες που να μην φαίνεται. Δεν πρέπει όμως σε καμιά περίπτωση να βάλουμε φοίτα που απλώνουν μεγάλο ρίζωμα. Μου έτυχε με τον εχινοδορο μπλεχερη και όταν ήρθε ο καιρός να τον βγάλω μου ήταν αδύνατον να το κάνω χωρίς να αναμίξω το χαλίκι με την άμμο. Γενικά θέλει μια ιδιαίτερη φροντίδα και εμπειρία και υπό προϋποθέσεις τότε δεν θα έχουμε πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 27 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Αν κανω αυτο που κατω απο τα φυτα υπαρχει χαλικι και λογικα μονο εκει υπαρχει υποστρωμα πειραζει? Φίλε μου το συγκεκριμένο ενυδρείο ίσος να είναι στημένο μόνο για διαγωνισμό όπου μετά την φωτογράφηση το ξεστήνουμε. Παρατήρησε και θα δεις ότι δεν έχει βυθόψαρα και γενικά ψάρια που σκαλίζουν τον βυθό και ούτε φυτά με μεγάλο ρίζωμα. Όταν στήνουμε ένα ενυδρείο το οποίο δεν προορίζεται για διαγωνισμό στην πορεία του χρόνου αλλάζουμε γούστα και διαρρυθμίσεις, με ένα διαχωριστικό άμμου και χαλικιού η επιλογές σου πάντοτε θα είναι στάνταρ σε φυτά και ψάρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 27 Νοεμβρίου 2010 Author #9 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Τοτε η μονη λυση που μου μενει ειναι αμμος και πολλα συμπληρωματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 28 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 28 Νοεμβρίου 2010 (edited) Aν βαλω αγκιστρους αντι cory μπορω να βαλω χαλικι ψιλοκοκκο με το υποστρωμα? Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2010 - antreeas1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 28 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Aν βαλω αγκιστρους αντι cory μπορω να βαλω χαλικι ψιλοκοκκο με το υποστρωμα? Βεβαίως Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 28 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Aν βαλω αγκιστρους αντι cory μπορω να βαλω χαλικι ψιλοκοκκο με το υποστρωμα? με τα αγκιστρους θα έχεις πρόβλημα με τα φυτάκια. είναι λίγο απρόσεκτος στις κινήσεις του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 28 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Lasal δεν αντιλέγω ότι μπορούμε να το κάνουμε αλλά δεν το συνιστώ διότι δεν γνωρίζω την εμπειρία του άλλου και δεν ξέρω αν κάνει σωστά το διαχωριστικό και τη φυτά θα βάλει και τη ψάρια θα βάλει. Έχεις δίκιο Χρήστο Καμιά φορά ξεχνώ την εμπειρία που μπορεί να έχει ο άλλος και σε τι περιπέτειες μπορεί να μπει. Εκτός.....και αν αγαπάει τις περιπέτειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 29 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Tι αλλο βυθοψαρο μπορω να βαλω που δεν θα εχω προβλημα? Οι γαριδες θα μου καθαριζουν τον βυθο αν βαλω? σαλιγκαρια? Βυθοψαρα θελω για να μου καθαριζουν τον βυθο επηδει παντα μαζευεται μπιχλα και αλγες και με ψαρια στον βυθο θα ανακατευονται και θα φιλτραρονται.. Τι να βαλω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 29 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Σχετικά με τα corys. Το ότι λέγεται ότι τα corys θέλουν άμμο δεν είναι και μονόδρομος. Μπορείς άνετα να βάλεις corys σε λεπτό χαλικάκι 1-2mm. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα εκτός του ότι δεν θα δεις κάποιες από τις συμπεριφορές των corys (Όπως το να βουτάνε μέσα στην άμμο) Σχετικά με τα pleco Συνηθίζεται να τους φορτώνουμε όλα τα προβλήματα των φυτών σε αυτά το οποίο κατ' εμένα δεν είναι σωστό. Ένας σωστά καλοταϊσμένος pleco σπάνια θα πειράξει φυτά. Ποιό συχνά τα προβλήματα οφείλονται στην έλλειψη σωστού βυθού και λίπανσης παρά στους pleco. Οι αποφάσεις δικές σου. . Link to comment Share on other sites More sharing options...
antreeas1 29 Νοεμβρίου 2010 Author #16 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Δηλαδη αν βαλω λεπτο χαλικακι και υποστρωμα θα ειμαι οκ? (και corys) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 29 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Εγώ αυτό πιστεύω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος