Jump to content

Αλλαγή βυθού

Recommended Posts

Θέλω να αλλάξω τον βυθό στο γαριδάδικο μου και να βάλω το μαύρο το χαλικάκι της γνωστής εταιρείας.

πώς να κάνω την αλλαγή και τι πρέπει να προσέξω.Στο ενυδρειάκι(15 λίτρα)υπάρχουν καμια 15αριά red cherry και αρκετά φυτά.Οι γαριδούλες είναι σε διάφορα μεγέθη χαχαχα

Ευχαριστώ

και 2 φωτο του εν λόγω ενυδρείου.Πείτε και καμιά γνώμη για την διαμόρφωση του χώρου με τα υπάρχοντα φυτά που έχει τώρα ή καμιά δικιά σας ιδέα.

27_11garida2.jpg

27_11garida1.jpg

Θέλω να αλλάξω τον βυθό στο γαριδάδικο μου και να βάλω το μαύρο το χαλικάκι της γνωστής εταιρείας.

πώς να κάνω την αλλαγή και τι πρέπει να προσέξω.Στο ενυδρειάκι(15 λίτρα)υπάρχουν καμια 15αριά red cherry και αρκετά φυτά.Οι γαριδούλες είναι σε διάφορα μεγέθη χαχαχα

Ευχαριστώ

λίγο δύσκολο το βλέπω και ρίσκο μεγάλο. εκτός αν το ξεστήσεις και το στήσεις πάλι απο την αρχή.

υπόστρωμα ειναι αυτο κάτω απο το χαλικάκι ?

Εχεις κάποιο άλλο στρωμένο ενυδρείο να βάλεις τις γαρίδες για λίγες μέρες μέχρι να στρώσει κάπως η κατάσταση αν το επιχειρήσεις ? Γιατί χάλασμα και ξαναστήσιμο με γαρίδες άμεσα μέσα στο ενυδρείο δεν μου φαίνεται καθόλου καλή ιδέα δυστυχώς.

Εχεις κάποιο άλλο στρωμένο ενυδρείο να βάλεις τις γαρίδες για λίγες μέρες μέχρι να στρώσει κάπως η κατάσταση αν το επιχειρήσεις ? Γιατί χάλασμα και ξαναστήσιμο με γαρίδες άμεσα μέσα στο ενυδρείο δεν μου φαίνεται καθόλου καλή ιδέα δυστυχώς.

Υπάρχει το μεγάλο για να τις φιλοξενήσει ;) ,απλά μετά (αφού μπει το καινούριο χαλίκι) τι κάνω?

λίγο δύσκολο το βλέπω και ρίσκο μεγάλο. εκτός αν το ξεστήσεις και το στήσεις πάλι απο την αρχή.

υπόστρωμα ειναι αυτο κάτω απο το χαλικάκι ?

είναι το χαλικάκι που θέλω νια βάλω,απλά όταν το είχα βάλει ήταν πολύ λίγο και συμπλήρωσα από πάνω αυτό που φένεται

Υπάρχει το μεγάλο για να τις φιλοξενήσει ;) ,απλά μετά (αφού μπει το καινούριο χαλίκι) τι κάνω?

στο μεγαλο που λες τι ψαρια εχεις μεσα?

στο μεγαλο που λες τι ψαρια εχεις μεσα?

Έχω ξιφοφόρους,καρδινάλιους,αρλεκίνους

Γενικά καλύτερα οι γαρίδες να φιλοξενηθούν κάπου αλλού όχι μόνο κατά την διάρκεια της αλλαγής του χαλικιού αλλά και για ένα διάστημα μετά καθώς απαιτείται να αρχίσουν να συσσωρεύονται οι πρώτες οργανικές ουσίες στο χαλίκι και κάποιες βακτηριακές αποικίες.

Βέβαια δεν είναι απόλυτο ότι οι γαρίδες θα πάθουν κάτι, από εμπειρική γνώση προκύπτει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες μαζικών θανάτων.

Αν το μεγάλο σου είναι καλά φυτεμένο τότε πιθανόν να μην τις ενοχλήσουν τα ψάρια σου.

Γενικά καλύτερα οι γαρίδες να φιλοξενηθούν κάπου αλλού όχι μόνο κατά την διάρκεια της αλλαγής του χαλικιού αλλά και για ένα διάστημα μετά καθώς απαιτείται να αρχίσουν να συσσωρεύονται οι πρώτες οργανικές ουσίες στο χαλίκι και κάποιες βακτηριακές αποικίες.

Βέβαια δεν είναι απόλυτο ότι οι γαρίδες θα πάθουν κάτι, από εμπειρική γνώση προκύπτει ότι αυξάνονται οι πιθανότητες μαζικών θανάτων.

Αν το μεγάλο σου είναι καλά φυτεμένο τότε πιθανόν να μην τις ενοχλήσουν τα ψάρια σου.

Πιστεύω να μην έχω πρόβλημα εδώ μέσα :thumbup:post-2827-1291375221_thumb.jpg

post-2827-1291375333_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - jimn

Toτε ναι να τις βάλεις στο μεγάλο σου καλό κουράγιο μετά να καταφέρεις τις βγάλεις απο την ζούγκλα :thumbup:

Toτε ναι να τις βάλεις στο μεγάλο σου καλό κουράγιο μετά να καταφέρεις τις βγάλεις απο την ζούγκλα :P

Λές να μην το σκέφτομαι και αυτό, :thumbup: θα πρέπει να γίνω :thumbup::bigemo_harabe_net-117:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...