Jump to content

Φακανάς Γιώργος-Υποψήφιος για βραβείο Grammy!!!

Recommended Posts

Ο Έλληνας μουσικός είναι υποψήφιος στην κατηγορία GRAMMY NOMINATION FOR BEST CONTEMPORARY JAZZ CD, με τον δίσκο του «Interspirit».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που Έλληνας μουσικός είναι υποψήφιος για τέτοιο βραβείο, πράγμα που ανοίγει τους ορίζοντες και για άλλους, σπουδαίους, μουσικούς ή μπάντες οι οποίοι είναι σίγουρα αρκετοί στη χώρα μας.

Ο Γιώργος Φακανάς είναι μουσικός, συνθέτης, ενορχηστρωτής, εκπαιδευτικός και συγγραφέας. Αν και ξεκίνησε με κλασσική κιθάρα σε ηλικία 9 ετών, πολύ σύντομα καταστάλαξε στο ηλεκτρικό μπάσο, "το όργανο που με έβαλε πραγματικά μέσα στη μουσική" όπως δηλώνει ο ίδιος. Υπήρξε μέλος σ' ένα από τα σημαντικότερα τζαζ γκρουπ της Ελλάδας, τους ΙΣΚΡΑ και της ορχήστρας "Τζαζ Νέων" της ΕΟΚ το 1981.

Μέσα από τη μακρόχρονη πορεία του στο χώρο της μουσικής, ξεχωρίζουν, 11 συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, 2 στο Ηρώδειο, έχει διευθύνει τη Big Band της ΕΡΤ, την Κρατική Ορχήστρα και άλλα ορχηστικά σχήματα. Έχει συμμετάσχει σε 800 περίπου δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας ως session μουσικός, μετράει 9 προσωπικούς δίσκους και 17 βιβλία μουσικού (διδακτικού) περιεχομένου.

Είναι ιδρυτής του Ωδείου Τέχνης και του πολυχώρου "Αθήνα Live", όπου πραγματοποιούνται συναυλίες και σεμινάρια από τους μεγαλύτερους μουσικούς της παγκόσμιας jazz-fusion σκηνής. Τέλος, ο ίδιος έχει σημαντικές δισκογραφικές συνεργασίες με μουσικούς όπως οι: Mike Stern, Dave Wecki, Wallace Roney, Brett Garsed, Bob Franceschini κ.α.

Ποτέ άλλοτε Έλληνας μουσικός δεν έχει φτάσει να τιμηθεί σε αυτό το βαθμό!!!

1 Δεκεμβρίου θα βγει η τελική 5αδα και στις 13 Φεβρουαρίου στη 53 επίσημη τελετή, που θα γίνει στο Los Angeles θα ανακοινωθούν τα ονόματα των νικητών.

Γιώργο,σου ευχόμαστε καλή επιτυχία και ελπίζουμε το γεγονός αυτό να αποτελέσει την αρχή και για άλλες Ελληνικές Μουσικές διακρίσεις, που έτσι κι αλλιώς το αξίζουν.

Πηγή: http://www.sport-fm.gr/article/349443

Αν και πρόκειται για ένα είδος μουσικής που δεν νομίζω πως ποτέ θα το καταλάβω, εύχομαι κι εγώ με τη σειρά μου καλή επιτυχία στον Γιώργο, που είχα την τιμή να τον γνωρίσω κι εκείνος είχε την τιμή ( ;) ) να με φιλοξενήσει 2 ή 3 φορές (δεν θυμάμαι :rasp: ) στο Ωδείο του για συναυλίες!

Πρόκειται για μία διάκριση πολύ ιδιαίτερη για Έλληνα μουσικό και από τα ελάχιστα που μπορώ να κρίνω πάνω στην jazz, θεωρώ πως το αξίζει, αν και όταν με το καλό το πετύχει!

Έχω κάνει κάποια μαθήματα στην αθήνα και έχω ακούσει το δίσκο του Live.Γνώμη μου σίγουρα το αξίζει.Όπως και ο γίωτης που απλά δεν έχει τα ''κονε'' του φακανα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...