Jump to content

Χαθηκα!

andreas6670

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους,

ισως ειμαι ο πιο καινουργιος και ο πιο ασχετος στο αθλημα εδω μεσα, πρωτον γιατι δεν ειχα ποτε καμμια επαφη με ενυδρεια και δευτερον γιατι μολις χτες αποφασισα να ασχοληθω και αγορασα ενα μεταχειρισμενο για αρχη.

Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη, τοσο σε συμβουλες για το σωστο στησιμο οσο και σε τροπους να κρατησω το κοστος οσο πιο χαμηλα γινεται.

Αγορασα λοιπον χτες ενα ενυδρειο Sera 130 λιτρων και καθομαι και το κοιταω. Απ'ότι ειδα απο το manual, το μονο που του λειπει ειναι ενα βιολογικο φιλτρο (sera siporax) και ενα σφουγγαρι φιλτρου. Οποτε ελπιζω απο μηχανολογικης πλευρας να ειμαι καλυμενος

Απο που να ξεκινησω? Ειναι κοντα μου το Water Inn, να παω εκει και να παρω οτι μου πουνε, ή εχετε καμμια συμβουλη να μου δωσετε?

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια

Καλώς ήλθες στο φόρουμ :rasp: κατά τη γνώμη μου πάρε ένα εξωτερικό φίλτρο.Ετσι και δεν θες να ξοδέψεις πολλά λεφτά πάρε ένα μεταχειρισμένο από συνχομπίστες εδώ του φόρουμ που πουλάνε κατά καιρούς.

Καλή συνέχεια

mod note Αγαπητέ argife παρακαλώ με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες ,αυτή τη φορά στα διόρθωσα

εγώ ,δεν θα υπάρξει όμως άλλη ,ευχαριστώ ;)

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

καλησπερα ARGIFE και ευχαριστω για την απαντηση, εννοεις να παρω ενα εξωτερικο φιλτρο επιπλεον του βιολογικου sera siporax?

Καλημερα σε ολους,

ισως ειμαι ο πιο καινουργιος και ο πιο ασχετος στο αθλημα εδω μεσα, πρωτον γιατι δεν ειχα ποτε καμμια επαφη με ενυδρεια και δευτερον γιατι μολις χτες αποφασισα να ασχοληθω και αγορασα ενα μεταχειρισμενο για αρχη.

Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη, τοσο σε συμβουλες για το σωστο στησιμο οσο και σε τροπους να κρατησω το κοστος οσο πιο χαμηλα γινεται.με βαση αυτο

Αγορασα λοιπον χτες ενα ενυδρειο Sera 130 λιτρων και καθομαι και το κοιταω. Απ'ότι ειδα απο το manual, το μονο που του λειπει ειναι ενα βιολογικο φιλτρο (sera siporax) και ενα σφουγγαρι φιλτρου. Οποτε ελπιζω απο μηχανολογικης πλευρας να ειμαι καλυμενος

Απο που να ξεκινησω? Ειναι κοντα μου το Water Inn, να παω εκει και να παρω οτι μου πουνε, ή εχετε καμμια συμβουλη να μου δωσετε?Ξεχνας αυτο :rasp:

Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια

Καταρχην καλως ηρθες στη παρεα μας !!!

μιας και θελεις να κρατησεις το κοστος οσο ποιο χαμηλα γινεται θα πρεπει για οτι θες να αγορασεις Η να το παρεις μεταχειρισμενο Η να κανεις μια ερευνα αγορας :rasp:

Καλο θα ειναι στο πετ σοπ που θα πας να πας διαβασμενος ετσι ωστε να αποφυγεις οσο ειναι δυνατον να σου πουλησουν οτι θελουν :rasp:

Θα πρεπει να δεις τι ψαρια θα ηθελες να φιλοξενησεις στο ενυδρειο σου και αν το ενυδρειο σου πληρη τις προυποθεσεις για να τα φιλοξενησεις ( οσων αφορα τα λιτρα μιλαμε )

Μετα θα πρεπει να διαλεξεις αναμεσα στις 2 βασικες κατηγοριες ( Θαλaσσινο Η Γλυκου νερου ) ;)

Μπορεις να παρεις μια γευση απο διαφορα ενυδρεια που εχουν κανει παρουσιαση τα παιδια εδω μεσα :hysterical:

Καλη συνεχεια :hysterical:

Ευχαριστω φιλε,

Εχω αποφασισει να το κανω θαλασσινο και θα ηθελα να εχει κοραλλια, βραχους και οσο περισσοτερα "ζωακια" γινεται

Ευχαριστω φιλε,

Εχω αποφασισει να το κανω θαλασσινο και θα ηθελα να εχει κοραλλια, βραχους και οσο περισσοτερα "ζωακια" γινεται

Θα σε βοηθησουν οι θαλασσινοι , μιας και εγω δεν σκαμπαζω καθολου απο τετοια ;)

Για αρχη μπορειτε να μου πειτε ποσο αραγωνιτη να αγορασω και ποσο αλατι θα χρειαστει για να γεμισω το ενυδρειο για πρωτη φορα?

Καλως ηρθες και απο μενα φλαρακο!!! ;)

Το να ξεκινηςεις ενα θαλασσινο δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγετε,θα πρεπει να διαβασεις συζητησεις φιλων εδω μεσα για να παρεις ιδεες οπως και αρθρα για το στρωσιμο του ενυδρειου και οτι αλλο χρειαζεται ενα θαλασσινο (εγω δεν ξερω τιποτα).

Ειναι πολυ βασικο το διαβαζμα αν θελεις να γλυτωσεις περιτα εξοδα.

π.χ μπορει να παρεις ενα φιλτρο και μετα απο ενα μηνα να διαπιστώσεις οτι δεν κανει για σενα(εγω την επαθα)

Να ξερεις οτι θελει ενα α ποσο για να ξεκινήσεις ενα ενυδρειο αλλα μετα χαλαρωνουν τα εξοδα.

Καλο διαβαζμα λοιπον!!! :rasp::rasp::rasp:

Καλως ηρθες και απο μενα φλαρακο!!! ;)

Το να ξεκινηςεις ενα θαλασσινο δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγετε,θα πρεπει να διαβασεις συζητησεις φιλων εδω μεσα για να παρεις ιδεες οπως και αρθρα για το στρωσιμο του ενυδρειου και οτι αλλο χρειαζεται ενα θαλασσινο (εγω δεν ξερω τιποτα).

Ειναι πολυ βασικο το διαβαζμα αν θελεις να γλυτωσεις περιτα εξοδα.

π.χ μπορει να παρεις ενα φιλτρο και μετα απο ενα μηνα να διαπιστώσεις οτι δεν κανει για σενα(εγω την επαθα)

Να ξερεις οτι θελει ενα α ποσο για να ξεκινήσεις ενα ενυδρειο αλλα μετα χαλαρωνουν τα εξοδα.

Καλο διαβαζμα λοιπον!!! :rasp::rasp::rasp:

Ευχαριστω για τις συμβουλες φιλε, προσπαθω να διαβασω, αλλα οι πληροφοριες ειναι διασπαρτες. Ειναι μεχρι να καταφερω να τα δομησω στο μυαλο μου. Για αρχη, ψαχνω μια σειρα των πραγματων που πρεπει να βαλω μεσα στο ενυδρειο για να δημιουργησω το καταλληλο περιβαλλον. Οποιος μπορει ας βοηθησει

Μπορεις να πας στις παρουσιασεις ενυδρειων και να δεις τι εχουν οι υπολοιποι για να παρεις μια ιδεα αλλα το καλητερο ειναι να ασχοληθει καποιος θαλασσινος μαζι σου για να εχεις μια ποιο σιγουρη βοηθεια και γνωση.

Το θαλασσινο ειναι εξω απο τα νερα μου οποτε σου ευχομαι καλη επιτυχία!!!

(κοιτα να ανοιξεις ενα θεμα στις κατηγοριες του θαλασσινου για να σε βρουν ποιο ευκολα!)

ΔΕΝ χαθηκες! Εδω μεσα σιγουρα θα βρεις τον δρομο σου! ;)

Το μυστικο για εμενα ειναι υπομονη, οχι βιαστικες ενεργειες και καλο διαβασμα!

Καλως ηρθες λοιπον και καλη συνεχεια! :rasp:

Ανδρέα καλώς ήρθες!Αν έχεις μεράκι και υπομονή εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις και με θαλασσινό!Για το ενυδρείο σου άλλωστε υπάρχουν αρκετά θεματα και παιδιά που το έχουν φτάσει σε πολύ καλό σημείο.επισης για οτι απορεία έχεις μπορείς άφοβα να ρωτάς!Τώρα στο ψητό!Αν πας για θαλασσα το εξωτερικό φίλτρο δεν είναι απαραίτητο.Πρεπει όμως να μας πεις τι εξοπλισμό έχει το ενυδρείο σου(εφοσον το πηρες μτχ αν έχει τα μανίσια ή κατι αλλο).Περιμένουμε περιγραφή του εξοπλισμου λοιπόν!

Ανδρέα καλώς ήρθες!Αν έχεις μεράκι και υπομονή εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις και με θαλασσινό!Για το ενυδρείο σου άλλωστε υπάρχουν αρκετά θεματα και παιδιά που το έχουν φτάσει σε πολύ καλό σημείο.επισης για οτι απορεία έχεις μπορείς άφοβα να ρωτάς!Τώρα στο ψητό!Αν πας για θαλασσα το εξωτερικό φίλτρο δεν είναι απαραίτητο.Πρεπει όμως να μας πεις τι εξοπλισμό έχει το ενυδρείο σου(εφοσον το πηρες μτχ αν έχει τα μανίσια ή κατι αλλο).Περιμένουμε περιγραφή του εξοπλισμου λοιπόν!

Καλημερα σε ολους και παλι,

Οπως εγραψα και στο πρωτο ποστ, το ενυδρειο ειναι το Sera 130lt και εχει τον βασικο εξοπλισμο

2 λαμπτηρες Τ5 Pl-24W, ακτινικο μπλε φως, ουδετερο φως ημερας

2 LED για φεγγαροφωτο

4 θαλαμους εσωτερικων φιλτρων με

2 σφουγγαρια

θηκη 2000ml για βιολογικο φιλτρο siporax (δεν το εχω, πρεπει να το παρω?)

1 κυκλοφορητης STP 1000

1 protein skimmer PS 130

1 UW Αποστειρωσης 5W

1 θερμαντηρας 100W

Θελω να φτιαξω ενα reef με τουλαχιστον 4-5 ψαρια, γαριδες, ερημιτες και ανεμωνες κοραλλια κλπ

Εχω ηδη συννενοηθει με συμφορουμιτη να μου δωσει 6 κιλα αραγωνιτη και 6 κιλα ζωντανο βραχο και αλλος ενας με συμβουλεψε να βαλω εξωτερικο φιλτρο

Οποιαδηποτε συμβουλη ευπροσδεκτη

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...