Jump to content

Νεος στην Αφρική

tsoum

Recommended Posts

Χαιρεται.

Εντος λίγων ημερών θα πάρω ένα Juwel Rio 180 απο εναν φίλο εδω στα Γιαννενα ο οποίος εχει 2 με αφρικανές (αυτό και ενα 250αρι). Εγώ τώρα έχω ένα 70αρι με λεμον και νεον τετρα. Είχα σκοπό να συνεχίσω στον Αμαζόνιο, αλλα μου άρεσε πολύ η κίνηση και τα χρώματα της Αφρικής.

Ετσι αποφάσισα για αλλαγή να το κάνω Αφρικάνικο αυτό. Τώρα θέλω πληροφορίες και συμβουλες. Απο μία σύντομη έρευνα λέω να πάω για Malawi και τα κλασσικά - demasoni k caeruleaus. Εχω ένα σακουλι 25 κιλά χαλαζιακί μπεζ άμμο. Ξέρω πως συνήθως δεν βάζουμε χαλαζιακή αλλα εφόσον την έχω θα χρησιμοποιήσω αυτήν τώρα. Είναι και προπλυμμένη οπότε γλυτώνω μεγάλο κόπο. Έτσι κι αλλιως εδώ στα Γιαννενα το πε-χα είναι περίπου 7.6-7.8 οπότε με τις πέτρες δεν θα έχω πρόβλημα.

Απο φίλτρανση για αρχη θα εχω το εσωτερικό που δίνεται μαζί με το ενυδρείο (για το στρώσιμο - να συγκεντρώσω $$ για αγορα εξ. φίλτρου) λογικά fluval 205 ή 305 .

Λοιπόν αρχικά οι απορίες που:

1. Τι τρώνε
  2. Τι θερμοκρασίες έχει εκει κάτω;
  3. Ποσο παχος θα επρεπε να έχει η άμμος;
  4. Τι πετρες πρεπει να έχω;
  5. Στο φίλτρο, τωρα που δεν έχουμε φυτά βάζουμε ανθρακα;
  6. Απο φυτά μπορώ να βάλω κατι; Καμια βαλλισνερια ή καποια φτέρη που έχω διαβάσει οτι είναι αφρικάνικο φυτό; Μου αρέσει η αντίθεση πράσινου - πέτρας
  7. Το φωτιιστικό της juwel εχει 2 Τ5. Τι λαμπες πρεπει να βάλω, ποιες ενδεικνυνται;
  8. Επειδή η πολλή αλγη δεν μου αρέσει μπορώ να βάλω μόνο μία ωστε να αποφύγω τις πολλές πολλές;
  9. Ασπονδυλα βάζουμε; Κανενα σαλίγκαρο να τρώει τις πολλές άλγες; Στα λαμπρολόγους βάζουμε κοχύλια. Αυτά απο κάποια σαλιγκάρια δεν προκύπτουν;
  10. Ο φιλος απο τον οποίο θα το πάρω χρησιμοποιεί λάμπα UV γιατί μου είπε πως τις πιάνει "πονοκοιλος" ;) Οτι είναι ευαισθητα σε ασθένειες. Θα πρεπει να βάλω τέτοιο;

Αυτά για αρχή!

Σορρυ αν σας ζαλίζω αλλα ειμαι τελειως ασχετος με το θεμα!

Χαιρεται.

Εντος λίγων ημερών θα πάρω ένα Juwel Rio 180 απο εναν φίλο εδω στα Γιαννενα ο οποίος εχει 2 με αφρικανές (αυτό και ενα 250αρι). Εγώ τώρα έχω ένα 70αρι με λεμον και νεον τετρα. Είχα σκοπό να συνεχίσω στον Αμαζόνιο, αλλα μου άρεσε πολύ η κίνηση και τα χρώματα της Αφρικής.

Ετσι αποφάσισα για αλλαγή να το κάνω Αφρικάνικο αυτό. Τώρα θέλω πληροφορίες και συμβουλες. Απο μία σύντομη έρευνα λέω να πάω για Malawi και τα κλασσικά - demasoni k caeruleaus. Εχω ένα σακουλι 25 κιλά χαλαζιακί μπεζ άμμο. Ξέρω πως συνήθως δεν βάζουμε χαλαζιακή αλλα εφόσον την έχω θα χρησιμοποιήσω αυτήν τώρα. Είναι και προπλυμμένη οπότε γλυτώνω μεγάλο κόπο. Έτσι κι αλλιως εδώ στα Γιαννενα το πε-χα είναι περίπου 7.6-7.8 οπότε με τις πέτρες δεν θα έχω πρόβλημα. ενδεχομένως να χρειαστείς κάποιο buffer, αλλα θα το δεις στην πορεία.

Απο φίλτρανση για αρχη θα εχω το εσωτερικό που δίνεται μαζί με το ενυδρείο (για το στρώσιμο - να συγκεντρώσω $$ για αγορα εξ. φίλτρου) λογικά fluval 205 ή 305 .

1. Τι τρώνε
  2. Τι θερμοκρασίες έχει εκει κάτω; 23-27
  3. Ποσο παχος θα επρεπε να έχει η άμμος; 3-5 cm
  4. Τι πετρες πρεπει να έχω; ασβεστολιθικές κατα προτίμηση, πάρε ιδέες από το θεματικό
  5. Στο φίλτρο, τωρα που δεν έχουμε φυτά βάζουμε ανθρακα; στην αρχή για 3-5 μέρες και μετά το αφαιρείς
  6. Απο φυτά μπορώ να βάλω κατι; Καμια βαλλισνερια ή καποια φτέρη που έχω διαβάσει οτι είναι αφρικάνικο φυτό; Μου αρέσει η αντίθεση πράσινου - πέτρας
  7. Το φωτιιστικό της juwel εχει 2 Τ5. Τι λαμπες πρεπει να βάλω, ποιες ενδεικνυνται;
  8. Επειδή η πολλή αλγη δεν μου αρέσει μπορώ να βάλω μόνο μία ωστε να αποφύγω τις πολλές πολλές;Νομίζω πως μπορείς, καθώς οι απαιτήσεις σε φωτισμό δεν είναι και τόσο μεγάλες
  9. Ασπονδυλα βάζουμε; Κανενα σαλίγκαρο να τρώει τις πολλές άλγες; Ναι κάποιο Zebra π.χ. Στα λαμπρολόγους βάζουμε κοχύλια. Αυτά απο κάποια σαλιγκάρια δεν προκύπτουν; Ναι αλλά χρησιμεύουν ως σπίτι των κοχυλόψαρων , εσύ δενθα τα χρειαστείς
  10. Ο φιλος απο τον οποίο θα το πάρω χρησιμοποιεί λάμπα UV γιατί μου είπε πως τις πιάνει "πονοκοιλος" :rasp: Οτι είναι ευαισθητα σε ασθένειες. Θα πρεπει να βάλω τέτοιο; Το πιο σημαντικό είναι να ταϊζεις σωστά.

Αυτά για αρχή!

Καλημέρα και καλώς ήρθες στην Αφρική! ;)

Σε ό,τι ξέρω να σου πω έχω απαντήσει με κοκκινο, για τα υπόλοιπα θα σε βοηθήσουν και οι πιο έμπειροι.

Πολύ ωραίες και μαζεμένες πληροφορίες θα βρεις εδώ

, ενώ για τα ψάρια που σκέφτεσαι να φιλοξενήσεις τσέκαρε :

caeruleus

demasoni

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!! :rasp:

Έγινε επεξεργασία - bartemderas

[*]Τι τρώνεΟι κιχλιδες που αναφερες ειναι φυτοφαγες οποτε θα βρεις κατι αναλογο σε φυλαρακι η και σε pellets

[*]Τι θερμοκρασίες έχει εκει κάτω;25-28 θα εισαι καλα

[*]Απο φυτά μπορώ να βάλω κατι; Καμια βαλλισνερια ή καποια φτέρη που έχω διαβάσει οτι είναι αφρικάνικο φυτό; Μου αρέσει η αντίθεση πράσινου - πέτρας Valisneria και anubia

[*]Το φωτιιστικό της juwel εχει 2 Τ5. Τι λαμπες πρεπει να βάλω, ποιες ενδεικνυνται;Μια daylight(6000k με 6700k) και μια ροζ για τα φυτα σου

[*]Επειδή η πολλή αλγη δεν μου αρέσει μπορώ να βάλω μόνο μία ωστε να αποφύγω τις πολλές πολλές;Η αλγη βοηθαει στο να δημιουργητε ενα πιο φυσικο τοπιο στο ενυδρειο...γνωμη μου

[*]Ο φιλος απο τον οποίο θα το πάρω χρησιμοποιεί λάμπα UV γιατί μου είπε πως τις πιάνει "πονοκοιλος" ;) Οτι είναι ευαισθητα σε ασθένειες. Θα πρεπει να βάλω τέτοιο;Δεν εχω χρησιμοποιηση ποτε και δεν ξερω και καποιον με αφρικανες να χρησιμοποιει

Θα εχεις και βοηθεια απο πιο εμπειρους.Αν θες κανε ενα καπο και πες μας και τις πληρεις διαστασεις του ενυδρειου σου!

Έγινε επεξεργασία - nubair

Χαιρεται.

Ετσι αποφάσισα για αλλαγή να το κάνω Αφρικάνικο αυτό. Τώρα θέλω πληροφορίες και συμβουλες. Απο μία σύντομη έρευνα λέω να πάω για Malawi και τα κλασσικά - demasoni k caeruleaus. Εχω ένα σακουλι 25 κιλά χαλαζιακί μπεζ άμμο. Ξέρω πως συνήθως δεν βάζουμε χαλαζιακή αλλα εφόσον την έχω θα χρησιμοποιήσω αυτήν τώρα. Είναι και προπλυμμένη οπότε γλυτώνω μεγάλο κόπο. Έτσι κι αλλιως εδώ στα Γιαννενα το πε-χα είναι περίπου 7.6-7.8 οπότε με τις πέτρες δεν θα έχω πρόβλημα.

1. Τι τρώνε Αναλόγως τα ψάρια θα πούμε στο τέλος τι θα δώσεις

2. Τι θερμοκρασίες έχει εκει κάτω;23-28 μέση θερμοκρασία 26
  3. Ποσο παχος θα επρεπε να έχει η άμμος;Εγώ την άμμο την προτιμώ στα 5 εκ. περίπου
  4. Τι πετρες πρεπει να έχω; Μπορείς να βάλεις οτι θέλεις κατά προτίμηση ασβεστολιθικές
  5. Στο φίλτρο, τωρα που δεν έχουμε φυτά βάζουμε ανθρακα;Κάποιοι βάζουν κάποιοι οχι στην αρχή θα έλεγα να βάλεις μετά το κουβεντιάζουμε
  6. Απο φυτά μπορώ να βάλω κατι; Καμια βαλλισνερια ή καποια φτέρη που έχω διαβάσει οτι είναι αφρικάνικο φυτό; Μου αρέσει η αντίθεση πράσινου - πέτρας Στη λίμνη malawi βρίσκουμε κερατόφυλλο ,βαλισνέρειες κα λίγα είδη potamogeton δεν υπάρχουν ανούμπιες.

Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αξιώσεις οσον αφορά το φως λευκή και ροζ.
  8. Επειδή η πολλή αλγη δεν μου αρέσει μπορώ να βάλω μόνο μία ωστε να αποφύγω τις πολλές πολλές;Μπορείς και να βάλει αλλά αφρικάνικο και χωρίς άλγες δεν πάει ,θα συζητήσουμε σε δεύτερη φάση τον έλεγχο της άλγης
  9. Ασπονδυλα βάζουμε; Κανενα σαλίγκαρο να τρώει τις πολλές άλγες; Στα λαμπρολόγους βάζουμε κοχύλια. Αυτά απο κάποια σαλιγκάρια δεν προκύπτουν; Αλγοφάγα σαλιγκάρια τα zebra snails.
  10. Ο φιλος απο τον οποίο θα το πάρω χρησιμοποιεί λάμπα UV γιατί μου είπε πως τις πιάνει "πονοκοιλος" :rasp: Οτι είναι ευαισθητα σε ασθένειες. Θα πρεπει να βάλω τέτοιο;Δεν χρειάζεται

Αυτά για αρχή!

Καλώς ήλθες και καλό διάβασμα το οποίο το χρειάζεσαι για να σχηματίσεις μια εικόνα ;)

Θα εχεις και βοηθεια απο πιο εμπειρους.Αν θες κανε ενα καπο και πες μας και τις πληρεις διαστασεις του ενυδρειου σου!

Είναι το ρίο 180, δηλαδή 180 λίτρα καθαρά.

Όσο για τα ψάρια δεν είναι απόλυτο αυτό που είπα. Απλά μου αρέσει το έντονο μπλε και κίτρινο. Είχα διαβάσει για κάποιο είδος το οποίο τα αρσενικά είναι μπλε και τα θηλυκά κίτρινα... Π.χ. και τα μαϊνγκανο μου άρεσαν πολύ.

Επειδή θα με ενδιέφεραν πολύ οι αναπαραγωγές, θα ήθελε κάποιο είδος που να είναι σχετικά εύκολο (όχι στυλ γκαπυ όμως :Ρ) . Για αναπαραγωγές καλύτερα να έχω μόνο ένα είδος αν έχω καταλάβει καλα, σωστά; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους συνδυασμούς κατάλληλους για το ενυδρείο μου;

Άμα πάω σε ταγκανικα θα μπορώ να συνδυασω κοχυλοκιχλίδες με κάποιο μεγαλύτερο είδος;

Είναι το ρίο 180, δηλαδή 180 λίτρα καθαρά.

Όσο για τα ψάρια δεν είναι απόλυτο αυτό που είπα. Απλά μου αρέσει το έντονο μπλε και κίτρινο. Είχα διαβάσει για κάποιο είδος το οποίο τα αρσενικά είναι μπλε και τα θηλυκά κίτρινα... Π.χ. και τα μαϊνγκανο μου άρεσαν πολύ.

Επειδή θα με ενδιέφεραν πολύ οι αναπαραγωγές, θα ήθελε κάποιο είδος που να είναι σχετικά εύκολο (όχι στυλ γκαπυ όμως :Ρ) . Για αναπαραγωγές καλύτερα να έχω μόνο ένα είδος αν έχω καταλάβει καλα, σωστά; Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιους συνδυασμούς κατάλληλους για το ενυδρείο μου;

Άμα πάω σε ταγκανικα θα μπορώ να συνδυασω κοχυλοκιχλίδες με κάποιο μεγαλύτερο είδος;

Στα 180 λίτρα θα είναι καλύτερα να πας σε species ενυδρείο κατά την γώμη μου!Για τα διμορφικά που λές μιά καλή πρόταση στα χρώματα που σου αρέσουν είναι τα labidochromis Sp. Mbamba!

Αμα πας σε τανκανικα μπορείς να συνδιάσεις τα δυο είδη που αναφέρεις Πχ multies με julidochromis

Έγινε επεξεργασία - Crazy_Beaver

Ναι σωστά! Αυτό το είδος εννοούσα! Πόσα ψάρια χωράει; Αυτά πως τα πάνε με τις αναπαραγωγές; Θεωρούνται σχετικά εύκολα ή δύσκολα;

Και κάτι ακόμα: για την αναπλήρωση του νερού που εξατμίζεται βάζουμε νερό από την βρύση ή ΑΟ;

Ναι σωστά! Αυτό το είδος εννοούσα! Πόσα ψάρια χωράει; Αυτά πως τα πάνε με τις αναπαραγωγές; Θεωρούνται σχετικά εύκολα ή δύσκολα;

Και κάτι ακόμα: για την αναπλήρωση του νερού που εξατμίζεται βάζουμε νερό από την βρύση ή ΑΟ;

προσθέτοντας νερό βρύσης θα σου αυξάνεται και η σκληρότητα, πράγμα που ούτως ή αλλιώς το θέλουμε στην Αφρική. Φυσικά, θα μετράς τις τιμές σου ενίοτε για να μη σου ξεφύγουν

Ένα χαρεμάκι θα βάλεις και θα είσαι κομπλέ.Ποθλούσε ένασ φίλος στις αγγελίες.Αμα θές μπορείς να τον ρωτήσεις αν έχει ακόμα!

Η όσμοση είναι για άλλους.Στην αφρική θες σκληρό νερό οπότε κατευθίαν από την βρύση (φυσικά με προετοιμασία αντιχλωριού και θερμοκρασίας).Καλό είναι τα υλικά που θα χρησιμποποιήσεις στο hard scape σου να είναι ασβεστολιθικά για να σε βοηθούν σε αυτό και να μην χρειάζεσαι buffer για την διατήρηση των σκληρωτήτων στα επιθυμητά επίπεδα, αν και το νερό της βρύσης μας συνήθως είναι πολύ κοντά στις επιθυμητές τιμες.Οπότε γι αυπόστρωμα θες άμμο θαλάσσης ή αραγωνίτη ή μια μίξη αυτών και γι απέτρες καλό είναι να βρείς ασβεστολιθηκές.Για να δοκιμάσεις τα υλικά που θα χρησοιμοποιήσεις αν είναι μπορείς να κάνεισ το τεστ με το ακουαφόρτε.Ρίχνεις λίγο ΄πανω και αν αφρίσει είσαι ΟΚ!! ;) Ότι άλλο θές εδώ είμαστε!!!

Ένα χαρεμάκι θα βάλεις και θα είσαι κομπλέ.Ποθλούσε ένασ φίλος στις αγγελίες.Αμα θές μπορείς να τον ρωτήσεις αν έχει ακόμα!

Καλά έχω καιρό ακόμα! Θα παρω το ενυδρείο σε καμια βδομάδα. Μετά πρεπει να ξεκινήσω να το στήνω, να το στρώσω (θα πάρω μπόλι απο το αμαζονιακό μου (ή δεν κάνει λογω διαφορετικών συνθηκών νερου; ) ) κτλπ. Τουλάχιστον σε 2 μήνες θα βάλω ψάρια. Ετσι κ αλλιως επειδή θα φύγω για Χριστούγεννα δεν θέλω να έχω και αυτό το ενυδρείο κατα νου. Εχω που έχω 2 να σκέφτομαι!

Η όσμοση είναι για άλλους.Στην αφρική θες σκληρό νερό οπότε κατευθίαν από την βρύση (φυσικά με προετοιμασία αντιχλωριού και θερμοκρασίας).Καλό είναι τα υλικά που θα χρησιμποποιήσεις στο hard scape σου να είναι ασβεστολιθικά για να σε βοηθούν σε αυτό και να μην χρειάζεσαι buffer για την διατήρηση των σκληρωτήτων στα επιθυμητά επίπεδα, αν και το νερό της βρύσης μας συνήθως είναι πολύ κοντά στις επιθυμητές τιμες.

Ναι αλλα συνέχεια νερο βρύσης και αλατα... Δεν θα ανέβει σε υπερβολικά επιπεδα καποια στιγμη;

Οπότε γι αυπόστρωμα θες άμμο θαλάσσης ή αραγωνίτη ή μια μίξη αυτών και γι απέτρες καλό είναι να βρείς ασβεστολιθηκές.

Για υπόστρωμα θα βάλω χαλαζιακή μπεζ άμμο γιατί αυτό εχω και βαριέμαι να κάθομαι να πλένω αμμο θαλάσσης με χλωρινες βρασίματα κ ιστορίες. Ισως προσθέσω τρίμμα κοραλλιού στο υπόστρωμα. Πετρες μάλλον θα βάλω απο αυτές τις πλάκες τις σκουροχρωμες οι οποίες είναι ασβεστολιθικές.

Για να δοκιμάσεις τα υλικά που θα χρησοιμοποιήσεις αν είναι μπορείς να κάνεισ το τεστ με το ακουαφόρτε.Ρίχνεις λίγο ΄πανω και αν αφρίσει είσαι ΟΚ!! :rasp: Ότι άλλο θές εδώ είμαστε!!!

Αυτό το ξερω. Εναμιση χρόνο εχω ενυδρεία! Τόσο καιρό έκανα αυτόν τον έλεγχο για να δώ οτι ΔΕΝ είναι ασβεστολιθικές για να ΜΗΝ ανεβάζει τις σκληροτητες! ;)

Καμια άλλη πρόταση για συνδυασμό διαφορετικών ειδών λίμνης Μαλαουι ( Ταγκανικα είπαμε: κοχυλοκιχλιδες και julies);

Έγινε επεξεργασία - tsoum

Καμια άλλη πρόταση για συνδυασμό διαφορετικών ειδών λίμνης Μαλαουι ( Ταγκανικα είπαμε: κοχυλοκιχλιδες και julies);

Στο rio 180 εγώ θα έβαζα μια ομάδα labido (5-7 άτομα) ή ένα χαρέμι aulonocara (1m+3f).

Καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις.

;)

Η αλήθεια είναι οτι οι aulonocara είναι πολύ όμορφες. Μου άρεσε η Aulonocara baenschi, η ethelwynnae, η sp. "Maleri". Αυτές γενικά κυκλοφορούν στην αγορά; Μπερδευτικά λίγο γιατί ο γουγλης έβγαζε για το ενα είδος 3-4 διαφορετικούς χρωματισμούς.

Για της mbamba έχεις κάποια αντίρησση ως προς το μέγεθος του ενυδρείου ή την ευκολία/δυσκολία ως ψάρια;

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα: Τα duboisi οντως αρχάριος τα ξεχνάω έτσι; ;) Είναι πολύ ωραία τα ατιμα! Υπάρχει κάποιο άλλο παρόμοιο αλλα λιγότερο απαιτητικό είδος; Π.χ. τα bemba;

Η αλήθεια είναι οτι οι aulonocara είναι πολύ όμορφες. Μου άρεσε η Aulonocara baenschi, η ethelwynnae, η sp. "Maleri". Αυτές γενικά κυκλοφορούν στην αγορά; Μπερδευτικά λίγο γιατί ο γουγλης έβγαζε για το ενα είδος 3-4 διαφορετικούς χρωματισμούς.

Για της mbamba έχεις κάποια αντίρησση ως προς το μέγεθος του ενυδρείου ή την ευκολία/δυσκολία ως ψάρια;

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα: Τα duboisi οντως αρχάριος τα ξεχνάω έτσι; :rasp: Είναι πολύ ωραία τα ατιμα! Υπάρχει κάποιο άλλο παρόμοιο αλλα λιγότερο απαιτητικό είδος; Π.χ. τα bemba;

Καλώς ήλθες και απο μένα στην Αφρική ;)

Καποια είδη aulonocara κυκλοφορουν στην αγορα δεν νομιζω να δυσκολευτείς να βρεις ιδιαίτερα.

Δυστηχώς θα σε απογοητεύσω αλλα δεν γίνεται να βαλεις Tropheus σε αυτό το ενυδρειο, κανενα ειδος.....όπως είπες είναι απαιτητικα!!!

Όσον αφορά τα mbamba και το αν είναι κατάλληλα στο συγκεκριμένο ενυδρείο θα σου πω το εξης....

Eχω το ίδιο ενυδρείο!Έκανα μια αποπειρα με mbuna και συγκεκριμένα με ps.saulosi(στα οποία εναι μπλε-μοβ το αρσενικο και κιτρινο-πορτοκαλι το θηλυκό, ίσως σε ενδιαφέρει :rasp: ).

Το προβλημα που αντιμετώπισα ήταν οτι ο αρσενικος ζευγάρωνε συνέχεια με τις θηλυκες τις οποιοες κηνυγουσε και τις μπουκωνε(γονιμοποιούσε τα αυγα τα οποια μπουκωνουν στο στομα οι θηλυκες μεχρι να εκολαυθουν) όλες ταυτοχρονα!Το αποτέλεσμα ήταν οι θηλυκές να είναι συνεχώς κρυμμένες, aυτος ήταν και ο λόγος που επέστρεψα ξανά σε set up με ψάρια απο Tanganyika, κατα τα άλλα ευχαριστηθηκα γέννες.... :rasp:

Συμπέρασμα:

Αν πας σε mbuna ψάρια, θες πολλές κρυψωνες, πολλές πέτρες και 1αρσενικό με 3-4 τουλάχιστον θηλυκές.

Η προταση του φίλου Karyda για labido , που είναι σχετικά ποιο ήρεμα ίσως είναι καλύτερη!

Μελλοντικά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσεις είναι η έλλειψη χώρου αφου τα μωρα θα μεγαλώσουν.....

Ενας φίλος εδώ στα Γιαννενα έχει κάνει αναπαραγωγή melanochromis auratus και είναι 15-20 ημερών. Συνεννοηθήκαμε οταν ετοιμαστεί το ενυδρείο να μου δώσει μερικά.

Επειδη μελλοντικά με ενδιαφέρουν οι αναπαραγωγές, να βάλω κάποιο άλλο είδος ή καλύτερα όχι;

Αυτά τι αναλογία πρέπει να έχουν αρσενικά/θυληκα και στα 180 λίτρα πόσα ενήλικα άτομα μπορώ να έχω;

Eγω λεω μιας και δεν εχεις σκοπο ακομα να βαλεις ψαρια , στρωσε το ενυδρειο σου σιγα σιγα ( εχεις χρονο 2 μηνες ) απο οτι λες . ;)

Eγω λεω μιας και δεν εχεις σκοπο ακομα να βαλεις ψαρια , στρωσε το ενυδρειο σου σιγα σιγα ( εχεις χρονο 2 μηνες ) απο οτι λες . :rasp:

Δεν είπα οτι θα βάλω αυριο τα ψάρια. Οταν με το καλο είπα ;) . Ετσι κι αλλιως θα έχω μπολικο μπόλι, και απο το δικό μου ενυδρείο και απο τους φίλους εδώ περα. Το στρώσιμο θα γίνει σε μία εβδομάδα μέσα! Το στήσιμο είναι αυτό που με προβληματίζει!

Ως είδος είναι αυτό που με ενδιαφερει να μάθω για αυτά τα ψαράκια.

Έγινε επεξεργασία - tsoum

Να σας ρωτήσω: Ο συνδυασμός 2 αρσενικά Brichardi με 6-7 θυληκά και μερικά lamprologus ocellatus ή stappersi είναι καλός; Θα γίνεται σκοτωμος;

Τα N. Brichardie είναι μονογαμικό είδος και γι'αυτό τα φιλοξενούμε σε ζευγάρια και όχι σε χαρέμια. Για να βάλεις 2 αρσενικούς σε ένα ενυδρείο, αυτό θα πρέπει να έχει μήκος, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα έχει επιτυχία. Το πιθανότερο είναι ότι μόλις ζευγαρώσουν τα Brichardi, δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

;)

Μα διάβασα πως στα brichardi είναι καλό να βάζουμε 3-4 θυληκά γιατί αμα έχει "όρεξη" τα κυνηγάει ακόμα και μεχρι τον θάνατο.

Μα διάβασα πως στα brichardi είναι καλό να βάζουμε 3-4 θυληκά γιατί αμα έχει "όρεξη" τα κυνηγάει ακόμα και μεχρι τον θάνατο.

Εδώ μέσα αποκλείεται να το διάβασες εκτός κι αν κάτι μας ξέφυγε, οπότε σε παρακαλώ να μου το δείξεις για να το διορθώσουμε. Αν βρούμε διαπιστωμένο ζευγάρι βάζουμε μόνο αυτό. Αν ξεκινήσουμε από την αρχή για να βγάλουμε εμείς το ζευγάρι, βάζουμε 4,5 μικρά και μόλις ξεχωρίσει ζευγάρι απομακρύνουμε άμεσα τα υπόλοιπα.

;)

Εδώ μέσα αποκλείεται να το διάβασες εκτός κι αν κάτι μας ξέφυγε, οπότε σε παρακαλώ να μου το δείξεις για να το διορθώσουμε. Αν βρούμε διαπιστωμένο ζευγάρι βάζουμε μόνο αυτό. Αν ξεκινήσουμε από την αρχή για να βγάλουμε εμείς το ζευγάρι, βάζουμε 4,5 μικρά και μόλις ξεχωρίσει ζευγάρι απομακρύνουμε άμεσα τα υπόλοιπα.

;)

Μα δεν είπα οτι το διάβασα εδώ μέσα! Εδώ τα διάβασα. Στο τεταρτο σχόλιο και αλλου. Τοτε μου φαίνεται πως δεν θα βάλω αυτά γιατί 2 ψάρια σε 180 λίτρα... Οσο όμορφα και αν είναι δεν θέλω να το κάνω αυτό.

Παντως στον φίλο που είχα παει είχε και απο αυτα. Ειχαν κάνει φωλιά σε μια φεγγαρόπετρα και ήταν 3. 2 αρσενικά και ενα θυληκό. Ειχαν κάνει και κάποια γεννα γιατί ειπε ο φίλος οτι είχε δει κάποιο μικρό να ξεπροβάλλει. Τελοσπάντων. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι και το 2 θυληκό καθόταν γύρω απο την φωλιά διώχνωντας τα αλλα ψαρια χωρίς να την πειράζουν οι γονείς.

Μα δεν είπα οτι το διάβασα εδώ μέσα! Εδώ τα διάβασα. Στο τεταρτο σχόλιο και αλλου. Τοτε μου φαίνεται πως δεν θα βάλω αυτά γιατί 2 ψάρια σε 180 λίτρα... Οσο όμορφα και αν είναι δεν θέλω να το κάνω αυτό.

Παντως στον φίλο που είχα παει είχε και απο αυτα. Ειχαν κάνει φωλιά σε μια φεγγαρόπετρα και ήταν 3. 2 αρσενικά και ενα θυληκό. Ειχαν κάνει και κάποια γεννα γιατί ειπε ο φίλος οτι είχε δει κάποιο μικρό να ξεπροβάλλει. Τελοσπάντων. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι και το 2 θυληκό καθόταν γύρω απο την φωλιά διώχνωντας τα αλλα ψαρια χωρίς να την πειράζουν οι γονείς.

Επειδη ετυχε δεν σημαινει οτι ειναι ο κανονας.Τα ψαρια αυτα ειναι μονογαμικα και πανε σε ζευγαρια.Τα υπολοιπα ψαρια θα δεινοπαθησουν απο την επιθετικοτητα του ζευγους. ;)

ανάποδα. 1 άρσ κ 2 θηλ. Η δεύτερη ήταν κάτι σαν μαία που βοηθούσε την μάνα κ εδιωχνε τα αλλά.

ανάποδα. 1 άρσ κ 2 θηλ. Η δεύτερη ήταν κάτι σαν μαία που βοηθούσε την μάνα κ εδιωχνε τα αλλά.

Σχηματίζονται ζευγάρια και οχι χαρέμια ,διάβασε αυτό http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=30086 και ειδικα τη παράγαφο που αφορά τα brichardi

;)

Ψάχνοντας διάφορα προφίλ βρήκα τα Pseudotropheus sp. "Acei" (Ngara). Πανέμορφα ψαράκια! Αυτά σε χαρεμάκι δεν μπαίνουν; Στο προφίλ τους λέει οτι ο βιότοπος τους είναι αμμώδης με κλαδία. Δηλαδή; Δεν θελουν πέτρες πολλές κτλπ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...