Jump to content

Γνώμη για Setup

MIHALHS

Recommended Posts

Μόλις παρέλαβα 1m+3f Labidochromis Mbamba και προς το παρόν είναι σε ένα 60άρι καραντίνα μέχρι το Γενάρη.

Είναι μικρά ακόμα και πάμε για species tank 240λτ

Σκέφτομαι δυο setup

Tο ένα με μπεζ πέτρα και άμμο. Το είχα παλιότερα αλλά δεν φαίνονταν καλά τα χρώματα των Caeruleus (κίτρινο)

Το άλλο γκρι πέτρα με μαύρη άμμο και vallisneries

Σε ποιο από τα δυο θα φαίνονται καλύτερα;

Μιχάλη προσωπικά δεν μου αρέσει η μαύρη άμμος, οπότε μάλλον είμαι προς την πρώτη επιλογή. Αλλά φυσικά αυτό είναι θέμα γούστου.

Καλή επιτυχία εύχομαι, με ψάρια μάλιστα που πρόσφατα συζητούσα και σκεφτόμουν να αποκτήσω. Θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον.

;)

Μιχάλη προσωπικά δεν μου αρέσει η μαύρη άμμος, οπότε μάλλον είμαι προς την πρώτη επιλογή. Αλλά φυσικά αυτό είναι θέμα γούστου.

Θα συμφωνήσω στο παραπάνω και να προσθέσω ότι η άμμος θα πρέπει να είναι "ψιλή".

Απο εκεί και πέρα, θα έβαζα μπεζ πέτρες και άμμο. Με το κατάλληλο φωτισμό, θα πλάκωνε η άλγη στις πέτρες και θα γινόταν μούρλια!

;)

Και η μαύρη άμμος που έχω είναι πολύ ψιλή

Τώρα μάλιστα στην καραντίνα που βρίσκονται, έχω βάλει μαύρη άμμο για δοκιμή αλλά δεν έχουν πάρει ακόμα χρώμα και δεν μπορώ να κρίνω.

Αύριο αύριο!

εγώ πάλι είμαι υπέρ της μαύρης άμμου, καθώς είχα μπεζ και μετά από 5 μήνες έκανα πλήρη ανακαίνιση...!

Καλή συνέχεια !!! ;):rasp:

Εγώ θα έλεγα να πάμε πιο βιοτοπικά ,προτιμώ την μπεζ άμμο ,οι πέτρες θα πάρουν την άλγη τους οπότε κάποια στιγμή θα είναι όλες ομοιόμορφες.

;)

τα ψάρια αυτά τα έχω δει αν και δεν έχω και πάρα πολλές γνώσεις πάνω στην Αφρική να φανταστείς θα έφτιαχνα ενυδρείο μόνο και μόνο για να βάλω ένα χαρεμάκι....προσωπικά θα σου έλεγα να μην βάλεις μαύρη άμμο γιατί έχει που έχει σκούρα χρώματα το ψάρι άμα βάλεις και μαύρη άμμο θα είναι πολύ σκούρο το αποτέλεσμα....βέβαια αυτό είναι προσωπικό γούστο

Έγινε επεξεργασία - karrot

Μιχάλη τα καλυτερα αποτελέσματα πιστεύω πως θα τα δεις με μπέζ αμμο και γκρι πέτρες!

Εξαιρετικά ψαρια τα mbamba!!!!

Γιατι καραντινα μεχρι το Γεναρη;

Τοτε θα ετοιμαστει το ενυδρειο;Η ειναι για προληψη;

Στράτο

Θα μείνουν μέχρι το Γενάρη για να έχω το χρόνο να το στήσω σωστά και με την ησυχία μου

Επαγγελματικά για εμάς κλείνει η σαιζόν-με ό,τι δουλειά μπορείς να φανταστείς σε μαζέματα-και δεν υπάρχει χρόνος.

Εξάλλου σε 20 ημέρες περίπου φεύγω διακοπές και τα υπάρχοντα ενυδρεία θέλουν και αυτά την προετοιμασία τους.

Έτσι και αλλιώς ακόμα είναι πολύ μικρά και τα λίτρα δεν είναι ακόμα θέμα...

Σκέφτομαι ακόμα το ενυδρείο να μπει μπροστά σε ένα παράθυρο με γαλακτερό τζάμι έτσι ώστε να έχει διάχυτο φυσικό φωτισμό το πρωί,λέτε να φαίνεται χάλια ή να βάψω καλύτερα την πλάτη;

Τι χρώμα πλάτη θα δείξει καλύτερα τα χρώματα τους; Λέω για γκρι...

Στράτο

Θα μείνουν μέχρι το Γενάρη για να έχω το χρόνο να το στήσω σωστά και με την ησυχία μου

Επαγγελματικά για εμάς κλείνει η σαιζόν-με ό,τι δουλειά μπορείς να φανταστείς σε μαζέματα-και δεν υπάρχει χρόνος.

Εξάλλου σε 20 ημέρες περίπου φεύγω διακοπές και τα υπάρχοντα ενυδρεία θέλουν και αυτά την προετοιμασία τους.

Έτσι και αλλιώς ακόμα είναι πολύ μικρά και τα λίτρα δεν είναι ακόμα θέμα...

Σκέφτομαι ακόμα το ενυδρείο να μπει μπροστά σε ένα παράθυρο με γαλακτερό τζάμι έτσι ώστε να έχει διάχυτο φυσικό φωτισμό το πρωί,λέτε να φαίνεται χάλια ή να βάψω καλύτερα την πλάτη;

Τι χρώμα πλάτη θα δείξει καλύτερα τα χρώματα τους; Λέω για γκρι...

Καλή ιδέα η γκρί ;)

;):rasp::rasp::rasp::hysterical:

240 μονα τους να είναι άρχοντες οι ψαρούκλες.

Προτείνω ανοιχτά χρώματα, θα δείχνει περισσότερο το χρώμα τους.

Σήμερα θα σου βάλω φοτό απο τα δικά μου για παράδειγμα και για κρίση.

;):rasp::rasp::rasp::hysterical:

240 μονα τους να είναι άρχοντες οι ψαρούκλες.

Προτείνω ανοιχτά χρώματα, θα δείχνει περισσότερο το χρώμα τους.

Σήμερα θα σου βάλω φοτό απο τα δικά μου για παράδειγμα και για κρίση.

:hysterical::thumbup:

για να δω

Ο πιτσιρίκος...

post-11642-1290623608_thumb.jpg

Οι πιτσιρίκες...

post-11642-1290623446_thumb.jpg

Απαρτία...

post-11642-1290623524_thumb.jpg

Να τα χαίρεσαι Μιχάλη ειναι πανέμορφα!

Να σε ρωτησω, στην αμμο της φωτογραφίας αναφερόσουν στα παραπάνω ποστ στους συνδιασμούς αμμου-πετρών??

Αν ναι, προσωπικά μου αρέσει παρα πολυ!Τι αμμος είναι?....εχει πολυ ιδιαίτερο χρωμα!

Ομολογώ οτι τα ενυδρεία σου παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον!!!

Να μας ενημερώνεις ;)

Y.Γ. Αν γύριζα ξανά στη Malawi θα γυριζα για Flavus, Μbamba και Ηongi.

Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον.

Η άμμος είναι από τοπική αμμουδιά.

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς μαύρη σαν αυτή που πουλιέται συσκευασμένη

είναι γκρι σκούρο με αρκετό άσπρο κόκκο.

Θα δοκιμάσω αργότερα κάποιους συνδυασμούς πέτρας-άμμου και με φωτό θα ζητήσω γνώμες-θα έχουν πάρει και πιο πολύ χρώμα τα mbamba...

Ευχαριστώ παιδιά για το ενδιαφέρον.

Η άμμος είναι από τοπική αμμουδιά.

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς μαύρη σαν αυτή που πουλιέται συσκευασμένη

είναι γκρι σκούρο με αρκετό άσπρο κόκκο.Θα δοκιμάσω αργότερα κάποιους συνδυασμούς πέτρας-άμμου και με φωτό θα ζητήσω γνώμες-θα έχουν πάρει και πιο πολύ χρώμα τα mbamba...

Καλυτερα που δεν ειναι μαυρη τελειως,το γκριζαρισμα θα δεσει πιο πολυ.Περιμενουμε ανυπομονα φωτογραφιες,καλη συνεχεια ;)

Έγινε επεξεργασία - DIMITRIOS

• 2 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...