Jump to content

νεα φυτα

hms

Recommended Posts

Μετα απο μια επισκευση στο water inn πηρα τα εξης φυτα τα οποια τοποθετηθηκαν στο φυτεμενο 125. Τα φυτα ειναι :

Myriophyllum mattogrossense red (rot)

Alternanthea reineckii (rot)

Cabomba aquatica

Ludwigia palustris (rot)

Πως τα βλεπεται τα πραγματα ? :D

Έγινε επεξεργασία - hms

Μετα απο μια επισκευση στο water inn πηρα τα εξης φυτα τα οποια τοποθετηθηκαν στο φυτεμενο 125. Τα φυτα ειναι :

Myriophyllum mattogrossense red (rot)

δύσκολο σχετικά κόκκινο φυτό, θέλει πολύ φως και καλές συνθήκες λίπανσης ενώ το διοξείδιο θα το βοηθήσει αρκετά

Alternanthea reineckii (rot)

άλλο ένα κοκκινωπό φυτό για το background θεωρητικά πιο εύκολο από το προηγούμενο αλλά θέλει και αυτό το φως του για να δείξει τα χρώματά του ενώ και αυτό θα ωφελούνταν είτε από την ύπαρξη υποστρώματος είτε από λίπανση και διοξείδιο.

Cabomba aquatica

Άλλο ένα πανέμορφο φυτό με ωραίο πράσινο χρώμα και χαρακτηριστικά τριχοειδή φύλλα που δεν θεωρείται από τα εύκολα πάλι για το background. Θέλει καλό φωτισμό και αυτό ενώ δεν θα έλεγα ότι ευνοείται από ισχυρή ανατάραξη. Καλό είναι να είχες διοξείδιο.

Ludwigia palustris (rot)

Κατά τη γνώμη μου το πιο εύκολο από τα φυτά που πήρες αλλά και αυτό για να δείξει τα ωραία του κόκκινα ΘΕΛΕΙ ΦΩΣ. Είχα την repens για αρκετό καιρό και λόγω λιγότερου από θα ήθεε φωτός δεν έδειχνε πάντα το κόκκινό της ενώ έτεινε να ψηλώνει αρκετά με τα κάτω φύλλα να πέφτουν. Όταν αύξησα το φως έδειξε τα όμορφα χαρακτηριστικά της με πραγματικά μεγάλη ανάπτυξη.

Πως τα βλεπετε τα πραγματα ? :D

Γενικά πήρες όχι από τα εύκολα φυτά, όλα για την πίσω πλευρά ή τα τα πλάγια του ενυδρείου και πίσω, φυτά που απαιτούν καταρχήν καλό φωτισμό αλλά σίγουρα θα ωφελούνταν και από την ύπαρξη υποστρώματος, λίπανση και από διοξείδιο του άνθρακα.

Σε τι συνθήκες μπήκαν ??

Έγινε επεξεργασία - Andreas301

No3 : 0 ειχα παρα πολυ κερατοφυλλο μεσα και αναγκαστικα να το βγαλω

ph : γυρω στο 7,5

αμμωνια : 0

το ενυδρειο τρεχει 8 μηνες.Εχω υποστρωμα και ταμπλετες...επισης ριχνω flourish και excel.

Oσο για τον φωτισμο εχω τις λαμπες του rio 125.Aν θελω να αυξησω τον φωτισμο πως θα το κανω ?

Oσο για τον φωτισμο εχω τις λαμπες του rio 125.Aν θελω να αυξησω τον φωτισμο πως θα το κανω ?

Ανακλαστήρες ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...