Jump to content

Θερμομόνωση ενυδρείου

kostas100

Recommended Posts

Μιας και μπαίνοντας όλο και περισσότερο στον χειμώνα βλέπω τον θερμοστάτη να καίει όλο και περισσότερο, σκέφτομαι πως θα μπορέσω να μειώσω τις ώρες λειτουργίας του θερμοστάτη που είναι η πιο ενεργοβόρα συσκευή του ενυδρείου.

Αρχικά σκέφτηκα να κάνω κάποιου είδους θερμομόνωση με κάποιο υλικό όπως dow στις δυο «τυφλές» πλευρές του ενυδρείου.Επίσης κάτι θα πρέπει να κάνω με το καπάκι αλλά δεν ξέρω τι. :D

Έχετε δοκιμάσει κάτι παρόμοιο;Λέτε να καταφέρω κάτι ή άδικος κόπος;

Φυσικά και αξίζει εγώ στην πλάτη εξωτερικά έχω κολλήσει λευκό φελιζόλ, με λίγη σιλικόνη περιμετρικά θα είσαι σούπερ, τώρα για το καπάκι θέλουμε κι άλλες πληροφορίες.

Φυσικά και αξίζει εγώ στην πλάτη εξωτερικά έχω κολλήσει λευκό φελιζόλ, με λίγη σιλικόνη περιμετρικά θα είσαι σούπερ, τώρα για το καπάκι θέλουμε κι άλλες πληροφορίες.

Ωραία, οπότε θα βάλλω φελιζόλ στην πλάτη και στην μια «τυφλή» πλευρά.Αν το κολλήσω με σιλικόνη θα μπορέσω να το αφαιρέσω όποτε χρειαστεί χωρίς να μείνουν σημάδια;

Το καπάκι είναι σαν το παρακάτω της juwel με τα δυο πλαστικά φύλλα που στηρίζονται στο φωτιστικό.

post-24972-1290278834_thumb.jpg

βαλε ενα κοματι φελιζολ πανω απο το καπακι χωρις να το κολησεις για να μπορεις να το αφαιρεις ευκολα για τις εργασιες. δεν χρειαζεται να ειναι dow και το απλο φελιζολ 2cm ειναι εξισου καλο για την συγκεκρημενη δουλια

Θα έψαχνα μαύρο φελιζόλ ίσως κάποιο λεπτό από βιβλιοπωλεία που θα το έβαζα διπλό για αισθητικούς λόγους.

Με μια καινούρια ξύστρα από χρωματοπωλείο η σιλικόνη φεύγει εύκολα από το τζάμι. :D

το φελιζολ βαφετε ευκολα με βερνικι νερου σε οτι αποχρωση ξυλου θελουμε για να ταιριαζει με το ενυδρειο μας

το φελιζολ βαφετε ευκολα με βερνικι νερου σε οτι αποχρωση ξυλου θελουμε για να ταιριαζει με το ενυδρειο μας

Καλά... μεταξύ μας... είμαστε όλοι τέρμα καμμένοι ε?... :D

Καλά... μεταξύ μας... είμαστε όλοι τέρμα καμμένοι ε?... :D

+1000

Το μαύρο φελιζόλ ακούγεται ωραίο, αρκεί να βρω.

Στο καπάκι δεν θέλω να βάλλω από πάνω φελιζόλ λόγω αισθητικής.Που θα μου πάει κάτι θα σκεφτώ και για αυτό. :D

Και αν δεις και δεν σου αρέσει το χρώμα βάφτο ...μπλε και πέτα το στη θάλασσα... :D

Μπλε να το βάψω με βερνίκι ή υπάρχει κάτι άλλο για το χρώμα της θάλασσας. :thumbup:

• Like 1

• 3 weeks later...

Επειδή θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο παίζει ρόλο στην θερμομόνωση το φελιζόλ που θα χρησιμοποιήσουμε;

Δηλαδή τι να προτιμήσω μεταξύ του απλού και dow και σε τι πάχος;

Πετας μια Kerosun μεσα και καθαρισες!!!

:)

Ωραία, οπότε θα βάλλω φελιζόλ στην πλάτη και στην μια «τυφλή» πλευρά.Αν το κολλήσω με σιλικόνη θα μπορέσω να το αφαιρέσω όποτε χρειαστεί χωρίς να μείνουν σημάδια;

Το καπάκι είναι σαν το παρακάτω της juwel με τα δυο πλαστικά φύλλα που στηρίζονται στο φωτιστικό.

post-24972-1290278834_thumb.jpg

να βαλεισ θερμοσιλικονη βγενει με την μια.........τ εχω κανει......!!!!!!!!!

Επειδή θέλω να κάνω κάτι παρόμοιο παίζει ρόλο στην θερμομόνωση το φελιζόλ που θα χρησιμοποιήσουμε;

Δηλαδή τι να προτιμήσω μεταξύ του απλού και dow και σε τι πάχος;

....

....

το dow σαφως και παρεχει καλυτερη θερμομονωση σε σχεση με το απλο αφρολεξ .

3cm πιστευω οτι αρκει :)

το dow σαφως και παρεχει καλυτερη θερμομονωση σε σχεση με το απλο αφρολεξ .

3cm πιστευω οτι αρκει :)

Σε ευχαριστώ.

Βέβαια δεν με βολεύει το μπλε χρώμα του dow αλλά είτε με βερνίκι νερού που λέει ο φίλος παραπάνω είτε με κάποιον άλλο τρόπο κάτι θα καταφέρω. :thumbup:

Από το νόμο του Fourier, διαπιστώνεται ότι για να μειωθούν οι απώλειες λόγω

θερμοροής, επιβάλλεται η χρήση υλικών με χαμηλό συντελεστή θερμικής

αγωγιμότητας λ. Ακριβώς αυτά τα υλικά, χαρακτηρίζονται ως θερμομονωτικά.

Η θερμομόνωση επομένως στα ομοιογενή και ισότοπα υλικά, τουλάχιστον,

ταξινομείται με όρους συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ, του οποίου η φυσική

σημασία έγκειται στην αντίσταση στη θερμοροή. Όσο μικρότερη είναι η τιμή του

συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας τόσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση στη

θερμοροή και επομένως η αποτελεσματικότητα θερμομονωτικού υλικού. Οπου λ, ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας, ο οποίος χαρακτηρίζει το υλικό από άποψη θερμικής συμπεριφοράς και

εκφράζεται σε W/(mK).

ΥΛΙΚΟ Συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας λ min - max

ΥΑΛΟΒΑΜΒΑΚΑΣ 0,030 – 0,045

ΠΕΤΡΟΒΑΜΒΑΚΑΣ 0,033 - 0,045

ΕΞΗΛΑΣΜΕΝΗ 0,025 - 0,035

ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ

ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ0,029 - 0,041

ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ

ΑΦΡΟΣ

ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗΣ0,020 - 0,027

Και μια που μιλάμε για μόνωση στα ενυδρεία μας και είμαστε και ολίγων ψαροκαμένοι μια καλή ιδέα θέλω να πιστεύω είναι , ενυδρείο με διπλό τζάμι και κενό αέρος με θερμοδιακοπη, όπως τα τζάμια στα παράθυρα αλουμινίου των κτιρίων. Καλά ντε μη βαράτε αλλά πιστεύω πως η όλη ιδέα θα λειτουργούσε μονό θετικά πέρα του σχεδον διπλού κόστους κατασκευής του ενυδρείου. :)

Έγινε επεξεργασία - Rik

Και μια που μιλάμε για μόνωση στα ενυδρεία μας και είμαστε και ολίγων ψαροκαμένοι μια καλή ιδέα θέλω να πιστεύω είναι , ενυδρείο με διπλό τζάμι και κενό αέρος με θερμοδιακοπη, όπως τα τζάμια στα παράθυρα αλουμινίου των κτιρίων. Καλά ντε μη βαράτε αλλά πιστεύω πως η όλη ιδέα θα λειτουργούσε μονό θετικά πέρα του σχεδον διπλού κόστους κατασκευής του ενυδρείου. :)

Άντε να σας δω ποιος θα το κάνει πρώτος στο επόμενο ενυδρείο του. :thumbup:

Πιστεύω με το dow είμαστε μια χαρά από άποψη θερμομόνωσης.

Άντε να σας δω ποιος θα το κάνει πρώτος στο επόμενο ενυδρείο του. :)

Πιστεύω με το dow είμαστε μια χαρά από άποψη θερμομόνωσης.

Το Dow μια χαρά είναι σαν υλικό αλλά δεν παύουν να υπάρχουν απώλειες θερμότητας από τα άλλα δυο τζάμια.

Είναι σαν να έχουμε ένα σπίτι στο οποίο όλα τα παράθυρα είναι κλειστά αλλά ένα είναι συνέχεια ανοιχτό.

Το σπίτι πάντα θα παγώνει. :)

Όσο για την κατασκευή με διπλό τζάμι θα είχαμε σίγουρα ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Κάτι τέτοια σκέπτομαι, και δεν κοιμάμαι τα βράδια! :thumbup:

Τι εννοείς θερμοδιακόπτη για τα διπλά τζάμια; Εμείς πάντως που έχουμε στο σπίτι διπλά, δεν προσφέρουν και τίποτα. Μετα απο λίγη ώρα κρύο εχουν παγώσει. Καλύτερα το φελιζόλ.

Τι εννοείς θερμοδιακόπτη για τα διπλά τζάμια; Εμείς πάντως που έχουμε στο σπίτι διπλά, δεν προσφέρουν και τίποτα. Μετα απο λίγη ώρα κρύο εχουν παγώσει. Καλύτερα το φελιζόλ.

Καλημέρα φίλε tsoum!

Σε καμία περίπτωση το διπλό τζάμι με κενό αέρος δεν αντικαθιστά το φελιζολ απλά για τις υπόλοιπες πλευρές του ενυδρείου που θέλουμε να έχουμε οπτική επαφή και δεν μπορούμε να βάλουμε φελιζολ η λύση του διπλού τζαμιού μπορεί να εφαρμοστεί.

Όσο αφορά την θερμοδιακοπη είναι ένα υλικό συνήθως ένα είδος πλαστικό που μπαίνει στις ενώσεις ανάμεσα στα δυο τζάμια και στο κούφωμα για να μην υπάρχει επαφή αυτών των υλικών και λόγο του ότι δεν είναι καλώς αγωγός ανταλλαγής θερμότητας βοηθά για μια καλύτερη μόνωση. Αν δεις στην Φώτο που επισύναψα προηγουμένως θα δεις κάτι πορτοκαλί λάστιχα μεταξύ του κουφώματος και των τζαμιών, αυτή είναι η θερμοδιακοπη. Τα διπλά τζάμια όπως και να έχει λειτουργούν καλύτερα από τα μονά αυτό βέβαια δεν θέλει να πει ότι δεν πρέπει να υπάρχει θέρμανση στο σπίτι σου, απλά οι απώλειες είναι λιγότερες σε σχέση με το μονό τζάμι και άρα χρειαζόμαστε λιγότερη ενέργεια για να συντηρούμε μια άλφα θερμοκρασία στο χώρο μας.

:)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...