panos.35 20 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Χθες είδα καμια δεκαριά από αυτά των φωτογραφιών πάνω στο τζάμι, στους βράχους και στο σαρκόφυτο. Μπορείτε να μου πείτε αν είναι καλά ή κακά? Επίσης, παρατήρησα ότι στην άμμο, στους βράχους και στα μαλακά κοράλια υπάρχουν κάτι μικροσκοπικά διαφνανή ξωήφια σας ψείρες. Είναι πάρα πολλά. Θα έπρεπε να ανησυχώ??? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων. Πάνος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 21 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 21 Νοεμβρίου 2010 (edited) Χθες είδα καμια δεκαριά από αυτά των φωτογραφιών πάνω στο τζάμι, στους βράχους και στο σαρκόφυτο. Μπορείτε να μου πείτε αν είναι καλά ή κακά? Επίσης, παρατήρησα ότι στην άμμο, στους βράχους και στα μαλακά κοράλια υπάρχουν κάτι μικροσκοπικά διαφνανή ξωήφια σας ψείρες. Είναι πάρα πολλά. Θα έπρεπε να ανησυχώ??? Ευχαριστώ εκ' των προτέρων. Πάνος Αν δεν κανω λαθος ειναι nudibranch σαν τα berghia αλλα παραπανω δεν ξερω να σου πω.Επισης νομιζω πως δεν ειναι reef safe.Oσο αναφορα τα μικρα διαφανα ζωηφια αν δεν μπορεσεις να τα βγαλεις φωτο δυσκολα να σου πουμε τι ειναι...μπορει να ειναι αμφιποδα,κοπιποδα... Έγινε επεξεργασία 21 Νοεμβρίου 2010 - Andreas kika Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos.35 21 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 21 Νοεμβρίου 2010 Andreas kika, Αν είναι αυτό που λές (nudibranch berghia). Από το διάβασμα που έκανα, πρόκειται για καλούς οργανισμούς γιατί σκοτώνουν απταίσιες. Γι' αυτό μάλλον κοντά σε ένα που είδα βρήκα και μια μικρή απταίσια. Θα παρακολουθήσω να δώ αν θα της επιτεθούν. Το θέμα είναι οτι αφήνουν αυτά και δεν ξέρω αν θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν τόσο πολύ. Αν έχει κανείς περισσότερες γνώσεις πείτε μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 22 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 22 Νοεμβρίου 2010 οι φωτογραφίες δε βοηθάνε πολύ αν μοιάζουν όλα με αυτό της τελευταίας φωτογραφίας , πάνω στο σαρκόφυτο πρέπει να είσαι σε επιφυλακή γιατί μοιάζει πολύ με aeolid nudibranchs Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 22 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 22 Νοεμβρίου 2010 nudibranch ειναι,καποιο απο τα παρα πολλα ειδη.Δυσκολο να γινει ακριβης αναγνωρηση. Παντως το καλο nudibranch ειναι αυτο που δεν βρισκεται στο ενυδρειο μας Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 23 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 23 Νοεμβρίου 2010 Andreas kika, Αν είναι αυτό που λές (nudibranch berghia). Από το διάβασμα που έκανα, πρόκειται για καλούς οργανισμούς γιατί σκοτώνουν απταίσιες. Γι' αυτό μάλλον κοντά σε ένα που είδα βρήκα και μια μικρή απταίσια. Θα παρακολουθήσω να δώ αν θα της επιτεθούν. Το θέμα είναι οτι αφήνουν αυτά και δεν ξέρω αν θα πρέπει να πολλαπλασιαστούν τόσο πολύ. Αν έχει κανείς περισσότερες γνώσεις πείτε μου. Γι'αυτο ειπα κ εγω ΣΑΝ το berghia...για να εισαι σε επιφυλακη.Ο Ακης εχει δικιο τα berghia δυστηχως δεν υπαρχουν στα δικα μας ενυδρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geso 23 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 23 Νοεμβρίου 2010 Από αυτές τις φώτο δύσκολα καταλαβαίνεις ποιο είδος είναι,βάλε μια σε ένα ποτηράκι και από εκεί βγάλε φωτογραφία... Zoanthus η montipora έχεις στο ενυδρείο??? Αν έχεις Zoanthus τα βλέπεις επάνω,η δεν ανοίγουν ?? Αν έχεις montipora έχει λευκά στίγματα?? Αν είναι berghia είναι καλός οργανισμός και είσαι τυχερός που τούς έχεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panos.35 23 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 23 Νοεμβρίου 2010 Η αλήθεια είναι ότι είδα τέτοια πάνω σε ζωανθούς. Και ναί οι ζωανθοί είναι κλειστοί εδώ και καιρό. Τι πρέπει να κάνω για να τα αντιμετωπίσω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 26 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 26 Νοεμβρίου 2010 Ριξε μια ματια εδω και ρωτας σε οτι εχει απορια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος