giorgoshar 20 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 20 Νοεμβρίου 2010 για σας παιδια ετοιμαζω ενα καινουργιο reef ειμαι αρχαριος με διαστασεις 190-50-60.τι skimmer θα χρειαστω και στα ποσα λυτρα περιπου βγενει το ενυδρειο??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 20 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Το θαλασσινό ενυδρείο θέλει πολύ υπομονή και πολύ διάβασμα άν ακολουθήσεις αυτά τα 2 συστατικά τότε με το θηριάκι των 570 λίτρων που διαθέτεις ή που θα διαθέσεις μπορείς να έχεις ένα πανέμορφο αποτέλεσμα... Ρίξε μιά ματιά και ΕΔΩ άν δέν το έχεις κάνει είδη και μετά τα ξαναλέμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Το θαλασσινό ενυδρείο θέλει πολύ υπομονή και πολύ διάβασμα άν ακολουθήσεις αυτά τα 2 συστατικά τότε με το θηριάκι των 570 λίτρων που διαθέτεις ή που θα διαθέσεις μπορείς να έχεις ένα πανέμορφο αποτέλεσμα... Ρίξε μιά ματιά και ΕΔΩ άν δέν το έχεις κάνει είδη και μετά τα ξαναλέμε... οκ σε ευχαριστω το εχω ειδη διαβασει αυτο τι σκιμμερ θα μου προτεινεσ να βαλω ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 20 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Εξαρτάτε...θα είναι fo; με μαλακά κοράλια; με σκληρά; θα έχεις σάμπ θέλεις εξωτερικό ή εσωτερικό skimmer;;; Δώσε λίγες πληροφορίες για το project σου για να πάρεις σωστές απαντήσεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorgoshar 20 Νοεμβρίου 2010 Author #5 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Εξαρτάτε...θα είναι fo; με μαλακά κοράλια; με σκληρά; θα έχεις σάμπ θέλεις εξωτερικό ή εσωτερικό skimmer;;; Δώσε λίγες πληροφορίες για το project σου για να πάρεις σωστές απαντήσεις... θα κανω sub με σκιμμερ μεσα με μ****α σκληρα κα ψαρια !! Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 20 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Εγώ θα διάλεγα το tmc v2 ή το 1200 ή το 1500 υπερβολή το ξέρω αλλά καλύτερα overskimming μιάς που το στόκ σου θα είναι βαρύ...πάντως ότι και να κάνεις μήν βιαστείς...αργά σταθερά και πολύ προσεκτικά βήματα για να μήν κλαίς χρήμα και κόπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 20 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 20 Νοεμβρίου 2010 θα κανω sub με σκιμμερ μεσα με μ****α σκληρα κα ψαρια !! Μαλακά και sps κοράλια είναι δύο διαφορετικές κατηγορίες με διαφορετικές απαιτήσεις.Καλό είναι να μην τα συνδυάσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 20 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 20 Νοεμβρίου 2010 πρεπει να κατασταλαξεις με τα μ****α η σκληρα γιατι δεν εχουν καμια σχεση και συμφωνω με τον Salamander 100% τωρα αν πας σε σκληρα που εχουν πολλες απαιτησεις σε φως και σκιμμαρισμα και υποθεσουμε οτι εισαι 570 πανω και καμια 200 σαμπ που ειναι και το πιο λογικο αρα γυρω στα 700 λιτρα νερο εγω ενα σκιμμερ θα σου προτεινα το ATB Medium Cone Skimmer και ψαξτο για να δεις και μονος σου τι εργαλειο ειναι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 20 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Aμα βαλεις σκληρα κοραλλια τοτε ενα,δυο μ****α μπορεις να βαλεις.Να εχεις μισα σκληρα και μισα μ****α δεν γινεται.Απο την αλλη αν βαλεις πιο πολλα μ****α τοτε δεν μπορεις να βαλεις σκληρα.Λογω φωτισμου.Αποφασισε προς τα που θες να κινηθεις στα κοραλλια και αναλογως πραξε. Για το skimmer δες και για κανενα h&s.Kαι τα δυο για εμενα ειναι καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 20 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Και θα πρότεινα να αποφύγεις τα tmc μπουκονουν και θέλουν καθάρισμα πολυ συχνά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 21 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 21 Νοεμβρίου 2010 Μιας και πας σε αρκετα λιτρα ειναι καλυτερα να επενδησεις τωρα σε κατι καλο παρα να το αλλαξεις μετα. Για μενα μαρκες που πρεπει να κοιτας ειναι ATB,h&s,schuran,deltec.Δοκιμασμενα σκιμμερ με πολυ καλες αποδοσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo 21 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 21 Νοεμβρίου 2010 Δεν ξέρω τι χώρο έχεις και πως το έχεις σκεφτεί αλλά αν σε παίρνει για 160 Χ 70 Χ 50 (Μ, Π, Υ) σκέψου το λίγο. Βολεύει να βάλεις λάμπες Τ5 των 80 Watt, βολεύει στο στησιμο του βράχου και είναι και καλές διαστάσεις για tangs. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 21 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 21 Νοεμβρίου 2010 Βασικά μήκος δώσε όσο μπορείς ,και 190 μια χαρά είναι,μπορείς να φωτισεις με 2 σειρές λάμπες,το θέμα είναι ότι για reef min 60 πλάτος και το ύψος 60 πόντους max με ένα dsb 12 πόντων..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος