sarevock 20 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Καλημέρα παιδιά, λίγο άσχετο/σχετικό το θέμα αλλά έχω απορία! Θέλω να ποτίσω κάποια φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι μιας και το σκληρό νερό της βρύσης μας τα καίει! Το νερό από όσμωση θα χρειαστεί προσθήκη ιχνοστοιχείων για τα φυτά ή έτσι σκέτο θα είναι αρκετό για την ανάπτυξη τους? Λογικά δεν θα χρειαστεί κάποια δόση ιχνοστοιχείων? (Γεωπόνοι του φόρουμ ενωθείτε) Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 20 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Καλημέρα παιδιά, λίγο άσχετο/σχετικό το θέμα αλλά έχω απορία! Θέλω να ποτίσω κάποια φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι μιας και το σκληρό νερό της βρύσης μας τα καίει! Το νερό από όσμωση θα χρειαστεί προσθήκη ιχνοστοιχείων για τα φυτά ή έτσι σκέτο θα είναι αρκετό για την ανάπτυξη τους? Λογικά δεν θα χρειαστεί κάποια δόση ιχνοστοιχείων? (Γεωπόνοι του φόρουμ ενωθείτε) Και γιατί δε χρησιμοποιείς το νερό των αλλαγών που είναι ότι καλύτερο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 20 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Από το αφρικάνικο Νίκο είναι θεό-σκληρό και αυτό.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 20 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Από το αφρικάνικο Νίκο είναι θεό-σκληρό και αυτό.... Αραίωνέ το με ΑΟ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 20 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 20 Νοεμβρίου 2010 πιθανόν τη ζημιά να τη κάνει το χλώριο του νερού της βρύσης και όχι η μεγάλη σκληρότητα Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 22 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 22 Νοεμβρίου 2010 (edited) pH και κυριότερο αλατότητα: http://www.anthanassa.gr/articles/article.aspx?id=12 Πότισε αν μπορείς για 2-3 μήνες (χειμωνιάτικο αραιό πότισμα) με νερό από αο να ξεπλυθεί το χώμα από τα πολλά άλατα και μετά πότιζε με κατάλληλο νερό (αο+βρύσης), αν δεν έχεις αγωγιμόμετρο μπορούμε να βρούμε στο περίπου την αντιστοιχία gH-αγωγιμότητας. ίσως μπορείς να ποτίζεις και με λίγο σκληρότερο νερό αν χρησιμοποιήσεις τύρφη στις γλάστρες. Τέλος ένας κανόνας που μας είπαν για τα φυτά στις γλάστρες στη σχολή είναι οτι αν όχι σε κάθε πότισμα τότε στα περισσότερα το πιατάκι της γλάστρας πρέπει να γεμίζει να να αδειάζεται έτσι ώστε να ξεπλένονται τα στεγνωμένα άλατα από το χώμα. Έγινε επεξεργασία 22 Νοεμβρίου 2010 - viciouscircle Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 22 Νοεμβρίου 2010 Author #7 Share 22 Νοεμβρίου 2010 (edited) Ευχαριστώ Γιώργο, αγωγιμόμετρο έχω! 200-210 Έγινε επεξεργασία 22 Νοεμβρίου 2010 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 22 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 22 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ Γιώργο, αγωγιμόμετρο έχω! 200-210 Το χώμα στις γλάστρες φαίνεται να έχει σχηματίσει άλατα στην επιφάνεια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 22 Νοεμβρίου 2010 Author #9 Share 22 Νοεμβρίου 2010 Σε κάποιες ναι! Σε πιο πρόσφατες όχι ακόμα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 22 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 22 Νοεμβρίου 2010 Άρα μάλλον αλατότητα είναι το πρόβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 22 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 22 Νοεμβρίου 2010 Άρα μάλλον αλατότητα είναι το πρόβλημα. Θεωρείς ότι το ποσοστό αυτής της αλατότητας θα είναι μετρήσιμο με ρεφρακτόμετρο? Ρωτάω, γιατί αν η βρύση του βγάζει μία αλατότητα πχ 1005 (τυχαίο νούμερο), μπορεί το νερό της αλλαγής να είναι στο 1000 οπότε να μπορεί να ποτίσει με αυτό! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 23 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 23 Νοεμβρίου 2010 Θεωρείς ότι το ποσοστό αυτής της αλατότητας θα είναι μετρήσιμο με ρεφρακτόμετρο? Ρωτάω, γιατί αν η βρύση του βγάζει μία αλατότητα πχ 1005 (τυχαίο νούμερο), μπορεί το νερό της αλλαγής να είναι στο 1000 οπότε να μπορεί να ποτίσει με αυτό! Με τον όρο αλατότητα εδάφους δεν εννοούμε μόνο το NaCl αλλά όλα τα άλατα που επηρεάζουν το οσμωτικό δυναμικό του νερού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 24 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 24 Νοεμβρίου 2010 Μπορεις να μας πεις τι φυτα θες να ποστισεις; Αν ειναι ορχυδεες εγω τους βραζω εμφυαλωμενο νερο το αφηνω καποιες ωρες να κρυωσει κ τις ποτιζεις κανονικα κ μετα απο κανα 2-3 ωρες οτι νερο εχει μεινει στο γλαστρακι το πετας Μπορεις να τα ποτισεις κ με νερο που βαζεις στο σιδερο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος