coffeman 17 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Αυτό είναι το ενυδρείο "τέρας" 10 λίτρων που έχω στο γραφείο μου. Tο ετοιμάζω να υποδεχθεί γαρίδες Red Cherry!!! Έχουμε και λέμε... Εξοπλισμός: Ενυδρείο: Sun Sun Υπόστρωμα φυτών: Dennerle DeponitMix Χαλίκι: Dennerle μαύρο για γαρίδες Φωτισμός: 11w Geyer Helios 6500k Φίλτρο: Sun Sun 300l/h (λέμε τώρα... ) Θέρμανση: Hydor 7,5w Φόντο: Βαμμένο τζάμι με Μαύρο Spray Εξωτερικά Φυτά και Διακόσμηση: Ένα κομμάτι ξύλου (δεν θυμάμαι τι ήταν...) Anubia nana Pogostemon Helferi Eleocharis parvula Fittonia Red (μετά έμαθα ότι είναι υδρόφιλο ) θα το αφήσω μέσα και βλέπουμε... και ένα ακόμα που δεν θυμάμαι πως λέγεται αλλά μοιάζει πολύ με Micranthemum umbrosum αλλά σε πολύ μικρότερο μέγεθος. Μετρήσεις θα σας τις πω αύριο γιατί μόλις τελείωσα το φύτεμα και βαριέμαι τώρα Το τηλεκοντρόλ το έβαλα για σύγκριση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 17 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Πολύ όμορφο το pico. Συγχαρητήρια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 17 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 17 Νοεμβρίου 2010 πολυ ωραιο μπραβο παντα τετοια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 17 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Εχεις σαμπ απο κατω? Μπραβο παντως ωραιο το μπομπιρακι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 17 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Ωραίος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 17 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 17 Νοεμβρίου 2010 (edited) Ωραίο το μικρό! Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2010 - psarouklas Link to comment Share on other sites More sharing options...
faze 17 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Τρελό το ενυδρειάκι σου! Πολύ καλη δουλειά Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasos91973 17 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Ωραιο ενυδρειο Link to comment Share on other sites More sharing options...
paliosdimitris 18 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Καλό το μικρούλι σου. Έτοιμάζω και εγώ ένα για μονομάχο Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 18 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 18 Νοεμβρίου 2010 πολυ ωραιο και με το θερμοστατη γλωσσα για εξοικονομηση χωρου. το φιλτρο μου φαινεται οτι ειναι λιγο μεγαλο και πιανει χωρο αλλα αμα δεν εχεις αλλο οκ! κατα τα αλλα ειναι κουκλα το picaki σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 18 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Οταν μεγαλώσουν και τα φυτάκια θα είναι πολύ καλό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 18 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Πολυ ωραιο το μικρο σου!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
than77 18 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Μπραβο φιλε μου "τερας" το ενυδρειακι σου!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 18 Νοεμβρίου 2010 #14 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Μπράβο φίλε , το fittonia όμως να το βάλεις καλύτερα σε καμία γλαστρούλα πριν αρχίζει να πεθαίνει, είναι βλέπεις φυτό ξηράς που είναι λάθος να πωλείται για ενυδρεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 18 Νοεμβρίου 2010 Author #15 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Μπράβο φίλε , το fittonia όμως να το βάλεις καλύτερα σε καμία γλαστρούλα πριν αρχίζει να πεθαίνει, είναι βλέπεις φυτό ξηράς που είναι λάθος να πωλείται για ενυδρεία. Όταν ήρθα σπίτι μπήκα στο Net και όταν το έμαθα ξενέρωσα... Και να φανταστείς είχα διαβάσει ένα άρθρο από το ΑΖ για αυτά τα φυτά αλλά δεν θυμόμουν το συγκεκριμένο... Όταν ρώτησα τον υπάλληλο μου 'πε ότι δεν ξέρει γιατί μόλις τα είχαν παραλάβει και άμα όντως παίζει να είναι υδρόφιλο να του το πάω πίσω. Εκτός από το πρόβλημα να σαπίσει μπορεί να κάνει κακό στο νερό? Λέω να το κρατήσω για λίγες μέρες μέχρι να βρω κάποιο άλλο και μετά θα το δώσω στη μάνα μου να το βάλει σε κανα βάζο Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 18 Νοεμβρίου 2010 Author #16 Share 18 Νοεμβρίου 2010 (edited) Μετρήσεις νερού... Ph: 7,6 Kh: 6 Gh: 13 No2: 0 No3: 0-5 Αμμωνία: 0 Po4 : βγήκε ένα χρώμα που δεν υπάρχει στη κλίμακα του τεστ, μάλλον χάλασε το αντιδραστήριο!!! Όλες οι μετρήσεις έγιναν με υγρά τεστ API Το στρώσιμο του ενυδρείου άσχετα με το στήσιμο φυτών που έγινε χθες, έχει ξεκινήσει εδώ και 6 μήνες με αλλαγές νερού από το νερό του μεγαλύτερου ενυδρείου μου. Με συμπλήρωμά βακτηρίων και ταμπλέτα τροφής για αμμωνία. Υ.Γ Έτοιμο για τις Red Cherry που θα μου δώσει ο Xone 17 Έγινε επεξεργασία 18 Νοεμβρίου 2010 - coffeman Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 19 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 19 Νοεμβρίου 2010 (edited) Oμορφο ενυδρείο Θα σου πρότεινα να βάλεις Hygrophila polysperma "Rosanervig" ή αλλιώς Hygrophila polysperma "sunset" σε αντικατάσταση της Fittonia Έγινε επεξεργασία 19 Νοεμβρίου 2010 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 19 Νοεμβρίου 2010 #18 Share 19 Νοεμβρίου 2010 Μπιμπελό θα γίνει το ενυδρειάκι σου! Ιδανικό φυτό για μικρά αλλά και μεσαία ενυδρεία είναι το Hemianthus micranthemoides Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 29 Νοεμβρίου 2010 Author #19 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Έγιναν κάποιες αλλαγές στο 10λιτρο ενυδρείο μου... Προστέθηκαν 8 γαρίδες Red Cherry Και ένας ακόμα μικρός φίλος... Μπήκε Java Moss στην έξοδο του φίλτρου και σε μια μικρή ρίζα!! Τα φυτά που μου προτείνατε theodor72 και lasal δε μπόρεσα δυστυχώς να βρω... Αγόρασα και έβαλα μια rotala wallichii Θα την Κλαδεύω πολύ συχνά... φαίνεται Στο μικρό εσωτερικό φίλτρο πάνω από το μπλε σφουγγάρι είχε ένα κουτάκι που είχα filterwool. Το έβγαλα και αντί για filterwool έβαλα βιολογικό υλικό Poro Ring S που είχα περίσσευμα. Λόγο χώρου τα έσπασα και χώρεσε αρκετά! Θα πιάσουν εύκολα βιολογία ή τσάμπα ο κόπος??? Ευχαριστώ πολύ τον φίλο Xone 17 για τις μικρές γαρίδες, σαλιγκαράκια, Java moss και όλους εσάς για την βοήθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
xristos_1985 29 Νοεμβρίου 2010 #20 Share 29 Νοεμβρίου 2010 πανεμορφο Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvergyris 29 Νοεμβρίου 2010 #21 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Πολυ ομορφο να το χαιρεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 1 Δεκεμβρίου 2010 Author #22 Share 1 Δεκεμβρίου 2010 Ήρθαν οι 2 moss που είχα παραγγείλει από το ebay και το έπηξα!!! Java Moss και Fissidens Mini Με το που έβαλα πάλι τα ξύλα στη θέση τους οι Red Cherry όρμηξαν πάνω τους σαν λησσασμένες Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 1 Δεκεμβρίου 2010 #23 Share 1 Δεκεμβρίου 2010 φιλε η moss απ'οτι βλεπω εχει παρα πολλα σαπισμενα κομματια μου ειχαν στειλει και εμενα μια τοσο χαλασμενη εβγαλα φωτος αυτης που μου εστειλαν και μια φωτο απο παλιοτερη καταπρασινη moss για συγκριση και τους τις εστειλα .μου την αντικατεστησαν αμεσως και με δικα τους μεταφορικα φυσικα τωρα αν δεν βαριεσαι μπορεις να κατσεις να βγαλεις τα χαλασμενα κομματια ! βλεπω ομως οτι ειναι αρκετα Link to comment Share on other sites More sharing options...
coffeman 1 Δεκεμβρίου 2010 Author #24 Share 1 Δεκεμβρίου 2010 Το ξέρω ότι δεν είναι καταπράσινη αλλά σαν όλα τα φυτά νομίζω ότι ταλαιπωρήθηκε από την ζέστη που έφαγε στο νάιλον φάκελο... θα την αφήσω καμία εβδομάδα μπας και πάρει τα πάνω της σιγά σιγά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 1 Δεκεμβρίου 2010 #25 Share 1 Δεκεμβρίου 2010 εχει τυχει να περασουν 2,3 εβδομαδες και να αργησει και παλι ηρθε καταπρασινη και ηταν xmas moss. και να τους στειλεις mail με φωτογραφιες δεν εχεις να χασεις τπτ.σιγουρα θα σου στειλουν αλλη και φυσικα δεν σου ζητουν πισω αυτη που ηδη εστειλαν. οποτε ή την αλλαζεις με αυτη που θα σου στειλουν ή αν παει καλα απλα εχεις κιαλλη moss for free βαλε καμια φωτο να δουμε πως θα ειναι σε μια εβδομαδα καλη συνεχεια φιλε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος