crocodyle_ 17 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 17 Νοεμβρίου 2010 (edited) Καλησπερα παιδια! Θα ηθελα την βοηθεια σας σχετικα με τις γκαπινες μου που ειναι εγκιες!Η μια γκαπινα μου ειναι πιστεβω ετοιμη να γεννησει,ειναι αρκετα φουσκομενη η κοιλιτσα της και εχει το μαυρο σημαδακι που λετε ολοι!Μεσα στο ενυδρειο μου εχω κερατοφυλο αρκετο μπορω να πω,και θελω να κανω την εξης ερωτηση...Να βαλω γεννητσρα η να τα αφησω να γενναν ετσι?Και εαν γενναν και κριβονται μεσα στο κερατοφυλλο,πως θα τα ταιζω?Μηπωσ ειναι καλιτερο να τα βαλω μεσα στην γεννηστρα γιατι ετσι σιγουρα θα τρωνε το φαι τους?Πειτε μου σας παρακαλω την γνωμη σας! Ευχαριστω!!!! Έγινε επεξεργασία 17 Νοεμβρίου 2010 - crocodyle_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatiki psarina 17 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Εγω για πιο σιγουρια θα τα εβαζα σε γενιστα...δεν ειναι οτι καλυτερο ομως ξερεις σιγουρα οτι θα επιβιωσου.ν..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocodyle_ 17 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Εγω για πιο σιγουρια θα τα εβαζα σε γενιστα...δεν ειναι οτι καλυτερο ομως ξερεις σιγουρα οτι θα επιβιωσου.ν..... Και εγω αυτο πιστεβω...Παρολου που θα στρεσαριστει τα μικρα της θα μεινουν ζωντανα....Αλλα ας μας πει και κανενας αλλος πιο εμπειρος την γνωμη του...Σε ευχαριστω παντως fanatiki psarina για την γνωμη σου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gemen 17 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 17 Νοεμβρίου 2010 oxi.να την αφησεις στο ενυδρειο σου και ασε την φυση να πραξη.στρεσαρωντε στην γενιστρα.αφου εχεις πολλη κερατοφυλλο οπως λες εκει θα πανε ολα οταν τα βγαλη.οταν θα ταιζεις θα δεις αυτα απο κατω θα τρωνε.η τροφη παει παντου δεν κριβεται και το ψαρι την βλεπει.απλα να εχεις η τροφη για μωρα (ειναι σκονη να ξερεις) η την ειδη που εχεις την κανεις πιο λεπτη την τριβεις δηλαδη για να μπορουν να την φανε και τα μικρα.σε 3 μερες το πολυ δεν πειραζουν τα μωρα μετα.τωρα δεν ειπες τι αλλα ψαρια εχεις μεσα αλλα εαν ειναι μονο ζωοτοκα δεν εχεις τοσο πολυ φοβο.θα βγαλη πολλα και στο τελος δεν θα ξερεις τι να τα κανεις.(ιχθυοφορτηση).απλα παρε και κανα φυτακι εαν μπορεις ακομη (δεν ξερω αν εχεις) κακο δεν κανει καλο κανει μην το φοβασαι ευκολο για να εχουν και περισοτερες κρυψωνες.ταιζε καλα (εγω 2-3 φορες την μερα)και προσεχε μην ανεβασεις αμωνια.(εαν ταιζεις υπερβολικα και πολλη)αλλο τιποτα δεν χρειαζεται. καλες γεννες σου ευχομαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocodyle_ 18 Νοεμβρίου 2010 Author #5 Share 18 Νοεμβρίου 2010 oxi.να την αφησεις στο ενυδρειο σου και ασε την φυση να πραξη.στρεσαρωντε στην γενιστρα.αφου εχεις πολλη κερατοφυλλο οπως λες εκει θα πανε ολα οταν τα βγαλη.οταν θα ταιζεις θα δεις αυτα απο κατω θα τρωνε.η τροφη παει παντου δεν κριβεται και το ψαρι την βλεπει.απλα να εχεις η τροφη για μωρα (ειναι σκονη να ξερεις) η την ειδη που εχεις την κανεις πιο λεπτη την τριβεις δηλαδη για να μπορουν να την φανε και τα μικρα.σε 3 μερες το πολυ δεν πειραζουν τα μωρα μετα.τωρα δεν ειπες τι αλλα ψαρια εχεις μεσα αλλα εαν ειναι μονο ζωοτοκα δεν εχεις τοσο πολυ φοβο.θα βγαλη πολλα και στο τελος δεν θα ξερεις τι να τα κανεις.(ιχθυοφορτηση).απλα παρε και κανα φυτακι εαν μπορεις ακομη (δεν ξερω αν εχεις) κακο δεν κανει καλο κανει μην το φοβασαι ευκολο για να εχουν και περισοτερες κρυψωνες.ταιζε καλα (εγω 2-3 φορες την μερα)και προσεχε μην ανεβασεις αμωνια.(εαν ταιζεις υπερβολικα και πολλη)αλλο τιποτα δεν χρειαζεται. καλες γεννες σου ευχομαι. Οποτε ειναι καλιτερο να την βγαλω λες απο την γεννηστρα...Λογω οτι ειναι πρωττη μου γεννα,και δεν εχω αλλα ψαρακια μεσα στο ευδρειο μου(4 guppies,3-θυλ,1-αρσ,1 πλαττυ balloοn και εναν pleco)θελω να κρατησω οσο γεινετε περισσοτερα ψαρακια...Για αλλα φυτα που μου ρωτησες εχω Alternanthera reineckii 'Pink' (roseafolia),εαν και νομιζω οτι δεν κανει για γεννες...Να ρωτησω και κατι αλλο εαν την αφησω μεσα στην γεννηστρα,θα παθει τιποτα?Υπαρχει περιπτωση να μου ψωφησει,λογω αγχους? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 18 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Μην τα βαζεις σε γεννηστρες στρεσατονται . Αστα στο ενυδρειο σου απλα βαλε φυτα κ κυριως κερατοφυλλο για να μπορεσουν να κρυφτουν τα μωρα. Παντως αν εχεις αλλο ενυδρειο θα σου ελεγα να το φτιαξεις γεννηστρα εννοειτε να ειναι στρωμενο με φυτακια μεσα κ να τα βαζεις εκει να γενναν τα ψαρακια σου. Και κατι τελευταιο δωσε μας καποιοα στοιχεια για το ενυδρειο σου μεγεθος ποσα κ τι ειδη ψαριων εχεις τιμες κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpapakon 18 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Οποτε ειναι καλιτερο να την βγαλω λες απο την γεννηστρα...Λογω οτι ειναι πρωττη μου γεννα,και δεν εχω αλλα ψαρακια μεσα στο ευδρειο μου(4 guppies,3-θυλ,1-αρσ,1 πλαττυ balloοn και εναν pleco)θελω να κρατησω οσο γεινετε περισσοτερα ψαρακια...Για αλλα φυτα που μου ρωτησες εχω Alternanthera reineckii 'Pink' (roseafolia),εαν και νομιζω οτι δεν κανει για γεννες...Να ρωτησω και κατι αλλο εαν την αφησω μεσα στην γεννηστρα,θα παθει τιποτα?Υπαρχει περιπτωση να μου ψωφησει,λογω αγχους? Αρχικά μην αγχωνεσαι. Σε λίγο καιρό ούτε που θα δίνεις σημασία γιατί θα έχεις γέννες διαρκώς. Βγαλτην από τη γεννήστρα, μην την αγχώνεις την καημενη. Από τα μικρά κάποια θα επιζήσουν σίγουρα. Κάποια ενδέχεται να φαγωθούν μάλλον από το πλάτυ. Θα σε συμβούλευα να βγάλεις το πλέκο (είναι μικρό το ενυδρείο σου) και το πλάτυ (ή να προσθέσεις και λίγα ακόμη πλάτυ). Ένας καλός συνδυασμός που έχω δοκιμάσει και έχω δει σε πολλα ενυδρεία είναι red cherry/amano γαρίδες με γκάπυ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocodyle_ 18 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Αρχικά μην αγχωνεσαι. Σε λίγο καιρό ούτε που θα δίνεις σημασία γιατί θα έχεις γέννες διαρκώς. Βγαλτην από τη γεννήστρα, μην την αγχώνεις την καημενη. Από τα μικρά κάποια θα επιζήσουν σίγουρα. Κάποια ενδέχεται να φαγωθούν μάλλον από το πλάτυ. Θα σε συμβούλευα να βγάλεις το πλέκο (είναι μικρό το ενυδρείο σου) και το πλάτυ (ή να προσθέσεις και λίγα ακόμη πλάτυ). Ένας καλός συνδυασμός που έχω δοκιμάσει και έχω δει σε πολλα ενυδρεία είναι red cherry/amano γαρίδες με γκάπυ. Ο πλεκο τι σχεση εχει?Αφου δεν πειραζει κανενα ψαρακι...Ας πει και κανενας αλλος την γνωμη του...Εαν την βαλλω μεσα υπαρχει περιπτωση απο το στρες να μου ψωφησει???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 18 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Εξαρτάται το είδος του πλέκο.Συνήθως γίνονται μεγάλοι σε μέγεθος. Και η δική μου γνώμη είναι να την αφήσεις να γεννήσει ελεύθερα στο ενυδρείο. Θα λυθούν και οι απορίες σου και στη δεύτερη γέννα θα είσαι πλέον πιο έμπειρος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocodyle_ 18 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Εξαρτάται το είδος του πλέκο.Συνήθως γίνονται μεγάλοι σε μέγεθος. Και η δική μου γνώμη είναι να την αφήσεις να γεννήσει ελεύθερα στο ενυδρείο. Θα λυθούν και οι απορίες σου και στη δεύτερη γέννα θα είσαι πλέον πιο έμπειρος. [/quo Ειναι μικρουλης ο πλεκο,ουτε 10εκ.!Ας μου απαντησει ομωσ καπιος στο εαν θα παθει τιποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 18 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 18 Νοεμβρίου 2010 εμενα γενισαν προχτες το βραδι η γκαπινα μ.....οτι ειναι....ειναι η προτες 2 ωρες...μετα ουτε τα δινουν σιμασια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heli-division 18 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 18 Νοεμβρίου 2010 k εμενα ετοιμάζεται k θα την αφήσω μέσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 19 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 19 Νοεμβρίου 2010 Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου ποιο ειδος πλεκο εχεις δωσε μας τιμες Συνηθως οι πλεκο δεν τα πειραζουν σε μενα δεν εχει γινει ποτε καμμια στραβει απο πλεκο Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocodyle_ 23 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 23 Νοεμβρίου 2010 (edited) Ποσα λιτρα ειναι το ενυδρειο σου ποιο ειδος πλεκο εχεις δωσε μας τιμες Συνηθως οι πλεκο δεν τα πειραζουν σε μενα δεν εχει γινει ποτε καμμια στραβει απο πλεκο Τελικα γενησαμε!!!!!!εχω πλεον 8 babies γκαπι!Πειτε μου λιγο περιπου ποσα μικρα γενναει μια θυληκια?τι τροφη τα δεινουμε αυτα?Εχω τησ sera το vipagran baby.Κανει αυτο?Περιμενω τα φωτα σας, Έγινε επεξεργασία 23 Νοεμβρίου 2010 - crocodyle_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 23 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 23 Νοεμβρίου 2010 To Vipagran baby δεν μπορούν να το φάνε ακόμη.Καλύτερα να πάρεις πιο "ψιλή" τροφή όπως η Sera micron ή να τρίψεις flakes πολύ καλά ώστε να γίνουν σκόνη. Επίσης μπορείς να ταΐσεις ζωντανή αρτέμια. Μια ενημέρωση από το προφίλ των Guppy θα σου έλυνε αρκετές απορίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocodyle_ 23 Νοεμβρίου 2010 Author #16 Share 23 Νοεμβρίου 2010 To Vipagran baby δεν μπορούν να το φάνε ακόμη.Καλύτερα να πάρεις πιο "ψιλή" τροφή όπως η Sera micron ή να τρίψεις flakes πολύ καλά ώστε να γίνουν σκόνη. Επίσης μπορείς να ταΐσεις ζωντανή αρτέμια. Μια ενημέρωση από το προφίλ των Guppy θα σου έλυνε αρκετές απορίες. Σε ευχαριστω πολυ φιλε Φωτη για την απαντηση σου!Θα κανω προς το παρων αυτο με το τριψιμο των Flakes!Την Vipagran baby ποτε μπορω να την δωσω?Η να δεινω μονο τα τριμενα φιλαρακια και θα ειμαι μια χαρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FotisGt 23 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 23 Νοεμβρίου 2010 Το πότε μπορείς να τη ρίξεις θα στο πουν τα ψάρια σου.Ρίχνεις ελάχιστη ανά διαστήματα και αν δεις οτι δεν μπορούν να την φάνε τη βάζεις ξανά στο ράφι.Πάντως προσωπικά σαν τροφή δε με έχει βολέψει στα Guppy.Όταν άρχισαν να την τρώνε μπορούσαν πλέον να φάνε όλες σχεδόν τις τροφές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocodyle_ 24 Νοεμβρίου 2010 Author #18 Share 24 Νοεμβρίου 2010 Το πότε μπορείς να τη ρίξεις θα στο πουν τα ψάρια σου.Ρίχνεις ελάχιστη ανά διαστήματα και αν δεις οτι δεν μπορούν να την φάνε τη βάζεις ξανά στο ράφι.Πάντως προσωπικά σαν τροφή δε με έχει βολέψει στα Guppy.Όταν άρχισαν να την τρώνε μπορούσαν πλέον να φάνε όλες σχεδόν τις τροφές. Να σας ρωτησω μια αλλη απορια μου ρε παιδια...Καθως ριχνουμε την τροφη,καποια δεν φαγωνεται,και παει στο πατο τησ γενηστρας... Πως την καθαριζουμε ωστε να μην ανεβασει αμωνεια το ενυδρειο??Μου ειπαν να βαλλω ενα απο τα σαλιγκαρακια μου μεσα...Υπαρχει περιπτωση το σαλιγκαρακι να μου φαει τα νεογεννητα ψαρακια μου??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 24 Νοεμβρίου 2010 #19 Share 24 Νοεμβρίου 2010 και εγω αυτο ειχα κανει....το σαλιγγαρι θα φαει μονο πεθαμενα μικρα....και οτι αλλη μπιχλα εχεις μεσα....μιν φοβασε...βαλε οσο ποιο μεγαλο μπορεις.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
crocodyle_ 24 Νοεμβρίου 2010 Author #20 Share 24 Νοεμβρίου 2010 και εγω αυτο ειχα κανει....το σαλιγγαρι θα φαει μονο πεθαμενα μικρα....και οτι αλλη μπιχλα εχεις μεσα....μιν φοβασε...βαλε οσο ποιο μεγαλο μπορεις.... Εβαλα το σαλιγκαρακι μεσα...Λες και ειναι ηλεκτρικη σκουπα 2500 watt ειναι!!!!!Δεν εχει αφησει τιποτα απο βρωμια!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mimikos15 24 Νοεμβρίου 2010 #21 Share 24 Νοεμβρίου 2010 χαχαχα......εμενα μολις τα εφαγε ολα βγικε εξω μονο του...τορα πος το εκανε αυτο δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος