ΚΟΥΜΑΝ 29 Νοεμβρίου 2010 #26 Share 29 Νοεμβρίου 2010 πασια μου ολα καλα και ολα ωραια ΑΛΛΑ! ειδα στην πλατη πως εχεις 4 τρυπες για την εισοδο του νερου... γιατι? ναι οι πανω ολα καλα αλλα οι κατω σε περιπτωση διακοπης ρευματος τηα ρουφιξουν ολο το νερο μεχρι εκεινη την σταθμη κατω!!!! το εχεις σκευτει αυτο? οι κατω τρυπες θέλουν βούλομα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 29 Νοεμβρίου 2010 Author #27 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Η σταθμη θα πεφτει μονο μεχρι τις δυο πανω,δες και πως θα ειναι Με δυο αντλιες θα δουλευει το συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 30 Νοεμβρίου 2010 #28 Share 30 Νοεμβρίου 2010 Η σταθμη θα πεφτει μονο μεχρι τις δυο πανω,δες και πως θα ειναι Με δυο αντλιες θα δουλευει το συστημα. με κάληψες! ωραος ο παιχτης! οταν βλεπω diy μου τρεχουν τα σαλια! θα παρακολουθω ολη τη συνεχεια με ενδιαφερον.. με τι προγραμμα σχεδιαζεις>? πολυ καλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 30 Νοεμβρίου 2010 #29 Share 30 Νοεμβρίου 2010 Η σταθμη θα πεφτει μονο μεχρι τις δυο πανω,δες και πως θα ειναι Με δυο αντλιες θα δουλευει το συστημα. με κάληψες! ωραος ο παιχτης! οταν βλεπω diy μου τρεχουν τα σαλια! θα παρακολουθω ολη τη συνεχεια με ενδιαφερον.. με τι προγραμμα σχεδιαζεις>? πολυ καλο.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 30 Νοεμβρίου 2010 #30 Share 30 Νοεμβρίου 2010 με κάληψες! ωραος ο παιχτης! οταν βλεπω diy μου τρεχουν τα σαλια! θα παρακολουθω ολη τη συνεχεια με ενδιαφερον.. με τι προγραμμα σχεδιαζεις>? πολυ καλο.. το ιδιο σχολιο ειχα κανει κι εγω για το προγραμμα ,πολυ καλη σχεδιαση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 30 Νοεμβρίου 2010 Author #31 Share 30 Νοεμβρίου 2010 Nα ειστε καλα ρε παιδες!!!! Δεν ανέλαβα να το φτιαξω μονο και ετσι το εδωσα στα παιδια του dreamwaters.gr,εγω τους ειπα τις διαστασεις και αυτοι ανέλαβαν τα υπολοιπα. Για το προγραμμα δεν ξερω ποιο ειναι,θα ρωτησω το παλικαρι την επομη φορα που θα ερθει και θα σας πω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 3 Δεκεμβρίου 2010 Author #32 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 με κάληψες! ωραος ο παιχτης! οταν βλεπω diy μου τρεχουν τα σαλια! θα παρακολουθω ολη τη συνεχεια με ενδιαφερον.. με τι προγραμμα σχεδιαζεις>? πολυ καλο.. Το προγραμμα που ψαχναμε ειναι το http://sketchup.google.com/ και απο οτι μου ειπε το παλουκαρι ειναι free πρωτον και δευτερον εχει βιντεακια στο you tube που σε βοηθαει να το μαθεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 3 Δεκεμβρίου 2010 Author #33 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 Kαλησπερα σας!!! Λοιπον χθες μπηκαν ολα τα υδραυλικα,μια κοντρα ξεχασμενη και τελειωσα με το βαψημο. Μερικες ερωτησεις τωρα... 1.Οταν με το καλο μεταφερω τα υλικα απο τα φιλτρα στο σαμπ πιστευετε οτι θα χρειαστει να ριξω τιποτα βακτιρια για να το βοηθησω η μονο η λασπουρα που θα εχει μαζεψει το φιλτρο φτανει? 2.Θα ψαξω να βρω την καρατ για να βαλω,εχετε καποιον τροπο ωστε να την κρατατε ασπρη η οτι και να κανω θα μου λερωσει? 3.Το οξυγονο ειναι απαρετιτο?(εχω σκοπο να βαλω 4-5 φυτα) 4.Πως σας φαινεται το χρωμα που διαλεξα για φοντο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 3 Δεκεμβρίου 2010 #34 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 Γιάννη εγώ θα έλεγα η πλάτη να ήταν μαύρη για να μην φαίνονται τόσο πολύ οι τρύπες και ο πύργος υπερχείλισης.....κατα τα άλλα το ενυδρείο είναι SUPER!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 3 Δεκεμβρίου 2010 #35 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 Kαλησπερα σας!!!Λοιπον χθες μπηκαν ολα τα υδραυλικα,μια κοντρα ξεχασμενη και τελειωσα με το βαψημο. Μερικες ερωτησεις τωρα... 1.Οταν με το καλο μεταφερω τα υλικα απο τα φιλτρα στο σαμπ πιστευετε οτι θα χρειαστει να ριξω τιποτα βακτιρια για να το βοηθησω η μονο η λασπουρα που θα εχει μαζεψει το φιλτρο φτανει? 2.Θα ψαξω να βρω την καρατ για να βαλω,εχετε καποιον τροπο ωστε να την κρατατε ασπρη η οτι και να κανω θα μου λερωσει? 3.Το οξυγονο ειναι απαρετιτο?(εχω σκοπο να βαλω 4-5 φυτα) 4.Πως σας φαινεται το χρωμα που διαλεξα για φοντο? 1.Νομιζω οτι οχι δεν υπαρχει λογος αφου μιλαμε κατ'ουσιαν για μπολιασμα του σαμπ...και υπτιθεται οτι τα υλικα ειναι δουλεμενα-στρωμενα. 2.Κοιτα συνηθως χρειαζεται σκουπα με την αλλαγη.Δυσκολα θα καταφερεις να την κρατησεις τελειως καθαρη και ομορφη οπως οταν θα την πρωτο βαλεις.Οποτε με καθε αλλαγη που θα κανεις ,θα σιφοναρεις οτι μπορεις και οσο μπορεις. 3.Για τους δισκους ειναι καλο να υπαρχει αεραντλια -οξυγονο και γενικοτερα μια καποια αναταρξη του νερου...για τα φυτα τωρα φροντισε να βαλεις ανθεκτικα(κυριως στις υψηλες θερμοκρασιες που ζουν οι δισκοι,29-30) φυτα, και οχι με πολλες απαιτησεις.Εχε βεβαια και στην ακρη του μυαλου σου οτι αν θα χρησιμοποιεις Α/Ο μονο,τοτε δυσκολα θα αντεξουν φυτα με σκετο νερο οσμωσης.Θα λιωσουν πολυ γρηγορα οσο ανθεκτικα κι αν ειναι. 4.Συμφωνωμε τον κο Πολιτη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 3 Δεκεμβρίου 2010 Author #36 Share 3 Δεκεμβρίου 2010 1.Νομιζω οτι οχι δεν υπαρχει λογος αφου μιλαμε κατ'ουσιαν για μπολιασμα του σαμπ...και υπτιθεται οτι τα υλικα ειναι δουλεμενα-στρωμενα. 2.Κοιτα συνηθως χρειαζεται σκουπα με την αλλαγη.Δυσκολα θα καταφερεις να την κρατησεις τελειως καθαρη και ομορφη οπως οταν θα την πρωτο βαλεις.Οποτε με καθε αλλαγη που θα κανεις ,θα σιφοναρεις οτι μπορεις και οσο μπορεις. 3.Για τους δισκους ειναι καλο να υπαρχει αεραντλια -οξυγονο και γενικοτερα μια καποια αναταρξη του νερου...για τα φυτα τωρα φροντισε να βαλεις ανθεκτικα(κυριως στις υψηλες θερμοκρασιες που ζουν οι δισκοι,29-30) φυτα, και οχι με πολλες απαιτησεις.Εχε βεβαια και στην ακρη του μυαλου σου οτι αν θα χρησιμοποιεις Α/Ο μονο,τοτε δυσκολα θα αντεξουν φυτα με σκετο νερο οσμωσης.Θα λιωσουν πολυ γρηγορα οσο ανθεκτικα κι αν ειναι. 4.Συμφωνωμε τον κο Πολιτη Για το 3 εχω σκοπο να βαλω 4-5 εχυνοδορους και μια ανουμπια που εχω στο παλιο μου.Για τις αλλαγες λεω να συνεχισω το 50-50 που κανω τωρα,οικολικη συνειδηση βλεπεις. Ευχαρηστω πολυ παντος για της συμβουλες σας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 19 Δεκεμβρίου 2010 Author #37 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 Η μεταφορα των ψαριων μολις ολοκληροθηκε συν ολων των αλλων που επρεπε να γινουν. Δυστυχως ειμουν μονος μου και ψιλοξεπατοθηκα αλλα αξιζε τον κοπο. Το μονο που μενει ειναι αυριο που θα ανοιξουν τα φωτα να ειναι ολα μια χαρα και να μην στραβωσε τιποτα. Παντος αλλη φαση να βλεπεις τα δισκακια σου να εχουν μπολικο μερος για κολυμπι...χαλαλι οσα τραβηξα!!! Τωρα ειναι η ωρα της μπυρας και του καρφωματος σε ενα σκοτεινο ενυδρειο,περιτο να πω οτι η χαρα μου δεν περηγραφετε!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Δεκεμβρίου 2010 #38 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 Περιμενουμε φωτογραφιες Link to comment Share on other sites More sharing options...
katerina1985 19 Δεκεμβρίου 2010 #39 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 πολυ οραιαο γίνετε! ποσο κοστιζει κατι τετιο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 19 Δεκεμβρίου 2010 Author #40 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 πολυ οραιαο γίνετε! ποσο κοστιζει κατι τετιο? Αρκετα φιλεναδα ... Απο αυριο οι φωτο,αν φαινεται και τιποτα γιατι λιγο τα ξυλα λιγο η τυρφη εχει γινει το νερο σαν ελαφρύ φραπεδακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 19 Δεκεμβρίου 2010 #41 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 Αρκετα φιλεναδα ... Απο αυριο οι φωτο,αν φαινεται και τιποτα γιατι λιγο τα ξυλα λιγο η τυρφη εχει γινει το νερο σαν ελαφρύ φραπεδακι. Δε βιαζομαστε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 19 Δεκεμβρίου 2010 #42 Share 19 Δεκεμβρίου 2010 Το ενυδρείο είναι όλα τα λεφτά....από κοντά είναι αστέρι μπράβο Γιάννη και ευχαριστώ για το καφεδάκι Περιμένουμε φωτογραφίες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #43 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Aρχησαμεεε.... Και να που με το καλημερα στα μεγαλα σαλονια εχουμε προβλημα. Καταρχην για τα υλικα του σαμπ εχω να πω οτι εβαλα αυτα που ειχα μεσα στα δυο fluval 305 που ειχα(6 λιτρα),3 λιτρα substrat pro που το ειχα 15 μερες μπροστα απο την εξοδο του φιλτρου στο παλιο και 3 λιτρα siporax. Εκτος αυτων στραγγιξα και ολα τα σφουγγαρια απο τα φιλτρα μεσα στο σαμπ. Αφου κατι δεν μου πήγαινε καλα ειπα να κανω κανενα τεστακι. Υγρα τεστ api A 0,25 NO2 0 NO3 0-5 (αναμεσα με βγαζει ο χρωματισμος) PH 7,5 KH 7 GH 11 Τα 3 τελευταια δεν με προβληματιζουν γιατι θα τα ρηξω με αλλαγε που θα κανω μον με α/ο. Τα πρωτα 3 μου καθοντε στον λαιμο γιατι αν καταλαβαινω καλα μου δειχνει οτι το ενυδρειο δεν ειναι στρωμενο,εχω δικιο?? Παιζει να με μπερδευει τα τεστ το οτι το νερο ειναι καφε απο την τυρφη και τις ριζες?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 20 Δεκεμβρίου 2010 #44 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Aρχησαμεεε.... Και να που με το καλημερα στα μεγαλα σαλονια εχουμε προβλημα. Καταρχην για τα υλικα του σαμπ εχω να πω οτι εβαλα αυτα που ειχα μεσα στα δυο fluval 305 που ειχα(6 λιτρα),3 λιτρα substrat pro που το ειχα 15 μερες μπροστα απο την εξοδο του φιλτρου στο παλιο και 3 λιτρα siporax. Εκτος αυτων στραγγιξα και ολα τα σφουγγαρια απο τα φιλτρα μεσα στο σαμπ. Αφου κατι δεν μου πήγαινε καλα ειπα να κανω κανενα τεστακι. Υγρα τεστ api A 0,25 NO2 0 NO3 0-5 (αναμεσα με βγαζει ο χρωματισμος) PH 7,5 KH 7 GH 11 Τα 3 τελευταια δεν με προβληματιζουν γιατι θα τα ρηξω με αλλαγε που θα κανω μον με α/ο. Τα πρωτα 3 μου καθοντε στον λαιμο γιατι αν καταλαβαινω καλα μου δειχνει οτι το ενυδρειο δεν ειναι στρωμενο,εχω δικιο?? Παιζει να με μπερδευει τα τεστ το οτι το νερο ειναι καφε απο την τυρφη και τις ριζες?? NO2 και ΝΟ3 είναι φυσιολογικά. Το να έχεις ελάχιστα ΝΟ3 τη στιγμή που μόλις το έστησες είναι φυσιολογικό μιας και το νερό είναι τελείως φρέσκο και δεν προλαβαίνει να ανεβάσει. Για την αμμωνία πάλι πιστεύω πως είναι φυσιολογικό της στιγμή που μπορεί κατά την μεταφορά του βιολογικού υλικού τα βακτήρια να θελήσουν να προστατευθούν και να μην αμέσως την απορρόφηση της αμμωνίας. Πιστεύω ότι το πολύ δεύτερη μέρα να πάει στο 0 αν δεν χάλασε η βιολογία σου από παγωμένο ή βραστό ή χλωριωμένο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 20 Δεκεμβρίου 2010 Author #45 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Οντος ΝΟ2 και ΝΟ3 ειναι φυσιολογικά,εμενα το θεμα μου ειναι η αμμωνία που ανέβηκε και δεν καταλαβαίνω τον λογο μιας και στο μικρο δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 20 Δεκεμβρίου 2010 #46 Share 20 Δεκεμβρίου 2010 Οντος ΝΟ2 και ΝΟ3 ειναι φυσιολογικά,εμενα το θεμα μου ειναι η αμμωνία που ανέβηκε και δεν καταλαβαίνω τον λογο μιας και στο μικρο δεν ειχα ποτε τετοιο προβλημα. Επειδή πριν 3 εβδομάδες έκανα κι εγώ την ίδια διαδικασία (αντίστοιχο thread εδώ) την πρώτη μέρα που μεταφέρθηκε το φίλτρο (παρόλο που δεν ανοίχτηκε) η ένδειξη σε αμμωνία δεν ήταν 0. Το κίτρινο που σημαίνει 0 ήταν ελαφρώς σπασμένο, δεν ήταν στο 0.25 αλλά και ήταν και απόλυτο 0. Γνώμη μου να σε ανησυχήσει από τη δεύτερη μέρα αν συνεχίσει που θεωρώ ότι θα γίνει 0. Κάνε αρκετούς ελέγχους μέχρι τότε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nick S3 21 Δεκεμβρίου 2010 #47 Share 21 Δεκεμβρίου 2010 Βάλε φώτο στον λαό Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 21 Δεκεμβρίου 2010 Author #48 Share 21 Δεκεμβρίου 2010 Την πηρε ο αδερφος μου την φωτογραφικη για να βγαλει την ανεψια μου που γεννηθηκε προχθες και με αφησε χωρις φωτογραφικη,ε ρε κατι προτεραιότητες που βαζει ο κοσμος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #49 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 μερικες φωτο απο την πεχρι τωρα πορεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 25 Δεκεμβρίου 2010 Author #50 Share 25 Δεκεμβρίου 2010 και απο τα μαραφετια ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος