Jump to content

Κιχλίδες Μαλάουι σε 120 λίτρα

lanstorkia

Recommended Posts

Λοιπόν ας ξεπεράσουμε την παρεξήγηση να σταθούμε στην ουσία. :thumbup:

Εγώ όταν κάποιο μέλος έχει ένα τέτοιο ενυδρείο, δεν θα του προτείνω mbuna αλλά κάποια σίγουρη λύση όπως τις νανοκιχλίδες από την Τανγκανίκα. Η αποτυχία είναι κάτι που μπορεί να αποθαρρύνει ένα καινούργιο μέλος και να το απομακρύνει από τα ενυδρεία ή από την Αφρική.

Προσωπικά είμαι υπέρ των πειραματικών ενυδρείων, μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα και θα ήθελα πολύ να δώ μια παρουσίαση αυτού που έχεις κάνει. Νομίζω θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

:D

Λοιπόν ας ξεπεράσουμε την παρεξήγηση να σταθούμε στην ουσία. :thumbup:

Εγώ όταν κάποιο μέλος έχει ένα τέτοιο ενυδρείο, δεν θα του προτείνω mbuna αλλά κάποια σίγουρη λύση όπως τις νανοκιχλίδες από την Τανγκανίκα. Η αποτυχία είναι κάτι που μπορεί να αποθαρρύνει ένα καινούργιο μέλος και να το απομακρύνει από τα ενυδρεία ή από την Αφρική.

Προσωπικά είμαι υπέρ των πειραματικών ενυδρείων, μέσα σε λογικά πλαίσια πάντα και θα ήθελα πολύ να δώ μια παρουσίαση αυτού που έχεις κάνει. Νομίζω θα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Εγω βασικα δεν ειμαι πολη υπερ μετα πειράματα, γιατι ταλαιπωρούμε τα ψαρια...και αυτες ψυχούλες ειναι.

εγω εχω ψαρια για 2 βασικους λογους πρωτον μου αρεσει να τα βλεπω και δευτερον θελω να τους παρέχω ενα καλύτερο περιβαλλον απο οτι στα πετσοπ κτλ. Και γι αυτο δεν ειμαι υπερ.

Και καλα λες σε λογικα πλαισια γιατι αλλος μπορει να το παρει αλλιως. :hysterical:

Και δεν θα ηταν καλύτερα να πεις οτι παρε ενα χαρεμακι αλλα να ξερεις οτι...κτλ...?

...σιγουρα θα νιωσει καλυτερα, οπως θα ένιωθε και ο καθενας μας αν βρησκοταν στην ιδια θεση, ή κανω λαθος.

ΥΓ. η συζήτηση που κανουμε ειναι για ενημερωτικούς λογους και οχι να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη....την γνωση εννοω. :hysterical::hysterical::blush:

Εγω βασικα δεν ειμαι πολη υπερ μετα πειράματα, γιατι ταλαιπωρούμε τα ψαρια...και αυτες ψυχούλες ειναι.

εγω εχω ψαρια για 2 βασικους λογους πρωτον μου αρεσει να τα βλεπω και δευτερον θελω να τους παρέχω ενα καλύτερο περιβαλλον απο οτι στα πετσοπ κτλ. Και γι αυτο δεν ειμαι υπερ.

Και καλα λες σε λογικα πλαισια γιατι αλλος μπορει να το παρει αλλιως. :thumbup:

Και δεν θα ηταν καλύτερα να πεις οτι παρε ενα χαρεμακι αλλα να ξερεις οτι...κτλ...?

...σιγουρα θα νιωσει καλυτερα, οπως θα ένιωθε και ο καθενας μας αν βρησκοταν στην ιδια θεση, ή κανω λαθος.

ΥΓ. η συζήτηση που κανουμε ειναι για ενημερωτικούς λογους και οχι να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη....την γνωση εννοω. :hysterical::hysterical::hysterical:

Ωραία λοιπόν εγώ θα έλεγα σε κάποιον το εξής. Βάλε σε 80εκ μήκος ένα χαρέμι mbuna αλλά

1. ο αρσενικός μπορεί να κυνηγήσει και να σκοτώσει τις θηλυκές γιατί δεν θα έχουν αρκετό χώρο για να κρυφτούν

2. πιθανότατα δεν θα δεις μικρά γιατί τα ψάρια θα είναι συνεχώς στρεσσαρισμένα και πιθανότατα οι θηλυκές να τα τρώνε.

3. δεν θα δεις ποτέ την φυσιολογική συμπεριφορά των ψαριών, τα οποία θέλουν λίτρα και μήκος για να την βγάλουν.

Έχει νόημα να προτείνω κάτι τέτοιο σε έναν αρχάριο;

Ωραία λοιπόν εγώ θα έλεγα σε κάποιον το εξής. Βάλε σε 80εκ μήκος ένα χαρέμι mbuna αλλά

1. ο αρσενικός μπορεί να κυνηγήσει και να σκοτώσει τις θηλυκές γιατί δεν θα έχουν αρκετό χώρο για να κρυφτούν Αυτο συμβαίνει μονο τον πρώτο καιρο, μετα δεν κανουν ετσι, και επισεις ποιοσ σου ειπε οτι δεν μπορεις να βαλεις κρυψώνες σε 80? :hysterical:

2. πιθανότατα δεν θα δεις μικρά γιατί τα ψάρια θα είναι συνεχώς στρεσσαρισμένα και πιθανότατα οι θηλυκές να τα τρώνε. ναι, το ποιο πιθανών ειναι να μην γεννήσει. αλλα οχι γιατι θα ειναι στρεσαρισμένα απαραίτητα.

3. δεν θα δεις ποτέ την φυσιολογική συμπεριφορά των ψαριών, τα οποία θέλουν λίτρα και μήκος για να την βγάλουν. Οταν λες συμπεριφορά, τι εννοεις? γιατι σε εμενα το 80 μια χαρα χοροπηδούσαν...!!! :thumbup:

Έχει νόημα να προτείνω κάτι τέτοιο σε έναν αρχάριο;

Έγινε επεξεργασία - lanstorkia

Να σου ζητήσω δύο πράγματα για να προχωρήσουμε την κουβέντα μας

1.Θα ήταν καλο να παρουσιάσεις το ενυδρείο σου ,ήδη είδα στην gallery σου κάποιες φωτό αλλά θέλω πιο αναλυτική παρουσίαση και πανοραμικές φωτογραφίες.

και

2. θα θέλαμε να έλθεις να τα πούμε από κοντά είτε εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=50020 ή εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=35085

διαβασα προσεχτικά τι εγραψες και εχω να πω οτι εχεις δικιο.

δηλαδη αμα θες να βαλεις ενα χαρεμη και να γεννησουν πολλα πολλα ψαρακια θες ενα μεγάλο για να νιωθουν ανετε και οχι μονο (ας μην το αναλύσουμε).

εγω δεν ειπα αυτο...αλλα δεν μπορεις να ξεκηνας να φτιαχνεις ενα ενυδρειο με διαστασεις 80χ35χ40 και να λες οχι απαγορευτε και τετοια, λεσ και αμα τα βαλεις θα πεθανουν σε μια εβδομαδα...εκει ηθελα να καταληξω.

μπορουσαμε να λεμε σε εναν καινουργειο βαλτα αλλα να ξερεις...κτλ κτλ...καταλαβατε τι θελω να πω?

και το θίγω αυτο το θεμα, γιατι ακουσα και εγω απο εδω και οχι μονο, τα ιδια και με αποθαρρύνατε, και ευτυχως γνωρισα 2-3 ανθρωπους που γνωριζαν πραγματηκα και καπως καταλαβα τι παιζει.

Και σε προετρεψαν να μας μεταφερεις τις γνωσεις τους;

Θεωρείς ότι εμείς δεν γνωρίζουμε πραγματικά και το σέβομαι αφού αυτη είναι η γνώμη σου. Εγώ θα σου πω μόνο ότι 1,5 μήνας που τρέχει το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό διάστημα για να θεωρήσεις το σύστημα σταθερό και να βγάζεις και γενικά συμπεράσματα για τα λίτρα που χρειάζονται τα mbuna.

Θα ήθελα ειλικρινά και εντελώς καλοπροαίρετα να δω σε μια παρουσίαση το ενυδρείο σου για να το παρακολουθούμε σε βάθος χρόνου και να βγάλουμε όλοι μαζί τα συμπεράσματα μας.

Εγω δεν το σεβομαι απο τη στιγμη που αμφισβητεις.

οπα...1000 συγνωμη, δεν εννοουσα αυτο.

εγω αυτο που θελω να δειξω ειναι οτι οταν θελει καποιο καινουργειο μελος να κανει κατι μην τον χαντακονουμε κατευθειαν, οπως και για το παιδι που ρωτησε πριν. να του λεμε ολοι την πληροφορια γιατι μπορει ο καθε ενας που ξεκηνα και εχει παρει ενα ενυδρειο 80χ40χ30 για παραδηγμα, δεν σημαινει οτι θα εχει αυτο για παντα...οπως εμεις, ξεκινήσαμε με 60λτ...και φτασαμε 600λτ. :thumbup:

καταλαβατε τι εννοω...???

Μηπως παιζουμε με τις λεξεις;;;

Και καλα λες σε λογικα πλαισια γιατι αλλος μπορει να το παρει αλλιως. :hysterical:

Τοτε δωσε τους οτι πραγματικα τους αξιζει!!!

ΥΓ. η συζήτηση που κανουμε ειναι για ενημερωτικούς λογους και οχι να δουμε ποιος την εχει μεγαλυτερη....την γνωση εννοω. :hysterical::hysterical::blush:

Μηπως γινεται ακριβως γι'αυτο;;;

Έγινε επεξεργασία - Δίας

...λαθος καταλαβες...!!!

Για να καταλαβα λαθος,μαλλον λαθος εκφραζεσαι!!!

Για να καταλαβα λαθος,μαλλον λαθος εκφραζεσαι!!!

παιζει και αυτο...!!!

Ειμαι σιγουρος,αλλιως δεν θα το εγραφα :D

ναι...οντως...!!!

ναι...οντως...!!!

Ειρωνευομενος,συνεχιζεις να εκφραζεσαι λαθος!!!!!!!!

Ειρωνευομενος,συνεχιζεις να εκφραζεσαι λαθος!!!!!!!!

δεν ειρωνευομαι...και εσυ πας λαθος, που απο την στιγμη ειπες αυτα που ειπες παρα πανω ενω δεν ειδες οτι εχω απαντηση σε ολα για να μπουν ολα σε μια ταξη, και να μην υπαρχουν παρεξηγησης...ασε που ειπες πραγματα του τύπου οτι και καλα με εβαλαν να τα πω και τετοια...!!!

...οποτε δεν αξιζει να αρχισουμε μια εποικοδομητική σηζητηση...τουλαχιστον με εσενα...!!!

και ολα αυτα που σου λεω...δεν τα λεω με τσαμπουκα...μην με ξανα παρεξηγησης...!!!

δεν ειρωνευομαι...και εσυ πας λαθος, που απο την στιγμη ειπες αυτα που ειπες παρα πανω ενω δεν ειδες οτι εχω απαντηση σε ολα για να μπουν ολα σε μια ταξη, και να μην υπαρχουν παρεξηγησης...ασε που ειπες πραγματα του τύπου οτι και καλα με εβαλαν να τα πω και τετοια...!!!

...οποτε δεν αξιζει να αρχισουμε μια εποικοδομητική σηζητηση...τουλαχιστον με εσενα...!!!

και ολα αυτα που σου λεω...δεν τα λεω με τσαμπουκα...μην με ξανα παρεξηγησης...!!!

Οχι γιατι να σε παρεξηγησω.................

Απλα σου λεω πως σε αφηνω πλεον να συμβουλευτεις τους φιλους σου που τα ξερουν ολα,και ασε εμας να προτεινουμε ασυναρτησιες. :D

Εγω θεωρω οτι αν καποιος νεος στο χομπυ διαβασει οτι προτεινεις,θα τρεχουμε να μαζευουμε καταστασεις.

Επειδη ομως στην κατηγορια της Αφρικης,το ηθος μας ειναι τετοιο που δεν μας επιτρεπει να αφησουμε να γινει κατι τετοιο,γιατι το θεωρουμε παραπληροφορηση,το θεμα κλειδωνει.

Ευχαριστω!!!!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...