Jump to content

Κιχλίδες Μαλάουι σε 120 λίτρα

lanstorkia

Recommended Posts

καλησπερα και απο μενα..

αγορασα ενα ενυδρειο 80*35*45 και σκεφτομαι να ασχοληθω με κιχλιδες μιας και μου αρεσουν παρα πολυ..εχω διαβασει ολα τα προφιλ των ψαριων και εχω μπερδευτει λιγο(τοσο μεγαλος ογκος πληροφοριων :hysterical::hysterical: )..

ξερω οτι τα λιτρα ειναι περιοσμενα με αυτες τις διαστασεις αλλα παρολα αυτα ελπιζω με τις συμβουλες σας να κανω κατι σωστο...(αν γινεται βεβαια σε αυτα τα λιτρα)...ευχαριστω εκ των προτερων... :D:thumbup:

εγω εχω να πω ενα πραγμα...οτι ειναι τελειως λαθος αυτο που λενε οτι δεν κανουν για τοσα λιτρα τα malawi.

...και το εχω τεσταρι παρα πολυ.

και σε αυτο που εχεις φιλε μου, με της διαστασεις που ειπες ειναι μια χαρα για ενα χαρεμι λαμπιντος. αν και μετραει πολυ το μηκος και το πλατος και οχι πολυ στο υψος, και εσυ τα εχεις και τα 3 με μονο μειονεκτικό το μηκος που θα ηταν πολυ καλα αν ειχες 40, αλλα και 35 μια χαρα ειναι απλος θα κανεις σε μια μεργια το βουνα με τα βραχια.

αυτα συνοπτικά.

εγω εχω να πω ενα πραγμα...οτι ειναι τελειως λαθος αυτο που λενε οτι δεν κανουν για τοσα λιτρα τα malawi.

και σε αυτο που εχεις φιλε μου, με της διαστασεις που ειπες ειναι μια χαρα για ενα χαρεμι λαμπιντος. αν και μετραει πολυ το μηκος και το πλατος και οχι πολυ στο υψος, και εσυ τα εχεις και τα 3 με μονο μειονεκτικό το μηκος που θα ηταν πολυ καλα αν ειχες 40, αλλα και 35 μια χαρα ειναι απλος θα κανεις σε μια μεργια το βουνα με τα βραχια.

αυτα συνοπτικά.

Φίλε lanstorkia καλώς ήρθες στην παρέα της Αφρικής. Θα με ενδιέφερε πολύ να διαβάσω τις εμπειρίες σου από ένα τέτοιο εγχείρημα. Πόσα ψάρια κράτησες, σε πόσα λίτρα και σε τι τελικό μέγεθος τα έφτασες.

:D

Φίλε lanstorkia καλώς ήρθες στην παρέα της Αφρικής. Θα με ενδιέφερε πολύ να διαβάσω τις εμπειρίες σου από ένα τέτοιο εγχείρημα. Πόσα ψάρια κράτησες, σε πόσα λίτρα και σε τι τελικό μέγεθος τα έφτασες.

θα σου πω επιγραμματικά, ειναι σε ενυδρειο 80χ30χ35 με εσωτερικο φιλτρο. μονο πετρες στην μια μερια και ειχα 2 θηλυκά και ενα αρσενικο το οποιο ειναι γυρο στα 10 εκατοστα. και ζουν πανω απο 1,5 μηνα και εχουν μεγαλωσει πολυ σε αυτο τον καιρο.

και χωρις αραγωνιτη χωρις βοηθήματα...τιποτα.

και ολα αυτα μου τα ΕΙΠΑΝ 3 άνθρωποι που ασχολουνται με malawi πανω απο 10 χρονια.

...μου ειπαν "βαλε οτι ψαρια θες χωρισ βοηθηματα μονο ενα πολυ καλο φιλτρο και πανω κατω την σκληροτητα που θελουν,...και αυτα θα συνηθίσουν"...μου ειπαν πολλα, αλλα το γενικω ας πουμε ειναι αυτο.

Και για να ξεκινησουμε κουβεντα,παραθετω εδω.

Μετα θα παμε και στις προσωπικες εμπειριες

θα σου πω επιγραμματικά, ειναι σε ενυδρειο 80χ30χ35 με εσωτερικο φιλτρο.τι φίλτρο? μονο πετρες στην μια μερια και ειχα 2 θηλυκά και ενα αρσενικο ποιο είδος? το οποιο ειναι γυρο στα 10 εκατοστα. και ζουν πανω απο 1,5 μηνα τι θα γίνει σε 2 χρόνια ξέρεις?και εχουν μεγαλωσει πολυ σε αυτο τον καιρο.

και χωρις αραγωνιτη χωρις βοηθήματα...τιποτα.Αν σου πέσει το kh και το Gh πως θα το ανεβάσεις χωρίς βοηθήματα????

και ολα αυτα μου τα ΕΙΠΑΝ 3 άνθρωποι που ασχολουνται με malawi πανω απο 10 χρονια.τι ενυδρεία διατηρούν???

...μου ειπαν "βαλε οτι ψαρια θες υπάρχουν ψαρια στη malawi με τελικο μηκος 20 εκατοστα, θα έβαζες 3 σε ενυδρείο με μηκος 80 εκατοστά? χωρισ βοηθηματα μονο ενα πολυ καλο φιλτρο και πανω κατω την σκληροτητα που θελουν,...και αυτα θα συνηθίσουν"[/color]...μου ειπαν πολλα, αλλα το γενικω ας πουμε ειναι αυτο.

Περιμενουμε καποιες απαντησεις(αν ερθουν) ωστε να κανουμε κουβεντα.

Ευλογα και τα ερωτηματα που εθεσε ο φιλος μου ο πριγκηπας. :D

1) το φιλτρο ηταν με κυκλοφορια 800λτ.

2) labidochromis caeruleus sp orange

3) σε 2 χρονια θα εχουν γενηση (οπως εγινε και στους αλους απο πειραμα και απειρια)

4) οσον αφορα σε τι ενυδρειο...τωρα εχουν μεγαλααααα.... :D

...αυτα...και σε αυτο που εβαλε ο ΔΙΑΣ, δεν ισχυει απολυτα...γιατι ειναι και στο ψαρι...ποσα F ειναι, ποσο ανθεκτικο ειναι το καθε ψαρι...και αλλα... :thumbup:

1) το φιλτρο ηταν με κυκλοφορια 800λτ. Αυτο μετραει σε ενα φιλτρο;

2) labidochromis caeruleus sp orange Ανεβασε μια φωτογραφια να τα δουμε

3) σε 2 χρονια θα εχουν γενηση (οπως εγινε και στους αλους απο πειραμα και απειρια) ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ;;;;;

4) οσον αφορα σε τι ενυδρειο...τωρα εχουν μεγαλααααα.... :DΚι εγω ξερω καποιους που μπορει να εχουν μεγαλυτερα

...αυτα...και σε αυτο που εβαλε ο ΔΙΑΣ, δεν ισχυει απολυτα...γιατι ειναι και στο ψαρι...ποσα F ειναι, ποσο ανθεκτικο ειναι το καθε ψαρι...και αλλα... :thumbup:Η ανθεκτικοτητα του καθε ψαριου,σχετιζεται και με τις συνθηκες στις οποιες ζει.Τωρα για τα F που λες,πως ακριβως το εννοεις;

Δίας ο φίλος μάλλον ενοεί ότι με τις αναπαραγωγές μέσα στα ενυδρεία προσαρμόζεται το DNA του ψαριού σε αυτές, πράγμα που είναι χιλιοειπωμένο και λάθος μιας και όπως έχει ξαναειπωθεί αυτό χρειάζεται να φτάσε στο F10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 και μπορεί να λέω και λίγα για να αλάξει!

1) Ναι, αυτο μετραει σε ενα φιλτρο.

2) εχω βαλει στο προφιλ...νομιζω :thumbup:

3) σε ατομα που κανανε τετοιεσ δοκιμες

4) σε αυτο δεν ξερω τι να απαντησω...!!!

5) καλα το καταλαβες Crazy_Beaver. και δεν χρειαζετε να περασουν τοσες πολλες γέννες γιαυτο.

...και αν αμφιβαλετε καντε και εσεις μια δοκιμη. :D

...θελω να σας κανω μια ερωτηση...εσεις για να τρωει την αλγη τι βαζετε (θελω να καταληξω καπου, γι αυτο ρωτώ)?

1) Ναι, αυτο μετραει σε ενα φιλτρο.

Μεγάλο λάθος. Φρόντισε να ενημερωθείς.

δηλαδη?

Έχεις ένα φίλτρο που γυρνάει 1000 l/h και κάδο γεμάτο με σφουγγάρια και ένα φίλτρο που γυρνάει 600 l/h με 4 λίτρα βιολογικό υλικό. Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό;

αυτα συνοπτικά.

Από την πείρα μου να αναφέρω τα εξής : Πριν αρκετά χρόνια έιχα στήσει ενα ενυδρείο μήκους 60 εκ.

για ένα χαρέμι labido σε συνδυασμό 3/1 ,με πέτρες όσες μπορούσαν να μπουν σε ενα εξηντάρι.

Αποτελέσματα:Ta ψάρια για 3 μήνες ήταν σχεδόν συνέχεια κρυμένα ,τα ψάρια άρχισαν να συμεριφέρονται σαν mbuna και σαν malawi όταν μεταφέρθηκαν σε ενα με 120εκ. μήκος.

Από την βιβλιογραφία θα πω τα εξής : Ο Δρ.Konings αναφέρει σαν ελάχιστο μήκος ενυδρείου για labido και ειδικά τις caeruleus τους 60 πόντους ( Back to Nature Guide to Malawi CICHLIDS σελ.129) ,εγώ το δοκίμασα και δεν συμφωνώ με τον δάσκαλο μου.

Στην βιβλιογραφία είναι γεγονός οτι βρίσκουμε διαφορές όσον αφορά τα μήκη και λίτρα ενυδρείου που προτείνονται για τα ψάρια ,γιαυτό και εμείς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν την εμπειρία τόσο την δική μας όσο και άλλων αφρικάνων.

Εχω και άλλα παραδείγματα από την εμπειρία μου όπως για παράδειγμα φίλος σε άλλη πόλη κρατούσε mbuna ,διάφορα έιδη,σε ενυδρείο carfour ,με τις ιδιαίτερες διαστάσεις που έχει το συγκεκριμένο ενυδρείο ,αποτέλεσμα ,παρότι τα είχε αρκετούς μήνες και παρότι τα ψάρια ήταν ενήλικα ,δεν γέννησαν ποτέ ,ωστόσο μεγάλωσαν σε μήκος και βέβαια κάποια στιγμή άρχισαν οι απώλειες λόγω δολοφονιών.

Γράφοντας τα πιο πάνω δεν θέλω να απογοητεύσω κανένα αλλά όταν στήνουμε αγαπητοί φίλοι ένα ενυδρείο σκεφτόμαστε το μέλλον του ενυδρείου ,πως θα είναι δηλαδή για παράδειγμα σε ένα χρόνο ( τελικό μέγεθος ψαριών ,αύξηση πληθυσμού)

Στη προκείμενη περίπτωση τα ψάρια θα μεγαλώσουν και πιθανόν - που εύχομαι να γίνει - θα γεννήσουν ,τι θα γίνει όταν αυξηθεί ο πληθυσμός ,προφανώς ο φίλος μας θα δώσει τα μικρά γιατί θα υπάρξει το πρόβλημα χώρου.

Εγώ θα πρότεινα στον αγαπητό φίλο να οργανωθεί και να στήσει ένα ενυδρείο αντάξιο της λίμνης malawi όπου εκεί θα δεί και τις σωστές συμεριφορές.

Κλείνοντας να καλωσορίσω τον αγαπητό lanstorkia στην Αφρική και να ευχηθώ καλή συνέχεια :D

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Έχεις ένα φίλτρο που γυρνάει 1000 l/h και κάδο γεμάτο με σφουγγάρια και ένα φίλτρο που γυρνάει 600 l/h με 4 λίτρα βιολογικό υλικό. Ποιο είναι πιο αποτελεσματικό;

εννοειτε πως ειναι ο δικο σου τροπος, αλλα οχι οτι θα πεθάνουν αν εχεις ενα, αυτο εννουσα.

ΥΓ. και εγω ετσι εχω κανει :thumbup:

εννοειτε πως ειναι ο δικο σου τροπος, αλλα οχι οτι θα πεθάνουν αν εχεις ενα, αυτο εννουσα.

ΥΓ. και εγω ετσι εχω κανει :thumbup:

Δεν με κατάλαβες. Δεν λέω να έχεις δυο φίλτρα. Στο παραπάνω παράδειγμα σου έδειξα πως δεν κοιτάμε σε ένα φίλτρο μόνο πόσες φορές γυρνάει το νερό μας αλλά και τον όγκο υλικών, την ποιότητα των υλικών κλπ.

Από την πείρα μου να αναφέρω τα εξής : Πριν αρκετά χρόνια έιχα στήσει ενα ενυδρείο μήκους 60 εκ.

για ένα χαρέμι labido σε συνδυασμό 3/1 ,με πέτρες όσες μπορούσαν να μπουν σε ενα εξηντάρι.

Αποτελέσματα:Ta ψάρια για 3 μήνες ήταν σχεδόν συνέχεια κρυμένα ,τα ψάρια άρχισαν να συμεριφέρονται σαν mbuna και σαν malawi όταν μεταφέρθηκαν σε ενα με 120εκ. μήκος.

Από την βιβλιογραφία θα πω τα εξής : Ο Δρ.Konings αναφέρει σαν ελάχιστο μήκος ενυδρείου για labido και ειδικά τις caeruleus τους 60 πόντους ( Back to Nature Guide to Malawi CICHLIDS σελ.129) ,εγώ το δοκίμασα και δεν συμφωνώ με τον δάσκαλο μου.

Στην βιβλιογραφία είναι γεγονός οτι βρίσκουμε διαφορές όσον αφορά τα μήκη και λίτρα ενυδρείου που προτείνονται για τα ψάρια ,γιαυτό και εμείς λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψιν την εμπειρία τόσο την δική μας όσο και άλλων αφρικάνων.

Εχω και άλλα παραδείγματα από την εμπειρία μου όπως για παράδειγμα φίλος σε άλλη πόλη κρατούσε mbuna ,διάφορα έιδη,σε ενυδρείο carfour ,με τις ιδιαίτερες διαστάσεις που έχει το συγκεκριμένο ενυδρείο ,αποτέλεσμα ,παρότι τα είχε αρκετούς μήνες και παρότι τα ψάρια ήταν ενήλικα ,δεν γέννησαν ποτέ ,ωστόσο μεγάλωσαν σε μήκος και βέβαια κάποια στιγμή άρχισαν οι απώλειες λόγω δολοφονιών.

Γράφοντας τα πιο πάνω δεν θέλω να απογοητεύσω κανένα αλλά όταν στήνουμε αγαπητοί φίλοι ένα ενυδρείο σκεφτόμαστε το μέλλον του ενυδρείου ,πως θα είναι δηλαδή για παράδειγμα σε ένα χρόνο ( τελικό μέγεθος ψαριών ,αύξηση πληθυσμού)

Στη προκείμενη περίπτωση τα ψάρια θα μεγαλώσουν και πιθανόν - που εύχομαι να γίνει - θα γεννήσουν ,τι θα γίνει όταν αυξηθεί ο πληθυσμός ,προφανώς ο φίλος μας θα δώσει τα μικρά γιατί θα υπάρξει το πρόβλημα χώρου.

Εγώ θα πρότεινα στον αγαπητό φίλο να οργανωθεί και να στήσει ένα ενυδρείο αντάξιο της λίμνης malawi όπου εκεί θα δεί και τις σωστές συμεριφορές.

Κλείνοντας να καλωσορίσω τον αγαπητό lanstorkia στην Αφρική και να ευχηθώ καλή συνέχεια :D

διαβασα προσεχτικά τι εγραψες και εχω να πω οτι εχεις δικιο.

δηλαδη αμα θες να βαλεις ενα χαρεμη και να γεννησουν πολλα πολλα ψαρακια θες ενα μεγάλο για να νιωθουν ανετε και οχι μονο (ας μην το αναλύσουμε).

εγω δεν ειπα αυτο...αλλα δεν μπορεις να ξεκηνας να φτιαχνεις ενα ενυδρειο με διαστασεις 80χ35χ40 και να λες οχι απαγορευτε και τετοια, λεσ και αμα τα βαλεις θα πεθανουν σε μια εβδομαδα...εκει ηθελα να καταληξω.

μπορουσαμε να λεμε σε εναν καινουργειο βαλτα αλλα να ξερεις...κτλ κτλ...καταλαβατε τι θελω να πω?

και το θίγω αυτο το θεμα, γιατι ακουσα και εγω απο εδω και οχι μονο, τα ιδια και με αποθαρρύνατε, και ευτυχως γνωρισα 2-3 ανθρωπους που γνωριζαν πραγματηκα και καπως καταλαβα τι παιζει.

Δεν με κατάλαβες. Δεν λέω να έχεις δυο φίλτρα. Στο παραπάνω παράδειγμα σου έδειξα πως δεν κοιτάμε σε ένα φίλτρο μόνο πόσες φορές γυρνάει το νερό μας αλλά και τον όγκο υλικών, την ποιότητα των υλικών κλπ.

το καταλαβα.

και εννοειτε...πως πρεπει να εχεις καποια βασικα πραγματα σε υλικα που πρεπει να υπαρχουν για τελεια βιολογια νερου. :thumbup:

ααα...και να μην το ξεχασω...

θα σας πω κατι που ισως δεν το ξερετε.

Γνωριζετε οτι πολλες εκθεσεις ενυδρειων οπως αυτο στην κρητης και αλλα ανα τον κοσμο, τα φιλτρα που εχουν ειναι μονο σφουγγαρια....τυχαιο...???

...και οτι και το σφουγγαρι μπωρει να κανει πολυ καλη βιολογια?

διαβασα προσεχτικά τι εγραψες και εχω να πω οτι εχεις δικιο.

δηλαδη αμα θες να βαλεις ενα χαρεμη και να γεννησουν πολλα πολλα ψαρακια θες ενα μεγάλο για να νιωθουν ανετε και οχι μονο (ας μην το αναλύσουμε).

εγω δεν ειπα αυτο...αλλα δεν μπορεις να ξεκηνας να φτιαχνεις ενα ενυδρειο με διαστασεις 80χ35χ40 και να λες οχι απαγορευτε και τετοια, λεσ και αμα τα βαλεις θα πεθανουν σε μια εβδομαδα...εκει ηθελα να καταληξω.

μπορουσαμε να λεμε σε εναν καινουργειο βαλτα αλλα να ξερεις...κτλ κτλ...καταλαβατε τι θελω να πω?

και το θίγω αυτο το θεμα, γιατι ακουσα και εγω απο εδω και οχι μονο, τα ιδια και με αποθαρρύνατε, και ευτυχως γνωρισα 2-3 ανθρωπους που γνωριζαν πραγματηκα και καπως καταλαβα τι παιζει.

Αγαπητέ lanstorkia η ουσία είναι αυτή το αλλά..

Οσον αφορά το άλλο που έγραψες για τους 2-3 άνθρωπους που ξέρουν πραγματικά ,εγώ δεν αμφισβητώ την γνώση ανθρώπων που δεν ξέρω αλλά θα έλεγα οτι και εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί παλιοί χομπίστες που ξέρουν και έχουν στήσει θα έλεγα δεκάδες ενυδρεία και διαβάζοντας αυτό και τους στενοχωρεί και μπορεί να νοιώθουν ότι προσβάλονται γιατί ο καθένας εδώ μέσα προσφέρει χρόνο βοηθώντας με ο.τι ξέρει τον κάθε φίλο και θα ήθελαν να εκτιμάται λίγο περισσότερο η προσπάθεια που κάνουν.

Σωκράτης

Θεωρείς ότι εμείς δεν γνωρίζουμε πραγματικά και το σέβομαι αφού αυτη είναι η γνώμη σου. Εγώ θα σου πω μόνο ότι 1,5 μήνας που τρέχει το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό διάστημα για να θεωρήσεις το σύστημα σταθερό και να βγάζεις και γενικά συμπεράσματα για τα λίτρα που χρειάζονται τα mbuna.

Θα ήθελα ειλικρινά και εντελώς καλοπροαίρετα να δω σε μια παρουσίαση το ενυδρείο σου για να το παρακολουθούμε σε βάθος χρόνου και να βγάλουμε όλοι μαζί τα συμπεράσματα μας.

Αγαπητέ lanstorkia η ουσία είναι αυτή το αλλά..

Οσον αφορά το άλλο που έγραψες για τους 2-3 άνθρωπους που ξέρουν πραγματικά ,εγώ δεν αμφισβητώ την γνώση ανθρώπων που δεν ξέρω αλλά θα έλεγα οτι και εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί παλιοί χομπίστες που ξέρουν και έχουν στήσει θα έλεγα δεκάδες ενυδρεία και διαβάζοντας αυτό και τους στενοχωρεί και μπορεί να νοιώθουν ότι προσβάλονται γιατί ο καθένας εδώ μέσα προσφέρει χρόνο βοηθώντας με ο.τι ξέρει τον κάθε φίλο και θα ήθελαν να εκτιμάται λίγο περισσότερο η προσπάθεια που κάνουν.

Σωκράτης

οπα...1000 συγνωμη, δεν εννοουσα αυτο.

εγω αυτο που θελω να δειξω ειναι οτι οταν θελει καποιο καινουργειο μελος να κανει κατι μην τον χαντακονουμε κατευθειαν, οπως και για το παιδι που ρωτησε πριν. να του λεμε ολοι την πληροφορια γιατι μπορει ο καθε ενας που ξεκηνα και εχει παρει ενα ενυδρειο 80χ40χ30 για παραδηγμα, δεν σημαινει οτι θα εχει αυτο για παντα...οπως εμεις, ξεκινήσαμε με 60λτ...και φτασαμε 600λτ. :D

καταλαβατε τι εννοω...???

Θεωρείς ότι εμείς δεν γνωρίζουμε πραγματικά και το σέβομαι αφού αυτη είναι η γνώμη σου. Εγώ θα σου πω μόνο ότι 1,5 μήνας που τρέχει το ενυδρείο σου είναι πολύ μικρό διάστημα για να θεωρήσεις το σύστημα σταθερό και να βγάζεις και γενικά συμπεράσματα για τα λίτρα που χρειάζονται τα mbuna.

Θα ήθελα ειλικρινά και εντελώς καλοπροαίρετα να δω σε μια παρουσίαση το ενυδρείο σου για να το παρακολουθούμε σε βάθος χρόνου και να βγάλουμε όλοι μαζί τα συμπεράσματα μας.

...και εννοειτε οτι σας σεβομαι...γιατι και εσεις γνωριζετε αρκετε καλα και να ξερετε οτι πααααρα πολλες φορες εχω ακουσει συμβουλες απο εσας για διαφορα θεματα.

δεν ηθελα να πω οτι εσεις δεν ξερετε εννοειται...!!! :thumbup::hysterical::hysterical:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...