Jump to content

Απορία----Βοήθεια--:)

Recommended Posts

Ρε παιδια..ειναι κατι που δεν ασχοληθηκα και πολυ και επι την ευκαιρια για το διαβασμα για το κλαμ ειδα πως (αν κανω σωστα)χρειαζονται γυρω στο ενα βατ ανα λιτρο.....εμενα ο φωτισμος μου ειναι μιας κινεζικης εταιριας και εχει δυο μικρες λαμπες των 6 βατ η καθε μια....ειμαι καλα η πρεπει να δω για κατι αλλο?Σκεφτομαι επισης να βαλω στην θεση της μιας μια ακτινικη....να προσθεσω οτι απο την αρχη ''συνεργαζομαι'' με τον Νινταλ.....εχουν μπει στο ενυδρειο μανιταρακια και ζοανθους και μεχρι στιγμης ολα πανε καλα....Παρακαλω καποιος να με βοηθησει για να μου λυθει ΚΑΙ ΑΥΤΗ μου η απορια σχετικα με το ριφακι μου :thumbup::D

Ρε παιδια..ειναι κατι που δεν ασχοληθηκα και πολυ και επι την ευκαιρια για το διαβασμα για το κλαμ ειδα πως (αν κανω σωστα)χρειαζονται γυρω στο ενα βατ ανα λιτρο.....εμενα ο φωτισμος μου ειναι μιας κινεζικης εταιριας και εχει δυο μικρες λαμπες των 6 βατ η καθε μια....ειμαι καλα η πρεπει να δω για κατι αλλο?Σκεφτομαι επισης να βαλω στην θεση της μιας μια ακτινικη....να προσθεσω οτι απο την αρχη ''συνεργαζομαι'' με τον Νινταλ.....εχουν μπει στο ενυδρειο μανιταρακια και ζοανθους και μεχρι στιγμης ολα πανε καλα....Παρακαλω καποιος να με βοηθησει για να μου λυθει ΚΑΙ ΑΥΤΗ μου η απορια σχετικα με το ριφακι μου :thumbup::D

Eιναι ενας ατυπος νομος το watt και λιτρο αλλα το ακολουθουμε πιστα.Οσο για το δικο σου ειναι λιγα τα watt του φωτισμου σου ετσι και αλλιως.Μπορεις να βαλεις 2 λαμπες των 24w τ5,μια ασπρη και μια ακτινικη και θα εισαι μια χαρα.Τα zoanthus και τα μανιταρια δεν θελουν και πολυ ισχυρο φωτισμο αλλα οχι και τοσο λιγο οσο εχεις τωρα.Πιστευω οτι σε βαθος χρονου θα αρχισουν τα προβληματα που θα ξεκινουν απο το φωτισμο.

αρα αυτο σημαινει πως πρεπει να αλλαξω φωτιστικο....και τι αλλο φωτιστικο να βαλω???εχεις καμια ιδεα κανενας???το φωτιστικο πρεπει να ειναι γυρω στα 30 εκατοστα μηκος.....εγω ελεγα μηπως αλλαξω μονο την μια οπως ειπα την κανω ακτινκη και μεχρι εκει.....αν ξερει κανεις καμια μαρκα φωτισμου των απαιτησεων μου αν μπορει να μου συστησει....οταν λες 24 βατ εννοεις η καθε μια??? :D

Για αυτά που έχεις για την ώρα καλά είναι αλλά αν θέλεις να πας σε ποιό δύσκολα πρέπει να βάλεις περισσότερο φως.

Δηλαδη τα zoanthus και τα μανιταρια με 12 watt φωτισμο δεν θα εχουν προβλημα;Στο αμεσσο μελλον. :D

Οι σωστες ερωτησεις ειναι:

1ον:Οι δυο λαμπες που εχεις ποσα κελβιν ειναι?

2ον:Τι υψος εχει το 30λιτρο?

3ον:Τι ζωντανα θελεις να βαλεις?

4ον:Τι ειδους λαμπες ειναι αυτες που εχεις?Οικονομιας η PL?

Έγινε επεξεργασία - Andreas kika

Λοιπον...οι λαμπες εχω δει οτι γραφουν 10,000Κ αν αυτο σημαινει κελβιν

το ενυδρειο εχει 30 εκατοστα υψος

θα ηθελα να βαλω μεσα ακομη καμια ξενια η και κανενα ακομη ζοανθους η καμια μικρη ακροπορα κτλπ

οι λαμπες δεν ειναι οικονομιας και ειναι και οι δυο λευκες και περιπου 23 εκ. η καθε μια...

Λοιπον...οι λαμπες εχω δει οτι γραφουν 10,000Κ αν αυτο σημαινει κελβιν

το ενυδρειο εχει 30 εκατοστα υψος

θα ηθελα να βαλω μεσα ακομη καμια ξενια η και κανενα ακομη ζοανθους η καμια μικρη ακροπορα κτλπ

οι λαμπες δεν ειναι οικονομιας και ειναι και οι δυο λευκες και περιπου 23 εκ. η καθε μια...

Τα 10000Κ που γραφουν ειναι τα κελβιν.Σαν κελβιν εισαι καλα.Με 30 ποντους υψος ισως και να σου κανουν,αλλα με επιφυλαξη καθως θες να προσθεσεις ξενια.Για την ακροπορα ξεχνα το στα λιτρα σου.Οι λαμπες σου ειναι τ8 η τ5;

Oι λαμπες σου λογικα ειναι Pl για να μην ειναι οικονμιας μιας κ Τ5 σε τετοια watt δεν παιζουν.Οπως ειπε κ ο maik αστες ακροπορορες οχι μονο λογο φωτισμου αλλα λογο δυσκολιας κοραλιου(ως αναφορα την φροντιδα

).Παντως για λιγη ξενια κ μερικα ζωανθους κ μανιταρια εισαι οκ.

οι λαμπες ειναι τ5 και τελικα κατελιξα να προσθεσω μια ακτινικη γυρω στα δεκα βατ....οσον αφορα για τα κοραλια εκει λεω κι εγω να κινηθω(ζοανθους και μανιταρια).Το κακο ειναι οτι βλεπω τα ζοανθους μου και δεν εχουν και τοσο καλη συμπεριφορα.....

οι λαμπες ειναι τ5 και τελικα κατελιξα να προσθεσω μια ακτινικη γυρω στα δεκα βατ....οσον αφορα για τα κοραλια εκει λεω κι εγω να κινηθω(ζοανθους και μανιταρια).Το κακο ειναι οτι βλεπω τα ζοανθους μου και δεν εχουν και τοσο καλη συμπεριφορα.....

Δηλαδη τι εχεις παρατηρησει;Δεν ανοιγουν κανονικα;

επειδη δεν μπορω για καποιον αγνωστο λογο να ανεβασω φοτο θα μπορεσω μονο να σου εξηγησω....τα ζοανθους ειναι δυο ειδων πανω στο βραχακι:κατι καφε αντιπαθητικα να πω την αληθεια αλλα αυτα δεν εχουν το προβλημα...αυτα ειναι και τα πιο μεγαλα και σιγουρα ειναι ζοανθους και οχι απταισια, το εχω ψαξει...και τα πιο ωραια βεβαια και μικροτερα ειναι μπατον πολυπς και κανονικα θα επρεπε να εχουν πιο εντονα χρωματα απο οτι εχουν τωρα(βεβαια κι ο φωτισμος δεν εχει μεχρι στιγμης οπως εχω πει ακτινικη λαμπα).ειναι με καφετι πλοκαμακια, πρασινα και εχουν πορτοκαλι πυρηνα...να φανταστεις εχω δει ενα στο οποιο κανει μπαμ η διαφορα γιατι το μισο ειναι καπως γκρι και το αλλο μισο πρασινο(σαν το φαντασμα της οπερας ενα πραγμα)....τα καφε οτι και να ταισω(αρτεμια, φλεικς, σπιρουλινα σε φυλλα) κατι θα πιασουν και θα φανε....τα καφε ειναι περιπου διπλασια απο τα αλλα αλλα γενικοτερα ειναι μικρα ολα....2 εκατοστα σε πλατος και γυρω στα 3 σε υψος το μεγαλυτερο[ολα ειναι παντα σοικωμενα(με την καλη την εννοια :D )]...εχω παρατηρησει οτι ενα μαλιστα ειναι κλειστο για καμια δυο μερες....Την εχω βαψει??? :thumbup:

να ρωτησω...μπορω να βρω βαση για λαμπα ακτινικη σε ενα απλο ''λαμπαδικο''??θελω να πω αν υπαρχει καμια απλη βαση για λαμπα που θα μπορεσω καπως να την προσαρμοσω στο ενυδρειο για να βαλω την ακτινικη μου.....??

να ρωτησω...μπορω να βρω βαση για λαμπα ακτινικη σε ενα απλο ''λαμπαδικο''??θελω να πω αν υπαρχει καμια απλη βαση για λαμπα που θα μπορεσω καπως να την προσαρμοσω στο ενυδρειο για να βαλω την ακτινικη μου.....??

Πρεπει να βρεις το σωστο μπαλαστ για 10watt λαμπα.Παντως περιεργο μου φαινεται που βρηκες τ5 ενυδρειακη λαμπα 10watt.Ποσα κελβιν ειναι κ τι εταιριας?

εχω ξαναπει για τα κελβιν ειναι 10000 και ειναι της εταιριας σε γιανγκ....κινεζια δηλαδη αλλα ειναι πολυ καλη και ειναι 12 τα βατ οχι 10....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...