Jump to content

ειπα να Reefαρω!

antonis t83

Recommended Posts

το ενυδρειο παει πολυ καλα. οι τιμες ειναι σταθερα καλες κ η κοραλινη εχει αρχισει να φουντωνει στο πισω μερος του ενυδρειου! ολα φαινονται καλα κ ο βραχος εχει απιστευτα χρωματα!

αν καποιος εχει κατι ευκολο να μου δωσει για να ξεκινησω με τα κοραλακια ας μου στειλει ενα π.μ. :P

Πολυ ομορφο. Μπραβο! :thumbup:

• Απαντήσεις 181
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια.

επισης ευχαριστω ολη την αλατοπαρεα της θεσ/νικης για τις συμβουλες κ οχι μονο που μου εδωσαν καθως κ τους Aiolos, Aκης, giannisv για τα κοραλακια που μου χαρισαν.

συντομα θα ανεβασω φωτο.

Όλα ωραία και καλά,τα ζωανθους είναι ξεχωριστό βραχάκι;

Αν ναι,κατέβασε τα χαμηλά,καθώς θα εξαπλωθούν και δεν θα έχεις χώρο για κάποιο lps

αργότερα.Ο μπλου ''φυσάει'',καλή συνέχεια...

Όλα ωραία και καλά,τα ζωανθους είναι ξεχωριστό βραχάκι;

Αν ναι,κατέβασε τα χαμηλά,καθώς θα εξαπλωθούν και δεν θα έχεις χώρο για κάποιο lps

αργότερα.Ο μπλου ''φυσάει'',καλή συνέχεια...

τα ζωανθους ειναι πανω σε ενα μεγαλο κομματι βραχου.

ηταν πανω στον ζωντανο βραχο που αγορασα κ οντως ηδη εξαπλωθηκαν.....

πως να τα ξηλωσω?

ο μπλου αδικειται κιολας απο τις φωτο :D

τα ζωανθους ειναι πανω σε ενα μεγαλο κομματι βραχου.

ηταν πανω στον ζωντανο βραχο που αγορασα κ οντως ηδη εξαπλωθηκαν.....

πως να τα ξηλωσω?

ο μπλου αδικειται κιολας απο τις φωτο :D

Αν προσπαθήσεις να τα ξηλώσεις μάλλον χειρότερα θα γίνουν.αστα όπως είναι.

• 2 weeks later...

παιδια το ψαχνω κ δεν βρισκω ευκολα κατι που να μου αρεσει πολυ.

θα μπορουσα να βαλω καποια fungia ή καποια trachiphilia ή στρειδια tridacna?

Fungia ,trachiphilia μπορεις ειναι σχετικα μικρες οι απαιτησεις τους σε φως .....(αρκει να εισαι οκ στις διαφορες "τιμες" σου)

για clam δεν θα στο προτεινα και απο το θεμα φωτισμου αλλα και οτι ειναι αρκετα "νεο" το συστημα σου και οποιαδιποτε μεταβολη σε κατι ,το clam δεν θα στο συνχωρησει.....

ευχαριστω :D

επισης σκεφτομαι να βαλω ακομα 1 ή 2 ψαρακια κ ειμαι αναμεσα σε αυτα:

Nemateleotris-magnifica

Purple Firefish Goby

ποιο απο τα 2 προτινετε?

μπορω να βαλω ενα κ ενα?

ενα μαγαζι εφερε, αλλα δεν μου αρεσε ιδιαιτερα, μου θυμιζει τις μπαχατελες-παγκανελες.

ενα μαγαζι εφερε, αλλα δεν μου αρεσε ιδιαιτερα, μου θυμιζει τις μπαχατελες-παγκανελες.

Τι να σου αρέσει!!! βλέπεις καμιά διαφορά ?

post-13206-1299795569_thumb.jpg

:D;)

Αααααααα θα συμφωνησω με τον ΔΙΑ και θα διαφωνησω μαζι σας,το royal gramma ειναι πανεμορφο και πολυ ησυχο ..... τελως παντων γουστα ειναι αυτα .. για τα δυο που λες παραπανω δυστηχως θα πρεπει να βαλεις μονο ενα απο αυτα.... (decora η magnifica)

Αααααααα θα συμφωνησω με τον ΔΙΑ και θα διαφωνησω μαζι σας,το royal gramma ειναι πανεμορφο και πολυ ησυχο ..... τελως παντων γουστα ειναι αυτα .. για τα δυο που λες παραπανω δυστηχως θα πρεπει να βαλεις μονο ενα απο αυτα.... (decora η magnifica)

γιατι το λες αυτο?

εγω και στο δικο μου ενυδρειο αλλα και σε αλλα εχω δει και τα δυο ειδη μαζι χωρις θεματα....

Αντώνη εάν θέλεις καλύτερα βάλε magnifiga παρά τα decora γιατί είναι πιο φιλήσυχα ψάρια .Πάντως ότι και να διαλέξεις βάλε εξαρχής δυο γιατί εάν βάλεις ένα τώρα και θελήσεις αργότερα να βάλεις ακόμα ένα ίδιο επειδή σου άρεσε θα έχεις πρόβλημα (θα πέφτει ξύλο μεταξύ τους).

Τώρα για το gramma loreto είναι ωραίο και ήσυχο ψαράκι αρκετά ντροπαλό αλλά από το χρώμα του θα καταλαβένεις και την ποιότητα του νερού σου …..

Αν δεν σου αρέσει το gramma τότε κανα 2 decora.Είναι πολύ όμορφα.

γιατι το λες αυτο? εγω και στο δικο μου ενυδρειο αλλα και σε αλλα εχω δει και τα δυο ειδη μαζι χωρις θεματα....

περιεργο ,εγω παντως αν και εχω αρκετα λιτρα οποτε δοκιμασα να βαλω επεφτε μετα απο λιγο καιρο αρκετο ξυλο....

τα εβαλες ταυτοχρονα η με διαφορα πχ ημερων ?

δυστυχως δεν θυμαμαι αν ειχαν μπει μαζι.....

σημερα εβαλα 2 γαριδες pepermint προληπτικα αν κ δεν εχω aiptasia.

εκει που τις παρατηρουσα εντοπισα 2 νεους κατοικους στο ενυδρειο.

με την περγραφη αν μπορει κανενας να μου πει τι μπορει να ειναι κ ποσο κακο μπορει να προκαλεσει.

το πρωτο ηταν σαν μικρη διαφανη γαριδουλα, εγω την ειδα ελαχιστα να βγαινει απο καποια τρυπα.

δεν πρεπει να ειναι αυτη τη στιγμη μεγαλυτερη απο 1cm.

οταν μπηκε με τον βραχο στο ενυδρειο προφανως ηταν σε "εμβρυηκη μορφη" κ ελπιζω να μην ειναι καποια μικρη mantis .

το δευτερο ηταν κατω απο τον βραχο κ "φυσουσε" την αμμο απο εκει κ ειχε δημιουργησει μια τρυπα ακριβως κατω απο μια πετρα. παρατηρησα οτι ειχε κ αλλες τρυπες σε εκεινο το σημειο. αυτο που ειδα ηταν μαυρο μαλλον καβουρι σε μεγεθος περιπου 3cm.

οι περιγραφες πιο πανω ειναι τα λιγα πραγματα που ειδα. προφανως πρεπει να αρχισω να ψαχνω με κανενα φακο το βραδυ για να δω τι ακριβως ειναι.

προς το παρων μια sexy shrimp που εχω μεσα ειναι ζωντανη αλλα δεν ξερω αν κ ποτε θα ειναι σε θεση να μου δημιουργησουν καποιο προβλημα..

Έγινε επεξεργασία - antonis t83

το πρώτο μοιάζει με αυτό;

post-18281-1300050995_thumb.jpg

μονο απο μπροστα το ειδα.

θα μπορουσε ομως να ειναι.

τι ειναι αυτο?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...