Jump to content

ειπα να Reefαρω!

antonis t83

Recommended Posts

Εγω το βλεπω να ερχεται το fish only σε λιγο καιρο με κανενα ''αλμηρο πιρανχα''....μια σμερνα βρε αδερφε...κατι να δαγκωνει..... :thumbup:

Ανδρεα αμα κολησω στα αλατια θα δουμε πολλα παλαβα πραγματα!

αλλα προς το παρον ειμαι ασχετος!!!

πηρα κ δευτερο σαλιγγαρι.

υπαρχει περιπτωση να γεννησουν κ να γεμισω τωρα που ειναι 2?? ειναι απο τα κονικα δεν ξερω ακριβως πως λεγονται...

με την αλγη παντως μου εκανε καλη δουλεια, εκτος απο το βραχο οπου ακομα εχω πολυ κ ενω μολις σημερα συμπληρωσα 4 μερες συσκωτηση.

απο αυριο ανοιγω παλι τα φωτα :thumbup:

• Απαντήσεις 181
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

το skimmer καθεται πανω σε μια στρατζαρισμενη λαμαρινα που γατζωνεται πανω στο ενυδρειο για να βρισκεται στην απαραιτητη αποσταση ωστε να μπορει να συνεχισει να ανοιγει το καπακι του ενυδρειου προς τα πισω. η λαμαρινα βαφτηκε μαυρη κ δεθηκε με μαυρη ταινια μαζι με το skimmer για καθε ενδεχομενο.

το φελιζολ κραταει τη λαμαρινα ωστε το skimmer να παραμενει σε ορθια θεση.

το πισω μερος του καπακιου κοπηκε ελαφρα κ προεκταθηκαν οι σωληνες εισοδου εξοδου.

μενει να γινει λιγο πιο ομορφoς ο σωληνας εξοδου κ ειμαστε οκ.

Αντώνη καλησπέρα.

Έχω το ίδιο skimmer, για τα λίτρα σου είναι ότι καλύτερο..

Κρίνοντας από την φωτογραφία δεν έχεις ρυθμίσει καλά την βάνα στο σωληνάκι του αέρα.

Κλείσε την αρκετά ώστε να κάνει ένα μικρό σφύριγμα, η στάθμη του αφρού θα πρέπει να είναι τουλάχιστον εκεί που τελειώνει η λέξη στο ¨Ο¨.

Αν παίξεις λίγο με τη βάνα θα καταλάβεις τι σου λέω.....εκεί που είναι τώρα δεν κάνει τίποτα, απλά κυκλοφορεί το νερό.

Καλή συνεχεία

Αντώνη καλησπέρα.

Έχω το ίδιο skimmer, για τα λίτρα σου είναι ότι καλύτερο..

Κρίνοντας από την φωτογραφία δεν έχεις ρυθμίσει καλά την βάνα στο σωληνάκι του αέρα.

Κλείσε την αρκετά ώστε να κάνει ένα μικρό σφύριγμα, η στάθμη του αφρού θα πρέπει να είναι τουλάχιστον εκεί που τελειώνει η λέξη στο ¨Ο¨.

Αν παίξεις λίγο με τη βάνα θα καταλάβεις τι σου λέω.....εκεί που είναι τώρα δεν κάνει τίποτα, απλά κυκλοφορεί το νερό.

Καλή συνεχεία

την βανα την ανοιγω λιγο ή πολυ κ ο αφρος τις τελευταιες μερες δεν ανεβαινει ουτε μεχρι τη μεση.

αερα δειχνει να δινει πολυ ετσι κι αλλιως.

υπαρχει περιπτωση το νερο να ειναι τοσο καθαρο κ γιαυτο να συμβαινει αυτο?

Από την εμπειρία μου, δεν έχει να κάνει το πόσο βρόμικο είναι το νερό. Αυτό που ξέρω ότι επηρεάζει είναι η αλατόμητα και άλλα στοιχεία… δεν γνωρίζω καλά.

1Ανιξε τελείως τη βάνα του αέρα και φύσα στο σωληνάκι(μπορεί να έχει βουλώσει)

2Κλεισε τελείως τη βάνα του αέρα και άρχισε να ανοίγεις πολύ λίγο (μισό μισό χιλιοστό) κοιτώντας την έξοδο της αντλίας θα καταλάβεις τη διάφορα

Από την εμπειρία μου, δεν έχει να κάνει το πόσο βρόμικο είναι το νερό. Αυτό που ξέρω ότι επηρεάζει είναι η αλατόμητα και άλλα στοιχεία… δεν γνωρίζω καλά.

1Ανιξε τελείως τη βάνα του αέρα και φύσα στο σωληνάκι(μπορεί να έχει βουλώσει)

2Κλεισε τελείως τη βάνα του αέρα και άρχισε να ανοίγεις πολύ λίγο (μισό μισό χιλιοστό) κοιτώντας την έξοδο της αντλίας θα καταλάβεις τη διάφορα

οκ θα το κανω.

μηπως γνωριζεις αν γενναν τα σαλιγγαρια? :thumbup:

ειναι σαν αυτα της φωτο.

post-6112-1291375439_thumb.jpg

ευχαριστω Στρατο, δεν βλεπω να συμπληρωνει 24ωρο στο ενυδρειο :thumbup:

Γιατι; :thumbup:

Αντώνη είναι ευλογία να σου γεννήσουν!Δεν γεννουν με τρελους ρυθμούς οπότε δεν θα έχεις προβλημα υπερπληθυσμού!

Αντώνη είναι ευλογία να σου γεννήσουν!Δεν γεννουν με τρελους ρυθμούς οπότε δεν θα έχεις προβλημα υπερπληθυσμού!

Αλλα και να εχεις χαριζε :thumbup:

Πλακα μου κανεις?Αλλοι προσπαθουν να δουν κανενα σαλιγκαρακι απογονο και δεν βλεπουν ποτε και εσυ αγχωνεσαι απο τωρα?Το κακο με αυτα ειναι οτι δεν γεννουν αβγα αλλα ριχνουν γεννετικο υλικο στο νερο. Ετσι σε περιβαλλον ενυδρειου με skimmer,κυκλοφοριτες κτλ ειναι λιγο δυσκολο να δεις μικρο.

Και οπως σου ειπα και στο τηλεφωνο,ποτε τα σαλιγκαρια αστο θαλασσινο δεν ειναι αρκετα :thumbup:

Πλακα μου κανεις?Αλλοι προσπαθουν να δουν κανενα σαλιγκαρακι απογονο και δεν βλεπουν ποτε και εσυ αγχωνεσαι απο τωρα?Το κακο με αυτα ειναι οτι δεν γεννουν αβγα αλλα ριχνουν γεννετικο υλικο στο νερο. Ετσι σε περιβαλλον ενυδρειου με skimmer,κυκλοφοριτες κτλ ειναι λιγο δυσκολο να δεις μικρο.

Και οπως σου ειπα και στο τηλεφωνο,ποτε τα σαλιγκαρια αστο θαλασσινο δεν ειναι αρκετα :thumbup:

ok μη βαρατε!

τωρα βαρεστε!!! απο χθες εχω ενα blue tanga στο ενυδρειο κ μεχρι σημερα μου εχει φαει το 30% της τριχοειδης αλγης που ειχα στο βραχο!!

το ψαρι φαινεται σαν να ειναι 1 χρονο μεσα στο ενυδρειο!

Αλοφαγο ψαρι ειναι και τρωει πολυ πραμα.

Σου ειπα παντως τι μπορει να συμβει.Ολα πηγαινουν καλα μεχρι να ερθουν ολα τουμπα.

Τα πραγματα στο θαλασσινο πανε αργα προς το καλυτερο και αποτομα προς το χειροτερο.

Συγκρατησου τωρα και παρακολουθα ακομα πιο στενα τα πραγματα στο ενυδρειο.

Τις τιμες των Mg,Ca,Kh τις εφτιαξες?

οχι. πιστευω μεσα στη βδομαδα να εχω ολα τα απαραιτητα...

οι αλγες πραγματικα εξαφανιστηκαν.

ταιζω συντηρητικα κ προσεχω οσο μπορω. αλλαγες νερου πιο συχνες κ αγιος ο θεος!

post-6112-1291755854_thumb.jpg

post-6112-1291755869_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - antonis t83

οχι. πιστευω μεσα στη βδομαδα να εχω ολα τα απαραιτητα...

οι αλγες πραγματικα εξαφανιστηκαν.

ταιζω συντηρητικα κ προσεχω οσο μπορω. αλλαγες νερου πιο συχνες κ αγιος ο θεος!

Εχει αρχισει να δειχνει πολυ καλο το ενυδρειο σου Αντωνη αλλα πιστευω πως βλεπεις κ εσυ οτι το ψαρι ζοριζεται μεσα στο ενυδρειο.

Αντώνη μια χαρά ως εδώ,προσεχτικά όμως απο εδώ και πέρα.

Το blue το πήρες απο μοναστηρίου;Αν ναι φοβερό ψάρι και με αρκετό

καιρό στο ενυδρείο.Να το χαίρεσαι. :)

ωραια η κατασκευη με το σκιμερ και γενικα το ενυδρειο σου εχει προοπτικη να γινει σπεσιαλ.

καλη συνεχεια.

ευχαριστω παιδια.

το ψαρι οσοι το ειχαν δει (στην Μοναστηριου :) ) μου το προτειναν ανεπυφιλακτα κ δικαιωνονται!

σιγουρα τα λιτρα μου δεν ειναι αρκετα για τετοια ψαρια αλλα δεν εχω σκοπο να βαλω αλλα ζωντανα, ισως καμια γαριδα.

το μονο ζητημα που εχω αυτη τη στιγμη ειναι με τον βραχο που χρειαζομαι περιπου 5 κιλα ακομα κ μαλλον θα τα βαλω σταδιακα περνωντας ετοιμα στρωμενα κομματια απο εμπιστα ενυδρεια που φιλοξενουν ψαρια.

Ο βραχος που εχεις παντως μονο που δεν μιλαει τωρα που εχει καθαρισει απο αλγες.Ολοζωντανος :)

Ωραία δουλειά έκανες φιλαράκι...αν μπει και ο υπόλοιπος βράχος θα γίνει αστέρι :)

καλη συνεχεια και απο εμενα αντωνη, διαβασα απο την αρχη τα post εχεις κανει καλη δουλεια και επειδη το αγαπας πιστευω οτι ολα θα σου πανε καλα :) οσο για την αλγη :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...