Jimmy996 17 Νοεμβρίου 2010 #26 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Και ομως ισχυει απο προσωπικη εμπειρια μου καθως ειχα καμια 10αρια turbo πανω απο 2,5χρονια και οταν μου βγηκε αυτος ο διαολος αναποδα το ενα μετα το αλλο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 17 Νοεμβρίου 2010 #27 Share 17 Νοεμβρίου 2010 τωρα μπερδευεται το πραγμα να δοκιμασω κ κανενα υγρο αλγοκτονο? αυτη τη στιγμη η φωτοπεριοδος ειναι 8 ωρες κ θα τις κανω 6. χρησιμοποιω αντιστροφη οσμοση. Oχι.Τα περισσοτερα θα σου δημιουργησουν περισσοτερα προβληματα για τους μελλοντικους σου κατοικους αποτι θα λυσουν. Αν εχεις υπομονη να βλεπεις αρκετο καιρο πετρα,αμμο και νερο και συγκρατηθεις στο στοκαρισμα του ενυδρειου ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους.Το αθλημα το κατεχεις στο γλυκο,οποτε αν το πας πολυ σιγα θα εισαι ΟΚ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 18 Νοεμβρίου 2010 #28 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Αντωνη καλη αρχη απο μενα ως τωρα τα πας αψογα!!! Σιγουρα δεν ειναι bryopsis αυτο που εχεις κ οι ερημιτες θα βοηθησουν αν κ οχι πολυ.Τον αχινο καλο θα ηταν να τον αποφυγεις για τους λογους που σου ειπαν.Το σκιμερ θα βοηθησει παρα πολυ αλλα καλο θα ηταν επισης οση αλγη μπορεις να την βγαζεις κ με το χερι.Επισης απο την στιγμη που δεν ειναι bryopsis(εισαι πολυ τυχερος γι'αυτο)υπαρχει μια καλη πιθανοτητα να την διωξεις κ με την αυξηση του Mg(μαγνησιο).Η μεθοδος του μαγνησιου ειναι ασφαλεις κ συνηθως εχει θετικα αποτελεσματα.Ανεβαζεις το μαγνησιο στα 1500-1600 κ μετα απο μια εβδομαδα η τριχοειδη αλγη σαπιζει κ πεφτει.Εγω το εχω κανει αυτο το πειραμα κ την ξεπαστρεψα αλλα με την ιδια μεθοδο την bryopsis που ειχα δεν την μειωσα καθολου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 18 Νοεμβρίου 2010 Author #29 Share 18 Νοεμβρίου 2010 (edited) Αντωνη καλη αρχη απο μενα ως τωρα τα πας αψογα!!! Σιγουρα δεν ειναι bryopsis αυτο που εχεις κ οι ερημιτες θα βοηθησουν αν κ οχι πολυ.Τον αχινο καλο θα ηταν να τον αποφυγεις για τους λογους που σου ειπαν.Το σκιμερ θα βοηθησει παρα πολυ αλλα καλο θα ηταν επισης οση αλγη μπορεις να την βγαζεις κ με το χερι.Επισης απο την στιγμη που δεν ειναι bryopsis(εισαι πολυ τυχερος γι'αυτο)υπαρχει μια καλη πιθανοτητα να την διωξεις κ με την αυξηση του Mg(μαγνησιο).Η μεθοδος του μαγνησιου ειναι ασφαλεις κ συνηθως εχει θετικα αποτελεσματα.Ανεβαζεις το μαγνησιο στα 1500-1600 κ μετα απο μια εβδομαδα η τριχοειδη αλγη σαπιζει κ πεφτει.Εγω το εχω κανει αυτο το πειραμα κ την ξεπαστρεψα αλλα με την ιδια μεθοδο την bryopsis που ειχα δεν την μειωσα καθολου. ευχαριστω παιδια για τις συμβουλες σας. μετα απο την αλλαγη νερου, μειωσα στις 6 ωρες την φωτοπεριοδο κ μολις σημερα εβαλα ενα σαλιγγαρι αλγοφαγο. αν δω αποτελεσμα θα βαλω κ αλλο. παντως σημερα βλεπω να εχει αρχισει να φευγει σε καποια σημεια του αραγωνητη η αλγη κ σε καποια σημεια στο βραχο να κοκκινιζει. πηρα κ το σκιμερ κ μολις χειρουργησω το καπακι θα μπει σε λειτουργια . Έγινε επεξεργασία 18 Νοεμβρίου 2010 - antonis t83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 18 Νοεμβρίου 2010 #30 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Αντρεα και πως καταφερες να εξαφανισεις την bryopsis τελικα? τα καταφερες ?με καποιο αλλο τροπο?γιατι εγω παιδευομαι κανα 3μηνο+ και παρολο που εχω ανεβασει το μαγνησιο στο 1650 δεν καταλαβαινει τιποτα... δωσε λυσεις στον λαο!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 18 Νοεμβρίου 2010 #31 Share 18 Νοεμβρίου 2010 Του Αντώνη δεν είναι bryopsis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Σ.Τ.Ε.Φ.Α.Ν.Ο.Σ 20 Νοεμβρίου 2010 #32 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Αντωνη μου καλη αρχη αν και δυσκολη αλλα δεν σε φοβαμαι γιατι εισαι τελειομανεις θα βρεις την ακρη σε χασαμε και εσενα απολωλο προβατο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 20 Νοεμβρίου 2010 Author #33 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Αντωνη μου καλη αρχη αν και δυσκολη αλλα δεν σε φοβαμαι γιατι εισαι τελειομανεις θα βρεις την ακρη σε χασαμε και εσενα απολωλο προβατο! ευχαριστω Στεφανε! με την αλγη τα παμε πολυ καλα. μειωσα ταισμα κ φωτισμο και το σαλιγγαρι βοηθαει παρα πολυ. σε λιγες μερες δεν θα εχει μεινει τιποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 20 Νοεμβρίου 2010 #34 Share 20 Νοεμβρίου 2010 ευχαριστω Στεφανε! με την αλγη τα παμε πολυ καλα. μειωσα ταισμα κ φωτισμο και το σαλιγγαρι βοηθαει παρα πολυ. σε λιγες μερες δεν θα εχει μεινει τιποτα. Το μονο που εχεις να κανεις ειναι υπομονη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 20 Νοεμβρίου 2010 Author #35 Share 20 Νοεμβρίου 2010 Το μονο που εχεις να κανεις ειναι υπομονη. και καμια αλλαγη νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 20 Νοεμβρίου 2010 #36 Share 20 Νοεμβρίου 2010 και καμια αλλαγη νερου Εννοειται και αλλαγη νερου.Υπομονη θα κανεις για την αλγη και στο στοκαρισμα.Δεν πειραζει να περιμενεις λιγο παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 21 Νοεμβρίου 2010 #37 Share 21 Νοεμβρίου 2010 Αντρεα και πως καταφερες να εξαφανισεις την bryopsis τελικα? τα καταφερες ?με καποιο αλλο τροπο?γιατι εγω παιδευομαι κανα 3μηνο+ και παρολο που εχω ανεβασει το μαγνησιο στο 1650 δεν καταλαβαινει τιποτα... δωσε λυσεις στον λαο!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Aqualight μεγαλης κοκομετριας αντιφωσφορος...το μαγνησιο δεν την εκανε τιποτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 21 Νοεμβρίου 2010 #38 Share 21 Νοεμβρίου 2010 Σ ευχαριστω Αντρεα θα το δοκιμασω κ αυτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 25 Νοεμβρίου 2010 Author #39 Share 25 Νοεμβρίου 2010 εδω κ λιγες ωρες δουλευει στο ενυδρειο το καινουριο skimmer deltec mce300. τουμπανο!! επεσε πολυ πατεντα ωστε να ανοιγει χωρις προβληματα το καπακι αλλα εγινε καλη δουλεια αν κ ακομα θελω να διορθωσω μερικα πραγματακια. το βραδυ θα ανεβασω φωτο. με τις αλγες το σαλιγγαρι συνεχιζει να κανει καλη δουλεια αλλα σε καποια σημεια του βραχου η αλγη επιμενει. μεχρι το σαββατο θα εχει μπει κ ο υπολοιπος βραχος. αντε να δουμε.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgebruno 25 Νοεμβρίου 2010 #40 Share 25 Νοεμβρίου 2010 Περιμένουμε φωτος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannisv 25 Νοεμβρίου 2010 #41 Share 25 Νοεμβρίου 2010 εδω κ λιγες ωρες δουλευει στο ενυδρειο το καινουριο skimmer deltec mce300. τουμπανο!! Άντε καλοδούλευτο…… και καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 25 Νοεμβρίου 2010 Author #42 Share 25 Νοεμβρίου 2010 (edited) το skimmer καθεται πανω σε μια στρατζαρισμενη λαμαρινα που γατζωνεται πανω στο ενυδρειο για να βρισκεται στην απαραιτητη αποσταση ωστε να μπορει να συνεχισει να ανοιγει το καπακι του ενυδρειου προς τα πισω. η λαμαρινα βαφτηκε μαυρη κ δεθηκε με μαυρη ταινια μαζι με το skimmer για καθε ενδεχομενο. το φελιζολ κραταει τη λαμαρινα ωστε το skimmer να παραμενει σε ορθια θεση. το πισω μερος του καπακιου κοπηκε ελαφρα κ προεκταθηκαν οι σωληνες εισοδου εξοδου. μενει να γινει λιγο πιο ομορφoς ο σωληνας εξοδου κ ειμαστε οκ. Έγινε επεξεργασία 25 Νοεμβρίου 2010 - antonis t83 Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgebruno 25 Νοεμβρίου 2010 #43 Share 25 Νοεμβρίου 2010 Πολύ ωραία η μετατροπή για το σκιμμερ.Αν θέλεις βάψε και το φελιζόλ μαυρο να μην έχει διαφορά!Με το φωτισμό τι θα κάνεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 25 Νοεμβρίου 2010 Author #44 Share 25 Νοεμβρίου 2010 Πολύ ωραία η μετατροπή για το σκιμμερ.Αν θέλεις βάψε και το φελιζόλ μαυρο να μην έχει διαφορά!Με το φωτισμό τι θα κάνεις? θα το βαψω. προς το παρον δεν θα αλλαξω το φωτισμο. αρκετα ξηλωθηκα Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 25 Νοεμβρίου 2010 #45 Share 25 Νοεμβρίου 2010 αντωνη εισαι σε πολυ καλο δρομο!!! μια ερωτηση...απο ζωντανα τι εχεις αυτη τη στιγμη μεσα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 26 Νοεμβρίου 2010 #46 Share 26 Νοεμβρίου 2010 Ωραια δουλεια Αντωνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 26 Νοεμβρίου 2010 #47 Share 26 Νοεμβρίου 2010 Ωραιος ο ''ΜαστροΑντωνης '' Link to comment Share on other sites More sharing options...
konchrist 27 Νοεμβρίου 2010 #48 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Μπραβο Αντωνη πολυ ωραια δουλεια. Με το βραχο τι εκανες? Προσθεσες τα κιλα που λοιπουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 27 Νοεμβρίου 2010 Author #49 Share 27 Νοεμβρίου 2010 μολις ηρθα απο θεσσαλονικη. πηγα να παρω βραχο αλλα δεν βρηκα αυτο που ηθελα... κ ετσι ειπα να περιμενω λιγο ακομα κακομαθα απο τα πρωτα κομματια που πηρα που ηταν απλα απιστευτα!! απο ζωντανα εχω τα 2 κλοουνακια τη γαριδα κ το σαλιγγαρι. σκεφτομαι απο βδομαδα να βαλω κ ενα blue tang που βρηκα, ειναι αστερι! ξερω οτι ειναι λιγο νωρις αλλα αρχιζω να εχω εμπιστοσυνη στο ενυδρειο με το καινουριο skimmer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 27 Νοεμβρίου 2010 #50 Share 27 Νοεμβρίου 2010 μολις ηρθα απο θεσσαλονικη. πηγα να παρω βραχο αλλα δεν βρηκα αυτο που ηθελα... κ ετσι ειπα να περιμενω λιγο ακομα κακομαθα απο τα πρωτα κομματια που πηρα που ηταν απλα απιστευτα!! απο ζωντανα εχω τα 2 κλοουνακια τη γαριδα κ το σαλιγγαρι. σκεφτομαι απο βδομαδα να βαλω κ ενα blue tang που βρηκα, ειναι αστερι! ξερω οτι ειναι λιγο νωρις αλλα αρχιζω να εχω εμπιστοσυνη στο ενυδρειο με το καινουριο skimmer. Εγω το βλεπω να ερχεται το fish only σε λιγο καιρο με κανενα ''αλμηρο πιρανχα''....μια σμερνα βρε αδερφε...κατι να δαγκωνει..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος