Satum 14 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 14 Νοεμβρίου 2010 πριν απο 3 λεπτα μου ψωφισε θυληκο guppy. και πριν απο μια βδομαδα τα 2 αρσενικα που ειχα... μηπως φταιει το φιλτρο που ειναι μερα νυχτα ανοιχτο? 'η μηπως περασε η ηλικια τους? το ενυδρειο ειναι στρωμενο με κατι βακτηρια που μου ειχαν δςσει απο το πετ σοπ και μετα εβαλα χρυσοψαρα... τι γινετε?αυτο το θυληκο ειχε κομενο ενα κομματι απο την ουρα του. μεσα στο ενυδρειο εχω 1 πλεκο και 2 γατοψαρα... καποια βοηθεια ρε παιδες??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα διάγνωσης ασθενειών για να μπορέσουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα... http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25739 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 14 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 14 Νοεμβρίου 2010 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ : πριν 12 περιπου μερες αγορασα τα guppy. 2 αρσενικα 5 θυληκα. μετα απο 3-4 μερες μου πεθαινουν τα αρσενικα ξαφνικα και σημερα πεθαινει και ενα θυληκα που ηταν πολυ καλα μονο που ειχς ενα κομματι της ουρας φαγγομενο. ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - Λίτρα:81 καθαρα - Φίλτρανση (εσωτερικο eheim εως 150 λτ): - Ιστορικό (3 χρονια σχεδον): - Ψάρια (4 θυληκα guppy,1 πλεκο και 2 γατοψαρα): - Ρουτίνες (Τάϊσμα 1 φορα την μερα, προετοιμασία νερού αλλαγής με αντιχλωριο, αλλαγές νερού καθε 2 βδομαδες): ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ - PH:7,8 - KH:18 - GH:16 - ΝΗ3/NH4 (αμμωνία):- (αλλα σκουπισα πριν 3 μερες - ΝΟ2 (νιτρώδη): 0 - ΝΟ3 (νιτρικά): 10 - Θερμοκρασία: 25 ΜΕΤΡΑΩ ΜΕ: -Υγρά Τεστ: - -Strips: ναι -Ηλεκτρονικά:- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ - Είδος Ψαριού: guppy - Ιστορικό Ψαριού: - Συμπτώματα που παρουσιάζει: Ξαφνικος θατανος - Ιστορικό πιθανών ασθενειών του ίδιου ψαριού ή ενυδρείου: τιποτα ΘΕΡΑΠΕΙΑ -Φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε:- -Δοσολογία:- -Χρόνος Χρήσης:- -Αναλυτική περιγραφή: - ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: 1. 2. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Τι εννοείς με την αμμωνία ότι σκούπισες πριν από 3 μέρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 14 Νοεμβρίου 2010 Author #5 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Τι εννοείς με την αμμωνία ότι σκούπισες πριν από 3 μέρες? δεν εχω μετρησει την αμμωνια επειδη δεν εχω μετρητη... αλλα σκουπισα τον βυθου με σκουπα βυθου και πιστευω οτι μειωθηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 14 Νοεμβρίου 2010 (edited) 1) Μάλλον κακώς βάζεις σκούπα βυθού 2) Η αμμωνία δεν πρέπει να μειώνεται αλλά να είναι συνεχώς μηδέν 3) Το φίλτρο σου πρέπει να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο 4) Θα ήθελα να μου πεις τι υλικά έχεις μέσα στο φίλτρο σου κι αν λειτουργεί τον ίδιο χρόνο με τη συνολική λειτουργία του ενυδρείου (3 χρόνια που αναφέρεις). 5) Θα χρειαστώ οπωσδήποτε μέτρηση αμμωνίας Έγινε επεξεργασία 14 Νοεμβρίου 2010 - stormtrooper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 14 Νοεμβρίου 2010 Author #7 Share 14 Νοεμβρίου 2010 1) Μάλλον κακώς βάζεις σκούπα βυθού 2) Η αμμωνία δεν πρέπει να μειώνεται αλλά να είναι συνεχώς μηδέν 3) Το φίλτρο σου πρέπει να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο 4) Θα ήθελα να μου πεις τι υλικά έχεις μέσα στο φίλτρο σου κι αν λειτουργεί τον ίδιο χρόνο με τη συνολική λειτουργία του ενυδρείου (3 χρόνια που αναφέρεις). 5) Θα χρειαστώ οπωσδήποτε μέτρηση αμμωνίας σκουπα βυθου εφτιαξα μεσα απο το φορουμ ομοτε δεν ειναι πολυ αποτελεσματικη. δεν ξερω αν η αμμωνια ειναι μηδεν αλλα δεν πιστευω να ειμαι το φιλτρο δουλεθει 24 ωρες το 24ωρο τα υλικα που εχει το φιλτρο ειναι το σφουγγαρι που ειχε απο την μανα του. μεχρι πριν ενα μηνα το φιλτρο δουλεθε 10 ωρες την μερα αυριο που θα κατεβω θα παρω τεστ και θα σου πω. ξερεις κανενα καλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 14 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 14 Νοεμβρίου 2010 σκουπα βυθου εφτιαξα μεσα απο το φορουμ ομοτε δεν ειναι πολυ αποτελεσματικη. δεν ξερω αν η αμμωνια ειναι μηδεν αλλα δεν πιστευω να ειμαι το φιλτρο δουλεθει 24 ωρες το 24ωρο τα υλικα που εχει το φιλτρο ειναι το σφουγγαρι που ειχε απο την μανα του. μεχρι πριν ενα μηνα το φιλτρο δουλεθε 10 ωρες την μερα αυριο που θα κατεβω θα παρω τεστ και θα σου πω. ξερεις κανενα καλο? τετοιο ειναι το φιλτρο μου Eheim 2010 Internal Filter Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 14 Νοεμβρίου 2010 αυριο που θα κατεβω θα παρω τεστ και θα σου πω. ξερεις κανενα καλο? Οποιοδήποτε γνωστής εταιρίας είναι καλό. Αν έχεις λεφτά για υγρό, είναι ακόμα καλύτερο, αλλά και με το στικ θα κάνουμε δουλειά. Το φιλτράκι σου το ξέρω και μάλλον δεν είναι αρκετό από θέμα βιολογίας. Είδα και σε μία παρουσίασή σου ότι έχεις κι ένα πλέκο τέρας... Αυτό βγάζει πολλά απόβλητα. Πάντως αν έχεις αμμωνία, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε περαιτέρω για την αιτία θανάτου. Μέτρα, πες μας και προχωράμε στην όποια λύση του προβλήματος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 14 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Οποιοδήποτε γνωστής εταιρίας είναι καλό. Αν έχεις λεφτά για υγρό, είναι ακόμα καλύτερο, αλλά και με το στικ θα κάνουμε δουλειά. Το φιλτράκι σου το ξέρω και μάλλον δεν είναι αρκετό από θέμα βιολογίας. Είδα και σε μία παρουσίασή σου ότι έχεις κι ένα πλέκο τέρας... Αυτό βγάζει πολλά απόβλητα. Πάντως αν έχεις αμμωνία, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε περαιτέρω για την αιτία θανάτου. Μέτρα, πες μας και προχωράμε στην όποια λύση του προβλήματος Μια παρακληση ετσι και ξαναπεις τον πλεκο μου τερας θα γινουμε μπιλιες... οτι ειναι χεσταρας ειναι ο ρουφιανος αλλα κανει δουλεια. θα φυγει ομως απο το ενυδρειο γτ μου εφαγε τα φυτα... ποσο μπορει να εχει??? 10 ευρω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 14 Νοεμβρίου 2010 Author #11 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Μια παρακληση ετσι και ξαναπεις τον πλεκο μου τερας θα γινουμε μπιλιες... οτι ειναι χεσταρας ειναι ο ρουφιανος αλλα κανει δουλεια. θα φυγει ομως απο το ενυδρειο γτ μου εφαγε τα φυτα... ποσο μπορει να εχει??? 10 ευρω??? επισης ο πλεκο ειναι 12cm μαζι με την ουρα... δεν ειναι και τοσο μεγαλος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giannis_4 14 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Μια παρακληση ετσι και ξαναπεις τον πλεκο μου τερας θα γινουμε μπιλιες... οτι ειναι χεσταρας ειναι ο ρουφιανος αλλα κανει δουλεια. θα φυγει ομως απο το ενυδρειο γτ μου εφαγε τα φυτα... ποσο μπορει να εχει??? 10 ευρω??? To υγρο τεστ τις api για αμμωνια το πηρα 18. Με το καλο να ξεμπερδεψεις!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 14 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 14 Νοεμβρίου 2010 επισης ο πλεκο ειναι 12cm μαζι με την ουρα... δεν ειναι και τοσο μεγαλος Είναι τεράστιος για το ενυδρείο σου και τα απόβλητά του είναι πιθανόν πάρα πολλά για να μπορέσει να τα σηκώσει το φιλτράκι σου. Όπως σου είπα, περιμένω μέτρηση αμμωνίας για να δούμε τι θα κάνουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 15 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Είναι τεράστιος για το ενυδρείο σου και τα απόβλητά του είναι πιθανόν πάρα πολλά για να μπορέσει να τα σηκώσει το φιλτράκι σου. Όπως σου είπα, περιμένω μέτρηση αμμωνίας για να δούμε τι θα κάνουμε πριν 20 λεπτα πηρα υγρο τεστ για αμμωνια.. της τετρα ειχε μονο... στις 3 θα εχω αποτελεσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 15 Νοεμβρίου 2010 Author #15 Share 15 Νοεμβρίου 2010 πριν 20 λεπτα πηρα υγρο τεστ για αμμωνια.. της τετρα ειχε μονο... στις 3 θα εχω αποτελεσματα Τελικα η αμμωνια ειναι στο 0.. δεν ξερω εαν φενεται καλα στην φωτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 15 Νοεμβρίου 2010 #16 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Τελικα η αμμωνια ειναι στο 0.. δεν ξερω εαν φενεται καλα στην φωτο. Πολύ ωραία... Οπότε το πρόβλημά μας δεν είναι η αμμωνία. Επειδή όλα τ'άλλα τα βλέπω φυσιολογικά μέσα στο ενυδρείο σου από θέμα τιμών, το μόνο που μπορώ να υποθέσω, είναι η περίπτωση κακής επιλογής ψαριών εξ'αρχής. Δηλαδή, πήρες άρρωστα ή ταλαιπωρημένα ψάρια. Είναι σύνηθες φαινόμενο κυρίως στα γκάπυ. Επειδή δεν ξέρουμε τι μπορεί να κουβαλούσαν πάνω τους, σου προτείνω να ξεκινήσεις μία αγωγή με Melafix κι ΕΚΤΟΖΟΝ στις προληπτικές τους δοσολογίες, για να "απολυμανθεί" όλο το ενυδρείο σου. Τα φάρμακα που σου λέω δεν είναι ισχυρά και καλό είναι να χρησιμοποιούνται (έχεις δεν έχεις ασθένεια), μία φορά ανά 1 με 1μιση μήνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satum 15 Νοεμβρίου 2010 Author #17 Share 15 Νοεμβρίου 2010 (edited) Πολύ ωραία... Οπότε το πρόβλημά μας δεν είναι η αμμωνία. Επειδή όλα τ'άλλα τα βλέπω φυσιολογικά μέσα στο ενυδρείο σου από θέμα τιμών, το μόνο που μπορώ να υποθέσω, είναι η περίπτωση κακής επιλογής ψαριών εξ'αρχής. Δηλαδή, πήρες άρρωστα ή ταλαιπωρημένα ψάρια. Είναι σύνηθες φαινόμενο κυρίως στα γκάπυ. Επειδή δεν ξέρουμε τι μπορεί να κουβαλούσαν πάνω τους, σου προτείνω να ξεκινήσεις μία αγωγή με Melafix κι ΕΚΤΟΖΟΝ στις προληπτικές τους δοσολογίες, για να "απολυμανθεί" όλο το ενυδρείο σου. Τα φάρμακα που σου λέω δεν είναι ισχυρά και καλό είναι να χρησιμοποιούνται (έχεις δεν έχεις ασθένεια), μία φορά ανά 1 με 1μιση μήνα. ενα αλλο που πιστευω ειναι οτι φταιει λιγο ο πλεκο. γιατι το τελευταιο γκαπι ειχει ενα μερος της ουρας κομμενο. Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2010 - Satum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος