Jump to content

Καλά είναι εκεί?????

Recommended Posts

post-16598-1289746048_thumb.jpgpost-16598-1289746064_thumb.jpgpost-16598-1289746077_thumb.jpgpost-16598-1289746092_thumb.jpg

Σας παρουσιάζω κάποιες φωτό από το ενυδρείο μου (120 λίτρων) με το καινούριο μου απόκτημα, το σαρκόφυτό μου.

Αν και το βασάνισα λίγο μέχρι να το τοποθετήσω, μου φαίνεται μια χαρά.

Θα ήθελα τη γνώμη σας, πως το βλέπετε από θέμα υγείας και στη θέση που το έχω τοποθετήσει. Όχι από θέμα αισθητικής, αλλά από θέμα λειτουργικότητας για το κοράλλι.

Μια χαρά είναι,το βραχάκι με τους πολύποδες κατέβασε στην άμμο και είναι

ΟΚ πιστεύω.

post-16598-1289913321_thumb.jpgpost-16598-1289913334_thumb.jpg

Παρατήρησα στο σαρκόφυτο μου κάτι λευκά στίγματα όπως φαίνονται στις φωτό.

Το κοραλλάκι αυτό το έβαλα το περασμένο Σαββάτο και δεν τα είχε τότε. Μπορεί να μου πει κάποιος τι είναι αυτά????

Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε πως καταλαβαίνω ότι το σαρκόφυτο είναι υγειές και ποιά είναι τα σημάδια του ότι πάει κάτι λάθος?????

Καμιά απάντηση???

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν άνοιξε καθόλου τους πολύποδες του.

Καμιά απάντηση???

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν άνοιξε καθόλου τους πολύποδες του.

Δεν ειμαι και πολυ σιγουρος,αλλα απο την φωτογραφια φαινεται σαν να το εχει ενοχλησει κατι που ηθελε να το φαει.Εχεις κατι μεσα που μπορει να το προξενησε;Κανενα καβουρακι λαθρεπιβατη.Το οτι δεν ανοιξε τους πολυποδες του σημαινει οτι κατι το ενοχλει.Σημαδι στρες.

Κοίτα η αλήθεια είναι ότι όταν το πρωτο έβαλα στο ενυδρείο, του είχα κάνει dip και μετά του εβγαλα την παναγία μέχρι να το στήσω εκεί που ήθελα. Επίσης δεν είχα βάλει γάντια όταν το ακουμπούσα. (αυτό ήταν το Σάββατο 13/11). Μέχρι σήμερα (17/11) δεν είδα πολύποδες να ανοίγουν, αλλά το κοράλλι δεν το είδα και να κλείνει κι όλας.

Έκανα έρευνα στο ίντερνετ και από ότι είδα είναι μεν σκληροτράχηλο αλλά αν οι πολύποδες δεν ανοίγουν τότε κάτι πάει λάθος. Έτσι του άλλαξα θέση και το έβαλα λίγο πιο ψηλά και να βλέπει προς τα πάνω.

Το μόνο παράξενο που παρατήρησα, ήταν το Whitetail dascyllus που έχω, πήγαινε συνέχεια πάνω του και φαινόταν ότι το τσιμπουσε. Όταν το είδα καλύτερα κατάλαβα ότι απλά έτρωγε τα detritus που κάθονταν πάνω στο κοράλλι.

Λες να είναι αυτός ο λόγος????

Κοίτα η αλήθεια είναι ότι όταν το πρωτο έβαλα στο ενυδρείο, του είχα κάνει dip και μετά του εβγαλα την παναγία μέχρι να το στήσω εκεί που ήθελα. Επίσης δεν είχα βάλει γάντια όταν το ακουμπούσα. (αυτό ήταν το Σάββατο 13/11). Μέχρι σήμερα (17/11) δεν είδα πολύποδες να ανοίγουν, αλλά το κοράλλι δεν το είδα και να κλείνει κι όλας.

Έκανα έρευνα στο ίντερνετ και από ότι είδα είναι μεν σκληροτράχηλο αλλά αν οι πολύποδες δεν ανοίγουν τότε κάτι πάει λάθος. Έτσι του άλλαξα θέση και το έβαλα λίγο πιο ψηλά και να βλέπει προς τα πάνω.

Το μόνο παράξενο που παρατήρησα, ήταν το Whitetail dascyllus που έχω, πήγαινε συνέχεια πάνω του και φαινόταν ότι το τσιμπουσε. Όταν το είδα καλύτερα κατάλαβα ότι απλά έτρωγε τα detritus που κάθονταν πάνω στο κοράλλι.

Λες να είναι αυτός ο λόγος????

Τι φωτα εχεις απο πανω απο το κοραλι?Τα σημαδια παραμενουν οπως ειναι?Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να μην το πειραζεις καθολου.Εχει βγαλει καποιο φιλμ(σαν να βγαζει το δερμα του)?Το ενυδρειο τρεχει καιρο?Μετρησεις εχεις κανει?Επισης εχεις κυανο στην πλατη του ενυδρειου η κανω λαθος?Εχεις καλο σκιμερ?Τα σαρκοφυτα θελουν αρκετο φως κ μετρια ροη...Το κοραλι σηκωνεται καθολου(απο μονο του σηκωνει τον δισκο με τους πολυποδες)?

Χαρακτηριστικό αυτών των κοραλλιών είναι ότι μπορεί να παραμείνουν κλειστά έως και μερικές εβδομάδες, συνήθως όταν αλλάζουν δέρμα.

Πάντως είναι πολύ ανθεκτικοί οργανισμοί, ιδικά αν είναι Ινδονησίας και "συχωρούν" πολλά λάθει.

Από φωτισμό έχω δύο pc των 24W. Το ενυδρείο τρέχει εδώ και δύο χρόνια. Οι τιμές μου είναι μηδενικές, αμμωνία ννιτρικά και νιτρώδη, όπως και φωσφορικά. Skimmer έχω το MC 300 της Deltec.

Το κοράλλι είναι ακριβώς όπως φαίνεται στις φωτό από τη μέρα που το πήρα. Δεν άνοιξε καθόλου και ούτε είδα τους πολύποδες του ακόμη. Διάβασα για αυτό το φιλμ που βγάζει, αλλά δε βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Εχεις κυανο στην πλατη του ενυδρειου?Απο τι στιγμη που οι τιμες σου ειναι οκ κ τα φωτα σου ειναι κ αυτα οκ τοτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Λογικα το κοραλι θα ανοιξει κανονικα με τον καιρο.Αυτα που σου δειχνω τι ειναι?Πολυποδες που πανε να ανοιξουν οι καποιες μικρες τρυπες?Να ξερεις παντως πως αν ξεκινησει να χαλαει το κοραλι θα το καταλαβεις κατευθειαν.Σαπιζει σιγα σιγα εκει που ακουμπαει.

post-16598-1289913321_thumb.jpgpost-16598-1289913334_thumb.jpg

Παρατήρησα στο σαρκόφυτο μου κάτι λευκά στίγματα όπως φαίνονται στις φωτό.

Το κοραλλάκι αυτό το έβαλα το περασμένο Σαββάτο και δεν τα είχε τότε. Μπορεί να μου πει κάποιος τι είναι αυτά????

Επίσης αν μπορείτε να μου πείτε πως καταλαβαίνω ότι το σαρκόφυτο είναι υγειές και ποιά είναι τα σημάδια του ότι πάει κάτι λάθος?????

Για τα ασπρα στιγματα μην σε ανησυχει, κατι το εχει ενοχλησει αλλα θα βγουν πολυποδες ξανα.

τωρα για τις τρυπες........... απλα γενναει :D

Αυτά που φαίνονται στο κύκλο, δεν είναι τρύπες, βγαίνουν κάτι σαν ξυλαράκια από μέσα. Από όσο το έχω ψάξει είναι κάτι σαν προβοσκίδες που έχουν τα συγκεκριμένα σαρκόφυτα.

Το ξέρω ότι αυτό που ρωτώ είναι κάτι αόριστο, απλά προσπαθώ να προλάβω το κοράλλι, αν ψοφήσει να το καταλάβω νωρίτερα για να κάνω fraging γιατί από ότι διάβασα αυτό γίνεται εύκολα και τουλάχιστον να πάρω κάτι από αυτό.

Αυτά που φαίνονται στο κύκλο, δεν είναι τρύπες, βγαίνουν κάτι σαν ξυλαράκια από μέσα. Από όσο το έχω ψάξει είναι κάτι σαν προβοσκίδες που έχουν τα συγκεκριμένα σαρκόφυτα.

Το ξέρω ότι αυτό που ρωτώ είναι κάτι αόριστο, απλά προσπαθώ να προλάβω το κοράλλι, αν ψοφήσει να το καταλάβω νωρίτερα για να κάνω fraging γιατί από ότι διάβασα αυτό γίνεται εύκολα και τουλάχιστον να πάρω κάτι από αυτό.

Αυτα που προεξεχουν ειναι πολυποδες λοιπον.Τωρα αν το δεις να σαπιζει τοτε το ξανασυζηταμε το fragging.

Αυτά δεν είναι οι πολύποδες, κάπως αλλιώς λέγονται αλλά δε θυμάμαι. Πολύποδες είναι αυτά τα μικρά τριχίδια που βγαίνουν από τους πόρους που φαίνονται.

Αυτά δεν είναι οι πολύποδες, κάπως αλλιώς λέγονται αλλά δε θυμάμαι. Πολύποδες είναι αυτά τα μικρά τριχίδια που βγαίνουν από τους πόρους που φαίνονται.

Σπειρογραφοι λεγονται. :D

Παιδιά σας όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά ανακάλυψα σήμερα τα ξημερώματα ότι το κοράλλι όντως είχε μια μεμβράνη πάνω του, αλλά ήταν τόσο λεπτό που φαινόταν μόνο με το νυχτερινό φως. Σημέρα που απέβαλε το μεγαλυτερο μέρος του το κοράλλι άρχισε σιγά σιγά να παίρνει ζωή.

• 2 weeks later...

Ακόμη δε κατάφερα να ανεβάσω φωτό.

Ο λόγος είναι ότι μέχρι να διώξει τη μεβράνη του σαρκόφυτο και μέχρι να βγάλει τους πολύποδες του, ξαναβγάζει αυτή τη μεβράνη. Πρέπει να είναι η τρίτη φορά που το κάνει αυτό. Είναι φυσιολογικό???????????

Πριν μερικούς μήνες έπρεπε να φιλοξενήσω στο ενυδρείο μου αυτό του είδος σαρκόφυτου.

Για αρκετό καιρό δεν άνοιγε και άλλαζε συχνά δέρμα, μέχρι που τελικά μετά από 2-3 μήνες πήρες στα πάνω του!!!

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν θεωρείται κάτι το φυσιολογικό.

Πρόσεξε και το εξής (γιατί την πάτησα και εγώ έτσι)....

Λόγω ότι μου ήταν κλειστό για πολύ καιρό και εκεί που ήταν τοποθετημένο δεν είχα καλή οπτική, έπιασε πάνω στον δίσκο του κυανοβατήριο και αυτό καθυστέρησε ακόμη πιο πολύ το άνοιγμά του.

Ευτυχώς που μου το πες Αίολε.

Είχα τρελλαθεί, όσο κι αν έψαχνα έβλεπα παντού ότι αλλάζει δέρμα μια στο τόσο. Έτσι τώρα που αντιμετοπίζω συνεχείς αλλαγές δέρματος είχα παραξενευτεί πολύ.

Ευτυχώς τώρα ησύχασα.

Χρωστάω και κάτι φωτό. Όταν έρθει στα καλά του θα ανεβάσω οπωσδήποτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...