nickdazt 13 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 13 Νοεμβρίου 2010 εδω και πολυ καιρο εχω ενα προβλημα με το ενυδρειο.γεμιζει παντου και σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα απο την στιγμη που θα το καθαρισω με μικρες ασπρες κουκιδες (σαν αλατα,σαν πετραδακια) παντου.στα τζαμια,στα βραχια στους κυκλοφορητες,στον θερμοστατη... ξερει καποιος τι ειναι αυτα και πως δημιουργουνται??και επισης πως θα μπορεσω να τα εξουδετερωσω γιατι εχω βαρεθει να ξυνω τα τζαμια?? εξισου γρηγορα μαζευει και αλγη.ειναι κατι φυσικο αυτο?? να σημειωσω οτι ακομα δεν εχω βαλει σκιμερ,αν παιζει καποιο ρολο αυτο στα μικρα ασπρα στιγματα που εμφανιζονται.μου ειπαν οτι δεν ειναι τοσο αναγκαιο αν δεν υπαρχουν μεσα κοραλια και ανεμωνες (και δεν εχω βαλει ακομα).αυτο ειναι σωστο?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 13 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 13 Νοεμβρίου 2010 εδω και πολυ καιρο εχω ενα προβλημα με το ενυδρειο.γεμιζει παντου και σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα απο την στιγμη που θα το καθαρισω με μικρες ασπρες κουκιδες (σαν αλατα,σαν πετραδακια) παντου.στα τζαμια,στα βραχια στους κυκλοφορητες,στον θερμοστατη... ξερει καποιος τι ειναι αυτα και πως δημιουργουνται??και επισης πως θα μπορεσω να τα εξουδετερωσω γιατι εχω βαρεθει να ξυνω τα τζαμια?? εξισου γρηγορα μαζευει και αλγη.ειναι κατι φυσικο αυτο?? να σημειωσω οτι ακομα δεν εχω βαλει σκιμερ,αν παιζει καποιο ρολο αυτο στα μικρα ασπρα στιγματα που εμφανιζονται.μου ειπαν οτι δεν ειναι τοσο αναγκαιο αν δεν υπαρχουν μεσα κοραλια και ανεμωνες (και δεν εχω βαλει ακομα).αυτο ειναι σωστο?? 1ον Τα ασπρα που βλεπεις για να σου απαντησουμε με σιγουρια βαλε μια κοντινη φωτο. 2ον Αλγη δεν ειναι φυσικο να μαζευει τοσο γρηγορα.Η αλγη ειναι και αποτελεσμα συγκεντρωσης θρεπτικων NO3 PO4. 3ον Το skimmer ειναι το πρωτο πραγμα που βαζεις σε ενα θαλασσινο.Ειναι ο πνευμονας του ενυδρειου. Να συμπληρωσω οτι αν θες δωσε μας καμμια πληροφορια για το ενυδρειο σου οπως μετρησεις νερου,εξοπλισμο και καμμια φωτο για να μπορεσουμε να σε βοηθησουμε με σιγουρια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 14 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Μήπως έριξες πρόσθετο ασβέστιο η κάτι τέτοιο ? Τι αλάτι χρησιμοποίησες και πως ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickdazt 14 Νοεμβρίου 2010 Author #4 Share 14 Νοεμβρίου 2010 δεν χρησιμοποιησα τιποτα εκτος απο το αλατι.χρησιμοποιω ενα της tetra,γραφει απο εξω marine sea salt και ειναι σε μπλε συσκευασια.οταν λες πως το χρησιμοποιησα τι εννοεις??το ριχνω στο καινουργιο νερο σε καθε αλλαγή να διαλυθει και μετα ολο μεσα στο ενυδρειο. η αλατοτητα του νερου ειναι 1.024-1.025 (συνηθως).για τα υπολοιπα ακριβεις μετρησεις δεν ξερω να σας πω.κανω τα τεστ της tetra με τις ταινιες αλλα ολα δειχνουν φυσιολογικα.ξερω οτι μου λειπουν πολλα ακομα για να πω οτι συντηρω σωστα το θαλλασινο αλλα,πολλα λεφτα.... σας βαζω και μια φωτο να δειτε αυτα τα στιγματα.ειναι στο πισω μερος του ενυδρειου. αν γνωριζει καπιως ας βοηθησει!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickdazt 14 Νοεμβρίου 2010 Author #5 Share 14 Νοεμβρίου 2010 εδω ειναι ο ενας κυκλοφορητης γεματος απο αυτες τις κουκιδες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 17 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Μου κανουν για spirorbis .Ψαξε στο ιντερνετ φωτογραφιες να δεις αν οντως ειναι αυτο. Εαν ειναι μην να αφαιρεις.Καλο κανουν και οχι κακο.Με τον καιρο θα περιοριστει ο αριθμος τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickdazt 18 Νοεμβρίου 2010 Author #7 Share 18 Νοεμβρίου 2010 ναι οντως ,τετοια φαινονται να ειναι.καποια που τα εχω αφησει για πολυ καιρο πανω σε θερμοστατη,κυκλοφορητες και πετρες ειναι ακριβως ετσι.το προβλημα μου ειναι οτι γεμιζουν τα τζαμια με αμετρητα απο αυτα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα απο οταν τα καθαρισω(περιπου σε 1 εβδομαδα)...εχουν κατακλυσει το ενυδρειο μου νομιζω!!!!και εχει περασει αρκετος καιρος απο τοτε που αρχισαν να δημιουργουνται.δεν υπαρχει καποιο σκευασμα που να μειωνει την αναπτυξη τους??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος