Jump to content

ποσο ανεβηκαν οι τιμες!!

Recommended Posts

ρε παιδια ανεβηκαν πολυ οι τιμες ή ειναι ιδεα μου? πηγα σημερα να παρω κατι που ηθελα και το ειδα 30% πανω. κοιταω παρα διπλα το αντιχλωριο stress coat που το αγοραζα παλια απο ενα μαγαζι 18 ευρω το 500ml που βγαινει περιπου και τωρα ειχε 29!!!

γιατι ετσι ρε παιδια?

Έγινε επεξεργασία - Andreas301

ανεβηκαν,..αρκετα .σπιρουλινα πριν το καλοκαιρι 9,3 ευρω ,χτες η ιδια 11,6. και αλλα πολλα.αφορα ερευνα αγορας σε 4 μαγαζια.πλ.βικτοριας-αθηνας-μεσογειων(2)

:)

ρε παιδια ανεβηκαν πολυ οι τιμες ή ειναι ιδεα μου? πηγα σημερα να παρω κατι που ηθελα και το ειδα 30% πανω. κοιταω παρα διπλα το αντιχλωριο stress coat που το αγοραζα παλια απο ενα μαγαζι 18 ευρω το 500ml που βγαινει περιπου και τωρα ειχε 29!!!

γιατι ετσι ρε παιδια?

Και το αγόρασες ? :)

οχι αλλο ηθελα να παρω ουτος ή αλλος, αλλα και αυτο που αγορασα ενω ειχε γυρω στα 3 ευρω τωρα ειχε 4 και κατι, αλλα ολα ηταν ανεβασμενα :)

ποιος αλλος λογος απο τον Φ.Π.Α

ποιος αλλος λογος απο τον Φ.Π.Α

Δυστυχώς το ΦΠΑ είναι άλλη μια αφορμή (όπως και η αλλαγή σε Ευρώ) για κερδοσκοπία.

Πχ στο προηγούμενο παράδειγμα που αναφέρθηκε:

9,3 (αρχική τιμή με 19% ΦΠΑ) / 1,19 = 7,81 καθαρή τιμή.

7,81 * 1,23 = 9,61 (μετά και τις δύο αυξήσεις ΦΠΑ σε 23% )

από το 9,61 ως το 11,6 το δίευρο τί είναι; Είναι αύξηση 20%+ επιπλέον :)

Νά ναι καλά το ebay, μέχρι να μπεί μυαλό :)

Από μόνο του το ΦΠΑ είναι μια μεγάλη κλεψιά.

Νά ναι καλά το ebay, μέχρι να μπεί μυαλό :)

Μία απάντηση σε αυτό είναι ΑΥΤΗ. Χωρίς όμως να κακολογώ και τον τρόπο σκέψης κάποιου για αγορά φτηνότερου προϊόντος.

Αλλά αν δούμε το πράγμα από την αρχή, θα καταλάβουμε γιατί γίνεται αυτό. Συν το ότι η Αργεντινή του 2001 αποτελεί ένα παράδειγμα για του τι θα επακολουθήσει σε εμάς.

Έχοντας πτώση γενικώς η ελληνική αγορά, ήταν φυσικό κι ακόλουθο να υπάρχουν αυξήσεις στα προϊόντα, καθότι πλέον το κέρδος δεν θα βγαίνει από την υψηλή επισκεψιμότητα, αλλά από τους λίγους που ούτως ή άλλως θα αγοράσουν. Κι ενώ οι πληρωμές, οι συντάξεις, τα δώρα κ.ο.κ. πέφτουν, κόστη όπως το νοίκι παραμένουν στα ίδια επίπεδα, ενώ άλλα, όπως μεταφορικά από εξωτερικό, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, βενζίνη, φροντιστήριο του παιδιού κλπ ανεβαίνουν.

Με άλλα λόγια, το συνολικό κόστος ζωής και διατήρησης επιχείρησης έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10-20%, αλλά ταυτόχρονα υπάρχει πεσμένη κίνηση αγοράς κατά 30% (αισιόδοξη άποψη), ενώ εκεί που παλαιότερα προτιμούσαμε για παράδειγμα το EHEIM που είναι ακριβό και αξιόπιστο, πλέον θα κοιτάξουμε και θα προτιμήσουμε το κινέζικο που ναι μεν δεν έχει την αξιοπιστία του EHEIM, αλλά δεν είναι και του πεταματού.

Αναγνωρίζω ότι χρειάζονται τη στήριξή μας τα Ελληνικά προϊόντα και οι Ελληνικές επιχειρήσεις. (Μιλάω γενικά κι όχι ενυδρειακά όπου δεν έχω ακόμα ουσιαστικά ξεκινήσει)

Λόγω όμως του ότι έχει γίνει μείωση μισθού σ'εμένα 18% αυτή τη χρονιά (και είμαι ιδ. υπάλληλος), έγινε ουσιαστικά μείωση στους δημοσίους υπαλλήλους 20%, και άμεσα ή έμμεσα έχει γίνει (ή θα γίνει) σχεδόν σε όλους, με διάφορους τρόπους, ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω τη λογική της αύξησης των τιμών λιανικής, δυστυχώς.

Ο απλούστατος νόμος της αγοράς λέει οτι η μείωση της ζήτησης μειώνει την τιμή.. εδώ πώς συμβαίνει το αντίθετο; Και για ποιό λόγο το Χ μαγαζί να επιδιώκει να έχει τα ίδια κέρδη με την προ κρίσης εποχή, αφού βλέπει ότι η κίνηση του χρήματος έχει μειωθεί; Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν.

Επιπλέον, τη στιγμή που διαθέτω από φέτος 20% λιγότερα, πως γίνεται να μου ζητούν, μέσα στη χρονιά, σ'ένα προϊόν 20% περισσότερα; Ή μήπως πρέπει να είμαι μόνο εγώ ο χαμένος της συγκυρίας; Εκτός και αν η μοιρασιά θα γίνει με τη λογική ότι αυτοί που χάσαν 20% είναι τα κορόιδα, θα χάσουν ένα ακόμα 20% από τις αυξημένες τιμές, ενώ τα μαγαζιά δε θα χάσουν τίποτα αφού τη μείωση της κίνησης θα την αντισταθμίσουν με αντίστοιχη αύξηση της τιμής! :) Είμαι κάπου λάθος;

Αναγνωρίζω ότι χρειάζονται τη στήριξή μας τα Ελληνικά προϊόντα και οι Ελληνικές επιχειρήσεις. (Μιλάω γενικά κι όχι ενυδρειακά όπου δεν έχω ακόμα ουσιαστικά ξεκινήσει)

Λόγω όμως του ότι έχει γίνει μείωση μισθού σ'εμένα 18% αυτή τη χρονιά (και είμαι ιδ. υπάλληλος), έγινε ουσιαστικά μείωση στους δημοσίους υπαλλήλους 20%, και άμεσα ή έμμεσα έχει γίνει (ή θα γίνει) σχεδόν σε όλους, με διάφορους τρόπους, ΔΕΝ μπορώ να καταλάβω τη λογική της αύξησης των τιμών λιανικής, δυστυχώς.

Ο απλούστατος νόμος της αγοράς λέει οτι η μείωση της ζήτησης μειώνει την τιμή.. εδώ πώς συμβαίνει το αντίθετο; Και για ποιό λόγο το Χ μαγαζί να επιδιώκει να έχει τα ίδια κέρδη με την προ κρίσης εποχή, αφού βλέπει ότι η κίνηση του χρήματος έχει μειωθεί; Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν.

Επιπλέον, τη στιγμή που διαθέτω από φέτος 20% λιγότερα, πως γίνεται να μου ζητούν, μέσα στη χρονιά, σ'ένα προϊόν 20% περισσότερα; Ή μήπως πρέπει να είμαι μόνο εγώ ο χαμένος της συγκυρίας; Εκτός και αν η μοιρασιά θα γίνει με τη λογική ότι αυτοί που χάσαν 20% είναι τα κορόιδα, θα χάσουν ένα ακόμα 20% από τις αυξημένες τιμές, ενώ τα μαγαζιά δε θα χάσουν τίποτα αφού τη μείωση της κίνησης θα την αντισταθμίσουν με αντίστοιχη αύξηση της τιμής! :) Είμαι κάπου λάθος;

Ελλας το μεγαλειο σου!!

πολυ σωστα μιλας φιλε μου και ολοι το γνωριζουμε αυτο αλλα το θεμα ειναι οτι δεν κανουμε τπτ....και τι να κανεις??

Είμαι κάπου λάθος;

Πουθενά δεν είσαι λάθος. Αλλά αν θες τη γνώμη μου, πρέπει να σε απασχολεί πολύ περισσότερο η αύξηση σε προϊόντα όπως το γάλα, το κρέας και το τυρί (όχι μόνο λόγο ΦΠΑ αλλά και αύξηση κόστους προϊόντος), παρά τα ενυδρειάκα.

Θέλω να πω πως εκεί κινείται η αγορά έτσι κι αλλιώς. Δηλαδή αύξηση τιμών για να μπορέσουν να επιβιώσουν. Επειδή πρόσφατα μίλησα με Αργεντινούς και τους ρώτησα ποια ήταν τα αποτελέσματα της δικής τους κρίσης, η απάντηση που πήρα (μέσες-άκρες) ήταν πως οι μισθοί τους μειώθηκαν κατά 1/3 και τα προϊόντα τους αυξήθηκαν κατά το αντίστοιχο ποσοστό. Αυτός είναι ένας κανόνας που θα πρέπει να συμβιβαστούμε σιγά σιγά.

Και τέλος θα αναφέρω πως δεν ξέρω κανέναν petshop-α να έκανε λεφτά (εννοώ πολλά) από αυτό το επάγγελμα. Όσοι φαίνονται να έχουν χρήμα, δεν το έκαναν αλλά το είχαν και το επένδυσαν σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Αυτά από μένα :)

και τι να κανεις??

Έχω κάποιες πρόχειρες προτάσεις, αλλά φοβάμαι πως θα παραβώ πολλούς κανόνες... του φόρουμ και συνταγματικούς :)

Παιδια και εγω το παρατηρησα αλλα δεν πηρα γιατι ηταν ακριβα και τους το ειπα στο μαγαζι!

Amano 4,5 euro?

Apple snail 3,20?

Πριν το καλοκαιρι σχεδον μιση τιμη ειχαν!

Ολα τα προιοντα ειχαν καποια αυξηση,αντιχλωρια,λιπασματα κτλ!

Έχω κάποιες πρόχειρες προτάσεις, αλλά φοβάμαι πως θα παραβώ πολλούς κανόνες... του φόρουμ και συνταγματικούς :)

πρεπει να τους παρεβουμε αν θελουμε να βγουμε απο την κατασταση!!ειδατε τι εκαναν οι αγγλοι οταν τους ειπαν οτι θα τριπλασιασουν τα διδακτα???

εμεις μονο στον λαζοπουλε ξερουμε να φωναζουμε!

Ελλας το μεγαλειο σου!!

πολυ σωστα μιλας φιλε μου και ολοι το γνωριζουμε αυτο αλλα το θεμα ειναι οτι δεν κανουμε τπτ....και τι να κανεις??

Θέλω να πιστεύω ότι με το να προτιμάμε το φτηνότερο*, ως καταναλωτές, θα κάνουμε το νόμο της αγοράς να λειτουργήσει και τις τιμές να πέσουν :)

*δεν εννοώ ότι για ένα ευρώ διαφορά θα προτιμήσω eshop ή ebay αντί για μαγαζί, αλλά .. για μισή τιμή.. δε θα το σκεφτώ και δεύτερη φορά!

Απλά συνειδητοποιήστε ότι η κατάσταση θα είναι έτσι, καθότι δεν δίνονται και πολλές επιλογές... Από το να κλείσει μία επιχείρηση, θα παίξει και το τελευταίο της χαρτί. Χειριστείτε το όπως νομίζει ο καθένας ότι είναι καλύτερο για τον ίδιο και την τσέπη του.

Εδώ θα κάνω και μία υποσημείωση/παράκληση ώστε να μη αρχίσουμε τα "συνθήματα" και φέρουμε την κουβέντα σε πολιτική διάσταση.

Καλύτερα είναι να μαζευτούμε, να κλείσουμε συλλογικά μία ομαδική παραγγελία προϊόντων και να ρωτήσουμε τα καταστήματα για προσφορές. Πιστεύω πως αυτό θα ευνοήσει κι εμάς και το κατάστημα που τελικά θα επιλέξουμε :)

σγιατι να μην ανοιξει ενα καταστημα aquazone το οποιο θα προσφερει προιοντα σε καλες τιμες και θα εχει και το κερδος του??

σγιατι να μην ανοιξει ενα καταστημα aquazone το οποιο θα προσφερει προιοντα σε καλες τιμες και θα εχει και το κερδος του??

Μάλλον δεν καταλάβατε ακριβώς τι ειπώθηκε πιο πάνω... Τα καταστήματα δεν έχουν μεγάλο κέρδος. Αν είχαν θα ήταν πλούσιοι, καθότι με τόσα "ψώνια" (με την καλή έννοια) ενυδρειάδες που υπάρχουν θα τα είχαν κονομίσει χοντρά.

Για να προσφέρει ένα ελληνικό κατάστημα καλές τιμές, θα πρέπει είτε να είναι δικτυακό (που υπάρχουν) και δεν θα έχει έξοδα υπαλλήλων, καταστήματος κ.ο.κ., είτε θα πρέπει να τα δίνει σε τιμή που ίσα-ίσα να βγάζει τα έξοδά του. Ποιος λοιπόν θα αφήσει τη δουλειά του για να ασχοληθεί με μία δουλειά που δεν θα του αποφέρει κανένα ωφέλιμο κέρδος?

Η καλύτερη λύση για τον καταναλωτή είναι η σωστή ενημέρωση, η έρευνα αγοράς και οι "έξυπνες" κινήσεις. Με το τελευταίο εννοώ πως κανένας καταστηματάρχης δεν θα έχανε μία συλλογική παραγγελία πχ 500 ευρώ επειδή δεν έκανε μία έκπτωση 20, 30 ή και 40% επί του συνόλου.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, αισχροκέρδεια υπήρχε πριν από την τωρινή κατάσταση στο εμπόριο. Δηλαδή ναι μεν ο έμπορος έπαιρνε χονδρική 100 και το πούλαγε πχ 150 με 50% κέρδος, ενώ τώρα το πουλάει 170 δηλαδή με 70% κέρδος, αλλά όταν είχε το 50% είχε και 10 πελάτες. Τώρα με το 70% έχει 2 πελάτες.

δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, μόνο ότι θα μπορούσαμε μεταξύ μας να αυξήσουμε τα προϊόντα που ανταλλάσουμε ή πουλάμε σε συμβολικές τιμές στις αγγελίες. Έτσι θα βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.

Θα συμφωνήσω μαζί σας σε όλα όσα ειπώθηκαν παραπάνω για την ακρίβεια στα προϊόντα.

Να σας δώσω και εγώ ένα παράδειγμα φρέσκο...

Πήγα χθες το απόγευμα σε ένα γνωστό μας μαγαζί με ενυδρειακά να πάρω διάφορα πραγματάκια για ένα nano ενυδρειάκι που έχω στίσει, όπως... κανένα μικρό φυτάκι, γρασιδάκι (moss, riccia) κάτι τέτοια και nano θερμοστάτη. Με πολύ θράσος και ΜΟΝΟ 30 ευρώ στην τσέπη μπήκα και χάζευα ράφια και φυτά. :)

Ένας μικρός θερμοστάτης 7.5w 13 ευρώ που πριν λίγους μήνες είχε 8.

Μια anoubia nana 13 ευρώ!!!

Και το καλύτερο απ'όλα... riccia σε ένα κομμάτι σήτας (ντρας παρακαλώ) 22 ευρώ!!!!!! :)

Ξενερωμένος πήρα τον θερμοστάτη και έφυγα! :bowdown:

Τι είναι αυτά ρε παιδιά... που θα πάει το πράμα??

Έγινε επεξεργασία - coffeman

συμφωνο με τα περισσοτερα απο οσα λεγονται απλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι εγινε τοοοοσοοοο μεγαλη αυξηση? δηλαδη το λογικο θα ηταν να εμεναν οι τιμες ή να πεσουν λιγο μεσα σε αυτη την ολη κατασταση που εχει δημιουργηθει (μιλαω απλοϊκα με κινδυνο να χαθει το νοημα, αλλα παραβλεψτε το), αλλα επειδη εδω ειναι ελλαδα λες θα ανεβουν λιγο οι τιμες. και παω και βλεπω σημερα κατι τιμες που μου φανηκαν εξωφρενικες οχι γιατι ξερω να κοστολογω ενα προιον, αλλα γιατι μιλαμε για το ιδιο προιον που ηταν και πριν το καλοκαιρι...

ο,τι και να συμβαινει ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΗ αυτη η μεγαλη αυξηση και νομιζω θα τους βγει σε κακο....

τουλαχιστον εγω τωρα ξοδευω πολυ λιγοτερα απο ο,τι πριν καποιο καιρο γιατι αλλιως σκεφτομουν να παρω κατι οταν ηταν προσιτο και αλλιως τωρα που το βλεπω σαν κοροιδια...

γιατι αλλιως σκεφτομουν να παρω κατι οταν ηταν προσιτο και αλλιως τωρα που το βλεπω σαν κοροιδια...

:)

Ακουστε τωρα τιμες, απο μια βολτα που εκανα την παρασκευη για Θαλασσινα:

Pet city Γλυφαδας

Lysmata amboinensis - Cleaner Shrimp 56 euro :):)

Paracanthurus hepatus - Blue Tank (S) 130 euro περιπου

Zebrasoma flavescens - Υellow Τανκ (S) 188 euro

τι να πω ρε παιδια......... εχουν ξεφυγει τελειως

Έγινε επεξεργασία - Sparos

ο φιλος stormtrooper ειπε πιο πριν....

""""Τα καταστήματα δεν έχουν μεγάλο κέρδοςν είχαν θα ήταν πλούσιοι, καθότι με τόσα "ψώνια" (με την καλή έννοια) ενυδρειάδες που υπάρχουν θα τα είχαν κονομίσει χοντρά.""" WATER IN Π.Χ βλεπεις φτωχια????ΟΠΩΣ μπαίνεις αριστερά ρίξε ένα βλέφαρο στα αμάξια του parking φτώχεια.........φιλε μου ειδες πολλα απο δαυτα να κλεινουνε :thumbup: ???εγω οσα ξερω λειτουργουνε κανονικα...μαλλων ειμαστε "πρεζακια" :D

Έγινε επεξεργασία - kostas disc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...