Jump to content

Eρωτηση

gante

Recommended Posts

Kαλησπερα σε ολους εχω μια γκαπινα αρκετα φουσκομενη και θελω να ρωτησω ποτε πρεπει να την βαλω στην γεννηστρα?

Και μια φωτο.

post-15895-1289584112_thumb.jpg

Εαν το ψαρακι μπει στην γεννηστρα (στο ιδιο ενυδρειο κρεμαστη) και αργησει να γεννησει θα υπαρχει προβλημα?

Ευχαριστω.

Φιλε μου το ψαρακι σου Απο οτι βλεπω στην φωτο σε 1, 2 αντε 3 μερες το πολυ θα εχει γεννησει!βαλτο απο τωρα δεν θα εχει προβλημα.και αν εχεις φυτα βαλε κ μεσα στη γεννηστρα κανενα μικρο κλαδεματακι.

Φιλε μου το ψαρακι σου Απο οτι βλεπω στην φωτο σε 1, 2 αντε 3 μερες το πολυ θα εχει γεννησει!βαλτο απο τωρα δεν θα εχει προβλημα.και αν εχεις φυτα βαλε κ μεσα στη γεννηστρα κανενα μικρο κλαδεματακι.

Σε ευχαριστω φιλε αυριο θα το βαλω και θα βαλω μαζι και λιγη Caboba

εαν στο ενυδρειο εχεις αρκετα φυτα νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα και χωρις να βαλεις στη γεννηστρα το ψαρι :)

παντως δεν ειναι και τιγκα φουσκομενο σαν τα δικα πριν γεννησουν, μπορει να παρει και μερικες μερες η γεννα. εχει το μαυρο πισω, αλλα νομιζω θελει ακομα λιγο. το καλυτερο ειναι να γεναει μεσα στο ενυδρειο αν εχεις φυτα...

καλη γεννα!

η γνωμη μου ειναι .....αν εχεις μονο guppy μιν χρισιμοποιοησης γενιστρα!!!

μπωρεις να μας πεις τ φυτα εχεις μεσα στο ενυδριο σ??

Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις σας εβαλα την γκαπινα εχθες στην γεννηστρα και σημερα το πρωι βρηκα 15 μικρα. Ταιζω 4 φορες την ημερα με τροφη πουδρα με βαση την αρτεμια, θελω να ρωτησω τι αλλη τροφη εμποριου να τους δινω καθε ποτε να κανω αλλαγες νερου και ποσο διαστημα να μεινουν στην γεννηστρα?

Ευχαριστω

τι βγαζεις απο τωρα πριν καταβροχθισει κανενα μικρο.απο τροφη μπορεις να τους δωσεις και bloodworms πολυ καλα θριματισμενα

Γιωργο εισαι σιγουρος για τα bloodworms; Οσο καλα και θριματισμενο να ειναι (λεμε τωρα) ειναι αρκετα μεγαλα σε σχεση με τον γονο. Εχεις καποιο λινκ; Εχω διαβασει για νεοκολαφθησα αρτεμια, νεοκολαφθησα δαφνια , τριμενη τροφη φυλλαρακι ,για mikro worms αλλα για bloodworms οχι.

στα δικά μου βάζω micron της sera και το τσακίζουν επίσης μπορείς να πάρεις τροφή γενική σε φυλαράκια και να τα λιώσεις με ένα γουδοχέρι και έτσι θα γίνει σκόνη.Όσο για τη γεννήστρα άμα είναι καλά φυτεμένο δεν την χρειάζεσαι από το δικό μου έχω προσέξει ότι τα μικρά στην αρχή τους αρέσει να κάθονται στην επιφάνεια άρα ένα φυτό επιφανείας πχ κερατόφυλλο ή najas που μπορείς να το έχεις και στην επιφάνεια θα κάνει μια χαρά δουλεία αλλά γενικά θα τις βρουν τις κρυψώνες τους ανάμεσα στα φυτά όταν χρειαστεί :D

najas? ωραιο φυτο ειναι και το ψαχνω στα πετ σοπ και δεν το βρισκω...μηπως ξερεις πως εξελισεται? πχ πλατος,υψος...αν γινεται πυκνο?

Εγω παντως απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου με τα guppy και τα "πρωτοξαδελφα" τους τα endlers δεν θα προτεινα bloodworms γιατι μπορει και να το καταφερουν να το κοψουν ή να το προλαβουν απο τα ενηλικα , μπορει και οχι. Με δεδομενο οτι χωνευουν την τροφη τους καθε 20 λεπτα γιατι να το ρισκαρεις και να μην πας στα δοκιμασμενα οπως η αρτεμια και η ψιλοτριμενη τροφη. Οταν θα γινουν πολλες οι γεννες ο ανταγωνισμος για την τροφη θα ειναι μεγαλος.

Την θηλυκια υποθετω απ τη στιγμη που τελειωσε με την γεννα της να την εχεις απομακρινει απ την γεννηστρα κ να την εχεις βαλει σε καποιο ενυδρειο να ξεκουραστει

Ταϊζε τα 3-4 φορες την ημερα απο λιγο απ τις τροφες που σου ειπαν τα παιδια ποιο πανω αλλα bloodworms δεν θα τους εδινα οσο καλα κ αν πιστευα πως το χω τριψει γιατι μπορει να υπαρχει καποιο κομματι που δεν ειναι πολυ μικρο κ να πνιγουν , ειναι ποιο σκληρη τροφη απ τα υπολοιπα , αστο για αργοτερα

Την θηλυκια υποθετω απ τη στιγμη που τελειωσε με την γεννα της να την εχεις απομακρινει απ την γεννηστρα κ να την εχεις βαλει σε καποιο ενυδρειο να ξεκουραστει

Ταϊζε τα 3-4 φορες την ημερα απο λιγο απ τις τροφες που σου ειπαν τα παιδια ποιο πανω αλλα bloodworms δεν θα τους εδινα οσο καλα κ αν πιστευα πως το χω τριψει γιατι μπορει να υπαρχει καποιο κομματι που δεν ειναι πολυ μικρο κ να πνιγουν , ειναι ποιο σκληρη τροφη απ τα υπολοιπα , αστο για αργοτερα

H θηλυκια εχει βγει απο την γεννηστρα και μεσα ειναι μονο τα μικρα οπου τα ταιζω 4 φορες τη ημερα με τροφη σε μορφη πουδρας και ειναι εδω και τρεις μερες μια χαρα ολα.

Ωραια συνεχισε ετσι κ ολα καλα

Καλησπερα ανεβαζω και φωτο απο το ενυδρειο και τα μικρα.

post-15895-1290103132_thumb.jpgpost-15895-1290103198_thumb.jpg

Στη φωτο ειναι μολις 2 ημερων σε 2 μερες θα κλεισουν βδομαδα και θελω να ρωτησω ποτε πρεπει να βγουν απο την γεννηστρα?

Μπορω να τα βαλω σε ενα ενυδρειακη μικρο γυρο στα 12 λιτρα με λιγο κερατοφυλο και λιγο camboba αλλα δεν εχω καθολου χαλικι θα ειναι καλυτερα για προσωρινα μεχρι να ειναι ετοιμα για να μπουν στο κυριο ενυδρειο ή να δωθουν καποια σε χομπιστες?

Καλησπερα ανεβαζω και φωτο απο το ενυδρειο και τα μικρα.

post-15895-1290103132_thumb.jpgpost-15895-1290103198_thumb.jpg

Στη φωτο ειναι μολις 2 ημερων σε 2 μερες θα κλεισουν βδομαδα και θελω να ρωτησω ποτε πρεπει να βγουν απο την γεννηστρα?

Μπορω να τα βαλω σε ενα ενυδρειακη μικρο γυρο στα 12 λιτρα με λιγο κερατοφυλο και λιγο camboba αλλα δεν εχω καθολου χαλικι θα ειναι καλυτερα για προσωρινα μεχρι να ειναι ετοιμα για να μπουν στο κυριο ενυδρειο ή να δωθουν καποια σε χομπιστες?

οταν παρουν το μεγεθος 1-2 cm

Καλησπερα και ευχαριστω για τις απαντησεις σας τα μικρα πανε μια χαρα θελω να ρωτησω τωρα που ειναι και τα μικρα στο ιδιο ενυδρειο εχω σταματησει να ριχνω λιπασμα για τα φυτα να το αρχισω παλι ή να περιμανω να φτασουν στο μηνα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...