Jump to content

Αλλαγή σύνθεσης Αφρικής και συνδυασμός φυτών

awaverider

Recommended Posts

• Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

δεν εχουν ξεθαρεψει ιδιαιτερα...το καθενα σε μια σπηλια με αποσταση 50 εκ και βγαινουν που και που λιγο εξω απο την σπηλια και μετα παλι μεσα... δεν κινουνται ιδιαιτερα αλλα πτερυγια τεντωμενα...

μια φορα πριν λιγο συναντηθηκαν, ανταλλαξαν κατι κεφαλιες και ξαναχωρισαν... (?) -ξερω......υπομονη...... :thumbup: :thumbup: :bigemo_harabe_net-117:

δεν εχουν ξεθαρεψει ιδιαιτερα...το καθενα σε μια σπηλια με αποσταση 50 εκ και βγαινουν που και που λιγο εξω απο την σπηλια και μετα παλι μεσα... δεν κινουνται ιδιαιτερα αλλα πτερυγια τεντωμενα...

μια φορα πριν λιγο συναντηθηκαν, ανταλλαξαν κατι κεφαλιες και ξαναχωρισαν... (?) -ξερω......υπομονη...... :thumbup: :thumbup: :bigemo_harabe_net-117:

καλησπερα και παλι, μολις τελειωσα την εγκατασταση δευτερου μετασχηματιστη κτλ για να προσθεσω αλλη μια λαμπα στο καπακι του ενυδρειου.....μεσα εχω τωρα μια Arcadia Freshwater 25w....και θα ηθελα τα ΦΩΤΑ σας :)

Τι λάμπα να προσθέσω? μια για τα φυτα η μια για βραδυνο φως??

καλησπερα και παλι, μολις τελειωσα την εγκατασταση δευτερου μετασχηματιστη κτλ για να προσθεσω αλλη μια λαμπα στο καπακι του ενυδρειου.....μεσα εχω τωρα μια Arcadia Freshwater 25w....και θα ηθελα τα ΦΩΤΑ σας :)

Τι λάμπα να προσθέσω? μια για τα φυτα η μια για βραδυνο φως??

Καταρχήν καλώς τα δέχτηκες τα ψαράκια! :thumbup:

Στην Αφρική δεν έχουμε απαιτήσεις στον φωτισμό!Η λάμπα που έχεις είναι αρκετή.

Αν θές να κανεις κατι διαφορετικό βάλε μια λάμπα για βραδινό φως που θα ανάβει λιγο πριν σβήσει η κανονική λάμπα και θα μένει κανα δυο ωρίτσες το βραδυ να τα χαζευεις πριν πάς για υπνο!

Το φως αυτό καλό θα είναι να μην είναι δυνατο.

:)

σε ευχαριστω πολυ!!

ποια λαμπα προτεινεις για το βραδυνο??

επι της ευκαιριας....την TANGANYIKA της TROPICAL που την βρισκετε ρε παιδια? εχω παρει 6-7 μαγαζια και δεν την εχει κανεις....

παω τωρα να παρω Cichlid omni flakes αλλα επειδη εχει μονο το μεγαλο ,βλεπω να το τρωει η σκονη μεχρι να τελειωσει....

Έγινε επεξεργασία - awaverider

σε ευχαριστω πολυ!!

ποια λαμπα προτεινεις για το βραδυνο??

επι της ευκαιριας....την TANGANYIKA της TROPICAL που την βρισκετε ρε παιδια? εχω παρει 6-7 μαγαζια και δεν την εχει κανεις....

παω τωρα να παρω Cichlid omni flakes αλλα επειδη εχει μονο το μεγαλο ,βλεπω να το τρωει η σκονη μεχρι να τελειωσει....

Θα πρότεινα κάτι σε απλή κατασκευή με 1-2 λέντ δείχνει πολυ όμορφο.και έχει μικρό κοστος!

Κάποτε έιχα βάλει στο δικό μου μια Τ5 6watt απο αυτες που ροζιζουν, τύπου plant.Πάλι ωραία έδειχνε!

Νομίζω πως δεν είναι δυσκολο να βρεις την συγκεκριμένη τροφη!

Έγινε επεξεργασία - PRINCE

θα ηθελα να ρωτησω και κατι σχετικα με το ΠΩΣ να ταϊζω τα ψαρακια επειδη εχω 2 διαφορετικες τροφες, την Τροπικαλ και την Οσεαν Νουτρισιον....

Να τις ανακατεψω και να ριχνω στα ψαρια το μιξ Ή να ρίχνω την μια καθε μέρα εναλλάξ????

(Δία, επιτέλους άρχισαν να τρώνε κανονικά και να κάνουν περισσότερες βόλτες! ακομα δεν έχω καταλάβει αν τα πηγαίνουν καλά μεταξύ τους και ακόμα γιατί αντάλλαξαν φωλιές :) )

ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια ολους σας~!!!

φωτο απο το τους συγκατοικους.....μηπως και καταλαβετε κατι που δεν βλεπω εγω, να σχολιασετε τα χρωματα τους κτλ....(δεν ειναι πολυ καλες γιατι βιαζομουν και δεν ηταν και στα πιο ησυχα τους για να τα πετυχω, θα βγαλω αλλες με το τριποδο)

post-16645-1291937141_thumb.jpgpost-16645-1291937159_thumb.jpg

αυτο το χνουδι στον βραχο πανω που εχω...τι ειναι και σε τι οφειλεται? οι 2 κοκκινοι βραχοι το εχουν ενω οι πετρες οχι...

post-16645-1291937247_thumb.jpg

ευχαριστω για την μεχρι τωρα βοηθεια ολους σας~!!!

φωτο απο το τους συγκατοικους.....μηπως και καταλαβετε κατι που δεν βλεπω εγω, να σχολιασετε τα χρωματα τους κτλ....(δεν ειναι πολυ καλες γιατι βιαζομουν και δεν ηταν και στα πιο ησυχα τους για να τα πετυχω, θα βγαλω αλλες με το τριποδο)

post-16645-1291937141_thumb.jpgpost-16645-1291937159_thumb.jpg

αυτο το χνουδι στον βραχο πανω που εχω...τι ειναι και σε τι οφειλεται? οι 2 κοκκινοι βραχοι το εχουν ενω οι πετρες οχι...

post-16645-1291937247_thumb.jpg

Δώσε λιγο χρόνο ακόμα στα ψαράκια σου....

Αυτό το χνούδι μάλλον είναι άλγες!Αν είναι πορώδες οι πέτρες σου τοτε σε αυτές αναπτυσσονται πιο εύκολα, αλλιώς είναι πιθανό να είναι καποιος μυκητας.

Μια ποιο καθαρή φωτογραφία θα βοηθούσε περισσότερο.

Προεραιτικά ρίχτους ενα πλυσιματάκι.

Γεια σας και πάλι, έκανα καινουριες μετρήσεις....

ph=8 και κατι

kh=5

NO3=10 περιπου

NH4/NH3=0

έβγαλα και κάποιες καινούριες φωτό....

ο βράχος αυτός έχει ζωντανέψει :) είναι κακό??

post-16645-1292255956_thumb.jpg post-16645-1292255981_thumb.jpg

ακόμα, άρχισε να εμφανίζεται και καφέ άλγη στις πετρες..(?)

post-16645-1292256018_thumb.jpg

θυμάστε που σας είπα οτι το ένα από τα δυο αράζει συνέχεια πάνω δεξιά στο ενυδρείο? ιδου...ο άλλος πάει και το ενοχλεί αλλά σπάνια πάνε βόλτα....το παίζει δύσκολη???

post-16645-1292256037_thumb.jpg

σήμερα είδα και 3 ποοολύ μικρά σαλιγκαράκια να κάνουν βόλτες στο τζάμι...αυτό σημαίνει οτι θα αρχίσουν να τρώνε φυτά? πρέπει να βάλω μεγάλο σαλιγκάρι μέσα να τα φάει??

και τέλος, παρατήρησα ένα συννεφάκι με ασπράκια πάνω στο τζάμι κολλημένο, σαν μικροσκοπικό ζελεδάκι με πιτυρίδα και φοβήθηκα μήπως είναι αυγά από τα σαλιγκάρια και πήγα να τα βγάλω με το ξυράφι αλλά μετά σκέφτηκα μήπως υπάρχει περίπτωση να είναι αυγα ψαριών???

post-16645-1292255938_thumb.jpg

Εκτος του οτι ειναι νωρις,τα ψαρια αυτα δε γεννανε πανω στα τζαμια,αλλα στις φωλιες τους μεσα στις πετρες ;)

Εκτος του οτι ειναι νωρις,τα ψαρια αυτα δε γεννανε πανω στα τζαμια,αλλα στις φωλιες τους μεσα στις πετρες ;)

το ξερω, αλλα ενας φίλος που ήταν εδω το έριξε σαν ιδέα και μάλιστα αφού τα είχα ξεκολήσει με την ξύστρα και κολλησα....ε....και είπα να καλύψω και αυτό το ενδεχόμενο B)

σχετικα με τα σαλιγκαρια Δια τι κάνω???

είναι ποοολύ μικρά και δεν τα εντοπίζω εύκολα...είδα και κάτι τρυπούλες σε κάτι φύλλα στις βαλισνέριες.....θα ταν καλό να βάλω κανένα applesnail ή καποιο άλλο σαλίγκαρο που να τρώει τους...λαθρεπιβάτες????

είναι ποοολύ μικρά και δεν τα εντοπίζω εύκολα...είδα και κάτι τρυπούλες σε κάτι φύλλα στις βαλισνέριες.....θα ταν καλό να βάλω κανένα applesnail ή καποιο άλλο σαλίγκαρο που να τρώει τους...λαθρεπιβάτες????

Aν θελεις ριξε κανα δυο anentome helena

με το θεμα συμπεριφορας με την θυληκια (θεωρητικα παντα) που οπως στην φωτό αράζει σχεδόν συνέχεια πάνω δεξιά καμία παρατήρηση όντας εμπειρότερος???

με το θεμα συμπεριφορας με την θυληκια (θεωρητικα παντα) που οπως στην φωτό αράζει σχεδόν συνέχεια πάνω δεξιά καμία παρατήρηση όντας εμπειρότερος???

Αυτο δειχνει πως δεχεται πιεση,κυνηγητο ισως.

Παρακολουθα και πες μας

το είχα γράψει και νωρίτερα οτι ο "αρσενικος" την κυνηγάει αλλά όχι ιδιαίτερα επιθετικά.....συνήθως τριγυρνάει από κάτω της γύρω στα 20 με 30 εκατοστά πιο κάτω και τριγυρνάει και που και που της κάνει "εφόδους" αλλά χωρίς να διαπιστώνω δαγκώματα...όπως ακριβώς είναι στην φωτο....αυτές είναι οι θέσεις που παίρνουν στο ενυδρείο.....παίζει να φτάίει η μορφολογία του ενυδρείου??? θα έπρεπε να ανησυχώ μήπως την σκοτώσει??

τα σαλιγκαρακια τα κανονισα.εβγαλα 15 χτες με το χερι οποτε εριξα μεσα 4 ελενίτσες (anentome helena) σήμερα...λογικα θα κανουν δουλεια....

την άλγη πάνω στην πέτρα να την αφήσω να υπάρχει (δίνει ένα ζωντανό ύφος στο βράχο) ή πρέπει να την πλύνω??

οσο για την λάμπα Τ8 που θέλω να βάλω για "ανατολή/δύση" αλλά κυρίως για αισθητικούς λόγους, είχα δεί μια σείδα απο το φόρουμ με δείγματα φωτογραφιων για πολλές λάμπες και μου άρεσε το μπλε της HAGEN Marine Glo. Κάποιο μαγαζί μου πρότεινε την Sera deep blue ως οικονομικη...

έχει κανείς γνώμη πάνω σ'αυτο ή κάτι να προτείνει?? βοηθάνε καθόλου τα φυτά αυτες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...