Jump to content

Αλλαγή σύνθεσης Αφρικής και συνδυασμός φυτών

awaverider

Recommended Posts

• Απαντήσεις 88
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Κάποια πρόταση για Τανγκανικάκια που να "συμβιώνουν" με φυτα??

Στα Τανγκανίκα υπάρχουν ράτσες βυθού/μεσόυ/επιφανείας ? ? ?

Το ενυδρείο νομίζω πως είναι έτοιμο για Ψάρια.......θα ανεβάσω και φωτό αύριο να προτείνετε διορθώσεις !

Αυτά που μου αρέσουν είναι τα :

Neolamprologus Brichardi

Neolamprologus Pulcher

Tropheus Bemba

υπάρχει πρόβλημα αν συνδυάσω τα παραπάνω? είχα στο μυαλό μου 2-3 από το καθένα.....

Το ενυδρείο νομίζω πως είναι έτοιμο για Ψάρια.......θα ανεβάσω και φωτό αύριο να προτείνετε διορθώσεις !

Αυτά που μου αρέσουν είναι τα :

Neolamprologus Brichardi

Neolamprologus Pulcher

Tropheus Bemba

υπάρχει πρόβλημα αν συνδυάσω τα παραπάνω? είχα στο μυαλό μου 2-3 από το καθένα.....

τα πρωτα 2 πανε σε ζευγαρια.Και μην τα συνδυασεις.

Τα τροφεους χρειαζονται ομαδα,με 2-3 δεν κανεις τπτ.Και φυσικα ενα ευρυχωρο ενυδρειο με αρκετα λιτρα.300+ μινιμουμ. :thumbup:

Όπως στα είπε ο αγαπητός Δημήτριος. Στα 120 λίτρα ένα ζευγαράκι Neolamprologus Pulcher θα το ευχαριστηθείς σίγουρα.

Διάβασε εδώ για τα tropheus για να καταλάβεις γιατί μπαίνουν σε μεγάλες ομάδες και σε ενυδρεία 300+ λίτρα.

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=30086

:thumbup:

τα πρωτα 2 πανε σε ζευγαρια.Και μην τα συνδυασεις.

το εχω διαβασει το αρθρο που γραψατε παρακατω αλλα δεν εχω κατατοπιστει ως προς τα ειδη που μπορω να συνδυασω.

τα τροφεους επειτα και απο πμ του μαριου τα ξεχασα ηδη :thumbup:

μπριχαρντι και πουλχερ δεν πανε μαζι δηλαδη? αρα να διαλεξω ζευγαρια απο διαφορετικη ρατσα? ποια πρωτεινετε?

και τελος, στα 120 λιτρα μπορουν να μπουν 2 ζευγαρια? εχω ηδη διαμορφωσει κρυψωνες σε αντιθετα μερη στο ενυδρειο και πετροχωρισμα στη μεση σαν συνορο.

μπριχαρντι και πουλχερ δεν πανε μαζι δηλαδη? αρα να διαλεξω ζευγαρια απο διαφορετικη ρατσα? ποια πρωτεινετε?

Τα brichardi και τα pulcher είναι ψάρια της ίδιας οικογενείας και αν τα βάλεις μαζί θα υβριδίσουν.

Να το ρωτησω αλλιώς.....Με ποια προτεινετε να συνδυασω τα brichardi και με ποια τα pulcher ???

Για να καταλήξω στο τι να ψάξω.....ανυπομονω να βάλω κατοικους μεσα :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - awaverider

Να το ρωτησω αλλιώς.....Με ποια προτεινετε να συνδυασω τα brichardi και με ποια τα pulcher ???

Για να καταλήξω στο τι να ψάξω.....ανυπομονω να βάλω κατοικους μεσα :thumbup:

Στα 120 λίτρα και τα δύο είδη θα μπουν μόνα τους. Θα βάλεις δηλαδή ένα πιστοποιημένο ζευγάρι ή θα βάλεις 4,5 μικρά και μόλις ξεχωρίσει ζευγάρι, θα απομακρύνεις τα υπόλοιπα άμεσα.

Θα σου προτείνω κάτι διαφορετικό.

Ένα χαρέμι N.multifasciatus μαζί με ένα ζευγάρι julidochromis transcriptus. Κοχύλια από την μία πλευρά, πέτρες από την άλλη και θα χαρείς ωραίες συμπεριφορές από τα ψάρια σου.

ωραια τα N.multifasciatus .... αυτα δεν ταιριαζουν με ενα ζευγαρι pulcher η Lamprologines γενικοτερα???

τα juli δεν μου αρεσουν καθολου....

συγνωμη που σας πριζω αλλα το θεωρω σωστοτερο να γινει απο την αρχη σωστο ταιριασμα....

Τα ψάρια που ανήκουν στην ομάδα των Brichardi, όταν γεννήσουν δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο στο ενυδρείο, γιάυτό και μπαίνουν μόνα τους σε αυτά τα λίτρα.

στα julidochromis δεν εχω βρει ουτε ενα που να μου αρεσει :thumbup:

με βλεπω να βαζω μονο Brichardi ή Pulcher.... εχω δει όλο τον κατάλογο από το : http://www.cichlid-forum.com/profiles/index.php

αλλά τα τροφεους είναι απλησίαστα με τα λίτρα που έχω και τα μόνα άλλα που μου άρεσαν ήταν Lamprologines τα οποία είπαμε δεν συνδυάζονται μεταξύ τους και 1-2 Shell Dwellers....

Μήν απογοητεύεσαι :thumbup:

Το ενυδρείο σου είναι οτι πρέπει για μικρές Τανγκανίκες.

Βάζόντας brichardi ή daffodil στο ενυδρείο θα δεις πολλές συμπεριφορές.Σκέψου οτι όταν καταλήξεις σε ζευγάρι καποια στιγμή (θέλει υπομονή)θα δείς και αυτό:

Δεν νομίζω να υπάρχει μεγαλύτερη χαρα........

Επίσης μια άλλη καλη λύση είναι να βάλεις μόνο κοχυλόψαρα!Θα πρότεινα brevis ή occelatus!

Μια εξάδα για αρχη και μετα η αποικια θα μεγαλώσει μόνη της!! :thumbup:

Σε αυτο το set up δεν θα χρειαστεί να κάνεις τόσο υπομονή όσο στο παραπάνω....

εννοειται πως θα συμφωνησω μαζι σου πως δεν υπαρχει μεγαλυτερη χαρα και ικανοποιηση απο το να δεις το ενυδρειο να γεμιζει μωρα ! ! !

αλλα αυτο με το ζευγαρι μαλλον πρεπει να μου το διευκρινησετε περισσοτερο....εγω νομιζα πως ευθυς εξαρχης (2-3 μερες) δημιουργειται το ζευγαρι(οχι το ζευγαρωμα)....κατι τετοιο καταλαβα απο οσα διαβασα.

εσυ μου λες οτι θα παρω 4-5 ψαρια και το ζευγαρι θα καταλαβω ποιο ειναι οταν πια ζευγαρωσουν οποτε και τοτε θα βγαλω τα υπολοιπα ψαρια απο μεσα?

και τα brevis ειναι πολυ ωραια, τα ειχα σταμπαρει κι εγω αλλα οχι σαν τα brichardi ή pulcher....αλλα και το στησιμο που εχω κανει νομιζω ταιριαζει περισσοτερο στα lamprologines....(σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!)

εκανα μετρησεις σημερα....

ph: 8

kh: 7η σταγονα εγινε κιτρινο (1η μπλε, 5η πρασινο)

gh: ?? (1η ροζ, 2η κοκκινο, 4η καφε και επειτα μεχρι την 12η ακομα καφε αλλα πολυ σκουρο)

NO3: 10mg/L

περιμενω σχολια για τις μετρησεις γιατι δεν ξερω αν πρεπει να διορθωσω κατι λογω του οτι εχω βαλει φυτα και δεν εχω μεγαλη πειρα στα φυτα...ψαρακια δεν εχουν μπει ακομα αλλα ελπιζω σημερα η αυριο !

εκανα μετρησεις σημερα....

ph: 8

kh: 7η σταγονα εγινε κιτρινο (1η μπλε, 5η πρασινο)

gh: ?? (1η ροζ, 2η κοκκινο, 4η καφε και επειτα μεχρι την 12η ακομα καφε αλλα πολυ σκουρο)

NO3: 10mg/L

περιμενω σχολια για τις μετρησεις γιατι δεν ξερω αν πρεπει να διορθωσω κατι λογω του οτι εχω βαλει φυτα και δεν εχω μεγαλη πειρα στα φυτα...ψαρακια δεν εχουν μπει ακομα αλλα ελπιζω σημερα η αυριο !

Αρχικά να προσεξεις αμμωνία και νιτρωδη!

Το ph καλά είναι, σκληρότητες ανεβάζεις αργοτερα σταδιακά.

Όσον αφορά το ποτε θα δημιουργηθεί το ζευγάρι απο τα brichardi ή τα daffodil, δεν υπάρχει κατι σιγουρο να σου πω.Μπορει να συμβει σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα 1-2 βδομαδες μπορει σε λιγοτερο μπορει και σε μηνες.

Εξαρτάται απο πολλους παραγοντες, απο το αν τα ψάρια που θα παρεις εχουν ωριμάσει σεξουαλικά, αν εχουν τις κατάλληλες συνθήκες, αν νιώθουν ασφάλεια και άλλα...

Εμένα αυτο προσωπικά μου αρέσει.Ετσι ειναι το χομπυ.Κανεις υπομονή, παρατηρείς, βγαζεις τα συμπεράσματα σου.

Καλή συνέχεια! :thumbup:

μολις παρελαβα ενα ζευγαρακι μικρουλια Daffodil/Pulcher απο τον Δια! Σε ευχαριστω πολυ και ευχομαι να προσαρμοστουν πληρως στο καινουριο διαμερισμα....αν και το κοβω για βιλα γιατι ειναι ποοοοοοολυ μικρα μεσα στα 120 λιτρα :thumbup: προσ το παρον εχουν αραξει σε μια φωλια το καθενα και που και που κανουν καμια δειλη βολτα....

Δια θα βαλω και καμια φωτο μολις ξεθαρεψουν αυριο να πεις καμια γνωμη......

για τροφη εχω ενα κουτι small marine pellets Omega ONe σφραγισμενο. κανει??? και καθε ποτε ταιζω?

Να σου ζησουν,και μακαρι να ειναι ζευγαρι και να δεις πολλες γεννες.

Παρατηρησε συμπεριφορες να δουμε.

Εγω τα ταιζω νε την TANGANYIKA της TROPICAL

τα small marine pellets της Omega One κανουν η να παρω αλλες? επειδη την εχω ηδη αυτη ρωταω... και ταιζω μια φορα την μερα?

Αυτα ειναι για θαλασσινο.

Δεν γνωριζω ακριβως συστατικα και ποσοστα πρωτεινης.

Εγω δεν θα τα εδινα

Συμφωνώ με τον Στράτο. Παρακάτω σου γράφω τι δίνω εγώ σε Ν.Brichardi

1.Tanganyika (tropical)

2. Cichlid omni flakes (ocean nutrition)

3. Spirulina (ocean nutrition)

3 Mysis κατεψυγμένη (ocen nutrition)

H βάση είναι τα δυο πρώτα, ενώ τα άλλα δύο από μία φορά την εβδομάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...