awaverider 12 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Γεια σας! Σε 120 λτ έχω ένα Pseudotropheus zebra και πρόπερσι του είχα βάλει 4 Μαλαβιανούς συγκατοίκους αλλά άρχισε μια μάχη που κράτησε 2 μήνες μέχρι που ξέκανε και το τελευταίο. Πέρυσι το ίδιο σκοινικό. Δοκίμασα και του έβαλα 2 ίδια μπάς και ζευγαρώσουν και ηρεμήσει αλλά ενώ τον πρώτο μήνα όλα πήγαιναν καλά και έπαιζαν μια χαρά όλα μαζί, είχε φουσκώσει και το στόμα της μιας, ξαφνικά άρχισαν πάλι οι μάχες και μέσα σε λίγο καιρό έμεινε πάλι μόνος του. 1)στα μαγαζιά λένε οτι έχει μείνει μόνος αρκετό καιρό και έχει γίνει αρχηγός και δεν δέχεται άλλους.Ισχύει??? (Αν είναι έτσι, τότε με κρύα καρδιά μάλλον θα τον δώσω για να βάλω καινούρια φαμίλια από την αρχή.) 2) Αν τον δώσω ΄μάλλον θα γεμίσω το ενυδρείο με πολλά φυτά και θα βάλω ένα μικρό κοπαδάκι ή ένα ζευγάρι μέσα. Υπάρχουν αφρικάνες που να συμβιώνουν με φυτά?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Τα λιτρα και ο χωρος ειναι πολυ λιγα,και το ψαρι ειναι καιρο μονο του,οποτε δεν ανεχεται διεκδικητες του χωρου του, Καλυτερα να το αποχωριστεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 12 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 12 Νοεμβρίου 2010 αρα πρέπει να ψάξω για ανάδοχους γονείς.... και κατα συνέπεια πρέπει να ετοιμάσω το ενυδρείο για φυτά......που σημαίνει οτι ρίχνω το Ph στο 7 απο το 8 που είναι τώρα ή κάνει και το 8? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Δεν ξερω για τι φυτα μιλας,οποτε θα περιμενεις καποιον που ξερει να σου απαντησει Καλη συνεχεια απο μενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 12 Νοεμβρίου 2010 Author #5 Share 12 Νοεμβρίου 2010 σε ευχαριστώ Δία! Το πρόβλημά μου είναι αν υπάρχουν Αφρικάνες που να συμβιώνουν με φυτά γιατί δεν θέλω να ξαναγυρίσω σε τροπικά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 12 Νοεμβρίου 2010 Author #6 Share 12 Νοεμβρίου 2010 και ποιά φυτά μπορώ να χρησημοποιήσω?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 12 Νοεμβρίου 2010 (edited) Βαλισνεριες και ανουμπιες μπορεις να βαλεις. Έγινε επεξεργασία 13 Νοεμβρίου 2010 - Δίας Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 12 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Βαλισνέριες μου αρέσουν πολύ! ποια άλλα μπορώ να βάλω? Εχω μόνο άμμο μέσα στο ενυδρείο και απ'οτι διάβασα στο φόρουμ εδώ δεν χρειάζεται απαραίτητα υπόστρωμα...να τις βάλω μέσα όσο έχω ακόμα το ψάρι ή να το δώσω πρώτα? και πάλι σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Μπορείς να μας δώσεις ακριβείς διαστάσεις του ενυδρείου σου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 12 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 12 Νοεμβρίου 2010 (edited) 100 χ 0.30 χ 0.40 Παλιό από τα καρφούρ... και ποια λάμπα να πάρω συμπληρωματική? εχω μια sylvania 25watt (133 T8 λεει διπλα απο τα watt) όπότε μπορώ να προσθέσω άλλη μια ή και να αλλάξω αυτήν απλά γιατί δεν την έχω αλλάξει και ποτέ στα 5-6 χρονια Έγινε επεξεργασία 12 Νοεμβρίου 2010 - awaverider Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 12 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 12 Νοεμβρίου 2010 100 χ 0.30 χ 0.40 Παλιό από τα καρφούρ... και ποια λάμπα να πάρω συμπληρωματική? εχω μια sylvania 25watt (133 T8 λεει διπλα απο τα watt) όπότε μπορώ να προσθέσω άλλη μια ή και να αλλάξω αυτήν απλά γιατί δεν την έχω αλλάξει και ποτέ στα 5-6 χρονια Καλώς ήλθες και απο μένα στην Αφρική Σε αυτές τις διαστάσεις ενυδρείου να ξέρεις οτι δεν μπορείς να διατηρησείς ψάρια απο την Λίμνη Μαλάουι. Μπορείς να πάς σε ψαρια της λίμνης Τανγκανίκα.Κανε μια ανζήτηση ΕΔΩ Επίσης αφού θέλεις να βάλεις φυτακια στο ενυδρείο σου εχω να σου κάνω και μια πρόταση ακόμα.Ενα ζευγάρι από Kribensis Όσον αφορά τη λάμπα καλο θα είναι να την αλλάξεις μιας και την έχεις τοσο καιρο....αλλα να ξέρεις οτι στην Αφρική δεν εχουμε ιδιαιτερες απαιτησεις σε φωτισμό. Διαλεξε τα ψαρακια σου και μετα μιλαμε ξανα για αυτό Καλη συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 12 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Καλώς ήλθες και απο μένα στην Αφρική Σε αυτές τις διαστάσεις ενυδρείου να ξέρεις οτι δεν μπορείς να διατηρησείς ψάρια απο την Λίμνη Μαλάουι. Μπορείς να πάς σε ψαρια της λίμνης Τανγκανίκα.Κανε μια ανζήτηση ΕΔΩ Επίσης αφού θέλεις να βάλεις φυτακια στο ενυδρείο σου εχω να σου κάνω και μια πρόταση ακόμα.Ενα ζευγάρι από Kribensis Όσον αφορά τη λάμπα καλο θα είναι να την αλλάξεις μιας και την έχεις τοσο καιρο....αλλα να ξέρεις οτι στην Αφρική δεν εχουμε ιδιαιτερες απαιτησεις σε φωτισμό. Διαλεξε τα ψαρακια σου και μετα μιλαμε ξανα για αυτό Καλη συνέχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 14 Νοεμβρίου 2010 Author #13 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Σας ευχαριστω πολύ παιδιά για τις συμβουλές!!! πιανω το διαβασμα κι επανερχομαι!!! Τα kribensis δεν είναι άσχημα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 14 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Σας ευχαριστω πολύ παιδιά για τις συμβουλές!!! πιανω το διαβασμα κι επανερχομαι!!! Τα kribensis δεν είναι άσχημα! tanguanikan υπάρχουν στην αγορά αρκετά ή είναι δυσεύρετα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 14 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 14 Νοεμβρίου 2010 tanguanikan υπάρχουν στην αγορά αρκετά ή είναι δυσεύρετα? Τα κριμπ είναι από Αφρική αλλά όχι από Τανγκανίκα, ζουν σε ποτάμια με πολύ διαφορετικό νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 14 Νοεμβρίου 2010 #16 Share 14 Νοεμβρίου 2010 Τα κριμπ είναι από Αφρική αλλά όχι από Τανγκανίκα, ζουν σε ποτάμια με πολύ διαφορετικό νερό. Σωστα.Θελουν θερμοκρασια απο 23,5-26 C,και εχουν βρεθει σε περιοχες με pH απο 6-7.5,8 Παντως ψαρια απο Tanganyika γενικα υπαρχουν στα μαγαζια,και αν ψαχτει ο φιλος μας αρκετα,θα βρει και καποια ειδη οχι και πολυ συνηθισμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 22 Νοεμβρίου 2010 Author #17 Share 22 Νοεμβρίου 2010 (edited) Γεια σας και πάλι, διάβασα διάφορα σχετικά με φωτισμούς, φυτά κτλ.... Σημείωσα κάποια φυτά που μου άρεσαν και οι προδιαγραφές τους έγραφε οτι είναι ΄ΚΑΙ για σκληρό νερό και σχετικά εύκολα φυτά....Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το αν κάνυν για το ενυδρείο μου. Να σημειώσω οτι ήδη έχω ξεκινήσει μερικό μαλάκωμα του νερού με τύρφη, βράσιμο του νερού της βρύσης στις αλλαγές μου... το Ph τώρα βρίσκεται κάτω από 8, Νο3 = 0 και ΚH=4 (στην 4η σταγόνα εννοώ έγινε κίτρινο, δεν θυμάμα αυτή τη στιγμή πώς μετριέται).... αυτά λοιπόν είναι: Vallisneria java moss Echinodorus Blecheri Limnophila aquatica Ludwigia repens (rubin) Sagitaria subulata Lilaeopsis brasiliensis δεν έχω σκοπό να τα βάλω όλα μόνο κάποια από αυτά, ανάλογα τί θα βρώ... περιμένω γνώμες για να προχωρήσω σε αγορά...... Έγινε επεξεργασία 22 Νοεμβρίου 2010 - awaverider Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 22 Νοεμβρίου 2010 #18 Share 22 Νοεμβρίου 2010 Απο ψάρια κατέληξες???Τελικά θα βάλεις Kribensis??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 22 Νοεμβρίου 2010 Author #19 Share 22 Νοεμβρίου 2010 Kribensis δεν ξερω ακομα αν θα βαλω γιατι ειδα και καποια άλλα που μου άρεσαν περισσότερο και επειδή θα βάλω 3 μόνο, λόγω χώρου, θα καταλήξω σε ποιά μόλις τελειώσω με τα φυτά...πάντως για τανγκανίκα έχω προσανατολιστεί.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 23 Νοεμβρίου 2010 Author #20 Share 23 Νοεμβρίου 2010 τελικά τα παραπάνω φυτά είναι οκ για τανγκανικαν? η θα αρχισουν το κλάδεμα μόλις τα βάλω μέσα όπως έπαθα με τις Μαλάουι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 24 Νοεμβρίου 2010 Author #21 Share 24 Νοεμβρίου 2010 Το φίλτρο το αφήνω όπως είναι με άνθρακα και με σιποραξ τώρα που έβαλα φυτά μέσα?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 24 Νοεμβρίου 2010 #22 Share 24 Νοεμβρίου 2010 Εγω προσωπικα θα εβγαζα τον ανθρακα,και θα προσθετα περισσοτερο βιολογικο υλικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
DIMITRIOS 24 Νοεμβρίου 2010 #23 Share 24 Νοεμβρίου 2010 Εγω προσωπικα θα εβγαζα τον ανθρακα,και θα προσθετα περισσοτερο βιολογικο υλικο Ακριβως Link to comment Share on other sites More sharing options...
awaverider 24 Νοεμβρίου 2010 Author #24 Share 24 Νοεμβρίου 2010 μεσα στο φιλτρο δηλαδη αφηνω μονο σιποραξ και σφουγγαρι???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 24 Νοεμβρίου 2010 #25 Share 24 Νοεμβρίου 2010 μεσα στο φιλτρο δηλαδη αφηνω μονο σιποραξ και σφουγγαρι???? Ναι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος