Jump to content

Αφρικανοσχέδια

Crazy_Beaver

Recommended Posts

Έτοιμο το μικρό.Για πάρτε ένα μάτι!!!!!!!!

multiessetup1.jpg

Είναι ακόμα θολό βέβαια γιατί μόλις τελειωσα το στήσιμο!!!!

εχω μία ερώτηση γιατί η ροή του φίλτρου δεν είναι δυνατή και μάλον έχω κάνει πατατία επείδη δεν ξεναείχα εξωτερικό φίλτρο

Επείδή έχω εξωτερικό θερμοστάτη και οι σωλήνες ήταν αρκετά σκληρή και ο χόρος περιορισμένος τα έχω βάλει έτσι!Για να μπούν διαφορετικά π΄ρεπει να κόψο το πίσω ξύλο!

dsc041530.jpg

Μπορεί αυτό να επηρεάζει τη ροή ή αλλού είναι η πατατιά;μΕσα στο φίλτρο έχω μηχανικό μακαρόνη κάτω κάτω έναν από τους σφουγκαρουαλοβάμβακες από πάνω μετα siporax και άλλο ένα σφουγκαρουαλοβάμβακα πάνω πάνω!!!Για να το ξεκινήσψ γέμισα τον κάδο νερό , πάτησα 2-3 φορές τη χειροκίνητη τρόμπα που έχει και έβαλα στην πρίζα.Η ροή μου φαίνεται πολύ χαμηλή όμως ;):rasp::rasp:

Έγινε επεξεργασία - Crazy_Beaver

• Απαντήσεις 102
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ποσα λιτρα ονομαστικη ροη δινει το φίλτρο;Κακως εχεις τοσες καμπυλες το λαστιχο απο το φιλτρο εως το ενυδρειο.Προσεξε μηπως εχει διπλωσει καπου.Ισως να μπουκωσε το ενυδρειακο βαμβακι στο φιλτρο και σου κοβει τι ροη.( η θολουρα θα φυγει,αν θελεις να το επισπευσεις βαλε ενα εσωτερικο φιλτρο προσωρινα γεματο ενυδρειακο βαμβακι) ;)

Το φίλτρο έχει ονομαστική ροή χίλια λίτρα /ωρα οπότε σίγουρα κάτι πάει λάθος!Θα το ανοίξω σήμερα το απόγευμα που θα γυρίσω από την δουλεια να δώ τι γίνεται.Κάτι που σκέφτηκα είνια ότι το παραγέμισα μακαρόνι και ίσως τα καλαθάκια να μην πατάνε καλά το ένα με το άλλο.Υπάρχει περίπτωση αυτό να επηρεάζει την ροή.θα προσπάθήσω να περιορίσω τις καμύλες από το λάστιχο αλλά ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος και ο θερμαντήρας είναι τούμπανο.Βέβαια το λάστιχο δεν τσακίζει πουθενά και από την άλλη υποτίθεται ότι έχει μανομετρικό 1,8 μέτρα, μια καμπύλη το πείραξε;

Ορίστε και μία φώτο από σήμερα το πρψί που ξεθόλωσε λίγο!Ελπίζω να κατοικηθεί σύντομα γιατί πολύ καιρό έμεινα χωρίς ενυδρείο!

multiessetup2.jpg

Αν τα καλαθακια ειναι παραγεμισμενα,τοτε το πλεον πιθανο ειναι να εμποδιζαν το κλεισωμο του φιλτρου.Θα μου ακουγοταν πιο λογικο να ειχες καποια διαρροη απο το φιλτρο.Ανοιξε το και τσεκαρε την κατασταση του.Καθαρισε και την κεφαλι του οσο μπορεις. ;)

Αν τα καλαθακια ειναι παραγεμισμενα,τοτε το πλεον πιθανο ειναι να εμποδιζαν το κλεισωμο του φιλτρου.Θα μου ακουγοταν πιο λογικο να ειχες καποια διαρροη απο το φιλτρο.Ανοιξε το και τσεκαρε την κατασταση του.Καθαρισε και την κεφαλι του οσο μπορεις. ;)

Το φίλτρο μια χαρά έκλισε και δεν έχει διαροή απλά πιέζοντας την κεφαλή προς τα κάτω όταν το σκέφτηκα μετέπειτα ίσων και να πίσε λίγο τα καλαθάκια.και η σκέψη μου έιναι η εξής αν τα τοιχώματα από τα καλαθάκια δεν έχουν πατήσει καλά σημαίνει ότι και το κανάλι που κατεβάζει το νερό κάτω θα έχει κενά.Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μείωση ροης;

Το φίλτρο μια χαρά έκλισε και δεν έχει διαροή απλά πιέζοντας την κεφαλή προς τα κάτω όταν το σκέφτηκα μετέπειτα ίσων και να πίσε λίγο τα καλαθάκια.και η σκέψη μου έιναι η εξής αν τα τοιχώματα από τα καλαθάκια δεν έχουν πατήσει καλά σημαίνει ότι και το κανάλι που κατεβάζει το νερό κάτω θα έχει κενά.Αυτό μπορεί να δημιουργήσει μείωση ροης;

δεν νομίζω πως υπάρχει τέτοιο θέμα από την στιγμή που το σύστημα είναι στεγανό...

αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι μήπως είναι "τιγκαρισμένα" τα καλαθάκια από υλικό. Δοκίμασε να αφαιρέσεις λίγο από το ενυδρειακό βαμβάκι.

Λοιπόν στο θέμα του φίλτρου θα επανέλθω το απόγευμα.Στην φώτο απου ακολουθεί βλέπεται τις τροφές που έχω στα χέρια μου αυτή την στιγμή.

dsc04148to.jpg

Καλύπτουν τις ανάγες μου για τα μούλτι και για τα mbuna που σκοπεύω να αποκτήσω;Για τα mbuna νομίζω πως έχω καταλήξει σε yellow lab-acei white top-maingano αρκεί να τα βρώ φυσικά.θα ήθελα όποιος έχει όρεξη να προτείνει ένα διατροφολόγιο βασισμένο σε αυτές τις τροφές για τα 2 τανκσ ξεχωριστά και ενοείτε να προτείνει αν θέλει στην σύνθεσή του και κάποια άλλη τροφή που θεωρεί οτι χρειάζεται για να είναι η διατροφή πιο ολοκληρωμένη.Έχω σκοπό να ταίζω 2 φορές την ημέρα λίγο μετά το άναμα των φώτων και λίγο πρίν το σβήσιμο.

Καλημέρα κύριοι

Το σωλήνα στο φίλτρο κατάφερα να τον κάνω να πηγαίνει ευθεία προς τα πάνω βγάζοντας τον θερμαντηρα έξω από το ντουλαπάκι αλλά η ροή και πάλι μου φαίνεται λίγη.Ήμουν από τους πιο θερμούς υποστηρηκτές των sun sun αλλά μου φέναιται θα ταχθώ εναντίον.Αποκλείεται αυτή η ροή να είναι 1000λίτρα την ώρα.Εκτός αν έχουν ποιο χονδρό σωλήνα από άλλα φίλτρα και η κυκλοφορία είναι η ίδια αλλά αυτό που βλέπεις στο σπραυ μπαρ να βγαίνει σε μπερδεύει.

Ορίστε και ένα βίδεον από τον συ σωλιν

Καλημέρα κύριοι

Το σωλήνα στο φίλτρο κατάφερα να τον κάνω να πηγαίνει ευθεία προς τα πάνω βγάζοντας τον θερμαντηρα έξω από το ντουλαπάκι αλλά η ροή και πάλι μου φαίνεται λίγη.Ήμουν από τους πιο θερμούς υποστηρηκτές των sun sun αλλά μου φέναιται θα ταχθώ εναντίον.Αποκλείεται αυτή η ροή να είναι 1000λίτρα την ώρα.Εκτός αν έχουν ποιο χονδρό σωλήνα από άλλα φίλτρα και η κυκλοφορία είναι η ίδια αλλά αυτό που βλέπεις στο σπραυ μπαρ να βγαίνει σε μπερδεύει.

Ορίστε και ένα βίδεον από τον συ σωλιν

Τι αλλο περιμενες περισσοτερο;

Εγω καλη τη βλεπω τη ροη

;)

Είπα οτι δεν έχω χρησιμοποιήσει εξ.φίλτρο και δεν ξέρω απλά για χίλια λίτρα μου φάνηκε λίγη .Τώρα αν εσύ με την εμπειρία σου την βλέπεις καλή να πώ εγώ όχι σε ανθρωπο που το κατέχει παρπάνω από εμένα προφανώς και έχουμε και το ίδιο επίθετο!!!!!

Είπα οτι δεν έχω χρησιμοποιήσει εξ.φίλτρο και δεν ξέρω απλά για χίλια λίτρα μου φάνηκε λίγη .Τώρα αν εσύ με την εμπειρία σου την βλέπεις καλή να πώ εγώ όχι σε ανθρωπο που το κατέχει παρπάνω από εμένα προφανώς και έχουμε και το ίδιο επίθετο!!!!!

Σου ζητω συγνωμη αν φανηκε αποτομη η καπως η απαντηση μου.Δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου.

Δεν θελω να το παιξω εμπειρος........ισα ισα,κι εγω μαθαινω ακομα.

Να επανελθουμε στη ροη,μπορει να λεει το φιλτρο 100 λιτρα την ωρα,αλλα μειωνεται λιγο,λογω των βιολογικων υλικων.Εγω οπως το βλεπω,θεωρω πως ειναι οκ.

Απο που εισαι;

Σου ζητω συγνωμη αν φανηκε αποτομη η καπως η απαντηση μου.Δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου.

Δεν θελω να το παιξω εμπειρος........ισα ισα,κι εγω μαθαινω ακομα.

Να επανελθουμε στη ροη,μπορει να λεει το φιλτρο 100 λιτρα την ωρα,αλλα μειωνεται λιγο,λογω των βιολογικων υλικων.Εγω οπως το βλεπω,θεωρω πως ειναι οκ.

Απο που εισαι;

Μα δεν το είπα επειδή προσβλήθηκα.Ίσα ισα για να είσαι συντονιστής εδω μέσα κάτι παραπάνω θα ξέρεις από μέσα.Καταγωγή έχω από ορεινή ναυπακτία!Απο όσο ξέρω υπάρχουμε από ναύπακτο, από κόρινθο και από τρίπολη.Εσύ από που;

Ρε παιδιά το ψυκτικό να το βάλω με δική του αντλία ή να το συνδέσω στην έξοδο του φίλτρου!Τι λέτε και γιατί;

Ρε παιδιά το ψυκτικό να το βάλο με δική του αντλία ή να το συνδέσω στην έξοδο του φίλτρου!Τι λέτε και γιατί;

Συνήθως το ψυκτικό το συνδέουμε σε ένα φίλτρο με "αργη" ροη για να προλαβαίνει να κρυώνει το νερο....

Ποιο ψυκτικό έχεις?

TECO TR10Αν το βάλω σε φίλτρο θα μπεί σε sun sun 1000ari Διαφορετικά με κυκλοφορητή δικό του.Στο manual συνηστά ροή 180gph - 600gph άρα κλά είναι το χιλιάρι.Εκτοας αν αυτά που λέιε απέχουν από την πφραγματικότητα και η εμπειρία κάποιον έχει δείξει άλλα για τηνβελτιστη λειτουργεία!

Για κοίτα λίγο και εδώ http://www.paraquatics.co.uk/en-gb/dept_78.html

:thumbup:

Έγινε επεξεργασία - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Για κοίτα λίγο και εδώ http://www.paraquatics.co.uk/en-gb/dept_78.html

:thumbup:

Μάλιστα.Περίεργο!Νομίζω αποφάσισα να το βάλω με δική του αντίλα να ξεμπερδεύω.Το περίεργο είναι ότι εδώ

tecoUS λει

TR10, TR15, TR20 180gph - 600gph

ρε παίδες εχω βρει το coral sand που φαίνεται στις φωτό πιο κάτω και το παλικάρι μου λέει ότι έχει 1 μμ κοκομετρία.Δεν φαίνεται για πιο μεγάλο όμως :thumbup::thumbup::bigemo_harabe_net-117:

http://img11.imageshack.us/gal.php?g=imgp8856n.jpg

λουκα 0-1mm ειναι η αμμος που πηραμε αυτο ειναι πολυ παραπανω απο 3mm+

Έγινε επεξεργασία - WORM26

λουκα 0-1mm ειναι η αμμος που πηραμε αυτο ειναι πολυ παραπανω απο 3mm+

Αυτό λέω και εγώ αλλά επειδήεπέμεινε το παλικάρι που την πουλάει είπα να πάρω και καμιά άλλη γνώμη!

Λοιπόν πάμε για ένα update

Σήμερα έκανα τα τελευταία μαζεματάκια στο έπιπλο του μικρού και το μόνο που μένει τώρα είναι είναι να βρούμε ψαράκια και να μπεί και το εσωτερικό που δουλεύει σε έναν κουβά με siporax κρατώντας την βιoλογία για το μπόλι.

ορίστε και μία φώτο με το moonlight!!!!

dsc04178l.jpg

• 3 weeks later...

Το ένα από τα 2 σχέδια λοιπόν έφτασε στο τέλος από κατασκευαστικής πλευράς .Πρώτη παρουσίαση Εδώ

• 2 weeks later...

Μέτα από αρκετό καιρό επιτέλους ήρθε η ώρα να ξαναποστάρω σε αυτό το θέμα!

Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν σας ζητώ την γνώμη σας για το στήσιμο!Από σπηλιές νομίζω έχει αρκετές και οι πέτρες έχουν κολληθεί με σιλικόνη!

dsc04284x.jpg

dsc04283n.jpg

dsc04282l.jpg

dsc04281i.jpg

dsc04279f.jpg

Για το σχημα του ενυδρειου,το στησιμο ειναι μια χαρα κατα τη γνωμη μου.

Στην τελευταια φωτο,την πετρα που εχεις μπροστα βγαλε τη,ωστε να υπαρχει ξεφωτο :P

Για το σχημα του ενυδρειου,το στησιμο ειναι μια χαρα κατα τη γνωμη μου.

Στην τελευταια φωτο,την πετρα που εχεις μπροστα βγαλε τη,ωστε να υπαρχει ξεφωτο :P

Έλεγα να την βάλω και έτσι όπως την σκεπάσει η άμμος να χωρίζει την παραλία σε 2 κομμάτια!Αλλά αν λές ότι δεν υπάρχει λόγος ΟΚ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...