Crazy_Beaver 12 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Φίλοι μου καλημέρα σας !Δημιουργό αυτό το θρεντ για να μιλήσουμε για τα μελοντικά σχέδια μου να μου πείτε τις απόψεις σας και για να κάνω διάφορες γένικές ερωτήσεις κάθε φορά ωστε να μην ανοίγω ξεχωριστό θέμα κάθε φορά και τελικώς να γίνει μία συγκεντρωτική παρουσίαση που θα αναφέρει τα πάντα. Το σχέδιο λοιπόν είναι το υπάρχον ενυδύο ένα σχεδόν 100 λιτρα μικτά να γίνει species tank με multies και εν συνεχεία να αγοραστει ενα JUWEL Trigon 350 το οποίο θα γίνει mbuna me 3-4 είδη.ΘΑ τα δούμε στην πορεία αυτά. Το μικρό άδειασε χθες και θα καθαριστεί σήμερα. Έχω αγοράσει και κάποια ξύλα για να κάνω κάποιες μετατροπές στο έπιπλο τις οποίες θα παρουσιάσω στην τελική παρουσίαση. Ο καθαρισμός θα γίνει με Aquaforte και πολύ καλό ξέπλημα στην συνέχεια. Το ΣΚ θα πάω στο κτήμα του παππού να βοηθήσω με τις ελιές και να αρχίσω και αναζήτηση πέτρας αν βρώ κάτι που μου αρέσει. Τέλος σκέφτομαι να κάνω κάτι τέτοιο http://www.plantedtank.net/forums/di...-past-diy.html με κάποιες παραλαγές για να διατηρώ τον βυθό καθαρό και στα 2 tanks.Σήμερα μετά την δουλειά λέω να πάω για ψώνια PVC ώστε πρίν καταλήξω στο τελικό στήσιμο να κάνω κανα πείραμα να δώ τι αποτελέσματα θα έχω στο μικρό τώρα που θα το έχω άδειο και εύκαιρο! H χρησιμότητα που βλέπω είναι η κυκλοφορία νερού σε όλη την επιφάνεια του ενυδρείου(ακόμα και ανάμεσα στις πέτρες για το mbuna) με ροή προς τα πάνω.η ροή παρασέρνει μαζί της όλες τις ακαθαρσίες των ψαριών με αποτέλεσμα έναν καθαρό βυθό αφού αυτές θα αιωρούνται και θα τις ρουφά το φίλτρο. Ακόμα το νερό περνόντας μέσα από την άμμο λογικά υπόκειτε σε μία ακόμα φίλτρανση ( ή τυπου φίλτρανση)Το φίλτρο που θα χησιμοποιηθεί στο μικρό είναι ένα sun sun 1000l/h. Το αν θα έχει καλά η όχι αποτελέσματα θα το δούμε! Έψαξα σε Practiker και LEroy Merlin και ο ποιο μικρός σωλήνας που βρήκα ήταν 32 χιλιοστα.Τώρα θέλω να δώ σε κανα κατάστημα με είδη κήπου μήπως βρούμε κάτι μικρότερο διαφορετικά θα εγκαταληφθεί η ιδέα και το πείραμα! Μέχρι στιγμής αυτά.Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλα πολλά.:lol!: Ακούω σχόλια και προτάσεις!!! __________________ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Καλως ηρθες φιλε μου στην Αφρικη Για σωληνες που ζητας ριξε μια ματια εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 13 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 13 Νοεμβρίου 2010 Καλως ηρθες φιλε μου στην Αφρικη Για σωληνες που ζητας ριξε μια ματια εδω Ευχαριστώ!ΘΑ το τσεκάρω!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #4 Share 15 Νοεμβρίου 2010 (edited) Καλησπέρα συμφορουμήτες . Η πορεία έχει ως εξής.Το προτζεκτ με το φίλτρο άμμου μάλλον εγκαταλείπεται γιατί έχω αρκετές δυσκολίες στο να συγκεντρώσω τα υλικά. Θα πέξω με κάποιο κυκλοφορητή αν έχω κάποιο θέμα!! Από το κτήμα μάζεψα ένα τελάρο πέτρες (πρέπει να είναι γύρο στα 50 κιλά πέτρα) διάφορα μεγέθη και θα ακολουθήσουν άλλα 3.Αν χρειαστεί και περισσότερες.Έκανα το τεστ με το ακουαφόρτε και είναι ασβεστολιθηκές και νομίζω με λίγη φαντασία και την βοήθεια της άλγης θα το κάνουμε το βιοτοπικό!!! Θα βάλω ένα δείγμα σ ελίγο γιατί δεν έχω λογαριασμο στο imageshack να μου πείτε την γνώμη σας. Αύριο αν βρώ χρόνο θα μπεί η παραγκελία για το trigon.Λέω να το πάρω από την κηφησιά για να επωφεληθώ τις προσφοράς.Αν γνωρίζεται καμια καλύτερη περίπτωσση θα το εκτιμίσω. Το μικρό καθαρίστηκε αλλά δεν είμαι τελείως ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα(έμειναν πολλά στίγματα πάνω από άλατα )αργησα να το στεγνώσω? ΄Τωρα δουλέυω σε κάτι μετατροπές στο έπιπλο που θα τις παρουσιάσω αργότερα αλλά γενικά πάμε με αργά βήματα γιατι με δουλεία τις καθημερινές και ελιές το ΣΚ είμαι ζόμπι!!! Τέλος θα ήθελα την βοήθειά σας για την ψαροσύνθεση του trigon!!!Έχω δεί άπειρες συνθέσεις και έχω ένα σχέδιο στο μυαλλό μου αλλά η γνώμη σας πάντα μετράει πρίν αρχίσω το ψάξιμο!!! Νομίζω δεν ξέχασα κάτι, τα σχόλια σας πολύτιμα όποτε κάντε τα για όλα!!! Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2010 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Γιατι αποφασισες Trigon; Εχεις θεμα χωρου; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #6 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Δύστηχώς ναι!Μόνο μια γωνία έχω κενή!! και δεν λέει να ξυλώνω έπιπλα!!Πιστεύω όμως ότι θα κάνουμε δουλεία μιας και έχει αρκετό βάθος και σκέφτομαι να φτιάξω μία πλαγιά και να αφήσω χώρο μπροστά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα συμφορουμήτες . Η πορεία έχει ως εξής.Το προτζεκτ με το φίλτρο άμμου μάλλον εγκαταλείπεται γιατί έχω αρκετές δυσκολίες στο να συγκεντρώσω τα υλικά. Θα πέξω με κάποιο κυκλοφορητή αν έχω κάποιο θέμα!! Tι υλικα ψαχνεις να βρεις μηπως μπορουμε να βοηθησουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 15 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Μου αρέσει που δεν βιάζεσαι και πας με αργά και σταθερά βηματα για να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου! Όσον αφορα της πέτρες μπορείς να επιλέξεις όποιες σου αρέσουν.....καλύτερα αποτελέσματα στις σκληρότητες του νερού θα πετυχεις με χρηση νεκρου αραγωνίτη στο βυθό!Εσυ διαλέγεις. Καλύτερα να μας πέις τις δικές σου επιλογές για ψαρια και να προσαρμόσουμε την συζήτηση στα δικά σου "θέλω". Όπως λες και εσυ η επιλογές είναι αρκετές..... Καλή συνέχεια εύχομαι....αναμένουμε τις εξελίξεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #9 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Tι υλικα ψαχνεις να βρεις μηπως μπορουμε να βοηθησουμε Κοίτα το λίνκ στο πρώτο πόστ να καταλάβεις Μου αρέσει που δεν βιάζεσαι και πας με αργά και σταθερά βηματα για να πραγματοποιήσεις τα σχέδια σου! Όσον αφορα της πέτρες μπορείς να επιλέξεις όποιες σου αρέσουν.....καλύτερα αποτελέσματα στις σκληρότητες του νερού θα πετυχεις με χρηση νεκρου αραγωνίτη στο βυθό!Εσυ διαλέγεις. Καλύτερα να μας πέις τις δικές σου επιλογές για ψαρια και να προσαρμόσουμε την συζήτηση στα δικά σου "θέλω". Όπως λες και εσυ η επιλογές είναι αρκετές..... Καλή συνέχεια εύχομαι....αναμένουμε τις εξελίξεις Το καλύτερο που έμαθα από τις ατέλειωτες ώρες διαβάσματος και την αποτυχία του πρώτου μου είναι ότι μόνο τα κακά πράγματα γίνονται γρήγορα σε αυτό το χόμπι. Έτσι σκέφτομαι , ξανασκέφτομαι και αφού το ξανασκεφτώ λίγο καταλήγω μετά από σκέψη σε ένα σχέδιο στο μυαλό μοθ προσπάθόντας να μήν βρεθώ προεκπλήξεων! Όσο για την ψαροσύνθεση πέιτε την ιδανική για την γνώμη σας και αν μπορείτε δικαιολογήδτε την επιλογή σας για να βοηθήσετε και εμένα! Δεν λέω τίποτα εγώ για να μην επηρεαστεί η δική σας άποψη!!!!Έγω αυτό που θέλω είναι χρώμακίνηση και ενδιαφέρον συμπεριφορές.Αυτό το έχουν λίγο πολύ όλες οι αφρικάνες!!!!! ακούω λοιπόν Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 15 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Πιστευω οτι θα σε περιορισει το συγκεκριμενο στυλ ενυδρειου για 3 η 4 ειδη που αναφερεις οτι θελεις να βαλεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Κοίτα το λίνκ στο πρώτο πόστ να καταλάβεις Oops! This link appears to be broken. αυτο μου βγαζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 15 Νοεμβρίου 2010 λοιπον γωνιες θες ταφ θες σωληνες ψιλοπραματα και ευκολα να βρεθουν http://www.eurodrip.gr/client_files/Eurodr...e/BA/index.html κοιτα σελιδα 4-5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #13 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Πιστευω οτι θα σε περιορισει το συγκεκριμενο στυλ ενυδρειου για 3 η 4 ειδη που αναφερεις οτι θελεις να βαλεις Έχει 1.20 μήκος.Με 4 χαρέμια θα είμουν τρισευτυχισμένος αλλάμου την κόψανε την φόρα αμέσως μόλις το είπα πρώτη φορά!!!!!!!!Αν γίνεται όμως θα κάνω μπάρμπεκιου και είστε όλοι καλεσμένοι μόλις στηθεί!# πάλι είναι δύσκολο δλδ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 15 Νοεμβρίου 2010 #14 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Θα συμφωνήσω με τους φίλους παραπάνω. Το συγκεκριμένο ενυδρείο δεν θα σε βοηθήσει ειδικά για 4 χαρέμια. Θα σου πρότεινα να μην βιαστείς και να εξαντλήσεις τις πιθανότητες για ένα ορθογώνιο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #15 Share 15 Νοεμβρίου 2010 λοιπον γωνιες θες ταφ θες σωληνες ψιλοπραματα και ευκολα να βρεθουν http://www.eurodrip.gr/client_files/Eurodr...e/BA/index.html κοιτα σελιδα 4-5 Δες εδώ http://www.barrreport.com/showthread.php/5...O2-under-gravel Αυτό που μου έδειξες μου κάνει αλλά είναι ατ οινόφυτα.Όχι πολύ μακριά αλλά ούτε και κοντά! Βέβαια πάνω που το πήρα απόφαση με ξαναβάζεις σε σκέψεις να συνεχίσω το ψάξιμο. practiker leroy merlin ο πιο μικρός που βρήκα ήταν Φ33 που είνια αρκετα χοντρό και μετά στα μαγαζιά με κηπευτικά που βρήκα μόνο εύκαμπτους! Θα παρατείνω ακόμα λίγο την υπομονή μου και θα ξανακοιτάξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #16 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Θα συμφωνήσω με τους φίλους παραπάνω. Το συγκεκριμένο ενυδρείο δεν θα σε βοηθήσει ειδικά για 4 χαρέμια. Θα σου πρότεινα να μην βιαστείς και να εξαντλήσεις τις πιθανότητες για ένα ορθογώνιο ενυδρείο. Παιδιά δεν υπάρχει χόρος.Δλδ θεωρείτε ότι ένα rio 300 δίνει περισσότερες επιλογές; Αν πάμε μετά στο ριο 440 ή στο vision 450 φτάνουμε το 1,5 μ που σίγουρα δεν υπάρχει χόρος μέσα στο σπίτι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRINCE 15 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 15 Νοεμβρίου 2010 (edited) Έχει 1.20 μήκος.Με 4 χαρέμια θα είμουν τρισευτυχισμένος αλλάμου την κόψανε την φόρα αμέσως μόλις το είπα πρώτη φορά!!!!!!!!Αν γίνεται όμως θα κάνω μπάρμπεκιου και είστε όλοι καλεσμένοι μόλις στηθεί!# πάλι είναι δύσκολο δλδ; Θα συμφωνήσω και έγω με τα λεγόμενα των υπολλοίπων για την δυσκολία που υπάρχει, στο να βάλεις 4 χαρέμια στο συγκεκριμένο ενυδρείο.....δυστηχώς δεν είναι λειτουργικό! Απο την άλλη όμως γινεται ενα εξαιρετικό species tank! Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2010 - PRINCE Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 15 Νοεμβρίου 2010 #18 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Παιδιά δεν υπάρχει χόρος.Δλδ θεωρείτε ότι ένα rio 300 δίνει περισσότερες επιλογές; Αν πάμε μετά στο ριο 440 ή στο vision 450 φτάνουμε το 1,5 μ που σίγουρα δεν υπάρχει χόρος μέσα στο σπίτι! Σαφώς με το rio300 θα έχεις περισσότερες επιλογές. Τι ψάρια σκέφτεσαι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #19 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Θα συμφωνήσω και έγω με τα λεγόμενα των υπολλοίπων για το δυσκολία που υπάρχει στο να βάλεις 4 χαρέμια στο συγκεκριμένο ενυδρείο.....δυστηχώς δεν είναι λειτουργικό! Απο την άλλη όμως γινεται ενα εξαιρετικό species tank! Όχι και 350 λίτρα spiecies tank!!!!!!Πολύ οραίαο θα γινόταν άλλα δεν μου πάει.3 χαρέμια δεν τα πέρνει δλδ;Θα τρελαθώ βραδιατικά!Είναι που τα είχα σκεφτει και ξανασκεφτεί !!!!!!!Αχ δεν θα κοιμηθώ απόψε!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Νοεμβρίου 2010 #20 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Δες εδώ http://www.barrreport.com/showthread.php/5...O2-under-gravel Αυτό που μου έδειξες μου κάνει αλλά είναι ατ οινόφυτα.Όχι πολύ μακριά αλλά ούτε και κοντά! Βέβαια πάνω που το πήρα απόφαση με ξαναβάζεις σε σκέψεις να συνεχίσω το ψάξιμο. practiker leroy merlin ο πιο μικρός που βρήκα ήταν Φ33 που είνια αρκετα χοντρό και μετά στα μαγαζιά με κηπευτικά που βρήκα μόνο εύκαμπτους! Θα παρατείνω ακόμα λίγο την υπομονή μου και θα ξανακοιτάξω. σε οποιοδηποτε καταστημα με υδραυλικα να πας θα βρεις γωνιες και ταφ δεν ειναι κατι σπανιο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 15 Νοεμβρίου 2010 #21 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Δεν είναι καλή ιδέα να φτιάξεις την οποιαδήποτε κατασκευή μέσα στον βυθό, γιατί μην ξεχνάς οι Αφρικανές σου θα σκάψουν παντού και σε βάθος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #22 Share 15 Νοεμβρίου 2010 (edited) Μία από τις συνθέσεις που έχω στο μυαλό μου και μου αρέσει Labidochromis caeruleus Melanochromis Cyaneorhabdos "Maingano" Pseudotropheus socolofi μετά Labidochromis caeruleus Melanochromis Cyaneorhabdos "Maingano" Pseudotropheus sp. Acei ή Labidochromis caeruleus Melanochromis Cyaneorhabdos "Maingano" Metriaclima greshakei (Albino) και ακόμα μου αρέσουν Labidochromis sp. "Mbamba" Pseudotropheus elongatus Hai Reef "Jewel Spot" Pseudotropheus acei "ngara" Pseudotropheus crabro Pseudotropheus sp.( elongatus Juwel Spot) Από τα παραπάνω δεν ξέρω τι μπορώ να βρώ σίγουρα κάποια πό αυτά είναι πολύ πιο έυκολο να βρεθούν μιας και υπάρχουν σε ένα στα δυο ενυδρεία.Αν έχετε να προτείνεται μία σύνθεση που να περιέχει κάτι από τα παραπάνω ή και κάτι δικό σας είμαι όλος μάτια και αυτια! --------------- Να προσθέσω και τα Pseudotropheus Saulosi που μου αρέσουν Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2010 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #23 Share 15 Νοεμβρίου 2010 (edited) σε οποιοδηποτε καταστημα με υδραυλικα να πας θα βρεις γωνιες και ταφ δεν ειναι κατι σπανιο Και εγώ έτσι νόμιζα άλλα έλα που δεν χρησιμοποιούν συχνά μικρά μεγέθη (μικρότερα το Φ33, που είναι ο σωλήνα που συνήθως κατεβάζει νερό από το καζανάκι σας για να έχετε οπτική) και δεν έχουν. Όλο κάτι ευκαμπτα και σιδερένια χάλκινα μου δείχνανε! Έγινε επεξεργασία 15 Νοεμβρίου 2010 - Crazy_Beaver Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 15 Νοεμβρίου 2010 #24 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Και εγώ έτσι νόμιζα άλλα έλλα που δεν χρησιμοποιούν συχνά μικρά μεγέθη (μικρότερα το Φ33, που είναι ο σωλήνα που συνήθως κατεβάζει νερό από το ζανάκι σας για να έχετε οπτική) και δεν έχουν. Όλο κάτι ευκαμπτα και σιδερένια χάλκινα μου δείχνανε! σε ποια περιοχη εισαι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 15 Νοεμβρίου 2010 Author #25 Share 15 Νοεμβρίου 2010 Δεν είναι καλή ιδέα να φτιάξεις την οποιαδήποτε κατασκευή μέσα στον βυθό, γιατί μην ξεχνάς οι Αφρικανές σου θα σκάψουν παντού και σε βάθος. Σκεφτόμουν να μπει κάτω κάτω και στα κενά που μένουν ανάμεσα να μπεί dow.Όδες πιθανότητες έχει να φανεί το dow άλλες τόσες θα έχει και ο σωλήνας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος