bababrilios 10 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 10 Νοεμβρίου 2010 Τι έχουμε εδώ τώρα….. ένα προβληματισμό. Έκανα μια έρευνα για το νέο reef που είναι υπό κατασκευή και δεν είμαι σίγουρος για την επιλογή που ΘΑ κάνω Σας λέω διαστάσεις ενυδρείου 170χ60χ60 (170 δεν είναι το ύψος ) ΤΖΑΜΙ Από την μια , Σταθερή αξία , δεν χαράζει εύκολα, βρίσκουμε και clear . Τώρα από την άλλη, πολλή μεγάλο βάρος, το κολας μεσα στο σπιτι και οταν φυγεις το βαζεις σε κουβαδες και το περνεις μαζι σου(βλέπε τι έπαθε η salamandra μας), κόλες στις ενώσεις και σε μια αστοχία στη διάμετρο τις τρυπάς υπερχείλισης την παντρεύεσαι και πας για extra durso diy ( βλέπε τι έπαθε ο amoralex) ΠΛΕΞΙΓΚΛΑΣ Αυτό έχει ένα θεματακι με τις γρατζουνιές αλλά …… είναι πολλή ελαφρύ δεν έχουμε κόλες στις γωνίες και το ποιο σημαντικό το προτιμάει η γυναίκα μου Να σημειώσω εδώ ότι το κόστος και στα δυο είναι στα ιδία επίπεδα 550€ εως 650€ οποτε αυτό δεν με απασχολεί. Δεν θα σας πω που έχω ποιο πολύ κλήση εγώ , θέλω απλά την εμπειρία σας και λέω την εμπειρία σας και όχι την θεωρία σας (γιατί και γω ακόμα στη θεωρία είμαι και έχω αρκετή) ΥΓ: Για την όλη κατασκευή θα ανοίξω άλλο θέμα αργότερα , ακόμα είναι πρωί να μην πω ξημερώματα Ευχαριστω για τον χρονο σας Link to comment Share on other sites More sharing options...
costas21 10 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 10 Νοεμβρίου 2010 Γιά ρίξε και μιά ματιά εδώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ελιοτ 10 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 10 Νοεμβρίου 2010 πιστευω πως το τζαμι ειναι η καλυτερη επιλογη. δεν χαραζει δεν θαμπωνει και υπαρχει μεγαλη τεχνογνωσια για την κατεργασια του Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 10 Νοεμβρίου 2010 Author #4 Share 10 Νοεμβρίου 2010 Γιά ρίξε και μιά ματιά εδώ thanks ωραια tips Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 11 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 11 Νοεμβρίου 2010 Κι εγω ειμαι υπερ του γυαλιου. Αλλα αν θες σε κατι αλλο και όχ γυαλί... γιατι δεν πας σε πολυκαρβονικό?? Υπαρχει ανθρωπος που ξερει και μπορει να σου κολήσει το πλεξι και να σου δωσει και εγγυηση?? Γνωμη μου.... αν κοιταμε το πως θα μεταφερουμε ενα ενυδρειο όταν θα το ξεστησουμε.. καλύτερα να μην το στηνουμε καθολου!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 17 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Κι εγω ειμαι υπερ του γυαλιου. Αλλα αν θες σε κατι αλλο και όχ γυαλί... γιατι δεν πας σε πολυκαρβονικό?? Υπαρχει ανθρωπος που ξερει και μπορει να σου κολήσει το πλεξι και να σου δωσει και εγγυηση?? Γνωμη μου.... αν κοιταμε το πως θα μεταφερουμε ενα ενυδρειο όταν θα το ξεστησουμε.. καλύτερα να μην το στηνουμε καθολου!!! Εεεετσι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 17 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 17 Νοεμβρίου 2010 πιστευω πως το 99% τον ατομων που θα απαντησουν εδω μεσα θα πουν ξανα και ξανα πως το γυαλι ειναι η καλυτερη λυση... το ιδιο θα πω και εγω γιατι απλα δεν εχω δει ενυδριο και σε τοσα πολλα λιτρα απο πλεξι. τωρα δεν λεω πως δεν μπορει να γινει, αλλα και αν γινει θα ειναι καλο? δεν θα γρατσουνιεται ευκολα? απ οτι βλεπω ο φιλος μας το εχει παρει κιολας αποφαση και ειναι ετημος να το επιχιρισει , εγω απλα θα παρακολουθησω με ενδιαφερον ολη την κατασκευη αν θα την κανεις και ελπιζω να μας δωσεις φωτογραφικο και αναλυτικο υλικο για να το δουμε και εμεις. τωρα σε περιπτωση αστοχιας ή κατι το οποιο θα παει στραβα θα θελαμε να μας το πεις και οχι να το κρυψεις απο ντροπη.... να ξερουμε και εμεις τι να κανουμε στο μελλον που θα επιχιρισει καποιος το ιδιο. τωρα απο θεμα τιμης μου φαινετε πολυ ακριβο και το τζαμι αλλα και το πλεξι.. οι διαστασεις σου μου κοστησαν σε γυαλι 400 ευρο φουλ ρονταρισμενα ολα... καλη συνεχεια και οπως ειπα εγω θα παρακολουθω. καλη επιτιχεια σου ευχομαι μιας και μου αρεσουν υπερβολικα πολυ οι diy κατασκευες.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 17 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Ο κύβος ερριφθη ……… Ευχαριστώ σας όλους για τις γνώμες σας Στην τελευταία συγκέντρωση του aquazoone στη Θεσσαλονίκη άκουσα ανθρώπους που μου είπαν τι δυσκολίες είχαν με ένα πλεξι γκλας ενυδρείο. Η κρυφή μου επιλογή σιγουρεύτηκε…….. ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΑΜΕΝΙΟ Επηρεασμένος από βίντεο στο youtube έβλεπα πολλούς(για αμερικανακια μιλαω) να μην πω τους περισσότερους να κάνουν χρίση πλεξι γκλας ή πολυκαρβονικο ή ας το πούμε από κάτι πλαστικό που δεν είναι γυαλί . Μπορεί να έχουν αλλά καθαριστικά άλλη τεχνογνωσία και να ξέρουν να αποφεύγουν αυτά που εμείς θα λέγαμε δυσκολίες - μειονεκτήματα του υλικού. Τες πα, εμείς με αυτά που ξέρουμε δεν το έχουμε ακόμα με αυτό το υλικό, αργότερα ίσως ναι, μιας και κάνουν δειλά δειλά την εμφάνιση τους τα μικρά ενυδρεία τύπο κύβος στα λίγα λίτρα . Καλά …. Αλλά πολύ καλά μελετημένη κατασκευή και φύγαμε για τζάμια ΥΓ: Τελικά αυτοί που είναι συντονιστές μας δεν είναι τυχαία εκεί …. Ας τους ακούμε και λίγο(μην πω πολύ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 17 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Αντε με το καλο ....ποσα λιτρα θα το κανεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bababrilios 17 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 17 Νοεμβρίου 2010 Αντε με το καλο ....ποσα λιτρα θα το κανεις? 1,70Χ0,60Χ0,60=612 λιτ + 2Χ120λιτ sumb & refugium Αλλα ας μην είμαστε βιαστικοι , με το που έρθει το επιπλο στο Σπιτι θα ανοίξει νέο θέμα και θα δούμε βήμα βήμα όλη την κατασκευει . Ας το απολαύσουμε λοιπών και να έχετε στο πίσω του μιαλού σας Ότι στο Σπιτι θα μπω 11/6/11 και μέχρι τότε θα έχει τελιωσει το ταξίδι μας και μετά θα με ρωτάτε για τις ρουτινες Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrGe07 19 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 19 Νοεμβρίου 2010 Πρόσφατα έφτιαξα ένα μικρό ενυδρείο με πλεξι. Προφανώς επειδή ήταν μικρό δεν σκέφτηκα να βάλω πουθενά κόντρες. Παρατήρησα πως έκανε κουρμπα μπροστά από το βάρος των λίτρων. Δεν θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν σε μεγαλύτερο. Θα μου πείτε βέβαια παίζει και ρόλο το πάχος αλλά άμα είναι για ένα ενυδρείο 600 λίτρων (ακόμα και με κόντρες) να θες 2 πόντους πάχος, νομίζω πως είναι ασύμφορο και επικίνδυνο. (Άσε που πλέον το πλεξι το πουλανε με το κιλό και όχι με το μέτρο) Αυτή είναι η γνώμη μου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος