Jump to content

ΔΙΣΚΟΙ ΣΕ 600 ΛΙΤΡΑ

ΠΕΤΡΟΣ 2

Recommended Posts

Οι αγριοι μπαινουν 6 μηνες καραντινα και μετα ενυδρειο.

Η συμπεριφορα του γραφω ποιο πανω ειναι καλη οπως βεβαια ειναι και στο ΒΙΝΤΕΟ.

Για μενα που τα δουλευω 30 χρονια μονο οφελη εχει.Τα Νιτρικα ειναι στο 0 ,το νερο <τζαμι>καθως και η σκουπα βυθου κανει δουλεια.Αερια κ.λ.π. οπως εχω γραψει και σε αλλο αθρο ΔΕΝ υπαρχουν.

Τωρα δεν ειναι της μοδας.Τωρα ειναι 2και 3 και 4 εξωτερικα.Οι εταιρειες πρεπει να ζησουν κι αυτες.

πετρος :)

Συμφωνω στο πρωτο,διαφωνω στο 2ο,το sump ειναι της μοδας.Αναφορικα με τον αγριο μιολαω σε βαθος χρονου,κοπαδιασε με τους αλλους;

Δεν θα αμφισβητησω τις εμπειριες και τις γνωσεις σου,αλλα το Α και το Ω ειναι το καθαρο νερο και ο ασφαλεστερος τροπος ειναι οι αλλαγες νερου :)

• 2 weeks later...

Τυχαια βρεθηκα στο χωρο που υπαρχει το συγκεκριμενο ενυδρειο και ειναι απλα εντυπωσιακο, και ο Πετρος ειναι ενας παθιασμενος χομπιστας με γνωσεις και εμπειρια.

Συγχαρητηρια!!

:thumbup::thumbup::bigemo_harabe_net-117:

Αν μπορείς πες ποιο φύλτρο βυθού δουλέυεις.

Πανέμορφο το ενυδρείο σου.

Το ενυδρειο απο το 1993 δουλευει με φιλτρο βυθου σε πλακακια με δυο κυκλοφορητες αντικρυστα.

Εχει εξωτερικο ενα FLUVAL 403 ετους 1993.Με αυτο μονο το εξωτερικο τα Νιτρικα ειναι 0, με 20 Δισκους και αλλα ψαρια.

πετρος :thumbup:

Το ενυδρειο απο το 1993 δουλευει με φιλτρο βυθου σε πλακακια με δυο κυκλοφορητες αντικρυστα.

Εχει εξωτερικο ενα FLUVAL 403 ετους 1993.Με αυτο μονο το εξωτερικο τα Νιτρικα ειναι 0, με 20 Δισκους και αλλα ψαρια.

Νιτρικά πως γίνεται να απορροφά το φίλτρο; Τα φυτά σου θα είναι αυτά που τα κρατάνε σταθερά στο 0. Όταν είχα κι εγώ φίλτρο βυθού στο παλιό μου ενυδρείο πάντως πήγαινε πολύ καλά. Ένα μηχανικό εσωτερικό είχα και το φίλτρο βυθού.

Το εχω ξαναγραψει.Την απονιτρικοποιηση την κανει το ΦΙΛΤΡΟ ΒΥΘΟΥ!

ΠΕΤΡΟΣ :thumbup:

τα νιτρικα νομιζω μπορουν να καταναλωνονται πληρως μονο οταν υπαρχουν αναεροβια βακτηρια.....

γινεται να υπαρχουν αναεροβια σε βιλτρο βυθου? :thumbup: (ερωτηση κανω και οχι τον εξυπνο :thumbup: )

Αναεροβια δεν υπαρχουν στο Φ.Β.αποτι ξερω.Τα ενυδρεια που δεν εχουν Φ.Β. εχουν Αναεροβιες περιοχες και νιτρικα 10 +

Κι ομως υπαρχουν ενυδρεια χωρις ΦΒ,και με 0 νιτρικα.

Επισης δεν ειναι απολυτο πως αν ενα ενυδρειο δεν εχει ΦΒ θα εχει και αναεροβιες περιοχες.

Κανενα ενυδρειο δεν ειναι ιδο με καποιο αλλο,ακομα κι αν εχουν στηθει με τα ιδια υλικα,και εχουν και την ιδια ιχθυοφορτωση.

Στο 85 λίτρα που είχα είχα να κάνω αλλαγή νερού 6 μήνες περίπου και είχα φίλτρο βυθού. Καθόλου φυτά αλλά τεστ δεν είχα κάνει. Ήμουν στρατό. Κάποιοι ίσως το θυμούνται γιατί όταν έβαλα ένα εξωτερικό φίλτρο για να το στρώσω έβγαλα τον κυκλοφοριτή αλλά έμεινε η σχάρα. Από τότε ανέβασε 250+ ΝΟ3 παρόλο που έκανα αλλαγές κάθε μέρα. Όταν ξήλωσα τη σχάρα όλα έστρωσαν. Πάντως όσο είχα το φίλτρο βυθού δεν είχα απώλειες παρόλο που έκανα 6 μήνες να αλλάξω νερό και χωρίς φυτά.

Αναεροβια δεν υπαρχουν στο Φ.Β.αποτι ξερω.Τα ενυδρεια που δεν εχουν Φ.Β. εχουν Αναεροβιες περιοχες και νιτρικα 10 +

Πως μπορει να λειτουργει ενα φιλτρο βυθου τοσο καλα,οταν δεν εχει ξεστηθει ποτε,οπως εχεις αναφερει;

Κι ομως υπαρχουν ενυδρεια χωρις ΦΒ,και με 0 νιτρικα.

Επισης δεν ειναι απολυτο πως αν ενα ενυδρειο δεν εχει ΦΒ θα εχει και αναεροβιες περιοχες.

Κανενα ενυδρειο δεν ειναι ιδο με καποιο αλλο,ακομα κι αν εχουν στηθει με τα ιδια υλικα,και εχουν και την ιδια ιχθυοφορτωση.

Συμφωνω 100%

Πως μπορει να λειτουργει ενα φιλτρο βυθου τοσο καλα,οταν δεν εχει ξεστηθει ποτε,οπως εχεις αναφερει;

Αν δεν κάνω λάθος στα φίλτρα βυθού εκεί είναι το θέμα. Να μην ξεστηθεί γιατί όσο περνάνε τα χρόνια συντηρείται καλύτερα.

Πέτρο να σε ρωτήσω κάτι. Το φίλτρο βυθού το έχεις να ρουφάει νερό από το βυθό προς την επιφάνεια ή το αντίθετο;

Αν δεν κάνω λάθος στα φίλτρα βυθού εκεί είναι το θέμα. Να μην ξεστηθεί γιατί όσο περνάνε τα χρόνια συντηρείται καλύτερα.

Πέτρο να σε ρωτήσω κάτι. Το φίλτρο βυθού το έχεις να ρουφάει νερό από το βυθό προς την επιφάνεια ή το αντίθετο;

Ακριβως το αντιθετο θα ελεγα.Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το μπουκωμα με την παροδο του χρονου.Υπαρχει και θεμα με το μεθανιο.

Οι εμπειριες δεν ειναι παντα ιδιες βεβαια,αλλα για δες μια παρομοια συζητηση

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=33721

:thumbup:

Ακριβως το αντιθετο θα ελεγα.Το μεγαλυτερο προβλημα ειναι το μπουκωμα με την παροδο του χρονου.Υπαρχει και θεμα με το μεθανιο.

Οι εμπειριες δεν ειναι παντα ιδιες βεβαια,αλλα για δες μια παρομοια συζητηση

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=33721

:thumbup:

Βασικά να αναφέρω μια άποψη που μου είχε πει ένα κύριος που είχε ένα pet shop ο οποίος όταν είχε ξεκινήσει να ασχολείται προφανώς εγώ ακόμα δεν είχα γεννηθεί. Η κουβέντα αυτή έγινε πριν 7 με 8 χρόνια περίπου. Τότε είχα το 85άρι που έτρεχε 2 χρόνια περίπου. Είχα πάρα πολλές απώλειες αφού δεν ήξερα και λόγο ηλικίας έκανα του κεφαλιού μου. Έπλενα το σφουγγάρι σε νερό βρύσης επομένως ποτέ δεν είχα βιολογία. Σε ένα άλλο μαγαζί μου είπαν να βάλω φίλτρο βυθού. Η απάντησή του ήταν η εξής:

Πλέον έχουν ξεπεραστεί τα φίλτρα βυθού μιας και πλέον τα εξωτερικά φίλτρα είναι αρκετά καλύτερα. Όλα τα ενυδρεία στο μαγαζί μου τα είχα με φίλτρα βυθού και τα ξήλωσα. Και μάλιστα πλέον έχει επικρατήσει η άποψη ότι στο φίλτρο βυθού πρέπει να υπάρχει ροή προς τον βυθό ώστε να σπρώχνεται ουσιαστικά η βρομιά από το κάτω μέρος του βυθού προς τα επάνω γιατί με το να ρουφάει νερό ο βυθός δημιουργούνται προβλήματα βρόμας που μαζεύεται στο κάτω μέρος του βυθού.

Αυτά ήταν τα λόγια του. Προφανώς εμένα τόσα χρόνια έκανε καλό αφού ήταν και το σπίτι της βιολογίας μου αφού έπλενα το σφουγγάρι. Ακούω σχόλια με την άποψη αυτή. :thumbup:

Την απαντηση θα την βρεις στο αθρο μου της 18 |10 |2010 με θεμα ΑΛΛΑΓΗ ΦΥΛΤΡΟΥ ΒΥΘΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ(η αλλαγη εγινε για να μπουν Δισκακια με αμμο.)

• 4 weeks later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...