stram 8 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 8 Νοεμβρίου 2010 Έχω ένα ενυδρείο 300 λίτρα με αρκετές πέτρες για να κρύβονται τα ψαράκια αλλά αν και είχα ένα μπούκωμα τα νεογέννητα δεν τα είδα ποτέ.Επειδή αυτή την εβδομάδα λογικά θα έχω κι άλλη γέννα σκεφτόμουνα τι να κάνω για να σώζονται όσο το δυνατόν περισσότερα μικρά. Σκέφτηκα να πάρω ένα μικρό ενυδρειάκι και να μεταφέρω εκεί το μπουκωμένο θηλυκό την 21η μέρα(ή κάπου εκεί).Λογικά σε 2-3 μέρες θα τα φτύσει και θα μεταφέρω το θηλυκό και πάλι στο μεγάλο ενυδρείο.Έτσι θα μπορώ να ταΐζω τακτικά τα νεογέννητα μέχρι να μεγαλώσουν. Τι λέτε εσείς που έχετε και εμπειρία; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 8 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 8 Νοεμβρίου 2010 Αν το ενυδρειο σου εχει πολλες πετρες και κρυψωνες,σιγουρα θα δεις μικρα. Απο κει και περα,σε αυτα τα λιτρα,εχεις αναλογιστει ποσο ευκολο η δυσκολο θα ειναι να πιασεις καποιο ψαρι χωρις να βγαλεις τις πετρες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 8 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 8 Νοεμβρίου 2010 (edited) Όπως σου έγραψε ο Στράτος παραπάνω αν έχεις κρυψώνες τα μικρά θα επιζήσουν. Τι ψάρια και σε τι αριθμό φιλοξενείς στο ενυδρείο σου; Ρίξε μια ματιά και στην συζήτηση που έγινε εδώ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...%EF%ED%F4%E1%F2 Προσωπικά είμαι της άποψης να γίνονται τα πράγματα φυσικά χωρίς παρεμβάσεις, εκτός κι αν σε ενδιαφέρει ο μέγιστος αριθμός του γόνου. Έγινε επεξεργασία 8 Νοεμβρίου 2010 - ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 9 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 9 Νοεμβρίου 2010 Εγω να προσθεσω οτι,αν δεν εχεις ψαρι που τρωει ειδικα τα μικρα θα εχεις πολλα μωρα.Σε καποια φαση ειχα 50-60 μωρα μεσα στο μεγαλο ενυδρειο,μολις μεγαλωσαν τα venustus kai ta fryery αφησαν μονο τα ποιο μεγαλα,ολα τα αλλα τα εφαγαν.Και κατι αλλο ,ειναι πολυ δυσκολο να την πιασεις,και εως οτου την,μαλλον απο φοβο θα στα φτησει Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 9 Νοεμβρίου 2010 Author #5 Share 9 Νοεμβρίου 2010 (edited) Έχετε δίκιο είναι απίθανο να πιάσω το θηλυκό χωρίς να το στρεσάρω.Θα αλλάξω λίγο το aquascape και οι επόμενες γέννες θα δείξουν. Α ξέχασα, προς το παρόν έχω ένα χαρέμι labidochromis. Έγινε επεξεργασία 9 Νοεμβρίου 2010 - stram Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 12 Νοεμβρίου 2010 Author #6 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Σήμερα είδα 2 πολύ μικρά ψαράκια να κρύβονται κάτω από μια πέτρα.Το περίεργο είναι ότι και οι 3 θηλυκές είναι μπουκωμένες άρα ή είναι τα μοναδικά που σώθηκαν από προηγούμενη γέννα και δεν είχα δει ή κάποια τα αφήνει σταδιακά. Το ερώτημα είναι να τα αφήσω εκεί ή να τα σιφωνάρω σε ένα μικρότερο ενυδρειάκι όπου θα τα ταίζω τακτικά;Το σιφωνάρισμα νομίζω θα είναι εύκολο αφού τα βλέπω συνέχεια στο ίδιο σημείο. Φοβάμαι ότι στο μεγάλο ενυδρείο δεν προλαβαίνουν να φάνε τίποτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 12 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Σήμερα είδα 2 πολύ μικρά ψαράκια να κρύβονται κάτω από μια πέτρα.Το περίεργο είναι ότι και οι 3 θηλυκές είναι μπουκωμένες άρα ή είναι τα μοναδικά που σώθηκαν από προηγούμενη γέννα και δεν είχα δει ή κάποια τα αφήνει σταδιακά. Το ερώτημα είναι να τα αφήσω εκεί ή να τα σιφωνάρω σε ένα μικρότερο ενυδρειάκι όπου θα τα ταίζω τακτικά;Το σιφωνάρισμα νομίζω θα είναι εύκολο αφού τα βλέπω συνέχεια στο ίδιο σημείο. Φοβάμαι ότι στο μεγάλο ενυδρείο δεν προλαβαίνουν να φάνε τίποτα. Πιστευω οτι ειναι απο προηγουμενη γεννα που δεν ειχες δει Οποτε για να φτασουν σε σημειο να τα βλεπεις,βρισκουν και τρωνε. Αρα καλυτερα αστα οπως ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 12 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Πιστευω οτι ειναι απο προηγουμενη γεννα που δεν ειχες δει Οποτε για να φτασουν σε σημειο να τα βλεπεις,βρισκουν και τρωνε. Αρα καλυτερα αστα οπως ειναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
stram 12 Νοεμβρίου 2010 Author #9 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Θα τα αφήσω εκεί και ελπίζω να γλιτώσουν από τα μεγάλα γιατί πολύ τα περιτριγυρίζουν. Από τροφές να κάνω κάτι διαφορετικό ή να συνεχίσω να ταΐζω όπως μέχρι τώρα και θα βρουν αυτά να φάνε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος