mizu 7 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα, Έχοντας διαβάσει όσες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή του δίσκου είχα στη διάθεση μου, αν και καθυστερημένα, εφόσον το Duisburg έχει λάβει τέλος, σας παραθέτω την απορία μου. Γιατί καρδιά; Γιατί όχι συκώτι; Το συκώτι είναι ένα προϊόν εξαιρετικά θρεπτικό, φτηνό και πανεύκολο να βρεθεί. Αντίστοιχα σας επισυνάπτω ένα συγκριτικό πίνακα της περιεκτικότητας των δύο τροφών (ως ωμές) στα σημαντικότερα συστατικά τους. Πηγή: USDA National Nutrient Database for Standard Reference Η επιλογή των συστατικών, ομαδοποίηση και μετάφραση δική μου. Όπως βλέπετε σε αρκετές παραμέτρους είναι ακόμη πιο θρεπτικό και από την καρδιά, ειδικά η σύγκριση σε Βιταμίνη Α (καροτένιο) απλά δεν υπάρχει σύγκριση Έχουμε κάποιο εμπόδιο καταγεγραμμένο στη χρήση του; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 7 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Πολυ καλη η απορεια σου φιλε. Αλλα δεν μπορω να σου απαντησω στο ερωτημα που θετεις γιατι εγω δεν δινω καρδια. Η μονη απαντηση που μου ερχεται για τον αν υπαρχει κανενα εμποδιο στην χρηση του ειναι οτι δεν ειναι φυσικη τροφη του Δισκου. Κατ αλλα βαση πινακιου φαινεται οτι ειναι καλυτερο το συκωτι,αλλα και παλι δεν θα εδινα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 7 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 7 Νοεμβρίου 2010 ... ειναι οτι δεν ειναι φυσικη τροφη του Δισκου.... Ενώ στον Αμαζόνιο την μοσχαροκαρδιά την έχουν για πρωινό; Όλοι ξέρουμε τι τρώνε στην πραγματικότητα οι δίσκοι. Στα ενυδρεία μας τείνουμε να τους δίνουμε τροφή πλούσια σε εκείνα τα στοιχεία που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη τους, θα τους εξασφαλίσουν μακροζωία και βέβαια υπέροχη εμφάνιση. Με αυτά τα κριτήρια διάλεξα εκείνα τα συστατικά της τροφής για να σας τα παρουσιάσω. Δυστυχώς (η ευτυχώς) επειδή το bloodworm δεν υπάρχει ως τροφή δεν μπορώ να το βάλω στο παιχνίδι της σύγκρισης. Απλά φοβάμαι μήπως επειδή το συκώτι δεν είναι διαδεδομένη τροφή σε άλλα μέρη του πλανήτη γι' αυτό το λόγο δεν έχει καθιερωθεί ως τροφή και του δίσκου. Με άλλα λόγια ίσως να μην έχει δοκιμαστεί. Ας περιμένουμε μήπως κάποιος άλλος έχει διαβάσει κάτι διαφορετικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 7 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 7 Νοεμβρίου 2010 (edited) Ενώ στον Αμαζόνιο την μοσχαροκαρδιά την έχουν για πρωινό; Όλοι ξέρουμε τι τρώνε στην πραγματικότητα οι δίσκοι. Στα ενυδρεία μας τείνουμε να τους δίνουμε τροφή πλούσια σε εκείνα τα στοιχεία που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη τους, θα τους εξασφαλίσουν μακροζωία και βέβαια υπέροχη εμφάνιση. Με αυτά τα κριτήρια διάλεξα εκείνα τα συστατικά της τροφής για να σας τα παρουσιάσω. Δυστυχώς (η ευτυχώς) επειδή το bloodworm δεν υπάρχει ως τροφή δεν μπορώ να το βάλω στο παιχνίδι της σύγκρισης. Απλά φοβάμαι μήπως επειδή το συκώτι δεν είναι διαδεδομένη τροφή σε άλλα μέρη του πλανήτη γι' αυτό το λόγο δεν έχει καθιερωθεί ως τροφή και του δίσκου. Με άλλα λόγια ίσως να μην έχει δοκιμαστεί. Ας περιμένουμε μήπως κάποιος άλλος έχει διαβάσει κάτι διαφορετικό. Μαλλον δεν διαβασες καλα!!! Αυτο το διαβασες?? "Αλλα δεν μπορω να σου απαντησω στο ερωτημα που θετεις γιατι εγω δεν δινω καρδια."??? ΑΝ το διαβαζες δεν θα εβαζες τα γελια μαλλον...... Έγινε επεξεργασία 7 Νοεμβρίου 2010 - Churu Link to comment Share on other sites More sharing options...
#geron# 7 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 7 Νοεμβρίου 2010 αν δεν κανω λαθος το σηκωτι δεν ειναι αυτο που φιλτραρη το αιμα απο τον οργανισμο?? λογικα ολες οι τοξινες θα ειναι εκει πανω,κατι που το κανει απαγορευτικο για καταναλωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 7 Νοεμβρίου 2010 Author #6 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Μαλλον δεν διαβασες καλα!!! Αυτο το διαβασες?? "Αλλα δεν μπορω να σου απαντησω στο ερωτημα που θετεις γιατι εγω δεν δινω καρδια."??? ΑΝ το διαβαζες δεν θα εβαζες τα γελια μαλλον...... Έχεις δίκιο. αν δεν κανω λαθος το σηκωτι δεν ειναι αυτο που φιλτραρη το αιμα απο τον οργανισμο?? λογικα ολες οι τοξινες θα ειναι εκει πανω,κατι που το κανει απαγορευτικο για καταναλωση. Το συκώτι είναι ένα σημαντικό όργανο για τον οργανισμό και εξαιρετικό γεύμα. Οι λειτουργίες του είναι: Οι λειτουργίες του ήπατος είναι: 1. Η ρύθμιση της γλυκόζης του αίματος. Αποθηκεύει την επιπλέον γλυκόζη και την απελευθερώνει όταν πέφτουν τα επίπεδά της. 2. Ο μεταβολισμός του λίπους. Αποθηκεύει και διαλύει τα λίπη. 3. Ο μεταβολισμός των πρωτεϊνών. Διαλύει τα αμινοξέα. 4. Αποθήκευση βιταμινών Α, D και Β. 5. Αποθήκευση μεταλλικών στοιχείων, όπως ο χαλκός και ο σίδηρος. 6. Αποτοξίνωση. Απομακρύνει τις τοξίνες από το αίμα. 7. Παραγωγή χολής. Παράγει χολή, η οποία χρησιμοποιείται για την πέψη των λιπών. 8. Επεξεργασία ορμονών. Διαλύει τις ορμόνες. Το αν είναι απαγορευτικό εξαρτάται από το τι ταΐζεται ο οργανισμός. Σαφώς και δεν επιτρέπεται να φάμε το συκώτι από ένα αδέσποτο ζώο της πόλης ή κάποιου στο οποίο έχουν χορηγηθεί συγκεκριμένα φάρμακα για κάποιο χρόνο ή πάσχει από διάφορες ασθένειες, είναι όμως κορυφαία τροφή όταν προέρχεται από ζώα που προορίζονται για σφαγή, ακριβώς όπως και η καρδιά του ζώου. Το κοινό σχόλιο για αυτές τις δύοτροφές είναι: The bad: This food is very high in Cholesterol. This food also contains Trans Fat Συγκεκριμένα: Καρδιά: 124 mg Συκώτι: 77.0 mg και πάλι το συκώτι υπερτερεί! Αναρωτιέμαι αν υπάρχει στη βιβλιογραφία αναφορά ή μήπως η απάντηση είναι η εξής απλή: "Το δοκίμασα... δεν έτρωγαν. Τέλος" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 7 Νοεμβρίου 2010 Author #7 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Πηγές: Beef, variety meats and by-products, heart, raw Beef, variety meats and by-products, liver, raw Αν κάποιος θέλει να διαβάσει περισσότερα και κάτι δεν καταλαβαίνει pm me! Ευχαρίστως να τον διαφωτίσω. Αν επιθυμητέ να κάνετε συγκρίσεις μην ξεχάσετε να βάλετε ίδια μονάδα μέτρησης (πχ. 100g) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 7 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 7 Νοεμβρίου 2010 αν δεν κανω λαθος το σηκωτι δεν ειναι αυτο που φιλτραρη το αιμα απο τον οργανισμο?? λογικα ολες οι τοξινες θα ειναι εκει πανω,κατι που το κανει απαγορευτικο για καταναλωση. πες μου ότι και εσύ είσαι μ' αυτούς που καταδικάζουν το κοκορετσάκι και τη γαρδούμπίτσα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 8 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 8 Νοεμβρίου 2010 Φίλε μου ο προβληματισμό σου είναι πέρα για περα σωστός και έχω αρχίσει να το ψάχνω το μόνο που μπορώ να φανταστώ, είναι ότι η καρδιά είναι μυς και έχει λιγότερα παραγόμενα υποπροϊόντα και τοξίνες (απο το συκώτι) που θα ήταν ίσως βλαβερά. Εμένα βέβαια δεν με πείραξε ποτέ το κοκορέτσι ,οι γαρδούμπες και το σπληνάντερο… Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 8 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 8 Νοεμβρίου 2010 Φίλε μου ο προβληματισμό σου είναι πέρα για περα σωστός και έχω αρχίσει να το ψάχνω το μόνο που μπορώ να φανταστώ, είναι ότι η καρδιά είναι μυς και έχει λιγότερα παραγόμενα υποπροϊόντα και τοξίνες (απο το συκώτι) που θα ήταν ίσως βλαβερά. Εμένα βέβαια δεν με πείραξε ποτέ το κοκορέτσι ,οι γαρδούμπες και το σπληνάντερο… Βρήκα μία συνταγή! Beef Heart, Shrimp, Beef Liver and White Fish Ingredients * Beef heart - 3 pounds. * Beef liver - 1 pound, trimmed, rinsed well and soaked for 3 minutes in hot water. * Shrimp - 2 pounds raw shrimp, peeled. * White fish - 1 pound. * Plankton - 2 pounds frozen plankton. * Spinach - 2 packets of lightly steamed spinach. * Peas - 1 box of lightly steamed peas. * Eggs - 6 egg yolk. * Seaweed Powder - ⅓ cup Kelp seaweed powder. * Yeast - ¼ cup brewers yeast. * Wheat germ - ½ cup cooked wheat germ. * Spirulina powder - 1 tablespoon. * Vitamin C powder - 1 tablespoon. και πάλι είναι σε μικρότερη αναλογία απ' την καρδιά. Μήπως να ποστάρουμε στον Heiko Bleher?... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 8 Νοεμβρίου 2010 Author #11 Share 8 Νοεμβρίου 2010 Για όποιον θέλει αυτή τη συνταγή μεταφρασμένη: * Μοσχαρίσια καρδιά - 1,36 Kg. * Μοσχαρίσιο συκώτι - 0,45 Kg, λιωμένο, καλά πλυμένο και μουλιασμένο για 3 λεπτά σε βραστό νερό * Γαρίδες - 0,90Kg καθαρισμένη ωμή γαρίδα * Λαβράκι - 0,45Kg * Plankton - 0,90Kg κατεψυγμένο plankton. * Σπανάκι - 2 πακέτα σπανάκι στον ατμό * Αρακάς - 1 πακέτο στον ατμό * Αυγά- 6 κρόκοι αυγών * Σκόνη από φύκι - ⅓ κούπας Kelp seaweed powder (πχ.) * Μαγιά - ¼ κούπας μαγιά * Wheat germ - ½ cup cooked wheat germ. (καλά ναι...) * Σκόνη Σπιρουλίνας - 1 κουτάλι της σούπας * Vitamin C σε σκόνη - 1 κουτάλι της σούπας Link to comment Share on other sites More sharing options...
redcom7 8 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 8 Νοεμβρίου 2010 Για όποιον θέλει αυτή τη συνταγή μεταφρασμένη: * Μοσχαρίσια καρδιά - 1,36 Kg. * Μοσχαρίσιο συκώτι - 0,45 Kg, λιωμένο, καλά πλυμένο και μουλιασμένο για 3 λεπτά σε βραστό νερό * Γαρίδες - 0,90Kg καθαρισμένη ωμή γαρίδα * Λαβράκι - 0,45Kg * Plankton - 0,90Kg κατεψυγμένο plankton. * Σπανάκι - 2 πακέτα σπανάκι στον ατμό * Αρακάς - 1 πακέτο στον ατμό * Αυγά- 6 κρόκοι αυγών * Σκόνη από φύκι - ⅓ κούπας Kelp seaweed powder (πχ.) * Μαγιά - ¼ κούπας μαγιά * Wheat germ - ½ cup cooked wheat germ. (καλά ναι...) * Σκόνη Σπιρουλίνας - 1 κουτάλι της σούπας * Vitamin C σε σκόνη - 1 κουτάλι της σούπας off topic: αυτα ειναι ... η μοδα της εποχης με τις συνταγες χτυπαει και τα ενυδρεια μας... ο ΜΑΣΤΕΡ ΣΕΦ του aquazone.... περα απο την πλακα πολυ ενδειαφερον το ολο θεμα αλλα το βλεπω υπερβολικο .... τουλαχιστον στο επιπεδο που ειναι η δικη μου ασχολια με το ενυδρειο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stardust 8 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 8 Νοεμβρίου 2010 * Wheat germ - ½ cup cooked wheat germ. (καλά ναι...) για ρίξε μια ματιά εδώ,ίσως να σε βοηθήσει... επίσης δεν μπορώ να καταλάβω την χρήση μαγιάς στο μίγμα...αν πέσει στο νερό,τότε θα αρχίσει η ζύμωση σιγά σιγά λόγο θερμοκρασίας με άγνωστα αποτελέσματα από τους μύκητες.εγώ δεν θα το δοκίμαζα.... μια άλλη απορία μου είναι,πως αυτή η μάζα θα κρατηθεί συμπαγή χωρίς να διαλυθεί,χωρίς την χρήση ζελατίνης(η χρήση της διαφέρει από σκόνη και φύλλα,για όποιον ενδιαφέρετε..)την σκόνη την διαλύεις σε ζεστό(όχι καυτό)νερό ενώ τα φύλλα πρέπει να τα μουλιάσεις πρώτα σε κρύο νερό,και μετά να τα λιώσεις σε ένα τηγανάκι.και στις 2 περιπτώσεις,πρέπει να ενσωματωθούν στο κύριο μίγμα ζεστά... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 8 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 8 Νοεμβρίου 2010 ok το παραδέχομαι... ξεφύγαμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcol 9 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 9 Νοεμβρίου 2010 Απ' ότι κατάλαβα το ζεμάτισμα γίνεται για να πήξει το αίμα και να μην λερώσει το νερό. Στις τροφές που φτιάχνω, χρησιμοποιώ και συκωτάκια από πουλερικά και ποτέ δεν είδα τους δίσκους μου να αρνούνται να φάνε. Αντίθετα μετά το φαγοπότι κολλάνε στο τζάμι με πρησμένες τις κοιλιές τους, σαν να με ρωτάνε "μήπως έχεις να μας δώσεις μια σόδα" Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 10 Νοεμβρίου 2010 Author #16 Share 10 Νοεμβρίου 2010 Απ' ότι κατάλαβα το ζεμάτισμα γίνεται για να πήξει το αίμα και να μην λερώσει το νερό. Στις τροφές που φτιάχνω, χρησιμοποιώ και συκωτάκια από πουλερικά και ποτέ δεν είδα τους δίσκους μου να αρνούνται να φάνε. Αντίθετα μετά το φαγοπότι κολλάνε στο τζάμι με πρησμένες τις κοιλιές τους, σαν να με ρωτάνε "μήπως έχεις να μας δώσεις μια σόδα" Αγοράστηκε ένα μικρό κομμάτι συκώτι ~100g (για να μην πάει χαμένο) και: 1. Θα τους δώσω 1-2 μικρά κομματάκια ωμά 2. Θα το αναμίξω με την κατεψυγμένη λαχανικών που έχω (σπανάκι, καρότο, μπρόκολο κτλ...) 3. Θα σας πω αποτελέσματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mizu 10 Νοεμβρίου 2010 Author #17 Share 10 Νοεμβρίου 2010 1. Θα τους δώσω 1-2 μικρά κομματάκια ωμά Τα κομματάκια πήγαν γρήγορα στον πάτο. 1-2 δαγκωματιές έριξαν οι δίσκοι καθώς κατέβαιναν. Δυσκολεύτηκαν να το βάλουν το κομματάκι στο στόμα τους και μετά το πέταγαν έξω. Όταν πήγαν πάτο έπεσε ομαδική δουλειά και τα κομματάκια εξαφανίστηκαν. 2. Θα το αναμίξω με την κατεψυγμένη λαχανικών που έχω (σπανάκι, καρότο, μπρόκολο κτλ...) Πήρε την κλασική μορφή κατεψυγμένου και είχε το κλασσικό αναμενόμενο αποτέλεσμα... εξαφανίστηκε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 10 Νοεμβρίου 2010 #18 Share 10 Νοεμβρίου 2010 Απ' ότι κατάλαβα το ζεμάτισμα γίνεται για να πήξει το αίμα και να μην λερώσει το νερό. Στις τροφές που φτιάχνω, χρησιμοποιώ και συκωτάκια από πουλερικά και ποτέ δεν είδα τους δίσκους μου να αρνούνται να φάνε. Αντίθετα μετά το φαγοπότι κολλάνε στο τζάμι με πρησμένες τις κοιλιές τους, σαν να με ρωτάνε "μήπως έχεις να μας δώσεις μια σόδα" Οι ζωικές πρωτεϊνες και τα λίπη δεν περιλαμβάνονται στην τροφική συνήθεια των ψαριών και δεν μπορούν να τις πέψουν εύκολα. Ταϊζοντάς τα τέτοιες τροφές σίγουρα τα μεγαλώνουμε γρήγορα αλλά και σίγουρα το λίπος που μαζεύεται γύρω από τον ουρογεννητικό πόρο των θηλυκών θα τα δυσκολέψει να γεννήσουν τα αυγά τους και γύρω απ το συκώτι με άσχημα αποτελέσματα. Φιλικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
alcol 12 Νοεμβρίου 2010 #19 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Αν οι ζωικές πρωτεΐνες, δεν μπορούν να τις πέμψουν εύκολα, τότε πως τα μεγαλώνουμε γρήγορα? Σίγουρα δεν μπορώ να προσφέρω στους δίσκους που μεγαλώνω στο ενυδρείο μου, τη φυσική τροφή τους που θα έβρισκαν αν ζούσαν στον αμαζονιο, και σηγουρα οι γνώσεις μου γύρο από το θέμα, μπορεί να υπολείπονται. Ακόμα και η αρτεμια που ανελλιπώς τάιζα μέχρι και την έβδομη εβδομάδα, δεν αποτελεί φυσική τροφή του δίσκου. Ώμος για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα για τους δίσκους, ανατρέχω στην βιβλιογραφία, έμπυρων και διεθνούς φήμης εκτροφεων. Ο Andrew Soh, πχ, σε ένα βιβλίο του αναφέρει μια συνταγή για δίσκους από 10 μερών, μέχρι 7 μηνών, όπου 70% αποτελείται από καρδιά γουρουνιού και ένα 15% από συκώτι μοσχαριού. Φιλικά Link to comment Share on other sites More sharing options...
vassibo 27 Νοεμβρίου 2010 #20 Share 27 Νοεμβρίου 2010 Ταίζω τα αγγελούδια μου με συκώτι εδω κι ενα χρόνο και τα νεογέννητά τους επείσης. Απλα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Γρήγορη ανάπτυξη. Απίστευτο ανοσοποιητικό. Απίστευτα ραγδαία αύξηση της ανάρωσης και φυσικά έντονοι χρωματισμοι. Συκώτι και πάλι συκώτι. Οσοι δεν με πιστεύουν μπορουν να το δοκιμάσουν με τα ιχθυομωράκια τους. Χωρίστε τα σε 2 ενυδρεία και ταίστε το ένα με μόνο συκώτι. Παιδια θα εκπλαγείτε. Δεν θα ξαναταίστε τιποτ αλλο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 28 Νοεμβρίου 2010 #21 Share 28 Νοεμβρίου 2010 (edited) Αν οι ζωικές πρωτεΐνες, δεν μπορούν να τις πέμψουν εύκολα, τότε πως τα μεγαλώνουμε γρήγορα? Σίγουρα δεν μπορώ να προσφέρω στους δίσκους που μεγαλώνω στο ενυδρείο μου, τη φυσική τροφή τους που θα έβρισκαν αν ζούσαν στον αμαζονιο, και σηγουρα οι γνώσεις μου γύρο από το θέμα, μπορεί να υπολείπονται. Ακόμα και η αρτεμια που ανελλιπώς τάιζα μέχρι και την έβδομη εβδομάδα, δεν αποτελεί φυσική τροφή του δίσκου. Ώμος για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα για τους δίσκους, ανατρέχω στην βιβλιογραφία, έμπυρων και διεθνούς φήμης εκτροφεων. Ο Andrew Soh, πχ, σε ένα βιβλίο του αναφέρει μια συνταγή για δίσκους από 10 μερών, μέχρι 7 μηνών, όπου 70% αποτελείται από καρδιά γουρουνιού και ένα 15% από συκώτι μοσχαριού. Φιλικά Ταίζω τα αγγελούδια μου με συκώτι εδω κι ενα χρόνο και τα νεογέννητά τους επείσης.Απλα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Γρήγορη ανάπτυξη. Απίστευτο ανοσοποιητικό. Απίστευτα ραγδαία αύξηση της ανάρωσης και φυσικά έντονοι χρωματισμοι. Συκώτι και πάλι συκώτι. Οσοι δεν με πιστεύουν μπορουν να το δοκιμάσουν με τα ιχθυομωράκια τους. Χωρίστε τα σε 2 ενυδρεία και ταίστε το ένα με μόνο συκώτι. Παιδια θα εκπλαγείτε. Δεν θα ξαναταίστε τιποτ αλλο!!! Πω πω πω αιματοκυλισμα καρδιες,συκωτια,σπληνες,πνευμονια...... Το γεγονος οτι πολλοι εκτροφεις ταιζουν με τα ζωικα υποκαταστατα λογικο ειναι να θελουν να μπουσταρουν τα ζωντανα για ευνοητους λογους απ την πλευρα του χομπιστα δεν νομιζω οτι χρειαζεται αυτη η βιασυνη. Εκτος και εχει γινει συγκριση μεταξυ των ζωικων υποκαταστατων με τις αποξηραμενες η με diy με ψαρι-γαριδα οσον αφορα την μακροβιωτητα-ασθενειες κπλ για να λεμε τι ειναι καλυτερο και τι οχι. Η αρτεμια μπορει να μην ειναι φυσικη διατροφη τους οπως λες alcol αλλα στον αμαζονιο οι δισκοι θα εχουν επιλογη μεσα απο εκατονταδες η και χιλιαδες κοπηποδα, οποτε με αυτη τη τροφη προσεγγιζεις την φυσικη τους διατροφη κατα ποσο προσεγγιζουν την φυσικη διατροφη τους τα ζωικα υποκαταστατα ουτε λογος εκτος και γνωριζουν κατι αλλο οι διεθνεις φημης εκτροφεις! Έγινε επεξεργασία 28 Νοεμβρίου 2010 - Churu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος