giannispass 7 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Προσωπικα εχω ενα θεμα με αυτο. Το καλοκαιρι (τέλος Αυγούστου) που ελειψα 9-10 μέρες, επέστρεψα και βρήκα τα τζάμια πολύ βρώμικα, σε σημειο που δεν μπορουσα να δω μεσα. Βεβαια υπήρχε ενα θεματακι με τα φωσφορικά, το οποιο εχει διορθωθει τωρα. Αλλα καθε 5-6 ημέρες χρειάζονται καθαρισμα. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Επίσης, εδω και 2 μήνες που αλλαξα ολες τις λάμπες (3 MH 150 Watt και 2 Τ5 ακτινικες), επειδη εκανα το λαθος και την βλακεια και τις αλλαξα ολες μαζι με διαφορα 1 εβδομάδας, εγινε μια τρελή έξαρση πράσινης άλγης, η οποια και με βασανιζει ακόμα. Τι κανουμε τωρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 7 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Πέντε με έξι μέρες είναι μια χαρά!Συνήθως καθαρίζω πιο συχνά.Όσο για την έξαρση ψάξου αλλού γιατί αν είχε προκληθεί από τις λάμπες θα είχε φύγει τώρα.Αν το συνδυάσω και με το άλλο θέμα που άνοιξες με το άσπρισμα τον sps κάτι άλλο συμβαίνει στο ενυδρείο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 7 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Κατι δεν παει καλά, αλλα τι? Σε μερικα σημεια η πρασινη αλγη μου θυμιζει τις εποχες της Java Moss στο φυτεμενο Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 7 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Κατι δεν παει καλά, αλλα τι? Σε μερικα σημεια η πρασινη αλγη μου θυμιζει τις εποχες της Java Moss στο φυτεμενο To τι δεν πάει καλά όπως είπαμε και στο άλλο θέμα είναι σίγουρα η πτώση της αλατότητας σου σε 1022.Αλλά και εδώ μπορεί να ευθύνονται αρκετά πράματα που συμβάλουν στην ανάπτυξη της.Απότομες αλλαγές,φωσφορικά,ανεπαρκής κυκλοφορία κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 9 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 9 Νοεμβρίου 2010 Μιά χαρά είναι όπως είπε και ο Τάσος το καθάρισμα κάθε 5-6 ημέρες.Προσωπικά είμαι περίπου στις 4 ημέρες γιά ένα ελαφρύ καθάρισμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 9 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 9 Νοεμβρίου 2010 Μιά χαρά είναι όπως είπε και ο Τάσος το καθάρισμα κάθε 5-6 ημέρες.Προσωπικά είμαι περίπου στις 4 ημέρες γιά ένα ελαφρύ καθάρισμα. Κι εγω καθε 4-5 μέρες με την ατιμη την καφέ αλγη που πιανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akillis 11 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 11 Νοεμβρίου 2010 Καθε μερα παρα μερα καθαριζω το τζαμι, οχι οτι πιανει και κατι.. αλλα 1 λεπτο δεν ειναι τιποτα στο να βλεπουμε το ενυδρειο κουκλη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 11 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 11 Νοεμβρίου 2010 Aλγη το τζαμι μου δεν πιανει ποτε.Μια φορα απλα ξυνω την κοραλινη που αρζιζει και πιανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannispass 11 Νοεμβρίου 2010 Author #9 Share 11 Νοεμβρίου 2010 Πως τα καταφερνεις και δεν πιανει αλγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 11 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 11 Νοεμβρίου 2010 Προσωπικα εχω ενα θεμα με αυτο. Το καλοκαιρι (τέλος Αυγούστου) που ελειψα 9-10 μέρες, επέστρεψα και βρήκα τα τζάμια πολύ βρώμικα, σε σημειο που δεν μπορουσα να δω μεσα. Βεβαια υπήρχε ενα θεματακι με τα φωσφορικά, το οποιο εχει διορθωθει τωρα. Αλλα καθε 5-6 ημέρες χρειάζονται καθαρισμα. Ειναι φυσιολογικο αυτο? Επίσης, εδω και 2 μήνες που αλλαξα ολες τις λάμπες (3 MH 150 Watt και 2 Τ5 ακτινικες), επειδη εκανα το λαθος και την βλακεια και τις αλλαξα ολες μαζι με διαφορα 1 εβδομάδας, εγινε μια τρελή έξαρση πράσινης άλγης, η οποια και με βασανιζει ακόμα. Τι κανουμε τωρα? Η έξαρση αλγης οφείλεται σε κακό νερό . η αλλαγή φωτισμού απλά συμβάλει καμία φορά στο να εκδηλωθεί περιστασιακά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 12 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 12 Νοεμβρίου 2010 Πως τα καταφερνεις και δεν πιανει αλγη? πολυ φτωχο νερο σε PO4 NO3 και οργανικα σε συνδιασμο με αρκετα σαλιγκαρακια που σκουπιζουν μερα-νυχτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 12 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 12 Νοεμβρίου 2010 πολυ φτωχο νερο σε PO4 NO3 και οργανικα σε συνδιασμο με αρκετα σαλιγκαρακια που σκουπιζουν μερα-νυχτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος