liano24 7 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερα φιλοι θα ηθελα τις συμβουλες σας σε καποια θεματα!Το ενυδρειο μου ειναι 500 λιτρων κ θελω να το αλλαξω,μετα απο 2 χρονια νομιζω πως ειναι πια καιρος.Τις κιχλιδες τις βαρεθηκα,θελω να το κανω φυτεμενο.Αν καποιοι εχουν να πουν ουσιαστικες συμβουλες ευχαριστω πολυ,εξυπναδουλες σε μια σειρα ευχαριστω δεν θελω.Ζητω λοιπον ουσιαστικες συμβουλες απο το ξεκινημα μεχρι το στρωσιμο.Ευχαριστω προαιρετικα οσους φιλους ασχοληθουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 7 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Τι φωτισμό έχεις? Έχεις όρεξη να φτιάξεις υγρά λιπάσματα μόνος σου? Αυτές είναι 2 βασικές ερωτήσεις που πρέπει να απαντήσεις καθώς ένα καλό φυτεμένο θέλει πολύ λίπασμα και πολύ φως, επίσης θα πρέπει να ξέρεις οτι θα χαλάς κάμποσο ρεύμα για τις λάμπες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takis21 7 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 7 Νοεμβρίου 2010 υπαρχουν και φυτεμενα με ευκολα φυτα που ειναι ζουγκλες δεν ειναι απαραιτητο το λιπασμα και τα πολλα φωτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 7 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 7 Νοεμβρίου 2010 καλησπερα απο εμενα εχεις σκεφτει περιπου τι θες να κανεις? απο φωτισμο πως πας? για βυθο θα σου προτεινα κατι τετοιο δεςεδω χωρις τιποτα αλλο. φιλικα γιωργος Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 7 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 7 Νοεμβρίου 2010 εκτος απο τα φυτα , τι ψαρια εχεις σκοπο να βαλεις μεσα στο ενυδρειο σου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpompiras 7 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 7 Νοεμβρίου 2010 μπορεις να το κανεις ανετα ζουγκλα ακομα κ με ευκολα φυτακια γιατι τα λιτρα σου ειναι παρα πολλα κ θα χρειαστεις πολυ φωτισμο για να παιξεις με δυσκολα φυτα. προσεχε με τα λιπασματα κ τον φωτισμο γιατι οι αλγες παραμονευουν! αληθεια τι ψαρια σκοπευεις να βαλεις? αντε να μαζευομαστε σιγα σιγα κ εμεις οι ενυδρειοκηπουροι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liano24 7 Νοεμβρίου 2010 Author #7 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Το ενυδρειο μου αυτη τη στιγμη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
liano24 7 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον σας,ξαναλεω ομως οτι ζηταω συμβουλες για οτιδηποτε χρειαζεται οσον αφορα το στυσιμο ,στο φως θα κολλησουμε?Τα λιπασματα τα φυτα τα νερα και η συντηρηση τους ειναι το μεγαλο μου θεμα(το ρευμα θα μου κοστισει,αλλα σε βαθος χρονου)αλλα ακομη και η απαραιτητη ποσοτητα φωτος η οτιδηποτε αλλο αφορα στο στυσιμο του φυτεμενου,το θεωρω σημαντικο και ζητω συμβουλες και πανω σε αυτο.Τα ψαρια που σκεφτομαι να βαλω ειναι οι δισκοι και οσα μπορουν να μπουν μαζι με αυτα.Αυτο που θα ηθελα παρα πολυ ειναι να εχει στον βυθο πολυ πρασιναδα και απο εκει και περα να βγει κατι ομορφο σαν αποτελεσμα με τις οποιες αλλες προσθηκες οσον αφορα τα φυτα ξυλα η πετρες!Θα ηθελα να με βοηθησετε να βρω οικονομικες λυσεις και να κανω τα σωστα βηματα.Θελω να κανω μια ζουγκλιτσα περιπου κατι σαν αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
σιαμεζος 8 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 8 Νοεμβρίου 2010 Φίλε γεια!! 1) τα 500 λίτρα είναι μεγάλο ενυδρείο για φυτεμένο 2) έχεις μεγάλο ύψος οπότε ο φωτισμός θα πρεπει να ειναι καλος οποτε μιλάμε α) για 200-400 βαττ, β) Για υπόστρωμα (θα πρότεινα κανονικό φυτόχωμα και από πάνω χαλίκι αλλά θέλει προσοχή και είναι χρονοβόρο πρέπει να περιμένεις μέχρι το φυτόχωμα να κάτσει στο βυθό) γ) Θα πρέπει να σκέφτεσαι και για μπουκάλα διοξειδίου (η μαγιά με ζάχαρη δεν θα κάνει κ πολλά). αυτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 8 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 8 Νοεμβρίου 2010 Δίσκοι=28,5 βαθμοί Κελσίου και αν κάνεις θεραπεία για παράσιτα που πρέπει να γίνει σε όλο το ενυδρείο πας πάνω από 30 Φυτά=27 βαθμοί κελσίου το πολύ Αυτός είναι ο βασικός λόγος που είναι πολύ επικίνδυνος συνδυασμός γιατί θα έρθεις πιθανόν κάποια στιγμή στο δείλημα φυτά ή δίσκοι... Τα σκαλάρια που ζουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι καλύτερη επιλογή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΓιωργοςΚ1 12 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 12 Νοεμβρίου 2010 (edited) Καλημερα εγω μονο στο θεμα βυθος θα σου πω το εξης. παλια ειχα υποστρωμα και χαλικι (πολυ βρωμα πολυ σκουπα) τωρα εχω αυτο http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=48860 και ενα μικρο 25αρι φυτεμενο και τα 2 εχουν ΜΟΝΟ αμμο. βαζω μονο ταμπλετες και το λιπασμα (την ποιο μεγαλη ποσοστητα την βαζω με μια συριγγα στο βυθο κατευθειαν κοντα στις ριζες). ελαχιστο ριχνω στο νερο που κολυμπανε τα ψαρια. βαζω και co2 . (αν δεν βαλεις αεραντλιες η δεν εχεις μεγαλη αναταραξη στην επιφανεια θα θελεις λιγο co2(οικονομια δλδ χαχαχα) ειδικα αν εχεις πολλα ψαρια "καινε οξυγονο χαχαχα") ειμαι με 2χ54W με ανακλαστηρες με καλη επιλογη φυτων και αυτο ειναι αρκετο εκτος και αν βαλεις που απαιτητικα φυτα. οποτε ξανα γυρναμε στο πρωτο.. ΑΜΜΟΣ κατ εμε και παλι αμμος. κραταει ποιο καλα τα φυτα απο οτι το χαλικι-υποστρωμα. Έγινε επεξεργασία 12 Νοεμβρίου 2010 - ΓιωργοςΚ1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος