IoSpy 6 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 6 Νοεμβρίου 2010 Παίδες μόλις πετάχτηκε απ' έξω ο ένας δίσκος μου ενώ έκανα κάτι αλλαγές μέσα. Έσκασε κατευθείαν στο πάτωμα και έκανε και γκελ. Τον έπιασα και τον έβαλα μέσα όσο πιο προσεκτικά μπορούσα. Με το που μπήκε έκανα τινάγματα μέσα στο νερό προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Τώρα έχει μαζεμένα τα πάνω και κάτω πτερύγια και το δεξί του πλαινό είναι κολυμένο στο σώμα ενώ το αριστερό το κουνάει κανονικά. Αναπνοές στο φουλ. Εκτός του ότι σταμάτησα οτιδήποτε έκανα στο ενυδρείο τι μπορώ να κάνω; Παίζει να έσπασε το δεξί πλαινό πτερύγιο και να κώλυσε στο σώμα του; Θα την παλέψει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 6 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 6 Νοεμβρίου 2010 το γιατί πήδηξε το ξέρεις και μόνος σου τώρα για το εάν θα την παλέψει εξαρτάτε από το πόσο δυνατά χτύπησε... Εάν δεν έχει κάποια εμφανή πληγή δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις εκτός από το να σταματήσεις να βάζεις τα χέρια σου μέσα είναι πολύ μικρό το ενυδρείο και όταν πας να κάνεις κάτι μέσα τρομάζει (φυσιολογικό) αλλά δεν έχει χώρο να απομακρυνθεί γιαυτό και φούνταρε έξω (εάν έχεις πρόχειρο ρίξε λίγο stress coat) Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 6 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 6 Νοεμβρίου 2010 το γιατί πήδηξε το ξέρεις και μόνος σου τώρα για το εάν θα την παλέψει εξαρτάτε από το πόσο δυνατά χτύπησε... Εάν δεν έχει κάποια εμφανή πληγή δεν υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις εκτός από το να σταματήσεις να βάζεις τα χέρια σου μέσα είναι πολύ μικρό το ενυδρείο και όταν πας να κάνεις κάτι μέσα τρομάζει (φυσιολογικό) αλλά δεν έχει χώρο να απομακρυνθεί γιαυτό και φούνταρε έξω (εάν έχεις πρόχειρο ρίξε λίγο stress coat) Άρχισε να κουνάει και το δεξί πτερύγιο. Αλλά όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα πλαϊνά τα έχει τελείως μαζεμένα. Τα μάτια του έχουν θαμπώσει πολύ καθώς και το πίσω πτερύγιο στην άκρη είναι κάπως άσπρο. Εννοείτε έχω. Σε τι αναλογία να βάλω; Ασθένειας ή για να φύγει το χλώριο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 6 Νοεμβρίου 2010 Author #4 Share 6 Νοεμβρίου 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 6 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 6 Νοεμβρίου 2010 Tην διπλασια ποσοτητα απο οτι αναγραφει και ασε τα φωτα κλειστα για σημερα Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 6 Νοεμβρίου 2010 Author #6 Share 6 Νοεμβρίου 2010 Tην διπλασια ποσοτητα απο οτι αναγραφει και ασε τα φωτα κλειστα για σημερα Οκ, έβαλα την διπλάσια από αυτή για το χλώριο. Τόση δηλαδή όση λέει για ασθένεια. Έσβησα και τα φώτα. Αύριο το πρωί θα έχει φανεί αν πάει καλύτερα ή χειρότερα έ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 6 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 6 Νοεμβρίου 2010 (edited) Άρχισε να κουνάει και το δεξί πτερύγιο. Αλλά όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα πλαϊνά τα έχει τελείως μαζεμένα. Τα μάτια του έχουν θαμπώσει πολύ καθώς και το πίσω πτερύγιο στην άκρη είναι κάπως άσπρο. Εννοείτε έχω. Σε τι αναλογία να βάλω; Ασθένειας ή για να φύγει το χλώριο; 5-10ml στα 40 λίτρα ρίξε! τον δίσκο σου τον περίμενα πιο χάλια! μου φαίνεται είσαι τυχερός... αύριο το πρωί θα ξέρεις σίγουρα edit: ότι σου είπε ο pan Έγινε επεξεργασία 6 Νοεμβρίου 2010 - warhawk Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 6 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 6 Νοεμβρίου 2010 Ευτυχώς είναι αυτός που είναι τσαμπουκάς και ο άλλος δεν τον πειράζει. Οπότε δεν θα έχει θέμα στρεσαρίσματος από τον άλλο δίσκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GXSARA 6 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 6 Νοεμβρίου 2010 σου ευχομαι οτι καλυτερο με το δισκακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 6 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 6 Νοεμβρίου 2010 σου ευχομαι οτι καλυτερο με το δισκακι. Ευχαριστώ, να 'σαι καλά. Πήγα μέσα να το δω. Άφησα ένα μικρό σποτάκι στο σαλόνι ίσα να μπορώ να βλέπω το ενυδρείο και είχε πάει και είχε καθίσει μαζί με τον άλλο. Μπορώ να πω ότι είδα τα επάνω πτερύγια λίγο πιο χαλαρά και πιο ανοιχτά. Έχει συνεχώς όμως μία κλήση προς τα κάτω στις 30 μοίρες περίπου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 6 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 6 Νοεμβρίου 2010 Αν οχι αυριο, την επομενη πιστευω οτι θα ειναι ενταξει ο δισκος σου. μου εχει τυχει παρομοια περιπτωση την ωρα που εβγαζα εναν δισκο απο το ενυδρειο να τον μεταφερω σε αλλο,μου επεσε-γλυστρησε απο τα χερια στο πατωμα....μετα απο μια δυο μερες ηταν οπως πριν μια χαρα και μετα απο μια βδομαδα γεννουσε!!!!ηταν θυληκο και ηθελα να βαλω σε γεννηστρα... θελω να πιστευω οτι θα θα εχει και ο δικος σου την ιδια τυχη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 6 Νοεμβρίου 2010 Author #12 Share 6 Νοεμβρίου 2010 Αν οχι αυριο, την επομενη πιστευω οτι θα ειναι ενταξει ο δισκος σου. μου εχει τυχει παρομοια περιπτωση την ωρα που εβγαζα εναν δισκο απο το ενυδρειο να τον μεταφερω σε αλλο,μου επεσε-γλυστρησε απο τα χερια στο πατωμα....μετα απο μια δυο μερες ηταν οπως πριν μια χαρα και μετα απο μια βδομαδα γεννουσε!!!!ηταν θυληκο και ηθελα να βαλω σε γεννηστρα... θελω να πιστευω οτι θα θα εχει και ο δικος σου την ιδια τυχη. Πως τον είχες πιάσει εσύ; με το χέρι ή με χαρτί σαν φαράσι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostaszoidos 6 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 6 Νοεμβρίου 2010 με το χερι Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 7 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Σήμερα ο δίσκος είναι όπως τον άφησα εχθές το βράδυ. Καθόταν μόνος του στο πίσω τζάμι, κλήση πρως τα κάτω στις 30 μοίρες περίπου και μαζεμένα τα πτερύγια. Λάμπα να ανοίξω σήμερα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 7 Νοεμβρίου 2010 Author #15 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Τα πάνω και κάτω πτερύγια στο πίσω μέρος είναι σαν να έχουν καεί. Είναι μαύρα και γενικά δεν τα βλέπω καλά. Η κλήση του ψαριού στη φωτογραφία είναι όπως στην πραγματικότητα. Δεν έχω στρίψει τη φωτογραφική μηχανή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 7 Νοεμβρίου 2010 Author #16 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Επειδή είδα ότι στις άκρες έχουν φαγωθεί τα πτερύγια και δεν ξέρω αν μολύνθηκε όταν έπεσε κάτω (δεν έπεσε και σε πολύ καθαρό σημείο) έβαλα ΕΚΤΟΖΟΝ σε αναλογία πρόληψης. Έβαλα 2 κουταλιές γλυκού για 90λίτρα περίπου μαζί με το εξωτερικό φίλτρο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 7 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Επειδή είδα ότι στις άκρες έχουν φαγωθεί τα πτερύγια και δεν ξέρω αν μολύνθηκε όταν έπεσε κάτω (δεν έπεσε και σε πολύ καθαρό σημείο) έβαλα ΕΚΤΟΖΟΝ σε αναλογία πρόληψης. Έβαλα 2 κουταλιές γλυκού για 90λίτρα περίπου μαζί με το εξωτερικό φίλτρο. Τα φαρμακα μπαινουν μονο και οταν χρειαζοντε και οχι για προληψη . Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 7 Νοεμβρίου 2010 Author #18 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Τα φαρμακα μπαινουν μονο και οταν χρειαζοντε και οχι για προληψη . Το ΕΚΤΟΖΟΝ το προτείνουν πολύ εδώ μέσα για πρόληψη και μάλιστα σε κάθε αλλαγή νερού. Επίσης Έβαλα λίγο κατεψυγμένη να φάνε τα υπόλοιπα και ήρθε και αυτός να φάει. Αλλά είδα ότι η ουρα εκτός από φαγωμένη που είναι έχει αρχίσει και κάνει και σκισίματα πολύ μικρά και πυκνά. Και στην άκρη έχει πιάσει σαν σκόνη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 7 Νοεμβρίου 2010 #19 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Το ΕΚΤΟΖΟΝ το προτείνουν πολύ εδώ μέσα για πρόληψη και μάλιστα σε κάθε αλλαγή νερού. Επίσης Έβαλα λίγο κατεψυγμένη να φάνε τα υπόλοιπα και ήρθε και αυτός να φάει. Αλλά είδα ότι η ουρα εκτός από φαγωμένη που είναι έχει αρχίσει και κάνει και σκισίματα πολύ μικρά και πυκνά. Και στην άκρη έχει πιάσει σαν σκόνη... Οπως πολλοι λενε οτι τα λιτρα σου δεν ειναι για δισκους ( αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα ) . Οτι σε φωτισει ο Θεος κανε . Καλη συνεχεια . Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 7 Νοεμβρίου 2010 Author #20 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Οπως πολλοι λενε οτι τα λιτρα σου δεν ειναι για δισκους ( αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα ) . Οτι σε φωτισει ο Θεος κανε . Καλη συνεχεια . Δεν είπα ότι συμφωνώ με την πλειοψηφία σε ότι με συμφέρει. Και για τα λίτρα συμφωνώ και για την πρόληψη με ΕΚΤΟΖΟΝ δέχομαι αφού το κάνουν πολύ και μου το είχαν ήδη προτείνει. Το γνωρίζω για τα λίτρα και δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμένα η αμεσότητα μεταφοράς τους σε μεγαλύτερο. Προσωπικά έχω τα πάντα για να το στήσω το 350άρι αλλά περιμένω το σπίτι που σημειωτέων ήξερα ότι θα ήταν έτοιμο πριν 2 μήνες. Αλλά νομίζω ότι όλο αυτό δεν έχει άμεση σχέση με την επαναφορά του δίσκου μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rout 7 Νοεμβρίου 2010 #21 Share 7 Νοεμβρίου 2010 (edited) Θα σας περιγράψω κάτι το οποίο δεν θα πιστέψετε διότι είναι πραγματικά απίθανο. Πριν καιρό είχα μία γυάλα με ένα χρυσόψαρο. Μία μέρα, όταν ξύπνησα το πρωί πήγα να το ταΐσω και είδα ότι είναι έξω από τη γυάλα και αρκετά απομακρυσμένο και μάλιστα στεγνό και ακίνητο. Το έπιασα με τα χέρια και το ξαναέβαλα στη γυάλα. Στην αρχή ήταν ακίνητο, μετά άρχισε σιγά-σιγά να κουνιέται, τελικά επανήλθε και είναι ακόμα ζωντανό χωρίς καμία εμφανή βλάβη. Δεν ξέρω πόση ώρα έμεινα έξω από το νερό. Αυτό που ξέρω είναι ότι πριν κοιμηθώ το βράδυ ήταν στη γυάλα του, και το πρωί ήταν εκτός γυάλας. Να είχε πεταχτεί έξω 5 λεπτά πριν ξυπνήσω μου φαίνεται απίθανο, λέτε να είχε τέτοια ****** και να ξύπνησα 5 λεπτά μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του ; Έγινε επεξεργασία 7 Νοεμβρίου 2010 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 7 Νοεμβρίου 2010 Author #22 Share 7 Νοεμβρίου 2010 (edited) Θα σας περιγράψω κάτι το οποίο δεν θα πιστέψετε διότι είναι πραγματικά απίθανο. Πριν καιρό είχα μία γυάλα με ένα χρυσόψαρο. Μία μέρα, όταν ξύπνησα το πρωί πήγα να το ταΐσω και είδα ότι είναι έξω από τη γυάλα και αρκετά απομακρυσμένο και μάλιστα στεγνό και ακίνητο. Το έπιασα με τα χέρια και το ξαναέβαλα στη γυάλα. Στην αρχή ήταν ακίνητο, μετά άρχισε σιγά-σιγά να κουνιέται, τελικά επανήλθε και είναι ακόμα ζωντανό χωρίς καμία εμφανή βλάβη. Δεν ξέρω πόση ώρα έμεινα έξω από το νερό. Αυτό που ξέρω είναι ότι πριν κοιμηθώ το βράδυ ήταν στη γυάλα του, και το πρωί ήταν εκτός γυάλας. Να είχε πεταχτεί έξω 5 λεπτά πριν ξυπνήσω μου φαίνεται απίθανο, λέτε να είχε τέτοια ***** και να ξύπνησα 5 λεπτά μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του ; Σίγουρα τα ψάρια έξω από το νερό αντέχουν πολύ περισσότερο απ' ότι εμείς μέσα στο νερό. Βέβαια εξαρτάται και το είδος ψαριού. Δυστυχώς όμως το κακό είναι από τι ύψος θα πέσει που εμένα δεν ήταν και μικρό αλλά και τι μικρόβιο μπορεί να πάρει εκεί που θα πέσει. Ένας μονομάχος που είχα πριν μήνες βρέθηκε έξω από το ενυδρείο νεκρός... και το παράξενο; υπήρχε καπάκι. Έγινε επεξεργασία 7 Νοεμβρίου 2010 - theodor72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 7 Νοεμβρίου 2010 #23 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Εχεις κανει οτι μπορουσες καλυτερο.Εγω βεβαια θα εκανα μια γεναια αλλαγη νερου και μετα θα εβαζα την διπλασια δοση αντιχλωριου και εκτοζον οκ δεν θα το εβλαπτε προαιρετικα. Μην ανγωνεσαι και ασε το ψαρι να συνελθει πιστευω οτι θα επανελθει.Για να αποκατασταθουν πληγες απο καβγαδες ή γδαρσιματα δεν ριχνεις αντιχλωριο με aloe vera και σε 24 ωρες ειναι οκ.Θελει μεχρι και 7 ημερες για να επουλωθουν πληρως σε μερικες περιπτωσεις. Ευχομαι τα καλυτερα και ενημερωνε μας για την κατασταση Link to comment Share on other sites More sharing options...
IoSpy 7 Νοεμβρίου 2010 Author #24 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Έκανα την Παρασκευή αλλαγή νερού και επειδή δεν είναι μεγάλο το ενυδρείο πέφτει η στάθμη αρκετά κατά την αλλαγή και δεν θέλω να φέρω σε αυτή τη θέση τον δίσκο. Λέω να κρατήσω και σήμερα κλειστό το φως. Δεν θα πάθουν και τίποτα τα φυρά για 1 μέρα. Ευχαριστώ και για τις συμβουλές και για τη συμπαράσταση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Νοεμβρίου 2010 #25 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Το ψαρι εχει υποστει μεγαλο σοκ απο την πτωση εκτος ενυδρειου. Τα σημαδια που λες οτι βλεπεις,ειναι αναμενομενα.Τα μαζεμενα πτερυγια που λες δηλωνουν στρες. Το ψαρι εφ'οσον δεν μας χαιρετησε ακομα,θα στρωσει,απλα,δωστου το χρονο να ηρεμησει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος