Jump to content

Ερωτηση για Clam

Recommended Posts

Θα ηθελα αν γινεται καποιος που γνωριζει κι εχει στο ενυδρειο του clam να μου πει αν ειναι 'δυσκολα', τι απετησεις εχουν, τι φροντιδα κι εξοπλισμο χρειαζονται και αν θελουν σιγκεκριμενα λιτρα;...απο οτι εχω δει ειναι δυο ειδων κι εγω σκεφτομαι γι αυτα που ειναι μικροτερα :buttrock::buttrock:

Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα τα clam ειναι αρκετα περιεργοι και δυσκολουτσικοι οργανισμοι .... αν το ενυδρειο σου ειναι 30λτ καλυτερα ξεχασετα μιας και οι απαιτησεις τους ειναι παααααααρα πολυυυυ φως , καλα στρωμενα ενυδρεια δλδ τουλαχοστον 6μηνων και το βασικοτερο απο δικια μου εμπηρεια εξαιρετικα σταθερες παραμετρους νερου σε αλατοτητα ,kh,ph,ca δηλ. οτι ακριβως θελουν και τα sps κοραλλια για να ειναι μια χαρα .... ετσι οπως καταλαβαινεις αν μιλαμε για 30λτ ενυδρειο ειναι σχεδων αδυνατο να κρατησεις ολες αυτες τις παραμετρους σταθερες και να εχεις τοσο δυνατο φωτισμο.... εκτος και αν μιλαμε για αλλα λιτρα οποτε διαφωτισε μας για το τι ενυδρειο εχεις ποσο καιρο τρεχει τι εξοπλισμο εχεις κτλπ .......

Φιλε μου το ξερω οτι το ενυδρειο μου δεν ειναι οτι το καλυτερο και να προσθεσω οτι ειναι αυτο των τριαντα λιτρων....ετσι κι αλλιως δεν σκεφτομαι να το βαλω τωρα και δεν ειμαι σιγουρος αν θα το βαλω....το ενυδρειο τρεχει 3 μηνες και το σκεφτομουν γυρω στα χριστουγεννα....το σημειο που θελω να το βαλω εχει απειρο φωτισμο :) ...εγω αυτο που θα ηθελα ειναι να μαθω απο προσωπικες εμπειριες των αλλων κι οπως ανεφερα να μου πουν τι χρειαζομαι κτλπ.....

Εαν βοηθάει σε κάτι θα ήθελα να γνωστοποιήσω με αφορμή το θέμα ότι προσωπικά αν και με θέματα νερού φωτός και λίτρων δεν έχω πρόβλημα, με τα clams εγω τελείωσα.

Είναι σχεδόν σίγουρο ,ότι κάποια στιγμή και χωρίς καμία προφανή εξήγηση-αιτία θα τα παίξουν,και το κακό είναι ότι αυτη η στιγμή θα είναι σχετικά γρήγορη!!!

Έγινε επεξεργασία - Big Blue

πως μπορει ομως να πεθανε???σιγουρα κατι θα εφταιγε....Παντος οσο παει τοσο πιο πολυ πορονομαι με τα στρειδια αυτα :):)

πως μπορει ομως να πεθανε???σιγουρα κατι θα εφταιγε....Παντος οσο παει τοσο πιο πολυ πορονομαι με τα στρειδια αυτα :):)

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχει παρατηρηθεί αιφνίδιος θάνατος,χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα πριν...αντίθετα θα έλεγα

Σε 30λιτρα ενυδρειο clam δεν γινεται να το κρατησεις(εννοοντας πανω απο 8μηνο ) ο λογος απλος ,δεν υπαρχει περιπτωση να διατηρησεις ολες τις παραμετρους σου σταθερες .ενα αποτομο ανεβασμα kh, ph, alk ,θερμοκρασιας και αντιο clam.. αν γινομαι σκληρος ειναι γιατι δεν το καταλαβαινεις ,αν μιλουσαμε για καμια 200λιτρα θα το συζηταγαμε.......

Σκληρος δεν γινεσαι αλλα το εχω καταλαβει μια χαρα αυτο που μου λες.....εσυ απο οτι εχω καταλαβει εχεις στο ενυδρειο σου ετσι?

εχω καταφερει μεχρι στιγμης να μεγαλωνω 3 Tridacna Crocea Clam εδω και 1,5χρονο και εχω χασει αλλα 2tridacna maxima και 1squamosa δηστηχως... αν δεν χασεις δεν μαθαινεις... επισης να γνωριζεις οτι επιδη τα clams εχουν παρα πολλους εχθρους πρεπει να ξερεις και τι βαζεις δλδ πολλα που θεωρουνται reef safe για τα κλαμακια δεν ειναι... οπως πχ τα blennies κ.α. με λιγα λογια πρεπει να συμβιβαστεις και μ αλλα πραματακια αν θελεις κλαμ(πως πχ 200λτ ενυδρειο? :) )

εχω καταφερει μεχρι στιγμης να μεγαλωνω 3 Tridacna Crocea Clam εδω και 1,5χρονο και εχω χασει αλλα 2tridacna maxima και 1squamosa δηστηχως... αν δεν χασεις δεν μαθαινεις... επισης να γνωριζεις οτι επιδη τα clams εχουν παρα πολλους εχθρους πρεπει να ξερεις και τι βαζεις δλδ πολλα που θεωρουνται reef safe για τα κλαμακια δεν ειναι... οπως πχ τα blennies κ.α. με λιγα λογια πρεπει να συμβιβαστεις και μ αλλα πραματακια αν θελεις κλαμ(πως πχ 200λτ ενυδρειο? :) )

Ποσα λιτρα χρειαζονται;

εννοουσα οπως κανα 200λτ ενυδρειο :) για να ειναι πιο σταθερο στης συνθηκες του...

χαιρομαι αν σε βοηθησα εστω και λιγο με βαση την προσωπικη μου εμπηρεια...

εννοουσα οπως κανα 200λτ ενυδρειο :) για να ειναι πιο σταθερο στης συνθηκες του...

χαιρομαι αν σε βοηθησα εστω και λιγο με βαση την προσωπικη μου εμπηρεια...

Εννοεις οσα περισσοτερα λιτρα,περισσοτερο σταθερες συνθηκες.Για παρε μια ιδεα ΕΔΩ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...