Freeman 4 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 4 Νοεμβρίου 2010 Γενική κατηγορία ενυδρείου Λίμνη με guppy Γενικές Πληροφορίες Διαστάσεις Ενυδρείου (ΜxΠxΥ): Μέγιστο μήκος 75 cm /Μέγιστο ύψος 35 cm (δέν είναι ακριβώς ορθογώνιο) Συνολικά Λίτρα: 40 Οργανισμοί Φυτά: lobelia cardinalis Ammania gracilis Java moss (Venom) hydrophila difformis Rotala rotundifolia (faze) Pistia stratiotes (ΣΤΑΜΑΤΗΣ) κερατόφυλλο (hms) φακή criptocorine balansae anubias barteri Vallisneria americana Narrow leaf fern Philippine fern Ψάρια:4 ενήλικα γκάπι και 5-6 μικρά Άλλα είδη:- Διακοσμητικά υλικά Ξύλα:Μια ρίζα στο κέντρο Άλλα διακοσμητικά : Υπόστρωμα:- Βυθός:άμμος carrat 6 Φωτισμός ΗΛΙΟΣ Υποστήριξη οργανισμών Φίλτρανση:πατέντα με κυκλοφοριτή aqua clear 20 Θέρμανση:Θερμοστάτης Juwel 100W Λίπανση:Seachem Flourish Παροχή CO2:Seachem Excel Άλλες τεχνικές ευκολίες ή/και παρεμβάσεις: Διατροφή:Πλούσια σε φυτικές τροφές και κυρίως spirulina και sera fishtamin Παράμετροι pH:8 Γενική σκληρότητα (GH): Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): Αμμωνία (ΝΗ3):0 Νιτρώδη (ΝΟ2):0 Νιτρικά (ΝΟ3):25 Φωσφορικά (PΟ4): Μέση Θερμοκρασία (°C):17 Συντήρηση Αλλαγές νερού:κάθε 2 εβδομάδες Προετοιμασία νερού/πρόσθετα:Seachem prime Παρατηρήσεις: Τα φυτά εχουν full ανάπτυξη, το φώς του ήλιου έχει κάνει θάυματα.Τώρα πλέον το φυλλα βγαίνουν πιο πυκνά και πιο μεγάλα. Θα δείτε πως δίπλα απο το φίλτρο έχω βάλει ενα μεγάλο δίχτυ με substrat pro.Το έκανα γιατι ήταν περισευούμενο και να έχω αργότερα μπόλι Απο άλγες έχω μόνο λίγη τριχοειδή (Στις φωτό και στο βίντεο έχω κλήσει το φίλτρο για να βγούν καλυτερα) Φωτογραφίες: Εδώ είναι το DIY φίλτρο μου.Τρίπησα το καπάκι του μπουκαλιού εκανα και τρίπες στα πλάινα ,έφαλα και τούλι για μήν ρουφήξει τον γόνο και πρόσθεσα στον Aqua clear 20. Μέσα είναι τίγκα με substrat proΠολύ καλό φιλτρο!! Βίντεο: Music: Eric Clapton - Tears in heaven Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 4 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 4 Νοεμβρίου 2010 πολυ ομορφη η λιμνουλα σου!! ποσο καιρο τρεχει? ο ηλιος τη χτυπαει καθολου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 4 Νοεμβρίου 2010 Author #3 Share 4 Νοεμβρίου 2010 πολυ ομορφη η λιμνουλα σου!! ποσο καιρο τρεχει? ο ηλιος τη χτυπαει καθολου? Τρέχει 2 μήνες περίπου Το πρωί την χτύπάει ο ήλιος απευθέιας για 2-3 ώρες αλλα ευτυχώς το κερατόφυλλο έχει κάνει δουλειά απο την άποψη οτι εμποδίζει έξαρση της άλγης Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 4 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 4 Νοεμβρίου 2010 πολυ καλη ιδεα και υλοποιηση μπραβο! μου αρεσει πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaYgirl 4 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 4 Νοεμβρίου 2010 Κουκλιτσα η λιμνουλα!!!! εξυπνο το φιλτρο!! Τις λατρευω τις λιμνουλες κι οσο εχει ακομα καλο καιρο....ειναι η σουπερ απολαυση...!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ice-Man 4 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 4 Νοεμβρίου 2010 πολύ μαρεσει η λίμνη σου. πρέπει να έχω στην αυλή μια παρόμοια γλάστρα.μου έδωσες ιδέα για την άνοιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 5 Νοεμβρίου 2010 Author #7 Share 5 Νοεμβρίου 2010 Η γλάστρα που χρησιμοποίησα είχε μία τρύπα στο κέντο για στράγγιση.Την έκλεισα με ένα τετράγωνο τζαμάκι και πολύ σιλικόνη.Να προσθέσω οτι τον θερμοστάτη τον έβαλα πρίν απο 1 εβδομάδα γιατι η ΔΕΗ θα μας κεράυνωνε.Η θερμοκρασία ήταν στους 14 βαθμούς και τα λιπήθηκα γιατί είχαν πάει όλα δίπλα στο πίσο μέρος του κυκλοφοριτή ο οποίος ζεστενόταν λίγο καθώς δούλευε.Ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος στους 18 (minimum) αλλα κάποιες μέρες που το βλέπει ο ήλιος πολύ ανεβαίνει στους 20.Επίσης παρατήρησα πως αυτή θήλικίά (η πολύ χοντή) είναι πολύ επιθετική με τα άλλα ψάρια και τα στιμπάει και μερικές φορές κινηγάει και τον γόνο, ευτυχώς έχω μπολικα φυτά για κρυψώνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 5 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 5 Νοεμβρίου 2010 Πολύ ωραία δουλειά, πολύ ωραία παρουσίαση (εγκαινίασες και την νέα μας φόρμα ), μπράβο σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pozeras13 5 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 5 Νοεμβρίου 2010 πολυ ομορφη η λιμνη σου και τα ψαρακια οπως και το στησιμο. παντα τετοια γιατι μαρεσουν και πολυ οι λιμνουλες! καλη συνεχεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
psarouklas 7 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Πολύ ωραία η λίμνη! Full planted και με φυτά που έχουν τρομερή ανάπτυξη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 7 Νοεμβρίου 2010 Author #11 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Χθές εβαλα νέο φυτό: Bacopa monnieri ,και μια ακόμα θηλυκιά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Γιωργος guppy 7 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 7 Νοεμβρίου 2010 Μπραβο......Πολυ ωραια ειναι!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 10 Νοεμβρίου 2010 Author #13 Share 10 Νοεμβρίου 2010 Σήμερα είχαμε και γεννητούρια καπου στα 20 κουτσούβελα Η αλγη αρχίζει και φουντώνει για τα καλά Εβαλα και Pellia ή οποία είναι απο τα αγαπημένα μου φυτά Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 12 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 12 Νοεμβρίου 2010 8 μέρες μετα την αρχική φωτογράφιση η pistia έχει αναπτυχθεί πολύ Στο βάθος η bacopa Και η pellia Το τέκνο Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 12 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 12 Νοεμβρίου 2010 πολυ ωραιες οι pisties !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 12 Νοεμβρίου 2010 #16 Share 12 Νοεμβρίου 2010 πολυ ομορφη η λυμνοκατασταση σου αλλα κοιτα οταν αναβεις το θερμαντηρα να την σκεπαζεις με κομματι plexiglass για να μην εξατμιζεται το νερο...καλη συνεχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
dts 16 Δεκεμβρίου 2010 #17 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Πολύ ωραία η λιμνούλα σου Αλλα εχω μια απορία; Αντέχουν τα Guppi σε τοσο χαμηλές θερμοκρασίες; Μήπως τα χρυσόψαρα ηταν καλυτερη επιλογή; Ρωτάω γιατι σκέφτομαι και εγω να κάνω κάτι αντίστοιχο Συγχαρητήρια και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
gramp 16 Δεκεμβρίου 2010 #18 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Ρωτάω γιατι σκέφτομαι και εγω να κάνω κάτι αντίστοιχο Αν αποφασίσεις όταν θα ανοίξει λίγο ο καιρός να προχωρήσεις στο στήσιμο γλαστρολίμνης, μπορώ να σου δώσω μερικά χαρεμάκια από gambousia affinis δικής μου αναπαραγωγής, που είναι ξαδελφάκια με τα γκαπυ αλλά πιο ανθεκτικά στις χαμηλές θερμοκρασίες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
myronlas 16 Δεκεμβρίου 2010 #19 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Τι θερμοκρασίες έχεις αυτές τις μέρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 16 Δεκεμβρίου 2010 Author #20 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 Τι θερμοκρασίες έχεις αυτές τις μέρες? Μία μέρα πριν ρίξει το χιόνι στον Πειραιά τα έβαλα μέσα στο δωμάτιο μου γιατί το νερό είχε φτάσει στους 12 C Τώρα είναι μια χαρά με την ζεστασιά του θερμοστάτη κάπου στους 24. Περιμένω νέα γέννα σε καμιά εβδομάδα 5-6 ώρες την ημέρα βάζω ένα φωτιστικό από πάνω για την ανάπτυξη των φυτών Link to comment Share on other sites More sharing options...
prodromos100 16 Δεκεμβρίου 2010 #21 Share 16 Δεκεμβρίου 2010 μπραβο φιλαρακι...ωραια η λιμνουλα σου...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman 16 Ιανουαρίου 2011 Author #22 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Τα μικρά guppy είναι απο την γέννα που ανέφερα.Τώρα πια έχουν μεγάλωσε και βγάλαν και χρώματα. Είχα ρίξει 2-3 φύλλα καρυδιάς για να φάνε τα σαλιγκάρια και δεν είχαν βουλιάξει ακόμα.Κάνουν ωραία αντίθεση και φαίνονται τα χρώματα τους καλύτερα ακούω σχόλια Link to comment Share on other sites More sharing options...
hms 16 Ιανουαρίου 2011 #23 Share 16 Ιανουαρίου 2011 ακούω σχόλια Επαναλαμβανεις την μουσικη των βιντεο σου Ωραια χρωματα και καλοταισμενα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 16 Ιανουαρίου 2011 #24 Share 16 Ιανουαρίου 2011 Ωραίος!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirsini_st 16 Ιανουαρίου 2011 #25 Share 16 Ιανουαρίου 2011 τελεια η ιδεα σου!πολυ ομορφη η λιμνουλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος