akvariym 4 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 4 Νοεμβρίου 2010 μαγκες αυριο ερχονται οι ΄΄κοκκινοσκουφιτσες΄΄. το ενυδρειο (30λιτρα) περιμενει ετοιμο και στρομενο εδω και 1,5 χρονο (λειρουργουσε σαν γενηστρα) με φιλτρο EHEIM pickup 180 l/h.απο φυτα ανουμπια,polysperma,moss,diformis,valisneria,bocopa. Mεσα υπαρχουν 3 απιστογραμμακια 1 μηνος τα οποια ταιζονται με νεοεκκαλφθεντα αρτεμια,δεν λενε με τιποτα να φανε ξερη τροφη.λογικα οι κοκκινες κυριες δεν θα πουν οχι στην αρτεμια φανταζομαι.... Απο οσο εχω διαβασει εδω στο φορουμ ταιζουμε καρροτο,αγγουρι,κολοκυθη και κοκκινι πιπερια.αυτα τα ζεματαμε στο μικροκυματων πρωτα για να μαλακοσουν??ποσες μερες τα κραταμε μεσα???και αφου τα βγαλουμε μετα ποτε ξαναβαζουμε παλι??? επισης αυτη η τροφη θεωρηται καλη?? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1639 κατι αλλο που πρεπει να ξερω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 4 Νοεμβρίου 2010 Author #2 Share 4 Νοεμβρίου 2010 κατι αλλο που ξεχασα!για τα φυτα ριχνω 0,5 ml flourish excel καθημερινα.επιρρεαζει τις γαριδες?να το συνεχισω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaYgirl 4 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 4 Νοεμβρίου 2010 μαγκες αυριο ερχονται οι ΄΄κοκκινοσκουφιτσες΄΄. το ενυδρειο (30λιτρα) περιμενει ετοιμο και στρομενο εδω και 1,5 χρονο (λειρουργουσε σαν γενηστρα) με φιλτρο EHEIM pickup 180 l/h.απο φυτα ανουμπια,polysperma,moss,diformis,valisneria,bocopa. Mεσα υπαρχουν 3 απιστογραμμακια 1 μηνος τα οποια ταιζονται με νεοεκκαλφθεντα αρτεμια,δεν λενε με τιποτα να φανε ξερη τροφη.λογικα οι κοκκινες κυριες δεν θα πουν οχι στην αρτεμια φανταζομαι.... Απο οσο εχω διαβασει εδω στο φορουμ ταιζουμε καρροτο,αγγουρι,κολοκυθη και κοκκινι πιπερια.αυτα τα ζεματαμε στο μικροκυματων πρωτα για να μαλακοσουν??ποσες μερες τα κραταμε μεσα???και αφου τα βγαλουμε μετα ποτε ξαναβαζουμε παλι??? επισης αυτη η τροφη θεωρηται καλη?? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1639 κατι αλλο που πρεπει να ξερω??? εγω που εχω red cherry...μου τα τρωνε ολα....κι απο ξερη τροφη ψαριων και απο κατι αναλογο σαν αυτο που ποσταρες...οσον αφορα τα σπιτικα...το αγγουρι τους το δινω ωμο...κολοκυθι ελαφρα βρασμενο.για να μαλακωσει λιγο,καροτο δεν εχω δοκιμασει ακομα...ουτε κοκκινη πιπερια.. δες και ενα αναλογο ποστ http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...c=45687&hl= Οσον αφορα το λιπασμα...καλυτερα να σου πει καποιος αλλος... ( νομιζω δεν κανει να χει χαλκο...αλλα δεν ειμαι σιγουρη...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 4 Νοεμβρίου 2010 Author #4 Share 4 Νοεμβρίου 2010 μαλιστα!!ποσο καιρο να αφινω τα λαχανικα μεσα?12 ωρες?? κατι αλλο..εχουν την ταση να βγαινουν εξω απο το νερο???χρειζομαι καπακι?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanarini 4 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 4 Νοεμβρίου 2010 Καλο ειναι να μην ριχνεις απο αυτο ειδικα το λιπασμα γιατι εχουν προβλημα οι γαριδες, πολυ καλες τροφες εχει η dennerle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raven 4 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 4 Νοεμβρίου 2010 μαγκες αυριο ερχονται οι ΄΄κοκκινοσκουφιτσες΄΄. το ενυδρειο (30λιτρα) περιμενει ετοιμο και στρομενο εδω και 1,5 χρονο (λειρουργουσε σαν γενηστρα) με φιλτρο EHEIM pickup 180 l/h.απο φυτα ανουμπια,polysperma,moss,diformis,valisneria,bocopa. Mεσα υπαρχουν 3 απιστογραμμακια 1 μηνος τα οποια ταιζονται με νεοεκκαλφθεντα αρτεμια,δεν λενε με τιποτα να φανε ξερη τροφη.λογικα οι κοκκινες κυριες δεν θα πουν οχι στην αρτεμια φανταζομαι.... επισης αυτη η τροφη θεωρηται καλη?? http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1639 κατι αλλο που πρεπει να ξερω??? Aυτο που πρεπει κυριως να ξερεις ειναι οτι γαριδουλες με τα Αpistogramma δεν μπορεις να βαλεις. Τις βαζεις μαζι με τον φυσικο τους θηρευτη. Αν οχι τωρα που ειναι μικρα, παντως συντομα θα τις φανε, να εισαι σιγουρος γι αυτο. Εχω δει μικρο Κριμπενσακι να σκοτωνει γαριδα στο μεγεθος του. Γι αυτο μην τα υποτιμησεις, καλυτερα χωρια να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Αν θες τις καλυτερες τροφες για γαριδες θα παραγγειλεις μεσω ebay τις Shirakura ή τις κορυφαιες για μενα Mosura. Τις εχω δοκιμασει και τις 2 και πραγματικα ειναι κλασεις ανωτερες απο καθε αλλη τυποποιημενη τροφη. Λιπασματα μπορεις να βαζεις κανονικα με τις Red cherry, το excel επισης σε κανονικες δοσολογιες δεν τις ενοχλει συνηθως. Προσεξε μονο να ριχνεις τη δοση σιγα σιγα ή καλυτερα σπαστην σε 2 ημερησιες δοσεις. Επισης προσεξε οταν ριχνεις το excel να μην το συνδυαζεις με αλλο λιπασμα και κυριως οχι με καποιο γενικο λιπασμα που περιεχει σιδηρο. Βασικα αυτος ο συνδυασμος ειναι που ενοχλει κυριως τις γαριδες γιατι το excel εχει την ιδιοτητα να αλληλεπιδρα με τον σιδηρο και να τον μετατρεπει σε μορφη πιο ευκολα απορροφησιμη για τα φυτα. Σε υπερδοσολογια excel αλλαζει το πραγμα και εκει ρισκαρεις ακομα και να τις χασεις, οποτε μην το δοκιμασεις ποτε ακομα και με τις πιο ανθεκτικες γαριδουλες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 5 Νοεμβρίου 2010 Author #7 Share 5 Νοεμβρίου 2010 Aυτο που πρεπει κυριως να ξερεις ειναι οτι γαριδουλες με τα Αpistogramma δεν μπορεις να βαλεις. Τις βαζεις μαζι με τον φυσικο τους θηρευτη. Αν οχι τωρα που ειναι μικρα, παντως συντομα θα τις φανε, να εισαι σιγουρος γι αυτο. Εχω δει μικρο Κριμπενσακι να σκοτωνει γαριδα στο μεγεθος του. Γι αυτο μην τα υποτιμησεις, καλυτερα χωρια να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Αν θες τις καλυτερες τροφες για γαριδες θα παραγγειλεις μεσω ebay τις Shirakura ή τις κορυφαιες για μενα Mosura. Τις εχω δοκιμασει και τις 2 και πραγματικα ειναι κλασεις ανωτερες απο καθε αλλη τυποποιημενη τροφη. Λιπασματα μπορεις να βαζεις κανονικα με τις Red cherry, το excel επισης σε κανονικες δοσολογιες δεν τις ενοχλει συνηθως. Προσεξε μονο να ριχνεις τη δοση σιγα σιγα ή καλυτερα σπαστην σε 2 ημερησιες δοσεις. Επισης προσεξε οταν ριχνεις το excel να μην το συνδυαζεις με αλλο λιπασμα και κυριως οχι με καποιο γενικο λιπασμα που περιεχει σιδηρο. Βασικα αυτος ο συνδυασμος ειναι που ενοχλει κυριως τις γαριδες γιατι το excel εχει την ιδιοτητα να αλληλεπιδρα με τον σιδηρο και να τον μετατρεπει σε μορφη πιο ευκολα απορροφησιμη για τα φυτα. Σε υπερδοσολογια excel αλλαζει το πραγμα και εκει ρισκαρεις ακομα και να τις χασεις, οποτε μην το δοκιμασεις ποτε ακομα και με τις πιο ανθεκτικες γαριδουλες. τα απιστογραμμακια σε κανα μηνα θα πανε στο ενυδρειο με τους γονεις τους ή στο 120αρι...αναλογα....τωρα ειναι εναν ποντο ακομα.το γνωριζω οτι θα τις φανε,ειδικα σε μικρο μεγεθος που χορανε στο στομα τους.Τις αμανο δεν τις πειραξαν ποτε εδω και εναν χρονο αλλα το μεγεθος τους ειναι 4-5 ποντους,ισως για αυτο!!!! αυτες εδω ειναι οι τροφες? http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=Mosura+fo...6.c0.m270.l1313 http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=Shirakura...6.c0.m270.l1313 ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 24 Νοεμβρίου 2010 Author #8 Share 24 Νοεμβρίου 2010 Παιδες εχασα τις 9 απο τις 11 Red Cherry!!εχουν μηνει μονο 2 θυλικες που ηταν οι μεγαλυτερες σε μεγεθος. ο μονος λογος που μπορω να σκεφτω ειναι το excel,αν και η δοσολογια πιστευα οτι ηταν κανονικι.0,5μλ σε 20 λιτρα νερου. τι λετε εσεις??εχω διαβασει οτι ειναι ανθεκτηκες γαριδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 25 Νοεμβρίου 2010 Author #9 Share 25 Νοεμβρίου 2010 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 25 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 25 Νοεμβρίου 2010 Παιδες εχασα τις 9 απο τις 11 Red Cherry!!εχουν μηνει μονο 2 θυλικες που ηταν οι μεγαλυτερες σε μεγεθος. ο μονος λογος που μπορω να σκεφτω ειναι το excel,αν και η δοσολογια πιστευα οτι ηταν κανονικι.0,5μλ σε 20 λιτρα νερου. τι λετε εσεις??εχω διαβασει οτι ειναι ανθεκτηκες γαριδες! πόσες μέρες έζησαν στο ενυδρείο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 25 Νοεμβρίου 2010 Author #11 Share 25 Νοεμβρίου 2010 15 μερες περιπου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 25 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 25 Νοεμβρίου 2010 15 μερες περιπου! τις έχασες όλες μαζί σε μια δύο μέρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 25 Νοεμβρίου 2010 Author #13 Share 25 Νοεμβρίου 2010 τις έχασες όλες μαζί σε μια δύο μέρες? ναι!καπως ετσι,ξαφνηκα! εχεις κατι υποψιν σου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 26 Νοεμβρίου 2010 #14 Share 26 Νοεμβρίου 2010 H δοσολογία δεν είναι υπερβολική, με την προυπόθεση να υπάρχει μια σεβαστή ποσότητα φυτών. Μην ξεχνάμε οτι οι προτεινόμενες δοσολογίες από τις εταιρείες δεν μπορούν να ελέγξουν το πόσα φυτά υπάρχουν μέσα και την απορρόφηση CO2. Πες λίγα πράγματα για το ενυδρείο, Οι μαζικοί θάνατοι υποδεικνύουν οτι κάτι συσσωρεύτηκε μέσα στο ενυδρείο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 26 Νοεμβρίου 2010 Author #15 Share 26 Νοεμβρίου 2010 H δοσολογία δεν είναι υπερβολική, με την προυπόθεση να υπάρχει μια σεβαστή ποσότητα φυτών. Μην ξεχνάμε οτι οι προτεινόμενες δοσολογίες από τις εταιρείες δεν μπορούν να ελέγξουν το πόσα φυτά υπάρχουν μέσα και την απορρόφηση CO2. Πες λίγα πράγματα για το ενυδρείο, Οι μαζικοί θάνατοι υποδεικνύουν οτι κάτι συσσωρεύτηκε μέσα στο ενυδρείο. ειναι 30 λιτρο,20 καθαρα λιτρα. φιλτρο 150 λιτρα την ωρα της ΕΗΕΙΜ.απο φυτα εχω πολυ πολυσπερμα,πολυ μοςς,βαλισνεριες και φακη. τρεχει ενα χρονο περιπου και οι τιμες ειναι ΡΗ 7,GH 7,KH 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 26 Νοεμβρίου 2010 #16 Share 26 Νοεμβρίου 2010 http://www.seachem.com/Products/product_pa...urishExcel.html Η δοσολογία του λιπάσματος που έριχνες ήταν υπαρβολική αν διαβάσεις το site που παραθέτω θα δεις ότι προτείνεται 0,5μλ για 40 λίτρα ανά αλλαγή νερού και για καθημερινή βάση η δοσολογία είναι στα 0,5μλ ανά 200 λίτρα. Είναι πιθανό οι γαρίδες να δηλητηριάστηκαν. Κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού σήμερα περίπου 70% μπας και προλάβεις τις υπόλοιπες Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 26 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 26 Νοεμβρίου 2010 ναι!καπως ετσι,ξαφνηκα! εχεις κατι υποψιν σου?? για τα 20 λιτρα καθαρά πιστεύω υπερβολή την λίπανση που βάζεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 26 Νοεμβρίου 2010 Author #18 Share 26 Νοεμβρίου 2010 http://www.seachem.com/Products/product_pa...urishExcel.html Η δοσολογία του λιπάσματος που έριχνες ήταν υπαρβολική αν διαβάσεις το site που παραθέτω θα δεις ότι προτείνεται 0,5μλ για 40 λίτρα ανά αλλαγή νερού και για καθημερινή βάση η δοσολογία είναι στα 0,5μλ ανά 200 λίτρα. Είναι πιθανό οι γαρίδες να δηλητηριάστηκαν. Κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού σήμερα περίπου 70% μπας και προλάβεις τις υπόλοιπες εκει λεει 5μλ ανα 40 λιτρα,οχι 0,5! με την απλη μεθοδο των τρειων....αφου στα 130 λιτρα εβαζα 5μλ στα 20 βγαινει 0,76μλ,με αυτη την λογικη εριχνα 0,5.δηλαδη πηγαν απο excel?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος