Jump to content

Ποιο είναι κατάλληλο υλικό

bababrilios

Recommended Posts

ψάχνω για υπερχείλιση σωλήνες και πήγα σε ένα μαγαζί με αρδευτικά συστήματα και μου είπε ότι το απλό pvc που χρησιμοποιείται για αποχετεύσεις και κολιουντε οι γωνίες με αυτή την κολλά τον υδραυλικών δεν είναι κατάλληλη για πόσιμο ή για οργανισμούς . υπάρχει και το pp που έχει λάστιχα στους συνδέσμους και κάνει για πιέσεις και για πόσιμο

Για να ακούσω γνώμες από ειδικούς στο hobby τι λέτε?

εγω με Pvc και με κολλα οτι υδραυλικο εχω.Δεν ειχα ποτε καποιο προβλημα.Αν το ξεπλυνεις καλα δεν θα υπαρξει προβλημα.Τουλαχιστον ετσι νομιζω απο δικη μου εμπειρια.

pvc σωλινες και κολλες βαζουν ολοι στα diy και ετσι εκανα και στο δικο μου! μιλαω με 100% συγουρια και δεν εχεις να φοβηθεις τπτ στην κολλα

Υπάρχει PVC και κόλλα κατάλληλα για τρόφιμα. Αυτά πρέπει να χρησιμοποιούμε στα ενυδρεία. Όχι σωληνώσεις αποχετεύσεων.

Υπάρχει PVC και κόλλα κατάλληλα για τρόφιμα. Αυτά πρέπει να χρησιμοποιούμε στα ενυδρεία. Όχι σωληνώσεις αποχετεύσεων.

Ετσι ακριβως!! Πρεπει να προσεχουμε τι βαζουμε στα ενυδρεία.

Προς ενημερωση σου , αλλα και όσων δεν ξερουν και τα δύο υλικά ειναι πολυμερη... το πολυπροπυλένιο αλλα και το πολυβiνiλοχλωριδιο. (PolyVinyl Chloride)

Αρα επι της ουσίας εχουν την ίδια βαση. Δεν ξερω τι διαφορα έχουν στην τιμή... αλλα καλο ειναι να εχουμε μια αποψη... :buttrock:

Έγινε επεξεργασία - nikoloutso

Γνωρίζει ή αν έχει κάποιος από μας σωλήνες PE100. Eίναι κουλούρες μεγάλες που χρησιμοποιούνε στα αρδευτικά και κάνουν και για πόσιμο . Δεν ενώνονται με κόλλα αλλά έχουν συνδέσμους

• 4 weeks later...

Μετά από αρκετό ψάξιμο βρήκα τελικά αυτά που είναι κατάλληλα με σιγουριά ;) και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας γιατί την γυναίκα μου δεν την ενδιαφέρει ούτε την μάνα μου :rasp:

Οι pvc σωλήνες είναι οι περισσότερη, αν όχι όλοι, ακατάλληλη και αυτό γιατί αφήνουν ουσίες..... που δεν φαντάζεστε, είναι όλες δηλητήρια....... :rasp:

Βλέπω σε πολλά post να λένε, ότι ενώ όλες οι μετρήσεις τούς είναι εντάξει κάποια ψάρια η κάποια κοράλλια δεν είναι καλά και κανένας δεν μπορεί να τούς βοηθήσει και δεν ξέρει γιατί (δεν μιλώ για του εμπορίου τα ενυδρεία αλλά για τα diy και όχι για όλους για αυτούς που σαν έμενα δεν ήξεραν)

Όλα αυτά τα δηλητήρια που βγάζουν οι σωλήνες εμείς δεν τα μετράμε αλλά αυτά υπάρχουν με αποτέλεσμα να κάνουν κακό του οργανισμούς μέσα στο κλειστό κύκλωμα που ζούνε. :rasp:

Να μην μακρηγορώ άλλο , αυτού του τύπου είναι κατάλληλα πλαστικά (http://tiny.cc/h5prc) και όχι απλά pvc, ας είναι ίδια στη βάση τούς και ας είναι ξαδέρφια και μπατζανακια τα μεν είναι κατάλληλα για πόσιμο νερό και τα άλλα όχι. Να και οι σύνδεσμοι τούς (http://tiny.cc/h46h1)

Σε μια απλή ερώτηση κολλούσαν όση πουλούσαν pvc "εσύ θα έπινες νερό μέσα από αυτό?". :hysterical: ...... έφευγα και σκεφτόμουνα, εγώ γιατί να το βάλω στα ψαράκια μου αφού αυτός δεν πίνει νερό μέσα από αυτό.

Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν , έτσι τα καταλαβαίνω και τα μοιράζομαι μαζί σας για το καλλίτερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτό που αγαπάμε

Το θέμα παραμένει ανοιχτό ακούω τις απόψεις σας

Εξάλλου γι'αυτό χρησιμοποιούμε ενεργό άνθρακα.Για να δεσμεύονται τα βλαβερά αυτά στοιχεία που δεν μπορούμε να μετρήσουμε.

• 3 weeks later...

Δεν θέλω να κάνω ζημιά και μετά να προσπαθώ να τα μπαλώσω με άνθρακες κτλ, ο άνθρακας υπάρχει για άλλους λογούς στα ενυδρεία και όχι για να βάζουμε ακατάλληλα ντεκόρ η υλικά για μη ενυδριακη χρήση

Την έχουμε ψαξη μέσα στο forum για τις σιλικόνες μέχρι εκεί που δεν πάει , θα βάζαμε μια ωραία αντιμουχλικη και μετά λίγο άνθρακα και όλα jet

δεν νομίζω να είναι έτσι.

τες πα ο καθένας έχει την γνώμη του και είναι σεβαστή

Αφού βρήκα και βρήκα διάφορα υλικά κατάλληλα από αδρευτικα από πισίνες από ενυδριομαγαζα

περιμένω τιμές . Στο aquaristic πάντως θα μου κοστίσουν 350 ολόκληρα ευρώ. ρακορ γωνίες ταφ σωλήνες κόλες .

• 1 year later...

Με έναν φίλο μου υδραυλικό που είχα την συζήτηση περί συγκόλησης PVC μου είπε ότι κάνει και η μαστίχη που κρατάει μια ζωή αλλά μπορείς και να το ξεβιδώσεις όποτε θες καθώς δεν γίνεται ένα σώμα όπως με την κόλλα. Φαντάσου κάτι σαν σιλικόνη μόνο πιο παχύρρευστη

Έγινε επεξεργασία - x-nos

Με έναν φίλο μου υδραυλικό που είχα την συζήτηση περί συγκόλησης PVC μου είπε ότι κάνει και η μαστίχη που κρατάει μια ζωή αλλά μπορείς και να το ξεβιδώσεις όποτε θες καθώς δεν γίνεται ένα σώμα όπως με την κόλλα. Φαντάσου κάτι σαν σιλικόνη μόνο πιο παχύρρευστη

Μολις γινει η κολληση αδρανοποιειται το υλικο,η θα βγαζει τιποτα που μπορει να περασει στο νερο;

Δεν κατάλαβα τι ακριβώς με ρωτάς. Πάντως ξέρω πως το χρησιμοποιούν σε σωλήνες ύδρευσης οπότε δεν έχει κανένα πρόβλημα και με τα ψάρια

Πριν 2 χρόνια ποστ που το βρήκατε;

Δεν κατάλαβα όμως; Ψάχνουμε πάλι κάτι;

Εγώ έψαχνα κάτι και έπεσα πάνω του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...