Jump to content

Οι Κάλβοι του Karyda

ΚΩΣΤΗΣ

Recommended Posts

έχουν μια πολύ ιδιαίτερη ομορφιά τα συγκεκριμένα ψαράκια. :D

καλή επιτυχία σου εύχομαι Κωστή, και ευχαριστώ και για τις συμβουλές. ;)

• 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 244
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ειναι πολυ ωραια ψαρια.

Ετσι αποφασισα κι εγω να παρω χθες ενα για αρχη ωστε να μαθω την συμπεριφορα τους και σιγα σιγα να φτιαξω ενα χαρεμακι να κανει παρεα στις φροντοζες μου.

Βαλε μας καμια καινουρια φωτογραφια να τα χαζεψουμε :)

Πολυ ομορφα και μεγαλωσαν αρκετα,Ο Μαριος με εβαλε σε σκεψεις και επ ευκαιρια να ρωτησω ,τι τελικο μεγεθος εχουν και αν ταιριαζουν με της φροντοζες σαν χαρακτηρα :)

Οι κάλβοι είναι πραγματικά υπέροχα ψάρια, αλλά και πολύ ιδιαίτερα. Είναι συνέχεια στην τσίτα και φαίνεται σαν να μην χαλαρώνουν ποτέ. Όπως λέει και ο κ. Σωκράτης, μάλλον δεν ξεπέρασαν ποτέ όσα έγιναν στην λίμνη όταν δημιουργήθηκε το μεγάλο ρήγμα. :wub:

Γενικά θέλει σταθερότητα, μικρές αλλαγές και συχνές για να έχει καθαρό νερό χωρίς να αλλάζει όμως ή σύσταση και οι παράμετροι του.

:)

Πολυ ομορφα και μεγαλωσαν αρκετα,Ο Μαριος με εβαλε σε σκεψεις και επ ευκαιρια να ρωτησω ,τι τελικο μεγεθος εχουν και αν ταιριαζουν με της φροντοζες σαν χαρακτηρα :)

Βασίλη τελικό μέγεθος φτάνει τα 15 εκ. Θα είναι μια χαρά με φροντόζες αλλά όχι με κανένα είδος από την λίμνη Malawi. Το έπιασες το υπονοούμενο.... θα σε κυνηγήσω :wub:

Βασίλη τελικό μέγεθος φτάνει τα 15 εκ. Θα είναι μια χαρά με φροντόζες αλλά όχι με κανένα είδος από την λίμνη Malawi. Το έπιασες το υπονοούμενο.... θα σε κυνηγήσω :)

:):o

Με πειρες απο κακο ματι, :wub: εχω δωσει δικαιωματα βεβαια,απλα εχω ενα ονειρο, να φτιαξω ενα 1000αρι μονο για τις φροντοζες ,και προσπαθω να μαθω τι αλλο μπορω να συνδιασω.

:o:o

Με πειρες απο κακο ματι, :wub: εχω δωσει δικαιωματα βεβαια,απλα εχω ενα ονειρο, να φτιαξω ενα 1000αρι μονο για τις φροντοζες ,και προσπαθω να μαθω τι αλλο μπορω να συνδιασω.

Δεν μας τα λες καλα...... :o:)

Μακαρι να φτιαξεις ενα 1000αρι.Στο ενυδρειο του AZMP συνυπαρχουν πολυ καλα καλβοι και φροντοζες.

Κωστη θα χαρουμε με νεες φωτο των καλβων σου καποια στιγμη. :)

Προσέχω για να έχω :wub:

Πολλά μπορείς να κάνεις με τις φροντόζες και αυτά τα λίτρα.

πχ φροντόζες, κάλβοι και ένα κοπάδι cyprichromis leptosoma

:)

με θαυμασμο χαζευω το ενυδρειο σου καπου καποτε θα αποκτησω και γω ενα τετοιο........σε 32 χρονια,θα με βοηθησεις

• 2 weeks later...

Αν και μετά τις 10 δεν έχουμε πολύ όρεξη να μας φωτογραφίσετε, σας δίνουμε ένα δυο λήψεις γιατί είμαστε ωραίοι τύποι. Σύντομα θα πάμε σε μεγαλύτερο σπίτι κι εκεί θα δείξουμε ακόμα περισσότερα :thumbup:

100_1894.jpg

100_1888.jpg

100_1878.jpg

100_1865.jpg

100_1856.jpg

100_1845.jpg

100_1830.jpg

Ναι Νίκο bga είναι.... Η μάχη που έδωσα ήταν ανελέητη εδώ και 4 μήνες. Αλλαγές, συσκότιση,αυξημένη κυκλοφορία....... και μόνο το τελευταίο φαίνεται να την περιορίζει. Το επόμενο βήμα θα ήταν η ερυθρομυκίνη, αλλά μιας και τα ψάρια σε ένα μήνα θα μετακομίσουν σε μεγαλύτερο ενυδρείο, δεν μπαίνω στην διαδικασία.

:thumbup:

Ναι Νίκο bga είναι.... Η μάχη που έδωσα ήταν ανελέητη εδώ και 4 μήνες. Αλλαγές, συσκότιση,αυξημένη κυκλοφορία....... και μόνο το τελευταίο φαίνεται να την περιορίζει. Το επόμενο βήμα θα ήταν η ερυθρομυκίνη, αλλά μιας και τα ψάρια σε ένα μήνα θα μετακομίσουν σε μεγαλύτερο ενυδρείο, δεν μπαίνω στην διαδικασία.

:P

Καλημερα Κωστη και καλη εβδομαδα :ninja: .Θελω να ρωτησω για την αλγη bga.Μας εχετε πει οτι ειναι μαυρη,αυτο που βλεπω εγω ειναι σκουρα πρασινη.Υπαρχει και πρασινη και μαυρη,και πως εμεις οι αρχαριοι μπορουμε να την ξεχωρησουμε ?

Να χαιρεσαι τα ψαρακια σου ειναι πραγματικα πολυ ομορφα. :thumbup:

Καλημέρα Βασίλη,

μήπως μπερδεύεις το κυανοβακτηρίδιο (bga) που είναι γαλαζοπράσινο με την μαύρη τριχωειδή άλγη (bba);

To κυανοβακτηρίδιο είναι μεγάλος μπελάς, γιατί ακόμα κι αν καταφέρεις να το ξεφορτωθείς είναι ακόμα πιο δύσκολο να μη σου έρθει ξανά. Στη δική μου περίπτωση η αιτία φαίνεται πως είναι τα μηδενικά νιτρικά, επειδή οι αλλαγές που κάνω είναι συχνές στους Κάλβους.

Καλημέρα Βασίλη,

μήπως μπερδεύεις το κυανοβακτηρίδιο (bga) που είναι γαλαζοπράσινο με την μαύρη τριχωειδή άλγη (bba);

To κυανοβακτηρίδιο είναι μεγάλος μπελάς, γιατί ακόμα κι αν καταφέρεις να το ξεφορτωθείς είναι ακόμα πιο δύσκολο να μη σου έρθει ξανά. Στη δική μου περίπτωση η αιτία φαίνεται πως είναι τα μηδενικά νιτρικά, επειδή οι αλλαγές που κάνω είναι συχνές στους Κάλβους.

Ναι τα μπερδεψα γιατι και τα δυο αρχιζουν απο b :P

• 4 weeks later...

Μηπως να γινοταν κανα update; :thumbup:

Μηπως να γινοταν κανα update; :thumbup:

Άντε ρεεεεε περιμένουμε !!!! :thumbup::D:thumbup:

Έγινε μετακόμιση ????

• 1 month later...

Δυστυχώς λόγω κάποιων δυσκολιών η μετακόμιση των κάλβων σε 300αρι μετατίθεται για τον Σεπτέμβρη.

Παρόλα'αυτά μεγαλώνουμε και ομορφαίνουμε :thumbup:

100_1982.jpg

100_1981.jpg

100_1980.jpg

100_1977.jpg

100_1975.jpg

100_1974.jpg

100_1970.jpg

100_1968.jpg

100_1966.jpg

100_1965.jpg

100_1963.jpg

100_1961.jpg

100_1959.jpg

100_1952.jpg

100_1949.jpg

100_1942.jpg

100_1922.jpg

100_1919.jpg

100_1913.jpg

100_1906.jpg

100_1903.jpg

Αλγη δεν πιανει εσενα το ενυδρειο σου; :thumbup:

Grolux ειναι η λαμπα;

Η αλήθεια είναι ότι η φωτογραφική βγάζει τον φωτισμό λίγο πιο ροζουλί απ'ότι είναι. Ελπίζω να μην μείνουν για πολύ ακόμα εκεί και να τα φωτογραφίσουμε όπως τους πρέπει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...