akkornteon 1 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 1 Νοεμβρίου 2010 (edited) Αυτό το ενυδρειάκι ήταν του Stormtrooper! (χειροκρότημα ) Το καθάρισα καλά καλά, γιατί όοοοολοι θυμόμαστε τις τερατογεννέσεις που έχουν βγει από αυτό το μικρό ενυδρειάκι, έβρασα και το χαλίκι για παν ενδεχόμενο και θέλω να πιστεύω ότι έχω εξολοθρεύσει τα πάντα Βρήκα πέτρες από γείτονα που έφτιαχνε την μάντρα του (λολ), έβαλα το υπόστρωμα, χαλίκι και φύτεψα glossostigma και μια blyxa στη γωνία. το ξυλαράκι είναι από παραλία ξεραμένο τμήμα θάμνου, δείχνει πολύ φυσικό λόγω του μεγέθους του που συνάδει με τις πέτρες και των διακλαδώσεών του. προς το παρόν τρέχει με το εργοστασιακό dennerle φίλτρο μπολιασμένο από δικό μου φίλτρο, αλλά μελλοντικά θα ήθελα να το αλλάξω με 2211 κυρίως για λόγους αισθητικής. Θα φιλοξενήσει γαριδούλες μόνο. Αυτά... edit: 1. κάποια glosso δεν είναι σωστά φυτεμένα, εξέχουν αρκετά. Πρέπει να βρω σωστότερη λαβίδα με πιο λεπτή μύτη για καλύτερο φύτεμα 2. μπροστά έχει μείνει κενό γιατί θα μπει κομμάτι ενυδρειακής σιλικόνης καλυμμένο με λευκή άμμο, έτσι ώστε να κάνει το εφε της παραλίας που βλεπουμε σε ενυδρεία διαγωνισμών, χωρίς όμως να μπλέκεται η άμμος με το χαλίκι, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για όσους το έχουν επιχειρήσει και ξέρουν Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2010 - akkornteon Link to comment Share on other sites More sharing options...
irinichan 1 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Υπέροχο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paliosdimitris 1 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Ανυπομονώ να δώ την εξέλιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 1 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Ανυπομονώ να δώ την εξέλιξη. Aκουσες τον λαο.Περιμενουμε την εξελιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
giorginakos 1 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 1 Νοεμβρίου 2010 αυτο το μικρο το φυτακι το εχω και εγω και δεν ξερω πως φυτευεται.. (ειναι σαν τριφυλλακι) Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 1 Νοεμβρίου 2010 Author #6 Share 1 Νοεμβρίου 2010 φίλε το φύτεμα του θέλει προσοχή. Και εγώ πρώτη φορά το μεταχειρίζομαι. Χωρίς κάποια λαβίδα δεν θα πετύχεις πολλά. Πήγαινε σε κάποιο μαγαζί που να πουλάει χημικά είδη, εκεί έχουν λαβίδες μεταλικές και πλαστικές και βρες κάποια που να καταλήγει σε πολύ λεπτές μύτες μπροστά. Μετά ξεχώρισε το φυτό σε κομμάτια με ριζούλες, πιάστο απαλά με τη λαβίδα και φύτεψέ το όσο πιο βαθιά. Αρκεί να φαίνονται λίγο τα φύλλα του πάνω από το βυθό και είσαι οκ. αυτά από διεθνή βιβλιογραφία τα αναφέρω που διάβασα πρόσφατα. Αν κάποιος φίλος από εδώ έχει εμπειρία και διάθεση να μας πει παραπάνω είμαστε όλο αυτιά! ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akvariym 1 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 1 Νοεμβρίου 2010 το ξεκινημα φαινεται ωραιο και η εξεληξη αναμενεται εξαιρετικη!!!! τι φωτισμο εχεις?? μια ιδεα,που ισως να την εχεις σκεφτει:αν εβαζες στα κλαδια πανω λιγη Xmoss να φαινεται σαν δεντρο θα ηταν εντυποσιακο πιστευω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
plaYgirl 1 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Πιστευω πως θα γινει καταπληκτικο...!!!! Ηδη ειναι πανεμορφο..και εχει πολλες προδιαγραφες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΩΣΤΗΣ 1 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Πολύ όμορφο Γιάννη να το χαίρεσαι. Ανέβασε κι άλλες φωτογραφίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 1 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 1 Νοεμβρίου 2010 (edited) @akvariym: δυστυχώς δεν έχω christmass moss και εδώ στην Πάτρα δεν φέρνουν τέτοια φυτά φέρνουν τα πολύ βασικά. Σε συνομιλία μου με μαγαζάτορα γνωστό και φίλο πλέον μου είπε ότι τα παραγγέλνει όταν του έρχεται το στοκ του εισαγωγέα κάθε Τετάρτη, όπως και γαρίδες, αλλά παρόλ' αυτά δεν του τα φέρνουν. Θεωρώ ότι μου λέει αλήθεια, αφού δεσμεύομαι ότι θα αγοράσω αυτά που του ζητάω και με ξέρει πολύ καλά. off topic το ξέρω, αλλά για να καταλάβετε τι γίνεται στην επαρχία και πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε αποστολές edit: έχω 1 φωτιστικό 11w της εταιρείας, αλλά μου φαίνεται ότι δεν αρκεί, οπότε ψάχνω για άλλη λύση από τώρα! Έχω λίγη pellia, αλλά δεν νομίζω ότι θα δέσει πολύ ωραία με το δέντρο. Στην τελική και σκέτο να το αφήσω δεν δείχνει άσχημο γιατί έχει πολύ όμορφα "κλαδιά". Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Κωστή, θα βγάλω και άλλες μόλις πυκνώσει το γρασιδάκι και καθαρίσω τα άλατα από το τζάμι χεχεχε! Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2010 - akkornteon Link to comment Share on other sites More sharing options...
theodor72 1 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Κόσμημα το ενυδρειάκι σου και φυσικά με τον καιρό θα γίνει πολύ ομορφότερο! Έχεις σκοπό να βάλεις κανένα ακόμα θαμνάκι; Αν έβαζες καμιά ακόμα blyxa μαζί με την υπάρχουσα για να φουντώσει λίγο ίσως έδειχνε καλύτερα. Γνώμη μου είναι πάντως να μή βάλεις και άλλο είδος φυτού. Ένα είδος γρασιδιού με ένα είδος θάμνου θα δημιουργήσουν ένα απλό και πανέμορφο τοπίο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoloutso 1 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Γιαννη πολυ ομορφο... λιτό και απέριττο!!! Τι γαριδες θα βαλεις?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tasosgv 1 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 1 Νοεμβρίου 2010 μπραβο!!! πολύ όμορφο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 2 Νοεμβρίου 2010 Author #14 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Άντε να μπει καμία moss μόνο και μόνο για να γουσταρουν τα γαριδακια! Χαχαχα! Είχα πυκνοφυτεμενο με red crystal και επιτυχείς συνεχόμενες γεννες (όσοι θυμάστε, πριν τις περιπέτειες υγειας) στο οποίο ήταν τόσο πυκνή η βλάστηση που πάνω απο 5-6 δεν έβλεπες!! Είχα και tenellus τότε για γρασίδι και χωνονταν απο κατω Τώρα όμως με χαμηλό γρασίδι και τη blyxa θα τις βλέπω να τις χαίρομαι! Η blyxa ήρθε απο Αθηνα πολύ ταλαιπωρημένη, τα μισά φύλλα είχαν χαλάσει. Αν δε συνέλθει θα φυτεψω και άλλη δίπλα της. Θα μπουν κίτρινες γαρίδες που θα μου στείλει συνφορουμιτης μας αν όλα πανε καλά με τις γεννες του!! Δυστυχώς Πατρα μόνο amano φέρνουν Και πάλι ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 2 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Ωραία η γλοσο αλλά σε μικρό ενυδρείο θα προτιμούσα το χεμιάτους. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά το ενυδρειάκη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 2 Νοεμβρίου 2010 Author #16 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Είναι πολύ όμορφο και το hemianthus αλλά και πιο δύσκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 2 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Προσωπικά παρατήρησα ότι στα μικρά ενυδρεία ευδοκιμεί μια χαρά, προφανώς λόγο του μικρού ύψους που έχουν δέχεται ο βυθός ποιο πολλή φώς και από λίπανση λόγο τον λίγων λίτρων δεν θέλεις και τρελά πράγματα. Αν βαρεθείς το γλόσο δοκίμασε και το χεμι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 2 Νοεμβρίου 2010 Author #18 Share 2 Νοεμβρίου 2010 επειδή γουστάρω τρελά τις γαριδούλες και αυτές που μου αρέσουν υβριδίζουν μεταξύ τους παρακολουθώ στενά τις αγγελίες, αν προκύψει κάποιο 30λιτρο κύβος να το τσιμπήσω και να στήσω παρόμοιο setup.... οπότε τότε θα παίξω και με το hemi! σ' ευχαριστώ για τις συμβουλές, πραγματικά με είχαν αποθαρρύνει και μου αρέσει πολύ σαν φυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 1 Μαρτίου 2011 Author #19 Share 1 Μαρτίου 2011 Φίλε Χρήστο πόσο δίκιο είχες τελικά! Δεν ήμουν ευχαριστημένος από την πορεία του glossostigma, βασικά έλιωσε και εξαφανίστηκε όλο. ΧΑΧΑΧΑ! Οπότε πήρα aquasoil africana και το φύτεψα μισό με cuba, μισό με glosso, δεν έχω βάλλει ακόμη CO2 και η cuba πάει πολύ καλύτερα από το glosso το οποίο κιτρινίζει ελαφρώς σε κάποια σημεία. Και όλα αυτά μόλις με 22 w. Χαίρομαι που με παρότρυνες να δοκιμάσω την cuba γιατί επικρατούσε η άποψη ότι είναι πιο δύσκολη και αν και μου άρεσε πάντα, ποτέ δεν το τόλμησα. Ευχαριστώ. Φωτό σύντομα!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
she'sinpanties 1 Μαρτίου 2011 #20 Share 1 Μαρτίου 2011 ανεβασε καμια φωτογραφια να παιρνουμε ιδεες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rik 9 Μαρτίου 2011 #21 Share 9 Μαρτίου 2011 Ο λαος περιμενει φωτο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 9 Μαρτίου 2011 Author #22 Share 9 Μαρτίου 2011 έγινε.! Φωτό αύριο (το είχα ξεχάσει) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος