Guest el.stel 1 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Γεια σας Ξέρει κάποιος να μου πει με τι υλικό μπορώ να σκεπάσω ένα ανοιχτό ενυδρείο, έτσι ώστε να μην έχω μεγάλη εξάτμιση, αλλά και να μην μου μειώσει την ποσότητα του φωτός που θα φτάνει στο ενυδρείο από τις λάμπες? Κάτι έχει πάρει το μάτι μου στο φόρουμ με κάτι φύλα πλαστικού αλλά δεν το βρίσκω… Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 1 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Μιλας για τα φυλα απο πολυκαρμπονικο υλικο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest el.stel 1 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Ναι. Από πού μπορώ να τα αγοράσω? Ξέρεις αν μειώνουν το φως που θα πέφτει μέσα στο ενυδρείο? Υπάρχει και καμία άλλη λύση ή αυτή είναι η καλύτερη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 1 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Ναι. Από πού μπορώ να τα αγοράσω? Ξέρεις αν μειώνουν το φως που θα πέφτει μέσα στο ενυδρείο? Υπάρχει και καμία άλλη λύση ή αυτή είναι η καλύτερη? απο καταστηματα που πουλανε βιομηχανικα πλαστικα πχ http://www.skrimizeas.gr/ http://www.etka.gr/ http://www.graphicarts.gr/portal/corp_deta...mp;corpid=15043 εαν το παρεις σε διαφανο ειναι ελαχιστη η απωλεια φωτεινοτητας που εχεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
lasal 1 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 1 Νοεμβρίου 2010 (edited) Γεια σας Ξέρει κάποιος να μου πει με τι υλικό μπορώ να σκεπάσω ένα ανοιχτό ενυδρείο, έτσι ώστε να μην έχω μεγάλη εξάτμιση, αλλά και να μην μου μειώσει την ποσότητα του φωτός που θα φτάνει στο ενυδρείο από τις λάμπες? Κάτι έχει πάρει το μάτι μου στο φόρουμ με κάτι φύλα πλαστικού αλλά δεν το βρίσκω… Μπορείς να χρησιμοποιήσεις plexiglass Έχει μεγαλύτερη διαφάνεια από το γυαλί Μπορείς να το κόψεις και να το επεξεργαστείς. Θα πρέπει να προνοήσεις για μικρές ενισχύσεις για να μην σου κάνει κοιλιά από την θερμότητα των λαμπών Το καθαρίζεις με ξύδι ή με viakal αν πιάσει άλατα Πάρε μια ιδέα από την παρακάτω εικόνα. Πάρε και ενα λινκ http://www.plexiglas-petropoulos.gr/plexiglass/ Έγινε επεξεργασία 1 Νοεμβρίου 2010 - lasal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest el.stel 2 Νοεμβρίου 2010 #6 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά Πιστεύεις πως το plexiglass είναι καλύτερη λύση από το πολυκαρβονικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 2 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά Πιστεύεις πως το plexiglass είναι καλύτερη λύση από το πολυκαρβονικό? Για κανεναν λογο ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas301 2 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Για κανεναν λογο ..... Απλά τα πολυκαρβονικά φύλλα έχουν μεγαλύτερη αντοχή από το plexiglass ενώ είναι περισσότερο ανθεκτικά στην υπέρυθρη ακτινοβολία (γι αυτό και θεωρούνται το πλέον εξελιγμένο υλικό για εξωτερικό χώρο). Για το ενυδρείο μάλλον το plexiglass αρκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 2 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Απλά τα πολυκαρβονικά φύλλα έχουν μεγαλύτερη αντοχή από το plexiglass ενώ είναι περισσότερο ανθεκτικά στην υπέρυθρη ακτινοβολία (γι αυτό και θεωρούνται το πλέον εξελιγμένο υλικό για εξωτερικό χώρο). Για το ενυδρείο μάλλον το plexiglass αρκεί. αρκει εαν το ενισχυσεις με νευρα , εαν το βαλεις χυμα θα κανει κουρμπα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsoum 2 Νοεμβρίου 2010 #10 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Ακόμα και αν είναι στα 5-6 εκατοστά απο τις λάμπες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest el.stel 3 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Φίλε Geosid, το πολυκαβονικο πρέπει να το πάρω όσο πιο λεπτό γίνεται, έτσι δεν είναι? Αφού όσο πιο λεπτό τόσο λιγότερο φως θα μου κόβει…ή δεν πάει έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 3 Νοεμβρίου 2010 #12 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Φίλε Geosid, το πολυκαβονικο πρέπει να το πάρω όσο πιο λεπτό γίνεται, έτσι δεν είναι? Αφού όσο πιο λεπτό τόσο λιγότερο φως θα μου κόβει…ή δεν πάει έτσι? κοιτα υπαρχει πολυκαρμπονικο μασιφ και κυψελωτο , πιστευω οτι το μασιφ δεν θα σου κοψει πολλη φως , αλλα ειναι ποιο ακριβο απο το κυψελωτο , καλυτερα να πας σε καποιο μαγαζι και να τα δεις και τα 2 απο κοντα Προσωπικα σε 2 ενυδρεια μου εχω βαλει κυψελωτο , μεχρι τωρα δεν εχω δει κατι περιεργο πανω τους . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 3 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Για τι μηκος μηλαμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest el.stel 3 Νοεμβρίου 2010 #14 Share 3 Νοεμβρίου 2010 80 cm επι 40 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 3 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 3 Νοεμβρίου 2010 80 cm επι 40 cm Και ψυλο φυλο σου κανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest el.stel 3 Νοεμβρίου 2010 #16 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Τι φυλο???? :buttrock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kixlidatos 3 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Τι φυλο???? :buttrock: plexiglas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest el.stel 3 Νοεμβρίου 2010 #18 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Θα έχει την ίδια διαπερατότητα στο φως (με το πολυκαρβονικο)? Και αντοχή σε θερμότητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest el.stel 3 Νοεμβρίου 2010 #19 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό: http://control.hydrosight.com/technology/p..._vs_acrylic.php Λέει πως το Plexiglas είναι πιο διαυγές από το πολυκαρβονικο. Επίσης λέει πως το πολυκαρβονικο μπορεί να κιτρινίσει αλλά μάλλον αναφέρεται σε περιπτώσεις που το βλέπει ηλιος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest el.stel 3 Νοεμβρίου 2010 #20 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Και αυτό για συμπληρωματικές πληροφορίες σε όσους άλλους ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι σαν και μένα: TransparencyAcrylic transmits 92 percent of the light that passes through it while only 85 percent passes through polycarbonate. Acrylic does not yellow over time and is easier to restore optical clarity. Ultraviolet light causes polycarbonate to yellow while acrylic filters it. Read more: Plexiglass Vs. Lexan Vs. Acrylic | eHow.com http://www.ehow.com/about_6690489_plexigla...l#ixzz14EkgivHE Άρα μάλλον σε Plexiglas πάω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitrig 4 Νοεμβρίου 2010 #21 Share 4 Νοεμβρίου 2010 Το μόνο σίγουρο με το plexiglass είναι ότι χωρίς σοβαρή ενίσχυση, από τη ζέστη θα σου γίνει σαν περισπωμένη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest el.stel 4 Νοεμβρίου 2010 #22 Share 4 Νοεμβρίου 2010 Το έχω ήδη στα υπόψη αυτό Ευχαριστώ dimitriq Σκέπτομαι να το κάνω σε δυο κομμάτια έτσι ώστε να τα χειρίζομαι και καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος