Jump to content

Το καινουριο μου Cube 210λ

nanakos

Recommended Posts

Επισης το καθε led βγαινει με τα μεταφορικα γυρω στα 15€.

Εχω βρει και με 10$ αλλα δεν το διακινδυνευω γιατι μια

φορα την επαθα και το φυσουσα και δεν κρυωνε(κινεζοι βλεπετε)

και τον μηχανισμο που τα προγραματίζει? αυτο ποσο κανει? και αυτο diy? ανεβασε μασ ενα site με τα led και τον μηχανισμο που κανει τον προγραμματισμο. και παλι μπραβο για την ολη κατασκευη! εγω αν και ηλεκτρολογος δεν εχω ασχολιθει ποτε με τετιου ειδους led αλλα με τα κοινα rgb. απλα ισως με της ακρες που εχω στα καταστηματα που πηγένω εχω μερικα τσακάλια που ισως μας τα βρουν σε πολυ χαμιλες τιμες,, και ενοιτε οχι κινεζικα οπως ειπες....

και τον μηχανισμο που τα προγραματίζει? αυτο ποσο κανει? και αυτο diy? ανεβασε μασ ενα site με τα led και τον μηχανισμο που κανει τον προγραμματισμο. και παλι μπραβο για την ολη κατασκευη! εγω αν και ηλεκτρολογος δεν εχω ασχολιθει ποτε με τετιου ειδους led αλλα με τα κοινα rgb. απλα ισως με της ακρες που εχω στα καταστηματα που πηγένω εχω μερικα τσακάλια που ισως μας τα βρουν σε πολυ χαμιλες τιμες,, και ενοιτε οχι κινεζικα οπως ειπες....

Ο μηχανισμος ειναι ενας programmer και ειναι φθηνος 25-27€

Το ρολοι ειναι diy και η οθονη με το χειριστηριο.

Δυστυχως μονο οι κινεζοι φτιαχνουν custom leds στα κελβιν

που ενδιαφερουν εμας τους reefers.

Στην αγορα γινεται χαμος με τα led φωτιστικα και τις διαφημισεις.

Οι περισσοτεροι αν διαβασετε ξενα forum σπευδουν να αλλαξουν

led γιατι δεν τους βγαινει αυτο που τους υποσχονται.

Τα εξοδα αρχιζουν απο δω και περα

Τροφοδοτικο 120€

ψυκτρες ανεμιστηρες κλπ

και το βασικο οι drivers που κοστιζουν 22$

για καθε led.

Προσωπικα εχω δοκιμασει ολα τα επωνυμα (cree luxeon seoul)

αλλα ειναι αδυναμα και το χρωματικο αποτελεσμα δεν μου αρεσε καθολου

πάντως αμα μπορείς να κάνεις μια αναλυτική παρουσίαση για το φωτιστικό σε φάσγ βημα βημα με οδηγίες θα βοηθήσεις πολύ κόσμο!!!!!!!!Αν βρεις χρόνο σε παρακλαώ να το κάνεις μιας και ένας από τους λόγους που πολλοί δεν κάνουν το βήμα για reef είναι η κατανάλωση και εσύ την ρίχνεις πολύ!!!

τι led χρησημοποιησες ? οποτε μπορεις αν θες κανε μια παρουσιαση με τα λινκ που πηρες τα υλικα που χρησημοποιησες?

φιλε μου ποια λεντ ειναι αυτα που θελουν ενα driver το καθενα?

Τι τροφοδοτικό είναι αυτό και σου κόστισε 120ευρώ;

Όποιος το κατέχει το κολλητήρι ένα led driver με ελάχιστα εξωτερικά εξαρτήματα

http://it.mouser.com/ProductDetail/ON-Semi...PzPuG35cdk1I%3d

http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/CAT4101-D.PDF

Για τροφοδοτικό μπορείτε να χρησημοποιείσεται από PC. Είναι φθηνά και βγάζουν και αρκετό ρεύμα (στα 12V μας ενδιαφέρει)!

http://www.mbeckler.org/powersupply/

http://www.instructables.com/id/Yet-Anothe...ply-Conversion/

ας μας δόσει λινκ να δουμε τι πραγματικα εβαλε και το συζητάμε. συγουρα υπαρχουν πολλα και διαφορα στην αγωρα, τροφοδοτικο ναι ειναι ευκολο να βάλουμε απο υπολογιστη αλλα καλο ειναι να δουμε μια πληρη παρουσιαση του αν εχει ορεξη φυσικα και με αυτην την παρουσιαση να κρινουμε αν μπορουμε να μειωσουμε το κοστος κτλπ... εγω παντος φωτιστικο με 450 ευρο δεν βάζω με τπτ.... το θέμα ειναι αφου ασχολουμε με διαφορα και ειμαι και ηλεκτρολογος να πετυχω κατι φτηνο και καλο ... ειναι βέβαια και θέμα ποιοτητας,, αν ειναι τοσο πολυ ακριβα τοτε δυσκολο το οικονομικοτερο....

τα led ειναι αυτα?

http://dev.ultimatereef.net/forums/showthread.php?t=424005

συγνωμη που χαλαμε το αρχικο θέμα με το reef αλλα το θεμα με το φωτιστικο ειναι πολυ χρησιμο και ενδιαφερον για ολους! αν μπορεις να κανεις μια παρουσιαση με το θεμα φωτιστικου στην ενοτητα diy και να περιγραψεις εκει το καθε προιον και το κοστος του αναλιτηκα απο το καθε σαιτ που τα πηρες, συνδεσμολογιες κλπ θα μας βοηθήσεις παρα πολυ. και κατι ακομη, πως υπολογιζουμε τον φωτισμο σε ενα ενυδριο? οκ θα μου πεις αναλογως αν ειναι reef ή αφρικανικο ή δισκαδικο κλπ . αν πχ ειναι reef που εκει χρειαζόμαστε μεγάλη αποδιση... πως υπολογίζεις ποσο φωτισμο θα ειναι αρκετος? με υψος 70 cm και μηκος 1,50 cm πχ πως θα το υπολογιζες? ευχαριστω και παλι για την υπομονη και της απαντησεις σου!

Σακη τα χαρακτηριστικα του που ειδα μοιαζουν απλα τα ποδαρακια της τροφοδοσιας ειναι διαφορετικα.

Απο οτι ειδα αυτος το εχει on-off και ετσι τα πραγματα ειναι πολυ απλα και αρκετα φθηνα(αυτο δουλευει

και με τροφοδοτικο pc ,δεν εχει απωλειες).

Τωρα για τα λιτρα και το φως?τι να σου πω... η δουλεια μου δεν ειναι η κατασκευη φωτιστικων led

αλλα αρχισα να παιζω στην αρχη με 4 ασπρα 100λιτρα και εκατσε.Οταν εκανα το μεγαλυτερο

εβαλα 8 και ακομα ειμαι στη δοκιμη στο πως θα ανταποκριθουν.Μεχρι τωρα ειναι ολα καλα

αλλα ειναι πολυ νωρις για να πω αν τελικα ειναι αρκετα.Θα σας ενημερωνω ομως και καπου θα καταληξουμε.

Μολις βρω χρονο θα κανω πληρη παρουσιαση.

Στο μικρο μου reefaki 50λ εβαλα 2 ασπρα ενα τηλεχειριζομενο dimmer και 1 τροφοδοτικο pc και παει σφαιραpost-15419-1291143589_thumb.jpgpost-15419-1291143605_thumb.jpgpost-15419-1291143619_thumb.jpg

Αυτο βγαινει πραγματικα φθηνο και ολα πανε μια χαρα

τουμπανο το reefaki το 50λιτρο!

Τα led ειναι 10 βαττ το καθενα και τραβανε 1,2Α το 1 οποτε θελουμε για αξιοπιστια τουλαχιστον1,5Α.

Οι drivers φιλε μου επειδη ειναι ψηφιακο το dimmable με PWM Pulse-width modulation απο τον controller

ειναι τα γνωστα BuckPuck .

Τωρα για το τροφοδοτικο....Τα pc power supply βγαζουν σταθερη ταση 12v.

Αν δοκιμασετε να το δωσετε μεσω driver το drop out voltage θα ριξει την ταση 1,2 περιπου volt.

Το led θα αναβει πολυ λιγοτερο απο οσο μπορει οποτε χρησιμοποιουμε ρυθμιζομενα τροφοδοτικα

για να ανεβασουμε κατα 1,5 βολτ περιπου την ταση.

Το τροφοδοτικο που χρησιμοποιησα ειναι 24 βολτ 350 βαττ .

Θα μπορουσα να βαλω κατι φθηνοτερο αλλα οταν φευγω απ το σπιτι θελω να ειμαι σιγουρος

οτι δε θα παρω φωτια

Υπάρχει κάποιο άλλο μοντέλο που δίνει μεγαλύτερο ρεύμα αλλά δεν το βρίσκω τώρα. Το καλό με αυτά είναι οτι απλοποιούν την κατασκευή, δεν κοστίζουν πολύ και έχουν και είσοδο PWM.

Τώρα για την τάση, αν τα LED θέλουν 12V το τροφοδοτικό από PC δεν θα κάνει.

Καλύτερα όμως να μην χαλάμε άλλο το θέμα αυτό :thumbup:

Ναι υπαρχει με pwm αλλα αν το pwm γινει με το τροφοδοτικο θελεις 2....1 για τα ασπρα 1 για τα μπλε οποτε

ειναι δωρον αδωρον.

Ακη το χεις ψαξει πολυ το θέμα! περιμενουμε παρουσιαση!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...