nanakos 1 Νοεμβρίου 2010 #1 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Γεια σε ολους. Αποφασισα να ανεβω λιγο κατηγορια και σας παρουσιαζω τον καινουριο diy cube 210λ. Ακομα βεβαια ειμαι στο τακτοποιημα αλλα επρεπε να βιαστω μιας και μετεφερα το παλιο ριφακι στο νεο. Το ξεκινημα!!!!! Το κουβαλημα. Χυμα ειναι ολα ακομη μη με παρεξηγειτε Το καμαρι μου!!!Το νεο diy led φωτιστικο 20000κ με προγραμμα ηλιακου κυκλου. Βγαζει περιπου 6500 lumen με 100watt καταναλωση στο peak.Η αληθεια ειναι οτι το project που εφτιαξα τρεχει ενα χρονο αλλα αυτο ειναι μεγαλυτερο απο το παλιο. Με λιγα λογια για να μην κουραζω εριξα 17 κιλα ζωντανο αραγωνιτη μεσα δουλευουν 3 τουρμπελες 1 seio 1 koralia 1 aquael και τωρα τελειωνω το σαμπ.Προς το παρον τον καθαρισμο του εχει αναλαβει το παλιο μου φιλτρο. Ευχαριστω τον καλο μου φιλο Ακη για τη σημαντικη βοηθεια Σας ευχαριστω Ακης Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 1 Νοεμβρίου 2010 #2 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Καλή αρχή στην πολύ ωραία σου δουλεία φίλος.Κάτι τέτοιο σκέφτομαι να κάνω και εγώ κάποια στιγμή.Εύχομαι ότι καλύτερο από εδώ και πέρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgepiranha 1 Νοεμβρίου 2010 #3 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Πολυ καλο!!!! Αμα πιανουν τα χερια σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maik78 1 Νοεμβρίου 2010 #4 Share 1 Νοεμβρίου 2010 Πολυ καλη δουλεια.Μπραβο. Περιμενουμε την εξελιξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chris z3 2 Νοεμβρίου 2010 #5 Share 2 Νοεμβρίου 2010 αυτα ειναι τα ωραια!!!! συγχαρητηρια με το ολο προτζεκτ και περιμενουμε ενημερωση με τα λεντ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanakos 2 Νοεμβρίου 2010 Author #6 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Ουσιαστικα προκειται για μια πλατφορμα προγραμματισμου. Εχει 2 ζωνες (μια για ασπρο και μια για μπλε ακτινικο) που συνεργαζονται με ενα ψηφιακο ρολοι και μια οθονη lcd. Βασει του προγραμματος του οριζεις το ποσο θα εχει αναμμενη την καθε ζωνη αναλογα με την ωρα. Κατοπιν ο programmer δινει εντολη στους drivers που οδηγουν τα LED. Εν ολιγεις αυτο ειναι ολο το project. Ο πειραματισμος μου με τα led ξεκιναει 1.5 χρονο πριν και αφου ξοδεψα αρκετα και δοκιμασα παρα πολλες εκδοσεις led κατεληξα σε αυτο που δουλευει απολυτα αξιοπιστα εδω και 1 χρονο το δικο μου αλλα και ενος κολλητου που εφτιαξα προσφατα. Οσον αφορα τα led χρησιμοποιω 10βαττα στα 20000Κ που εχουν ενα υπεροχο ασπρο μπλε χρωμα(καλυτερα βεβαια για τα ασπονδυλα ειναι πιο χαμηλα κελβιν 12000-16000 αλλα το οπτικο αποτελεσμα το θεωρω προσωπικα κατωτερο)και για τα μπλε 10βαττα 445-455nm. Η τελικη καταναλωση με 8 ασπρα και 2 μπλε ειναι γυρο στα 100w. Η ενταση του φωτος ειναι σαφως περισσοτερη απο μια MH 250W και το κυριοτερο ειναι οτι λειτουργει σε πληρη ισχυ μονο 2-3 ωρες. Ενα αλλο πλεονεκτημα ειναι η θερμοκρασια που παρ ολο που ειναι πολυ υψηλη βγαινει στο πισω μερος των led και δεν εκπεμπεται προς το νερο. Και το κυριοτερο... δεν κανεις τιποτα εσυ. Ξεκιναει στις 8 το πρωι σιγα σιγα αυξανει μεχρι που στις 1 το εχω στο peak και μεχρι τις 4.(βασικα ετσι το προγραμματισα) Κατοπιν πεφτει μεχρι τις 11 το βραδυ και στο τελος αφηνει ελαχιστο μπλε moonlight. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 2 Νοεμβρίου 2010 #7 Share 2 Νοεμβρίου 2010 Πολυ καλο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
warhawk 2 Νοεμβρίου 2010 #8 Share 2 Νοεμβρίου 2010 πες μας περισσότερα για το κύκλωμα ανατολής-δύσης Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavaigi 2 Νοεμβρίου 2010 #9 Share 2 Νοεμβρίου 2010 παρα πολυ καλο ! μπραβο σου ! κανε αν θες μια παρουσιασουλα για το φωτιστικο σου, σιγουρα θα ενδιαφερει πολυ κοσμο! απο που προμυθευτηκες ολα τα πραγματα( λεντακια, programmer, ktl) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanakos 3 Νοεμβρίου 2010 Author #10 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Γεια χαρα σε ολους. Τα ζωακια μου αρχισαν δειλα δειλα να ανοιγουν αλλα ακομη φοβαμαι να βαλω μεσα πιο δυσκολα μου κομματια τα οποια φιλοξενω στο μικρο μου ριφακι. Οι μετρησεις δειχνουν πολυ καλα αποτελεσματα και ελπιζω σημερα να τελειωσω το σαμπ για να ολοκληρωθει το κυβακι μου. Οσον αφορα το φωτιστικο θα ανοιξω τις επομενες μερες καινουργιο θεμα για να σας το παρουσιασω. Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια που μου δινουν κουραγιο να κανω οσο καλυτερη δουλεια αντεχω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 3 Νοεμβρίου 2010 #11 Share 3 Νοεμβρίου 2010 Παρα πολυ καλα τα βλεπω!Συνεχισε δυναμικα.Νομιζω και ευχομαι οτι δεν θα εχεις απωλειες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanakos 28 Νοεμβρίου 2010 Author #12 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Ολα στις μετρησεις πανε καλα και το φουλαρω σιγα σιγα. Ολα δειχνουν να ανταποκρινονται αρκετα καλα αλλα ακομα το παρακολουθω στενα γιατι ειναι καινουριο. Πως το βλεπετε μεχρι τωρα αγαπητη συναθλητες μου? Αν δειτε κατι που δεν σας καθεται καλα πες τε μου το. Link to comment Share on other sites More sharing options...
myronlas 28 Νοεμβρίου 2010 #13 Share 28 Νοεμβρίου 2010 Παρα πολυ ομορφο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jimmy996 28 Νοεμβρίου 2010 #14 Share 28 Νοεμβρίου 2010 φτου ,φτου ,φτου να μην το ματιασουμε!!!! υπεροχο.... (μην το φορτωσεις ακομα με ψαρακια δωστου τον χρονο του) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy_Beaver 29 Νοεμβρίου 2010 #15 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Πολύ όμορφα πράγματα αλλά το φωτιστικό είναι έργο τέχνης!!!Το ξέρεις οτι θα μπορούσες να τα πουλάς έτσι!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 29 Νοεμβρίου 2010 #16 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Mια χαρα.Απο σαμπ τι εκανες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gvergyris 29 Νοεμβρίου 2010 #17 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Οντως πολυ ομορφο Μου αρεσουν οι επιλογες σου στα κοραλια, το κανουν να φαινεται πολυχρωμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanakos 29 Νοεμβρίου 2010 Author #18 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια. Το σαμπ ειναι πλεον σε λειτουργια και ειναι 110λιτρα. Το φωτιστικο παει μια χαρα και τα χρωματα οπως βλεπετε ειναι πολυ ζωηρα αν και στην πραγματικοτητα ειναι πιο εντονα και πιο ζωντανα (μπερδευεται η ψηφιακη με το εντονο ακτινικο οσο και αν προσπαθω με την ισσοροπια λευκου). Οι ακροπορες και οτι αλλο ειναι απαιτητικο σε φως αντιδρουν πολυ καλα αν και λειτουργω τα led στο 70% που σημαινει οτι ειμαι καπου στα 80βαττ.Αν σκεφτουμε οτι το φωτιστικο βρισκεται σχετικα ψηλα (70εκ) μαλλον ειναι σε καλο δρομο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geosid 29 Νοεμβρίου 2010 #19 Share 29 Νοεμβρίου 2010 στο περιπου ποσο σου πηγε το ολο θεμα με το φωτισμο ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 29 Νοεμβρίου 2010 #20 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Πολυ ομορφο.Μπραβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΟΥΜΑΝ 29 Νοεμβρίου 2010 #21 Share 29 Νοεμβρίου 2010 επαθα πλακα με το reef αλλα και με το φωτιστικο/! για το φωτιστικο, το εκανες εσυ? ειναι diy??? ;ή το αγορασες? ποσο κοστησε? ειναι μεγαλο θέμα... αν το εκανες εσυ αναλαμβάνεις να φτιαξεις κιαλο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanakos 29 Νοεμβρίου 2010 Author #22 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Φιλε μου ειναι ολο diy απο μενα. το δικο μου μου βγηκε περιπου 450€ και τωρα που φτιαχνω για εναν κολητο λιγο μεγαλυτερο θα βγει μαλλον αλλα 100-150 παραπανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
saradoulis 29 Νοεμβρίου 2010 #23 Share 29 Νοεμβρίου 2010 To φωτιστικο σου κοστισε 450 Ε? Στον ποσο καιρο χρειαζονται αλλαγη τα led? Ποσο κοστιζει το καθε Led? Αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostasbaf 29 Νοεμβρίου 2010 #24 Share 29 Νοεμβρίου 2010 θερμα συγχαρητήρια για το όλο project δυναμικό σύστημα και ωραία χρώματα, μπράβο ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nanakos 29 Νοεμβρίου 2010 Author #25 Share 29 Νοεμβρίου 2010 Τα led εχουν 100% αποδοση για τουλαχιστον 30000 ωρες. Οπως καταλαβαινεις δεν το δουλευω τοσο καιρο αλλα ενα χρονο που τα αναβω ειναι ακριβως ιδια. Να φανταστεις οτι απο τα 8 led τα 4 ειναι απο το παλιο φωτιστικο που δουλευαν περιπου 1 χρονο και τωρα που ειναι διπλα με τα 4 καινουρια δεν καταλαβαινω πια ειναι πια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος